IVF+PGD na GK LJ, za Kitty in ostale, ki o tem kaj veste
Tako:)
Prvi odgovor sem dobila.
Pisal mi dr.Peterlin in pojasnil vzrok trenutnim težavam. Kupujejo nov sistem za molekularno citogenetiko zato ta trenutek postopkov ne izvajajo oz. so pri izvajanju omejeni. Se že dogovarjajo na višji ravni.
Iz strani zzzs niso bila nobena sredstva ukinjena, ravno tako ni nobenih ovir iz strani ministrstva. Prav tako zagotavlja, da bo letošnji plan v celoti izpolnjen. Sodelovanje z italijanski partnerjem se ravno tako nadaljuje.
Iz tega razumem, da čeprav ta trenutek težave so bodo potem delali hitreje 🙂
Sedaj pa pišem naprej zato, da bo ta nov sistem čimprej pripravljen 🙂
Naj dodam, da je bil vesel, da smo se oglasili in poudaril, da je pomoč društva zelo dobrodošla:) Res prijazen:)))
Punce, nič ne vem o trenutnem stanju IVF+PGD, slišala sem le, da je zmanjkalo sredstev, kar me jezi in žalosti.
Bi pa rada, sede na žogi pred računalnikom z 10-dni starim čudežkom vnaročju napisala nasladnje vrstice…
Po 6-ih splavih, sumu na genetske anomalije pri enem od naju, nama je Geršakova svetovala PGD.Pred komisijo je morala svojo odločitev pošteno zagovarjati, saj pri nobenem od naju niso nič dokazali, dokaz so bili le ponavljajoči se splavi.Postopek je potekal lani marca-aprila, vstavili so dva zarodka, eden se je obdržal. Zapletov in terapij v nosečnosti v nosečnosti je bilo za celo življenje dovolj. 4.1, ko je prijokal na svet naš čudežek, je bilo vse pozabljeno in od takrat je naše življenje vsak dan en sam praznik…In čudežek je po mnenju pediatrov lepo razvit in bp.
Če ima kdo idejo, kako lahko pomagam naj mi prosim pove. Jaz sem nameravala spraviti skupaj eno pisemce in ga poslati na genetiko ter ginekološko kliniko.
kursk genetika in ginekološka v bistvu nimata nič s tem saj sredstva dobijo iz ministrstva za zdravje in iz zzzs. Tako, da so oni tisti, ki morajo pohitet zato, da postopke čimprej spet vzpostavijo. In ravno na teh naslovih sedijo ljudje, ki naše stiske ne poznajo 🙁
Jaz sem že sestavila dopis v imenu društva, da jih malo spomnim, da pari čakajo na njih 🙁
Še pol koraka naprej:)
Danes sem govorila z dr.Bokalovo (me je prijazno poklicala) katera mi je malo podrobneje razložila kako stvari potekajo.
V sredo imajo sestanek na katerem bo jasno (njim in nam) ali je bil ta nov aparat že odobren ali sam klinični nima dovolj sredstev in torej ni bil odobren. Če bi se zgodilo slednje bomo skupaj ukrepali naprej. Če je vse že urejeno bodo pa v kratkem postopki stekli.
V obeh primerih pa velja, da močno delajo na tem. Na sami kliniki so vsi postopki že odobreni in samo čakajo na zeleno luč.
Mislim, da je najbolj ali zelo pomembno, da se stvari odvijajo, da se obe klinike trudijo (ivf in pgd), da to čimprej uredijo in se zavedajo vaše stiske.
Da bodo letos postopki izpeljani sem vam že napisala. Sedaj se trudimo, da bo to čimprej:)))
Skratka v sredo bo več jasno.
ps. tiste, ki še niste članice društva hitro članarino plačat, da si telefon in znamke pokrijem :)))) malo heca malo resnice 😀
Pozdravljena Kitty,
kava? ni problema. Če se midve kdaj srečava, plačam kosilo! Res si zaslužiš!
Glede društva: jaz sem registrirana na forumu Živa, kjer pa nisem zasledila, kje se včlanimo in plačamo članarino. Prosim za informacijo, kako se včlanim! Z veseljem se bom!
Sedaj pa samo še držim pesti, da bodo s postopki kmalu začeli!
V kolikor boš dobila kakšne nove informacije, jih prosim posreduj.
Pa še nekaj: HVALA!!! 😉
Lep pozdrav!
Stevardesa
Ekola Stevardesa link do pristopne izjave:
http://www.neplodnost.info/ziva/portal/staticpages/index.php?page=2007070623001768
:)))
ps. to za kosilo sem si pa spravla :)))))
Kitty,
hvala za link. Jutri dam na pošto!
P.s.: Sem s štajerskega konca. Naslednjič ko grem v LJ (načeloma le zaradi postopka), ti prej javim, da izpolnim obljubo za kosilo. 🙂
Kursk,
hvala za tvoje javljanje. Informacije o uspešnem PGD nam, ki nanj čakamo, vlivajo veliko upanja (vsaj meni ga).
Sta bila zarodka, ki so ti ju vstavili blastociti ali “slabše kvalitete”?
Lep pozdrav vsem!
Tako en teden je naokoli:)
Poklicala me je dr.Bokalova danes. Se je zelo zavzela, lahko rečem kar zavihala rokave zato, da se to čimprej reši.
Sedaj že iščejo ta mikroskop v posodo in čez 7 dni bo znano ali so ga dobili in začnejo takoj s postopki.
Istočasno pa čakajo zadnjo odobritev za nakup novega bo pa to trajalo malo dalj časa saj je potreben razpis za tako velik nakup.
Kakorkoli skušajo rešit tako, da postopki stečejo v najkrajšem možnem času 🙂
Se javim čez 1 teden, upam z najboljšo novičko :)))
lp
Pozdravljene PGD-jevke.
Prijateljica mi je po telefonu povedala, da je odprta ta tema na forumu, zato sem prišla malo pokukat, približno pa sem že vedela kaj se dogaja (s tem mikroskopom oz. čakanjem na ponovni začetek PGD-jev).
V zadnjem letu sem se kar odklopila od medijev, verjetno me podzavestno niso več zanimale stvari v zvezi z nosečnostjo… Ne bom pisala zakaj, ker bi bila to dolga zgodba, če pa katero zanima in se me več ne spomnite, pa lahko preberete na živi, kjer sem pisala o vsem do zadnje nosečnosti (moj nick tam je anika).
No, trenutno sem ponovno noseča :), sem v 17. tednu (po IVF+PGD oktobra) in upam, da bo tokrat vse ok do konca in, da končno donosim in rodim enega zdravega otroka.
Vsem ki še čakate držim pesti, da se stvari čimprej premaknejo, no saj je kitty že ogromno naredila in očitno se že premikajo… Držim vam pesti, da vam čimprej uspe in da tudi me prispevamo k povečanju slovenske natalitete 🙂
(ker bom verjetno še kar malo “odklopljena” od teh nosečniških forumov – če katero kaj zanima, mi lahko pišete na zs ali na mejl).
Lp!
anika
Da se še jaz oglasim, ker sem bila lani kandidatka za PGD. Pa ga nisem “dočakala” ker sem vmes zanosila in tudi rodila zdravega fantka.
Je pa AC pokazala, da je podedoval uravnoteženo translokacijo. Žalostna postanem, če razmišljam, da bo mogoče moral tudi on skozi Kalvarijo splavov in čakanja na to, ali srček je ali ni ….
Držim pesti za vse vas / nas!
Tudi jaz sem večinoma odklopljena od foruma, ampak zelo cenim – ne le Kitty, ampak vse, ki na razno razna vprašanja s svojo izkušnjo priskočite na pomoč. Hvala!
Kopiram današnji odgovor:
Pričakujemo, da bo uprava UKC v roku nekaj dni izvedla postopke za razpis opreme. Potencialni dobavitelji nam zagotavljajo, da se bodo potrudili, da nam opremo (po zaključenem izboru) čim prej dostavijo (cca 1 mesec).
Z veseljem vas bomo obvestili, ko bo oprema na voljo.
S spoštovanjem,
Borut Peterlin