Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic IVF z zamrznjenim semenom

IVF z zamrznjenim semenom

Pozdravljeni!
Lepo prosim za nekaj informacij, bom poskusila opisati situacijo čim bolj na kratko. Informacije bova poskušala dobiti tudi od najinih zdravnikov, vendar naju čas preganja 🙁

Jaz naj bi konec meseca dobila napotnico za IVF, ker imam samo en jajčnik brez jajcevoda (IMN). Ker sem na drugem jajčniku imela januarja letos cisto in tumor (mejno maligni) so mi priporočali čimprej IVF in zanositev, potem pa odstranitev še tega jajčnika). Otrok še nimava.
Možu so septembra 2020 odstranili 1 modo zaradi tumorja (rakav). Danes je izvedel, da mora čez 12 dni na kemoterapijo, saj ima 2 povečani bezgavko in sumijo na metastaze. S kemoterapijo ne sme odlašati.
Dobil je napotnico z zamrznitev semena.

Zanima me ali je shranjevanje mogoče samo v semenski banki v Lj ali ima vsaka klinika z neplodnost svojo “banko”? Ali moram v primeru, da je seme shranjeno v Lj jaz na IVF v Ljubljano ali lahko iz katerekoli klinike pridobijo njegovo seme iz banke? Ali se sploh opravlja postopke z zamrznjenim semenom v takem primeru? V nasprotnem primeru bi najbrž morala jaz zamrzniti svoja jajčeca, da bi IVF opravili 1 leto po zaključku KT, saj verjetno ne bo mogoče, da z zanositvijo oz odstranitvijo jajčnika čakam tako dolgo (bom pa seveda vprašala).

V naprej hvala za vse odgovore, nasvete oz napotke na koga se lahko obrnem z vprašanji.

Spoštovani,

pri nas ima vsaka klinika za neplodnost možnost zamrzovanja semena. Zamrznjeno seme se potem uporabi v postopkih IVF brez problema. Lahko vam zamrznejo tudi jajčeca. Najbolje, da se obrnete na specialista za neplodnost v centru, ki vam je najbližje.

Lepo pozdravljeni,

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

Hvala za vaš odgovor. Jaz sem danes dobila informacijo, da seme zamrzujejo samo v Leonišču v Ljubljani, da ga pa nato lahko uporabijo vse klinike.

Sem pa zame dobila danes pošto in konzilija in sicer diagnoza mejno maligni tumor jajčnika (ki je bil z jajcevodom vred že odstranjen) in predlagajo re-operacijo in kompletni staging ali eventualno fertili sparing operacijo z biopsiji, peritonejo, infrakolični omentektomijo in apendektomijo.
Mi znate mogoče razložiti kaj to pomeni ter kako bo to vplivalo na morebitne postopke za izven telesno oploditev?

Spoštovani,

svetujejo laparoskopsko operacijo, da se oceni stanje v trebušni votlini in da se, če se da, ohranita jajčnik in maternica, da bi še lahko zanosili. O vsem tem boste imeli še indvidualni posvet pred operacijo.

Lepo pozdravljeni,

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

Najlepša hvala, ste me precej pomirili.

Objava čaka odobritev

New Report

Close