IVF September 2016
Anejci, tudi jaz sem imela hiperco. Ze pred punkcijo so se bali tega. Mela sem 33 foliklov, 15 celic. Bolecine so bile neznosne. Nisem mogla lezat. Ko sem kihnila, sem mislila, da me bo pobralo. Ko sem sla lulat, me je oblival hladen pot, meglilo pred ocmi od bolecin. Mogla sem pit veliko tekocine, od 4-5 litrov na dan. Ce se stanje ne bi saj malo umirilo, mi ne bi naredili transfera. So mi pa zaradi hiperce vstavili samo enega in ne dveh. Zal postopek ni bil uspesen.
Zri, cestitke za plusek! 🙂
zri, tudi jaz sem imela vceraj dober dan in veselo novico. cez 14 dni mam UZ, dobila se 2 skatli estime. tako da ti zelim vso sreco se naprej, in upam,da se srecamo v porodnisnici 🙂
anejči, tudi jaz sem imela hiperovulacijo in potem nisem smela na transfer. dobili so 22 celic in nastalo je 7 zarodkov, tako da lahko si vesela,ker so dobili toliko celic, vec imas zaloge in moznosti 🙂 me je pa ze pred punkcijo tako bolelo,da tudi stat nisem mogla,punkcija me je bolela za znoret (ze ko mi je vstavila sondo,sem mislila,da me bo pobralo). in so mi takoj po punkcijo povedal, da ne bo transferja. no in smo vse zarodke zamrznili, zdaj sem sla pa na transfer prvega zamrznjencka in se je prijel. tako da… jaz mislim,da si ok in da se ne sekiraj 🙂 lepo pocivaj in se pusti partnerju malo strezt 😉
Živjo punce..v prejšnjem postopku(februarja) sem sodelovala v pogovorih, v tem pa sem se kar malo odklopila in samo občasno malo pokukala 🙂
Torej midva sva stara 23 in 31, vzrok je v mojemu dragemu(kolikor vemo), sedaj po končanem postopku bo poskusil z operacijo varikokele in hidrokele, ampak to je že zgodba za drugam 😉
V prvem postopku smo dobili 6 celic, 4 so preživele do et na tretji dan, dve vstavljeni, nič zmrznjenih. Test pozitiven, krvni siva cona in krvavitev naslednji dan.
Z začetkom septembra sva končno štartala drugo špikanje…dozo smo komaj opazno povečali(pa sigurno je še pivo melo kaj zraven), 16 celic, ampak spet samo 4 do et, tokrat na peti dan, dve vstavljeni kljub zelo rahli hiperci, znova nič zmrznjenčkov.
Po et sva šla za en teden na morje(brez računalnikov, telefonov, majhna ribiška vasica, napol divji kamp)…in nemoreva vrjet test je pozitiven in nestrpno čakava UZ 17.ga <3 🙂
Rozice in Vanillaa čestitkeeeee…zdaj vas je pa en kup nosečk 🙂
Zdaj pa veste kaj naredit v prihodnjih tednih 🙂 To se ne zgodi vsak dan. Sploh če rade pišete, pa ste firbčne kaj se vsak teden dogaja z vašo pikico, pa še marsikaj.
Pokukaj –> Vaš link= http://malicudez.weebly.com/ ]
–> Vaš link= https://www.facebook.com/noseckapisesvojdnevnik/ ]
Danes je za mano punkcija. 6 celic in za čudo imam transfer na 5. dan in ne na 3. dan. Ena sprememba 🙂
Kako se ti dan obrne v čisto drugo smer … ali moja današnja drama
Zjutraj grem normalno v službo, sem dobre volje, sicer nestrpno čakam UZ naslednji teden, ampak bom že zdržala. Okrog 11. ure čutim nekaj tam spodi, kot bi dobila M, ampak vseeno to ja ni možno, grem pa pogledat. In me skoraj kap – krvavim!!! Se obrišem in krvi toliko, ko je ponavadi niti prvi dan M nimam. Meni se pred očmi vse podre. Grem na oddelek, kjer mi naredijo UZ. Pravi gin. da krvavitve med nosečnostjo niso normalne, bereš forume, pa tega kar veliko. Vsaj jaz sem izluščila samo tiste pozitivne! Najde plodek, velik 2 mm, srček mu bije. Gora pade z mene. Drugega ni našla. Suma na izvenmaternično ni. Je pa sicer za vse to še prehitro sklepati, ker sem konec 5. tedna. Dobila 1. sličico. Pojačano dozo estime. Kri sem mogla dat, da so preverili, če sem rh-, potem bi morala dobit še neko injekcijo. Sem rh+ tako da dodatnega pikanja ni bilo.
In zdaj mirovanje ter bolniška do UZ naslednji teden.
Pikice moje, držite se!!!
Biba8, jaz sem bila brez kakršnihkoli znakov. Razen malo ščemenja spodaj, kar pa je bilo tudi v postopkih, ki niso bili uspešni.
Zvezdica82, super za prestano punkcijo in vse celice. Naj bodo dobro plodne!
Marika najprej hvala. Tudi jaz upam, da bodo dobro plodne. Zdaj pa naju more kak zarodek pričakat na dan transferja. 🙂 Ker nisem še imela na 5. dan. Ne vem sploh kateri dan so se običajno nehali razvijat.
Ja Marika te krvavitve v nosečnosti so kar pogost pojav, pa je potem vse v redu. Me pa vedno pomislimo na najhujše. Te popolnoma razumem. Važno, da plodek je in srček bije 🙂 Veselaaaa zate!
Marika, da ti še svojo izkušnjo povem:
dve leti nazaj sem bila v postopku, prvi postopek in uspešen. Na potrditvenem UZ v Lj je blo vse super, videl se je srček. Meni se je itak mešalo od sreče. Isti dan zvečer se mi ulije sveža kri, kr svet se mi je podrl. Naslednji dan sem se šla pokazat h G (isti večer nisem šla, ker je krvavitev nehala)
je blo vse ok, krvavitev pa baje samo hematom 🙂
No zdaj je mala pikica 14-mesečni navihanec 😉
hvala punce, sama sem se kar zjokala ob rezultatu.
Vanilla, cestitke 🙂
zri, UZ imam 19.10., tako da se bova ocitno zgresili … sem zacela v sluzbo hodit (po malo), ker mi je lazje, manj razmisljam. ali mas kake tezave, ti je kaj slabo, se ti vrti, si utrujena? so kake spremembe?
Hannah, jaz bi vseeno sla na kri.
Biba, jaz razen scipanja v trebuhu (pa to samo vcasih) in napihnjenosti, pa napete prsi (vse isto kot pred M), nisem imela nobenih znakov, zato sem bila ze skoraj prepricana, da ni nic … pa je 🙂
drzte se punce, sam ne obupovat … in lep vikend!
Biba, nisem delala testa doma, čeprav sem se komaj vzdržala, ampak sem se poskušala zamotit (da sem bila čim manj sama in doma) pa še moj fant je bil proti 🙂 pa tudi pazila se nisem ful (kar malo sem pozabila, pa sem tekala po trgovinah, dvigovala otroka svoje prijateljice), pa sem imela potem kar slabo vest, zdaj se bolj pazim. moram pa reč, da sem bila par dni po transferju in par dni pred testom neizmerno živčna, napeta, nepotrpežljiva, anksiozna in prestrašena. to delajo živčki. če boš delala test doma, počakaj, da dejansko mine dan, ko bi morala dobiti M… drugače se pa raje zamoti, pojdi na sprehod, na kavice, poglej kako nadaljevanko, do babice na obisk in tako malo, da hitreje mine in da malo odmisliš … 🙂