Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF September 2016

IVF September 2016

Malo sem poniknila, ker bolj se je bližal današnji UZ, bolj sem zgubljala zaupanje, da nosim s seboj vsaj še enega junaka. Tista krvavitev prejšnji teden in nenehno ponavljajoči rahli svetlo rjavi “trakci” so me pošteno iz tira vrgli. Ampak danes je to za mano. En 6 mm veliki junaček se hrabro drži in srček mu tiktaka kot ura. 🙂 Vesela sem zelo, hkrati pa se mi zdi, da niti ne dojemam, kaj točno se dogaja!
Naj povem, kaj imam jaz od znakov … razen bolečih in občutljivih bradavic, skoraj nič. Slabosti ni, edino opazila sem, da mi pa vse tut kar ne paše.
Lisa80, ne vem, kaj naj ti rečem. Mogoče samo, da res zahtevaš, da se ti bolj posvetijo, naredijo še kaknšo dodatno raziskavo. Sicer pa, moja prijateljica je tudi dvakrat v postopkih pridelala samo en folikel – prvič se ni prijelo, drugič pa ja! Bodi močna in bori se zase!

Vedno ponavljam, bodimo močne in imejmo upanje. Jaz sem bila tudi že razočarana tekom tega leta in meni je vlila upanje ena punca, ki je v sedmo le zagledala plusek! Ne bom je pozabila, nisem je poznala, tudi zdaj je ne poznam, ampak tista njena pozitiva, ki je vela iz nje na dan rezltatov, mi je dala upanja za en velik koš.

Moram pa še to povedat … današnjo noč sem zaradi tega UZ zelo slabo spala. Non stop so se mi po glavi motale neke scene, ki naj bi bile iz čakalnice za UZ, ampak čisto drugače. Poleg tega pa sem sanjala tebe, zri! 🙂 Pač tvoj vzdevek in tvoja sličica s FB skupine sta se mi motali po glavi ( sem zri in sličico povezala, ko si testek pokazala).
No, toliko … še sanjam vas 🙂

Lisa80 jaz te popolnoma razumem. Tudi sama sem dala čez že 4 neuspešne postopke IVF, dva kratka in dva dolga. Najprej enega kratkega s puregonom, kjer se celice niso prav lepo razvijale – smo sicer prišli do dveh, a relativno slabih zarodkov, ki se žal nista prijela. Drugi kratek postopek z menopurjem, rezultat enak kot pri puregonu. Tretji postopek je bil dolg z menopurjem, kjer sem pridelala 7 celic, od tega so se 3 oplodile, prišla do dveh lepih zarodkov, od katerih pa se tudi noben ni prijel. V zadnjem, četrtem postopku sem sicer pridelala pet celic, ki naj bi bile na prvi pogled lepe, a do pravilne oploditve ni prišlo in transferja nisem imela.

Še najhuje pri vsem je, da tudi zdravniki pravzaprav ne vedo, kaj bi z mano, ker v mojih reakcijah in rezultatih ni nobenih konstant in so vsakič nekoliko drugačni. Včasih že kar malo izgubljam voljo in upanje, da bo sploh kdaj uspelo. Pa se mi je pri prvem postopku zdelo, da je 6 plačanih postopkov kar veliko. Sedaj mi ostajata samo še dva. 🙁

Vse, kar ti lahko svetujem je, da se dobro pripraviš na sestanek in si vnaprej napišeš vsa vprašanja, ki te mučijo. Zdravniki so relativno hitri in če se ne boš dobro pripravila, boš kaj pozabila vprašat, pa ti bo potem žal. So sicer prijazni in če vprašaš, ti bodo zagotovo odgovorili, ampak je pa koristno, da se pripraviš.

Joooj Marika kako lepooo je prebrat o tvojem malem junaku…kar dlake so mi šle pokonci 🙂 Pa da si sanjala Zri pa njeno slikco me je lepo nasmejalo 😀

Marika o meni si sanjala? Ja zri izhaja iz priimka :). Si kaj lepega sanjala, daj reci da si. Joj mene pa tok grozni krci dajejo sem pisala pusenjaku in pravi naj se grem pokazat. Zdej pa ne vem al pretiram al kaj je. So punce pisale o krcih pa je blo vse ok. Izcedka nimam pa nobenga.

Zdravo punce 🙂
Evo tudi jaz sem oktoberska in to je najin drugi poskus:)
Pri meni je tako…5.10 sva imela transfer zamrznjencka…ze pred transferjem nisem bila cist sigurna ce bi sploh naredili prenos ker so tezave od prej se vedno prisotne. Na dan transferja me je gin. pregledala in povedala da stanje res ni roznato ampak ker jemljem estrofem gremo vseeno probat…res sem bla jezna ker se mi je zdel da bomo zamrznjencka samo stran vrgli ker res nisem cutila da bi vse v mojem telesu stimal…
No uglavnem…po transferju sem res pozabila na vse skupi…dobesedno 🙂
Delala sm cist vse normalno…mogoce celo mal pretiravala…do vceraj:) kakorkoli….cist za foro oz. bolj iz ferbca sem naredila test(6dan)in ko sem vidla cist rahlo drugo crtico me je skor kap :))
Seveda ker mam doma testov na zalogo sem ga tud dons naredila…in rezultat spet 2 crtici, ena slabse vidna ampak boljs k vceri.
Vem da nebi smela testa delat tok kmal ampak sem bla res pripravljena na to da ne bo uspelo…
Uglavnem pocakamo na test do 20.10 pa bomo 100%….ce tokrat ni uspelo bo pa naslednjic:)
Je katera ze oktobrska srecka nosecka?
Punce stiskam pesti za vse nas***

Ne vem, če bo kateri pomagala ta info, lahko jo tudi mirno spregledate. Po parih poskusih, skupaj 5 transferjev in 4 operacije, sem pred zadnjim transferjem nekaj časa jemala Medrol, dva dni pred transferjem pa še Aspirin 100 za prekrvavitev maternice. In zanosila. Priporočam, da si preberete na to temo. Medrol se sicer brez recepta ne dobi, niti ga ginekologi v Sloveniji ne predpisujejo pri zdravljenju neplodnosti, ker se z njim zdravijo druge stvari (avtoimune bolezni), ga pa v tujini redno vključujejo v to zdravljenje. Velikokrat namreč ne pride do vgnezditve ravno zato, ker naše telo zarodek smatra za tujek in ga zavrne

Pozdravljena Cebelica Maya! Ja res imava kar podobno zgodbo..nazalost. Ampak treba je gledat naprej in statistično je baje uspešen vsak peti ivf..tako da sva sedaj na vrsti mi2! Ziher!!

Ne vem zakaj meni nikoli niso dali dolgega protokola. Vedno so bili dejansko moji postopki zelo podobni..ista zdravila, isti protokol, folikli maloštevilni…razen prvi poskus je bil drugačen. Takrat sem tudi zanosila, ampak potem se najina pikica ni razvijala in sledil je UPN. Še zdaj se včasih zjocem ko se spomnim…tudi v 3 bi naj nosečnost bila samo se je poslovila še pred testom- beta je bila samo nizka..Tako, da tudi ko zanosim gre pol nekaj narobe!! Res imam smolo!
Hvala za nasvet..si že delam seznam vprašanj!! Sedaj želim vse karte na mizi..pa če tudi bodo slabe! Da si ne razbijam več glave!
Pri dolgem postopku pa se dalj časa špikaš ne?

Marika…čestitke! Zelo lepo je prebrat tvoje zapise. Želim ti čudovito nosečnost.

Zvezdica 82…hvala za besede. Kako je kaj pri tebi? Vidim, da se ti že tudi boriš nekaj časa, ampak tokrat bo..boš vidla..samo odklopi. Vem da je težko, ampak poskusi. Srečno!

Tudi vsem ostalim želim vse dobro!

Biba? Kako si, nič se ne oglasiš? Kaj novega? Pri meni ne. Čakam…
LP

Zivjo zb…nic kaj groznega se ne dogaja nic vec izcedkov danes me pa glava boli pa obcutek krcev me ubija…itak bom dobila tetko cutim to. Bolece prsi danes malo man. In ti? Nic krcev tudi ne?

Ma ja, pri meni je tudi zdaj že čisto isto kot pred m. Manj krčev in tudi sicer sploh nič posebnega. Kot ti nimam občutka,da bo kaj 🙁

Lisa80 res je že nekaj časa sem v tem ja. Moj 5. postopek. Ja pri dolgem postopku je 14 -16 dni špikanja najprej z Suprefactom, (ali pa še dlje) dokler ni sluznica čisto tanka in v jajčnikih nobenega folikla in nato sledi še poleg Suprefacta 14 dni z Gonalom F (pri meni). Vsega skupaj je pri meni bilo 30 dni špikanja. Kje pa si v postopku?

Se strinjam. Tudi sama sem v postopku v tujini jemala medrol in aspirin 100 in je uspelo v prvo, pri nas pa 3x ne. Ravno tako je kolegica imela prvi postopek v tujini neuspešen, v drugo, ko je jemala medrol in aspirin pa uspešen. Verjamem, da je medrol pomagal, da je prišlo do zanositve. Jemljejo se pa majhni odmerki (8 mg) kratek čas. Pušenjak je na to temo nekaj že odgovarjal in pisal na forumu ABC ginekologije.

Uff…30 dni špikanja?! Sicer za pravi cilj se splača! Kakšna je pa uspešnost teh dolgih postopkov? Kaksne so tvoje izkušnje zvezdica82?
V Mariboru sem jaz.. Pa ti? Mislim da v Lj.ne? Si verjetno že vse napisala..jaz pa nisem sla ravno vseh postov brat, ker jih je kar precej ;).

Lisa80…
ja 30 dni špikanja ni malo, vendar mi je šlo hitreje kot prvič. Nisem štela dnevov, kolikokrat sem se že špiknila, pa kolikokrat se še moram. Enostavno sem počela vse in šla povsod, le alarm sem imela naštiman, da se nisem pozabila špiknit, ker bi se kdaj tudi to zgodilo. 😀 Čeprav ti pol pride že v navado in ko se konča špikanje, ti pa kar nekako manjka neki…ja čudno se sliši 😀
Ne vem kaj reč glede teh dolgih postopkov…prve tri sem imela kratke in sedaj je to moj drugi dolgi postopek bil. Sem pa si vzela najdaljšo pavzo (5 mesecev) pred tem postopkom.
Pri kratkih je bilo vedno vsakič tako drugače. Eni so mi pustili da folikli rastejo čez 20, eni samo do 17+. Zrelih celic, se pravi dobrih sem imela vsekakor z dolgimi postopki. Je tudi druga vrsta hormonov – agonisti, pri kratkih pa antagonisti.

Ja Lisa80 v LJ sem. Pozabila napisat.

Hoj punce!
Kaj zdej nobena več ne piše 😉 to najbrš pomeni da so tiste, ki so teste delale ta vikend vse zagledale plusk in so zdj čist pozabile na ostale 🙂
No js mam pa eno dost resno vprašanje..a se na potrditvenem uz-ju tudi da dobit kšne slikice(vem da še ni nevemkaj za videt ampak vem da bi se sama bolj rešnično počutila če bi lahko doma še kdaj pogledala moje pikice)
Morda katera ve?

Vanillaa, jaz sem dve leti nazaj v Lj dobila slikco na potrditvenem uz-ju. Tko da po moje kr dajo. Če pa slučajno ne bojo jim pa reč, pa ti jo bo sigurno sprintala 🙂
Jaz mam v petek šele krvnega in čakaaam. Mogoče bom že jutri nardila en test doma, ker sem preveč neučakana. Se pa počutim čist normalno, prav nič se ne dogaja, tko da… kaj pa vem… nisem najbolj optimistična…

Hoi punce 🙂

Jaz imam pa danes ob 14:30 transfer in sem že kar malo neučakana…vem, da bo, kako so kaj kvalitetni zarodki pa bom šele izvedela. Sicer mi je laborantka že nekaj omenila, vendar sem bila zjutraj tako živčna, da nisem nič razumela…obup! :))

Pozdravljene punce!
Mene pa zanima kako je s tem ali vstavijo en zarodek ali dva? Ce sta recimo dva primerna, te vprasajo ali je to nekako doloceno..mi je med. sestra na sprejemu ko sem sla po zdravila rekla, da glede na to da sva zelo mlada bodo sigurno se odlocili samo za enega..to je moj prvi postopek tako da sem se dokaj nova v tem!
Veliko srece vsem, drzim pesti za vas, pozdravcek**

New Report

Close