IVF September 2016
Sem bila par dni odklopljena, ker nisem imela nikakršne volje za nič.
Marika – imela sem UZ v ponedeljek…..bila je vidna gestacijska vrečka in odboj ploda…sicer je rekel da nosečnost izgleda lepa, vendar bo treba še malo počakati. Glede izcedka, še vedno ga imam, že pomoje 10 dni…ampak tako čisto svetlo rjavega in vodenega. V sredo pa sem doživela šok. Zjutraj sem na vložku zagledala temno rjavo kri, nekaj kapelj…sem šla takoj ginek. Ampak ker je bila moja ginek. v popoldanskem času, mi je una druga svetovala, da naj grem prvo na transfuzijsko dati kri, ker sem Rh – in moram dobiti injekcijo. In sem šla…dobila izvide ter spet šibala nazaj k moji ginek. Trepetala sem tam, in samo čakala da mi dajo napotnico za čiščenje, ker sem dejansko izgubila vse upanje in se zaradi slabih preteklih izkušenj pripravila na najhujše. Potem pa mi je opravila pregled in naredila UZ. Gleda v monitor in začne: gestacijska vrečka je, rumenjak je, plodek je, srček utripa. Jaz sem mislila da me bo kap! Nisem dojela, ona pa se je le smehljala. Res sem bila pripravljena na najslabše. Kar se tiče izcedka in krvavitev na splošno, mi je rekla, da se to pogosto dogaja od 6 tedna naprej. Tako da počitek in nič težkega dvigovanja (dala mi je tudi Buscopan za krče – vendar ga ne jemljem, ker jih nimam) Izcedek se mi je tudi že kar dobro umiril…vsaj za enkrat. Včeraj pa me je začela boleti glava…itak imam že po navadi glavobole…Včeraj in danes sem od slabosti celo bruhala. Tako da mislim da sem kar na dobri poti. Je pa res, da tile izcedki ženske kar dobro prestrašijo. Ker vsi povezujemo kri z nečim slabim. Vendar se včasih dogajajo stvari čisto brez nekega posebnega razloga. Upam, da si ti vredu?! Sem prebrala, da si imela neko podobno izkušnjo. Mislim, da je tale najina nosečnost kar vzporedna 🙂 🙂
Zvezdica – očitno je šlo iz tvojih ust v ˝božja˝ ušesa!! Tudi tebi želim vse najboljše in upam da ti uspe!!! 😉
Pozdravljene, punce. Hvala za vse vaše pozitivne besede!
Jaz sem od srede popoldan doma, počivam, kaj malega v gospodinjstvu naredim. Vceraj sem v spodnjem delu trebuha na levi strani se kar cutila bolecino, ki je postala ze prav nadlezna, no danes sem pa se zbudila brez nje. Upam, da se ne vrne vec. Krvavitve, hvala bogu, ni vec. Samo tu in tam obrisem se kaksno rjavo nitko, kar se verjetno se cisti od krvavitve.
Hematom – ja, na UZju je sicer rekla, da ne vidi nobenega hematoma. Tako da res ne vem, kaj je bil vzrok moje krvavitve.
Hannah48, jaz bi tudi vseeno šla na krvnega. Tudi zaradi tveganja za izvenmaternicno nosecnost.
Xlalax, oprosti, tvojega zapisa prej sploh nisem videla.
Ne morme verjet!!!! Pa nama pa tole res gre z roko v roki in to celo že po dnevih sovpada.
Joj, samo da je vse dobro. Vem, kako ti je bilo. Jaz sem bila cisto prestrasena, sicer so mi odmevala besede tistih punc, ki so po forumih pisale, da so krvavele, ampak da je bilo vse vredu in samo tega sem si zelela. No, zdaj pa cakam na ze prej prdviden UZ, da vidim, kaj bodo rekli. Upam, da bo vse OK. Jaz sem sicer vredu, nic me ne boli, razen prsi, ki so obcutljive.
Ne preostane drugo, kot da cakamo in mislimo na najboljse.
Pozdravljene punce. Kot vse ostale tudi mene to čakanje na krvni test ubija, ki ga imam v torek. Obenem imam pa še smolo z domačimi testi. Dva sem delala prehitro in sta bila negativna (gre za čisto navadne teste, ki so pozitivne prvi dan po izostanku M). Danes pa se odločim, da naredim Clearblue digitalni test in ko ima hudič mlade, jih ima več. Test ni delal, kasneje sem ugotovila, da je bila ena baterija prazna. Zdaj pa sem še bolj napeta. M še nisem dobila, mal me špika po trebuhu, kakšnih ostalih znakov pa nimam.
Pozdravljene “sotrpinke” 🙂
Predvsem tiste, ki ste imele UZ in potem stop injekcijo. Zanima me ali po stop injekciji folikel tudi še kaj zraste?
Glede na vaše izkušnje glede na stanje, ki ste ga imele ob uz, ko ste dobile injekcijo in potem ob punkciji?
Jaz sem prvič v teh postopkih, ve pa tudi veste, kako je to, ko gremo kar not in ven… in niti ne veš ali je primerno, da tistega, ki ti dela samo uz in ga vidiš čisto slučajno prvič, tudi še kaj sprašuješ 😉 …
Mi lahko poveste, glede na vaše izkušnje ali je po stop injekciji folikel še kaj zrasel?
Lepo nedeljski popoldan vam želim!
Hannah48 – zelo mi je žal kako se ti je vse izteklo! Nobena od situacij ni prijetna…ne SS, ne IMN, zato upam, da se ti bo vse dobro izšlo, kolikor se pač lahko dobro izide v takšni situaciji. Zdrži, bodi močna in vso srečo jutri!!
Dalina – Stop injekcija je ravno zato, da se ustavi rast foliklov in da ne počijo. Močno dvomim, da bi po tem še kaj rastel. Vedno gledajo vodilni folikel, tistega, ki je največji in se orientirajo po njemu, da ga ustavijo. Kar pa ne pomeni, da v drugih manjših ni zrelih celic….so….pa še kako so. V mojem zadnjem primeru, sem imela dva največja, lepa folikla prazna…medtem, ko so bile v drugih manjših foliklih dejansko zrele celice…Tako, da kar pogumno, brez strahu…bodo že naredili tako kot je treba ;). PS: Jaz sicer hodim k Dr.Rešu….in sva imela že nekajkrat debato na to temo…tudi sam pravi, če poči eden, gre vse v ˝maloro˝. Upam, da sem ti z odgovorom pomagala. 😉
Ahja, xLalax, ali si imela po stop injekciji kakšne stranske učinke.
Meni se zdi, da čutim rahle oblive vročice. Pravgotovo je to od injekcije, ker se mi to prej ni dogajalo. Samo sprašujem se, ali je to to, ali pa bodo ti občutki mogoče stopnjevali…? ali ostali npr. 10 dni, ker sem brala, da je po tej injekciji tudi nosečnostni test lahko lažno pozitiven več dni. Mogoče ve katera koliko dni?
Mogoče se vam zdijo ta vprašanja nepotrebna, toda kaj, ko nam ne dajo teh informacij zdravniki sami…
Lepo bodite in držim pesti za vsako izmed vas, ki to berete in ste na istem…
Lp
Pri stranskih učinkov stop injekcije ti pa žal ne morem pomagati, ker jih jaz nikoli nisem imela. Kvečjemu sem imela nekaj napihnjenosti, včasih tudi bolečin po punkciji, kar se zelo rado dogaja. Sem imela pa par toplih oblivov vedno kasneje, nekaj dni po transferju…ne glede na to ali se je šlo za pozitiven ali negativen izid postopka. Tebi pa želim vso srečo pri postopku in da te pričaka pozitiven test 😉 😉
Zvezdica82 – Vso srečo!!! Držim pesti, da te pričakajo lepi zarodki 🙂 Veš pa tudi kako pravijo… dovolj je eden, ampak kvaliteten 😉 😉 Javi se, da malo poveš kako je bilo! In še enkrat, hvala tebi za vse spodbudne besede tekom vsega dogajanja…meni se je zaenkrat tisti 10 dnevni rjavi izcedek nehal, in čakam na kontrolo, ki jo imam čez 1 teden, ter upam da spet vidim mojega srčka. Zate pa resnično držim pesti, da bo vse tako kot mora biti! 😉
Punce tiste ki ste dočakale +, ste imele kdaj tako hude krče, da se niste mogle niti premaknit. Včeraj je bilo pri meni tako hudo, da nisem vedela kako naj se premaknem ker me je vse bolelo, pred laparo sem imela zelo boleče M ampak nikoli tako boleče kot včeraj, potem se je še enkrat ponovilo ponoči. Sicer sem vzela Buscopan ampak ni kaj dosti pomagal.
Joj pa kaj je to? Čist z vsako, ki je dočakala plus se neki dogaja….grozaaa…jaz sem včeri napisala, da se mi je rjavi izcedek prenehal…in evo…ponoči grem na wc, in spet par rdečkasto rjavih kapelj na hlačkah 🙁
Zri – jaz sicer takih krčev nisem imela, samo verjetno ni nič hujšega…mogoče telo zazna spremembo v telesu in potem reagira na kakršenkoli način že. Dokler ne boš imela kakšnih izcedkov ali podobnega, se ti pomoje ni za bati.
Jaz se prav ne morem točno spomnit, kako je blo 2 leti nazaj, ko je bil moj prvi uspešen postopek.
Vem samo, da sem imela take zelo očitne znake in sem takoj vedela, da je uspelo. Najbolj se spomnim občutljivih bradavičk.
Čeprav takrat je to prišlo že pred transferjem, zdaj pa kar nič ni. Samo štihne me vsake tuk časa spodaj, sploh če se na hitro vstanem. Pa napihnjena sem kot balon. In ves čas hodim na wc.
Pozdravljene.
Pridružujem se vsem čakajočim. Biba 8, očitno sva imeli transfer isti dan, jaz sem danes tudi 8.dan po njem.
Vsem želim vse dobro. Sama nimam najboljših občutkov. Danes sem izrazito čustveno iz sebe, razdražljiva, skratka, tu so že vsi simptomi m. (krči, mozolji), razen krvavitve seveda. Zelo težko se zamotim, ker je to zame prvi postopek in me je psihično čisto izčrpal.
Biba8, kdaj boš ti delala test? Jaz ne vem ali naj čakam do nedelje ali na m., itak sem čisto down danes in me skrbi, da so možnosti za uspeh minimalne.
Srečno vsem. z
Pozdravljena… Ja v ponedeljek imava krvnega a ne?
Nisem prepricana da Bom delala test ker se prevec bojim da bo negativno seveda ker nimam nikakršnih ocitnih znakov za +
Sem pa ravnokar koncala z solzami ki se seveda spet nabirajo…cist sem v nekem custvenem dnevu…ti bos delala test?jaz imam serveda enega se doma in ce bom ga bom v petek…