Ivf postopek ljubljana 2024
Pozdravljene.
Se opravičujem ker načenjam na novo že 100x predelano temo. Moram se malo zamotit drugače bom znorela ??
V postopku sva prvič,v Ljubljani. V torek sem imela transfer na 5dan,blastocista 4AA…pridelali smo tudi 2 zamrznjenčka. Zelo sva vesela za tako dobre zarodke. Me pa zdaj tole čakanje ubija,odločila sem se da ne bom delala testa sama doma,počakala bom do krvnega ki bo na valentinovo,če seveda ne pride m prej,upam da ne.
Prosim če mi lahko malo napišete vaše izkušnje,želim vam velike debele pluske tistim ki ste tudi v postopku,ostalim pa seveda tudi lep večer ?
Spoštovani,
tale portal je namenjen zdravstvenim nasvetom in posvetom, vi pa potrebujete prijateljico, s katero boste zabili čas do testa, ne zdravstvenega nasveta. Uspešnost postopka ni nič večja kot je uspešnost prizadevanj po zanositvi pri plodnem paru, to pa je nekje okrog 25% na ciklus v povprečju. Moje osebne izkušnje pri takšnem statističnem ozadju nimajo prav nobene teže.
Spoštovani,
buscopan ne bo spremenil ničesar še najmanj preprečil morebitni splav, če se ima namen zgoditi. Tudi s počivanjem je enako. Zdrave nosečnosti se takorekoč ne da znebiti niti z ekstremnimi dejavnostmi. Roza izcedek ni znak za nič konkretnega. Vsaj 25% nosečnic, ki povsem normalno donosijo, v prvem trimesečju zakrvavi iz večinoma neznanega razloga.
Pozdravljeni,
Trenutno končala 4. postopek. Neuspešno. Zadnja dva postopka brez jajčnih celic.
Prvi, predelani 3 celici, obe vstavljeni, vendar prazni vrečki. Drugi tudi 3 celici. Ena vstavljena, žal v 19. tednu ugotovljen Dawnov sidrom.
V tretjem in četrtem postopku pa brez pridobljenih celic. Naj omenim, da sem imela opravljen test hormonov samo na začetku postopkov. Amh takrat 0.39. Starost 42 let.
Konzilij se je odločil, da ni več smiselno zdravljenje.
Zanima me še vaše mnenje?
Spoštovani,
hm?… nisem ravno strokovnjak za OBMP, ampak pri AMH, ki ga omenjate, in dveh zaporednih neuspešnih ciklih brez jajčnih celic, so slednje res že precej “uboge” in imajo že ogromno takšnih in drugačnih napak, zato se je konzilij verjetno odločil, da so vaši jajčniki izčrpani in da nima smisla nadaljevati. Ne trdim, da čudež ni možen, ampak v čudeže se praviloma ne vlaga veliko sredstev. Mogoče bi se dalo, v kolikor imate še lasten ciklus poskusit z IVF v spontanem ciklusu, ker to stane le toliko kolikor stanejo UZ preiskave za določitev termina za punkcijo.