IVF postopek
Pozdravljeni,
stara sem 35 let in se že 10 let trudim zanositi. Prej sem 5 let jemala stediril-m. Imela sem dve zunajmaternični nosečnosti (spontana zanositev). Posledično so mi odstranili levi jajcevod. Zdravim se tudi z bromergonom. Za mano je že drugi neuspeli postopek zunajtelesne oploditve. Počasi sem začela obupavati, tudi zaradi starosti…
Zanima me, ali med alternativnimi vedami medicine (akupunktura, osteopatija, homeopatija…) obstaja veda, ki bi mi lahko vsaj malo pomagala. Zavedam se namreč, da na telo deluje tudi psiha in najbrž je pri meni -poleg organskih – tudi psihični vzrok. Žal pa človek sam ne more iz svoje kože. In glede na vse opisano sem zdaj pripravljena poskusiti tudi z alternativo.
Hvala za odgovor, Mojca
Draga mojca,
če ste take “psihične konstelacije”, da si ne znate sami pomagati z “odklopom”, potem tudi nobena od alternativnih metod ne bo dosegla svojega učinka. Morda bo zvenelo malo “čudno” vendar sem pri sebi opazil, da me glava manj boli, kadar me že mora boleti, če si “dopovem, da me boli še premalo in me bi prav lahko še bolj”! Ne vem če bo delovalo ampak ni malo parov, ki zanosijo po tem, ko so se predali in “odkljukali potomstvo kot nemogoče” ali pa so našli energijo in so nehali “delati otroke” temveč so se po domače “zabavali s seksom tako kot v starih časih”, ko v sanjah niso mislili na potomstvo.
Seveda, če imate hiperprolaktinemijo in potrebujete bromergon, ga boste verjetno še nekaj časa, če želite imeti ovulacije.
Mojca rada bi vam nekaj povedala, meni je sedmič uspel IVF postopek,
pa sem probala tudi vse vrste alternativne medicine.
Lahko vam rečem le, pogumno naprej na postopek, večkrat ko
poizkusiš, boljši so rezultati, tako je meni govoril ginekolog in res se
je obrestovalo.
Res pa je da je eno samo trpljenje tale IVF, ampak meni se je splačalo
in prav gotovo se bo obrestovalo tudi vam
SREČNO