IVF MB JULIJ 2015
Cici ti bom kar jaz odgovorila, Tinkara in jaz sva danes na prvem UZ pred punkcijo.. Za obe bo to prvi postopek. Popoldne bomo videli kako napredujemo.. S tem da sem jaz povrhu še prehlad staknila in sem čisto adijo, lekadole in čaje pijem, upam da ne bom vročine dobila.. Tinka žal mi je za tvoje SS, meni pa sploh ni še nikoli uspelo zanosit v teh treh letih.. Hjoj ko se samo spomnim koliko negativnih testov je bilo do zdaj.. No, gremo v boj pogumno, jaz sicer s prehladom, a vseeno z upanjem na najboljše.
Pozdrav punce, ja nič za to je že mimo, moramo gledat naprej….
Ja danes smo meli UZ. Pri nas je blo 7 foliklov, ki bi lahko bili potencialni… sicer so merili 11, 12, 15, tako da si še dajem injekcije do nedelje in mam spet ultrazvok potem pa bo punkcija. Sluznica je bila 9, tako da novim zmagam naprotii. Pa ti lacrima kaj so ti rekli?
Oj! Evo, jaz pa sem že nared za stopko. Desno 17,17,17,17,19, levo 16,17,19,20, endometrij 8. Jutri zjutraj imam se eno dozo cetrotida, ob 21.15 pa si moram dati stopko. V nedeljo pred spanjem moram dati vaginalno “razkuzilo”, v ponedeljek ob 7.30 morava z možem priti na oddelek in akcija! Danes sem še enkrat dala kri, zdaj pa zdravit prehlad domov. Tinka te jajčniki kaj bolijo? Mene kar precej, sploh če sem dosti na nogah.
Ja razkuzilo je svečka, treba jo je čim globlje dat vaginalno, potem ko že ležiš, pravijo punce da je fajn dat kak vložek, ker gre ven oranžno 🙂 ja veš da bojo zrasli tudi tvoji foliklčki 🙂 baje da sem edina iz naše skupine nared za punkcijo, tako da boš ti imela več družbe. Ravno berem tele papirje za narkozo.. Bljah. Transfer pa ne vem, odvisno kakšna bo kvaliteta! Upam pa, da bo petek dan D.
živjo punce,
lacrima in tinkara sta ze obe prestale punkcijo?
kdaj pa imata kaj transfer?
js pa danes ze 7 dan po et in pridno čakam naslednji ponedeljek �
me je kar strah ker bi naj dobila menstruacijo v petek ali soboto, vseeno upam da je nebo �
znakov za enkrat nobenih.
dojke so nehale bolet, jajcniki se na trenutke bolijo mi je pa danes ze od jutra grozno slabo.
Vsak dan ko mine in si blizje menstruaciji je bol grozljiv �
Želim vama uspešen transfer in čim bolj mirne dni medtem ko bosta čakale �
Oj cicibella. Evo jaz sem pravkar iz punkcije prispela domov. Narkoza in poseg oba brez težav, edino zdaj me malo boli, kot menstruacijski krči.. Pridelala sem pa 20 celic, tako da imam ET v soboto zjutraj. Joj tako se bojim da bom hiperco fasala.. Tinkara kako si ti danes uredila? Drzi se cicibel, vsaka punca ima drugacne znake.. Dokler ni M, je vse dobro.
Lacrima super, 20 celic je ogromno tako da res fajn.
danes samo počivaj pa bos jutri ze veliko boljše�
ja hiperstimulacije je bilo tudi mene strah vendar js je nisem fasala � sicer 15 celic tudi ni neko tako število, kjer bi se lahko pojavila v mocni obliki.
imela pa sem blago obliko bolecine napihnjenost slabost kaj hujsega pa ne , tako da to se da prezivet �
drzim pesti zate da se bo cim vec celic oplodilo da bos imela tudi zamrznjencke � najbolsa celica pa bo pa tako ali tako rasla v tebi�
Tinka zgleda tak: midva sva imela tudi ro ob 7.30, vendar sva zamudla 15 minut, pa nic hudega. Gres v zgornje nadstropje levo, daš sestri kartico svojo, ona te pospremi v čakalnico z ostalimi, kjer se preoblečeš, tudi modrček daš dol. Pride sestra in vas glede na uro stopke razporedi, vsaki izmeri tlak, temperaturo, še neke formularje izpoli, preveri če si tiste liste vse podpisala, potem ko ste vse porihtane, moški odidejo dol v delitev terapije, tam jim dajo ključ od sobe in posodico za seme, ve ženskice pa greste v prebujevalnico in tam počakate na anestezista. Sam postpek pa je sledeč: pride sestra pote, greš v to sobo kjer delajo punkcije, tam še enkrat poveš svoje ime in priimek, se usedeš na stol, tak kot pri UZ, sestra ti namontira metuljčka za anestezijo, dajo ti masko.. Naprej pa spiš. Jaz sem se zbudila v prebujevalnici, nič mi ni blo jasno ko je sestra rekla da same gremo dol z stola na posteljo 🙂 ker baje takrat še na pol spimo. Nato dve uri odležiš, sestra je skoz poleg in sprašuje če te kaj boli. Nato dobiš recept za estimo, katero zacnem vaginalno danes zvečer, nato pa 3x na dan. V tem pride dr., prinese list na katerem piše koliko celic imaš in kdaj ter ob kateri uri prideš na ET. Danes je punkcijo delal prof. Dr. Rijelić. Eto to je to. Moras biti tešča, niti čigumi, niti vode ne smeš. Pa danes zvečer ko si boš svečko dala, vzemi vložek, meni je kar fejst šlo ven, bi mela celo posteljo oranžno 🙂
tudi tebi tinkara vse dobro, 14 celic je lepo število tako da bos verjetno imela se zamrznjencke �
zdaj pa cim majn stresno in pocivat do transferja potem pa se malo pocivat �
potem bosta pa ze videle pluske �
js pa danes jokica.. danes je 8dan od et pa sem videla en rjav flekec na vlozku , prej pa 2 dni imela take krcke v maternici veliko blazje kot na dan menstruacije.
sicer prej nikoli nisem imela krcev pred menstruacijo le tisti dan ko je prisla so bili tako hudi da sem vedno oblezala.
ni prijeten obcutek ko vidis kaj rjavega mni so se solze kr same vlile..
punce na ostalih forumih pravijo da rjav izcedek 8dan po et ne prinasa nic dobrega.
želim vama vec srece in upam da zagledata pluske ��
Oooo 14!! Super super!! Ja sej danes te bo še kar bolelo, jaz sem proti vrčeru kar po prstih hodla 🙂 danes pa je že precej bolje, je pa res da pijem lekadole zarad prehlada.. Jaz sem vredu, pijem vodo kot nora in hodim lulat na pol ure.. Tako se bojim hiperce, da se mi že dozdeva da cela zatekam, pa res nevem kako bi, če skoz lulam.. Verjetno sem napihnjena od te vode in včerajšnje punkcije.. Drugače pa kar počivam, prah bo že počakal, kuha pa mož 🙂
Jooj cici vem da živčki na polno delajo.. Vidim po sebi.. Ampak sem ravno včeraj imela pri punkciji eno punco ki je rekla da je tudi krvavela malo pa je bil +, vsaka ženska po svoje reagira, nekega pravila ni… Verjamem pa, da bi najlepše bilo, če nebi bilo nobenih izcedkov ki te napsihirajo.. Pošiljam ti pozitivne misli in držim pesti cici