Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF Maribor

IVF Maribor

Dekleta, ki ste v kratkem opravila IVF v Mariboru, prosim, če mi lahko poveste glede jemanja kontracepcijskih tablet pred samim postopkom. Predvsem me zanima, koliko časa se jemlje, katere, kdaj se prekine, kdaj se potem začne z injekcijami oz. stimulacijo jajčnikov… zakaj je to dobro, da se jemlje najprej kontracepcijo, kaj so vam razložili… v Lj tega ni. Če je katera približno podobnih let kot jaz (skoraj 43) in z izkušnjo v Mb, bom še bolj vesela njenega odziva.

Hej,hej!

Kako ste, kje ste? Jaz sem v nestrpnem pricakovanju 19., ko imava posvet.

Glede kontracepcijskih….je tukaj katera taksna,ki jih ni rabla jemat? Me malo skrbi,ker sem jih v zadnem letu zamenjala vec,ker jih nisem prenasala in sedaj ne vem, ce so resnicno obvezen del IVF postopka?

Lp

Živjo,

jaz jih nisem jemala,ker imam zaradi KT močne glavobole. Mi je pa zdravnica rekla, da obstaja možnost, da se mi pojavijo kakšne ciste in da ne bom mogla it v postopek (vsaj zdi se mi, da je to omenjala), te tabletke pa naj bi to preprečevale. Ali je vse ok, se pa vidi že na prvem UZ, ki ga imaš drugi dan M.

Pri meni ni bilo problemov, itak imam zelo redne cikluse.

lp

Super! Ja, tudi moji cikli so redni in tudi s cistami nisem nikdar imela tezav, zato jih tudi tokrat ne pricakujem. Kako pa so te potem uvrstili v postopek?

Lp

Najprej mi je zdravnica rekla, da tudi če ne bom jemala KT, bom šla s tisto M v postopek, kot če bi jih jemala (da ne bom nič prej na vrsti). Ker je bilo takrat že vse polno, jaz pa tik pred M, bi bila to šele tretja M od razgovora. Potem mi je pa sestra rekla, da naj pokličem prvi dan druge M (takrat ko bi morala začeti s tabletkami) in ko sem prišla na UZ sem bila zelo presenečena, ker sem dobila že kar injekcije. Je bil pa to prvi postopek v MB in nisem imela pojma kako poteka.

Nimaš pa potem nobenega lista s predvideno punkcijo in datumi injekcij, pač enkrat uletiš 🙂

lp

New Report

Close