Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF Maribor

IVF Maribor

Pozdravljene punce,

bi vas lepo prosila, če bi mi povedale kako dalje poteka postopek za IVF v Mariboru.

27.11.2014 sva bila na prvem posvetu, nato sva dobila domov pošto, kjer so nama sporočili, da sva od 10.12.2014 dalje vpisana na čakalno listo.

Kaj pa sedaj? Dobim kaj po pošti? Moram sama kam poklicati?

Najlepša hvala za pomoč.

Lep dan vsem in veliko pluskov.

Ojla.
Kmalu boš domov dobila vabilo za oba. Šla bosta tja, določili boste datume glede na tvoj menstrualni cikel, opravili še nekaj krvnih preiskav in pričela boš pač z datumom, ki ga boste določili. Midva sva bila danes gor za drugi krog. Pa veliko sreče!

Ciao larazl,

najprej hvala za odgovor.

Sem se znašla v čudni situaciji. Midva že 2 leti poskušava zanositi (opravljeni IUI, laparoskopija) vendar brez uspeha. Nato sva se lani maja naročila za IVF in novembra sva imela prvi posvet. Takoj tisti mesec (novembra) sem spontano zanosila, a žal sedaj januarja splavila.

Zanima me, ali mi bodo vseeno opravili IVF? Imam namreč en kup težav (PCO, endometrioza, antifosfolipidni sindrom, sjogrenov sindrom)…skratka, en kup vsega.

Sedaj pa ne vem, ali naju bodo vzeli na IVF 🙁

Mi lahko katera kako pomaga, dokler čekava na datum za drugi posvet.

Hvala vsem.

ojla. žal mi je za splav. Ne vem kako oni to obravnavajo in kakšen je postopek po splavu. To ti bojo oni najbolje razložili.

Hei

Tudi iz moje strani…sožalje za splav. 🙁 🙁 🙁

Kar se tiče IVF v MB…s partnerjem sva bila na prvem posvetu 1.12.2014, čez 14 dni je imel partner spermiogam, jaz pa sem tudi malo po tem dobila menstruacijo in so mi vzeli kri za preiskave (hormoni). Potem sem imela UZ (v času ovulacije), prejšni teden pa sem dobila pošto, da sva na čakalni vrsti. Imava pa že tudi datum drugega posveta.
Sva bila kar presenečena, da gre v MB vse tako zelo hitro. En postopek je že za nama…opravili so ga v LJ in je do sem (torej, do konzilija) v LJ trajalo skoraj 9 mesecev.
Pri kateremu zdravniku pa si v MB?
lp 🙂

Ciao Metka,

midva sva pri Dr. Reljiču. Pa vidva?

Kdaj imata drugi posvet? Midva ga imava jutri, me že kar malo živčki dajejo zaradi rezultatov. Tebi so testirali tudi Anti-Mullerjev hormon? Meni so testirali res ogromno stvari.

Kakšne težave pa imata vidva, če smem vprašati.

Hvala, da si se oglasila. Prija malo klepeta.

Lep dan še naprej.

Hej punce.

Tudi jaz bi se pridružila. Do tistih debat kdaj en pričakujemo, k oso vse tako hudooo pametne, sploh tiste, ki delajo na otroku drugi ali tretji mesec pa se jim zdi da je to že konec sveta, mi več ni.

Po 5 letih se res nasitiš tega.

V glavnem, tudi jaz sem pri Dr. Reljiču. Včeraj sva imela genetski posvet. Marca pa imava posvet pri Dr. Reljiču in predvidoma dogovor o IVF ( razen če bi genetika pokazala neka huda odstopanja).

Za mano so 3 SS, in 3 IUI. Zadnji IUI je bil + a je potem prišlo do missed abortion v 10tednu. 2x sem celo spontano zanosila, prvič je bil ss v 7 tednu, drugič pa prazno jajce.

Tudi mene zanima kako časovno potekajo stvari od posveta naprej. Malo sem neučakana, ker sem že 3 leta v ambulanti za zdravljenje neplodnosti in bi res rada da se končno kaj premakne v pametno smer.

Glede na to, da imava oba opravljena že praktično vse preiskave in da je spermiogram b.p., bi najbrž mogla zadeva hitro napredovat? Ali?

stiskam pesti za vse nas 😉

Lp

Kako je bilo na drugem posvetu? Midva ga imava 2.3. Sva pa pri dr.Gavric-Lovrec.
Kje imava problem…hm…tezko je reci. Po dveh laparoskopijah in 4x hospitalizaciji v Lj,bi naj bil problem pri meni (endometrioza),vendar je zdravnica v MB rekla,da njej se ne zdi,da bi bil to problem. Imam pa nasplosno zdravstvene tezave z rodili.
Odkrito povedano,pojma nimam kaj vse je dala pregledat v krvi. Vem samo,da sem imela 5 napotnic in da so mi vzeli 7 epruvet krvi. 🙂

Ciao punce,

Metka, kaj naj rečem :/ Na drugem posvetu žal i bilo dr. Reljiča, temveč je bila ena mlada zdravnica. Ker sem vmes imela splav, so naju takoj odslovili in nama dali datum aprila (po treh menstruacijah) in bomo temo, katero bi morali obravnavati včeraj, obravnavali aprila. No, saj sem nekako pričakovala. Sem pa vseeno upala, da bo dr. Reljič.

Dobila sem razultate 1001. testa in so vsi v redu, razen AMH, kateri je nekoliko nižji 🙁

Ima katera izkušnje z vrednostmi AMH?

freja 85…dobrodošla k naši debati 🙂

Ja, v Mb res gre vse dokaj hitro. Moram reči, da sem splošno gledano zadovoljna. Ali imaš mogoče ti kakšne izkušnje z AMH hormonom?

Hvala vsem za klepet.

Hm. Z AMH nimam izkušenj, sem ga imela ok…zato niti nisem polagala pretirane pozornosti na to. Ena stvar manj 😉 Je bila mogoče Dr. Kores-Testenova? Ona je super drugače. Jo lahko vse vprašaš in se zelo potrudi odgovorit in pojasnit.

A res so vaju dali na 3 mesečni odlog? Brez dodatnih preiskav v tem času? Je bila to tvoja prva nosečnost?
No, jaz sem drugače v Mb zadovoljna z vsemi, posebej z Dr. Reljičem, tudi Dr. Gavričeva je super. Da ne pozabim Dr. Mlakarjeve, ki je sedaj na porodniški in Dr. Kores Testen, ki je zelo skrbna optimistična in pozorna. Malo manj obožujem Dr. Kovačevo s katero sva si pač precej različni.

Od odpora do ponovnega “pohajkovanja” po bolnici sem sedaj prišla do tega, da komaj čakam marec, da se spet začne nekaj premikat. Na žalost iz iste točke kot do sedaj, ko nismo vedeli kaj je razlog. Ampak pravzaprav je odlično, da ni nič narobe 🙂 🙂

Metka najbrž so to bile hormonske preiskave in imunološke. Morda še kaki dodatni faktorji glede na tvojo zgodovino zdravljenj. Kdaj izveš rezultate?

Več glav več ve in tudi malo lažje je, ko vidiš da res nisi sam 😉 😉

Lep zasnežen vikend vsem!

Freya85, kakšna pa je bila tvoja vrednost AMH (če se jej še spomniš)? 🙂

Uh, zdaj si me pa dobila. Je že 3 leta od tega in se ne spomnim. bom poskušala najti izvid pa ti sporočim. Kdaj imaš naslednjič?

Pozdravljene.

Mene tudi zanima glede postopkov Mariboru, če ima katera več izkušenj.

Oktobra sem imela prvi postopek v Mariboru, prenos svežega zarodka in enega pingvinčka.
Ker postopek ni bil uspešen, sem šla konec januarja po zamrznjenčka – naravni ciklus, brez stimulacije. tudi tokrat neuspešno.

Pisala sem na kliniko in vprašala kako naprej. Dobila sem odgovor, da dobim vabilo v nov postopek v roku od 6 do 8 tednov. A to pomeni, da takrat dobim že list s terapijo, oziroma, da takrat začnem s kontracepcijo?

Čudi me, da greš v nov postopek brez posveta z zdravnikom, to pomeni, da se ne moreš pogodit za kaj novega, drugo terapijo,ambulantno histeroskopijo, itd.

Mi je kar malo hudo, da bom sedaj spet do poletja na čakanju 🙁

Hvala !

lp

Vabilo pomeni da greš na pogovor z partenerjem, tam pa i potem zdravnik razloži nov potek postopka, kar pomeni da dobiš list kjer imaš napisane datume jemanja tabletk in datum uz, ter predviden datum punkcije…….

Tudi sama sem pred tednom dni imela drugi postopek IVF, ki pa je bil prekinjen, ker nisem odreagirala na terapijo, imam povišan FSH. Pa sem tudi sama vprašala kako naprej (sem mislila, da bom kaj prej, glede na to da nisem imela celotne terapije….nisem prišla do punkcije in transferja, ker smo ga predčasno prekinali), pa so mi rekli da dobim vabilo po pošti. Nazadnje ko sem bila v postopku sem dobila vabilo točno štiri tedne po krvnem testu. Na pogovor greš takoj, mislim da v roku 2 tednov, je pa res, da ti potem dajo list, kamor te uvrstijo glede na tvojo zadnjo M, to pa je ponavadi tako, da začneš šele čez mesec ali dva jest kontracepcijo in potem sledijo inekcije……mislim/ upam, da sem maja že v postopku.

Posvet, jaz tudi upam na maj, da bom do dopusta že konec.

Včeraj mi je pa sestra odgovorila, da naj kar računam na sredino maja, ker je gneča 🙁

Prejšnje vabilo sem dobila v začetku avgusta in konec avgusta že začela s kontracepcijo.

torej če računam 6 tednov (4 tedne za vabilo – 2 tedna za prevzem), lahko računam na posvet konec marca – potem bi lahko z kontracepcijo začela v aprilu – hahaha…itak se ne bo tako izteklo 🙂

Vleče se res…to čakanje ubija, sploh imam pa vrh glave že teh negativnih testov in vsega. Najraje bi porabila vseh 6 postopkov in je mir, človek se potem sprijazni. Malo sem slabe volje, imela že 5 prenosov, pa nič (skupaj LJ in MB). Sedaj probam še spremenjeno prehrano in akupunkturo, pa da vidim, če res kaj vpliva 🙂

Pozdravček vsem

Ciao punce.

Torej, če zdaj prav razumem.

Midva imava drugi posvet 9. aprila. Kaj bova delala na tem posvetu? Oziroma koiko od tega posveta je potem postopek? :/

Hvala za informacijo.

Upanje24 ne bi ti znala odgovoriti glede na tvojo situacijo :((

Bom poklicala sestro Jasno v Mb, ki je vedno tako prijazna, pa jo bom kar vprašala.

Lep dan želim vsem.

Pozdravljeni, midva sva tudi v postopku ivf. Imava termin za konzilij 20.7. sedaj pa me zanima kaka je po navadi terapija do postopka ivf. Slišala sem, da naj bi prvo jemal en mesec kontrac. tablete nato pa inekcije gonal?
prosim za odgovor.

lp

New Report

Close