IVF- izkušnje
Drage dame!
Prosim vse, ki imate izkušnje z IVF postopkom za POMOČ!
Dobila sem težko pričakovano pošto iz GK, da sem v evidenci za OBMP in naj pokličem 1. dan menstruacije. V knjižici o IVF sem prebrala, da pričnejo s postopkom 2. dan ciklusa (stimulacija), zato sem pričakovala, da me bodo naročili že kar naslednji dan, a glej ga zlomka… naročili so me 18.10. to je 20 dan ciklusa??? Kaj sedaj to? Kdaj bodo pričeli s stimulacijo, moram spet čakati naslednje menstruacije, se bo vse skupaj zavleklo spet še za kak mesec ali dva?
Prosim, če podelite z mano svoje izkušnje, ker je to edini način, da dobim informacijo iz prve roke. (na GK so namreč zelo molčeči)
Hvala in lep pozdrav !
Ponavadi greš prvič 22. dan ciklusa,če pade na vikend ali praznik greš kakšen dan prej.Takrat greš na pregled in dobiš ustrezno terapijo .Potem greš ponovno čez 15 dni na UZ,vmes je krvavitev oz. M.Takrat ti šele določijo kaj boš še dobivala : Gonal ali Pergonal in seveda koliko in kdaj prideš ponovno na UZ in odvzem krvi za estradiol.Če te zanima še kaj vprašaj…
katja
Tako je!
Pa da ne boš presenečena – naslednja menstruacija bo dolga. Tako, da boš verjetno še imela malo izcedka ko boš prišla po M na UZ (pri meni je bilo tako, pa tudi druge so pravile da ga imajo). Menda je to normalno zaradi Suprefacta. Meni je gin. rekel, da se s to podaljšano krvavitvijo maternica bolje očisti, pripravi in “osveži” za vgnezdenje.
Natasha
Ravno danes sem bila na predavanju na GK, ker sem tudi sama naročena za IVF-ET postopek – 15.10. t.j. 22. dan ciklusa. Na ta dan pričnejo s pričetkom priprav na IVF – začneš dobivati zdravila, ki pripomorejo k temu, da se vse skupaj spravi do idealnih pogojev za zanositev. Ta proces traja 2 – 4 tedne, šele nato začnejo s samim postopkom IVF – 2. dan ciklusa. Približno do 10. dneva ciklusa dobivaš injekcije, ponavadi 10. dan dobiš stop injekcijo, čez dva dni sledi punkcija ovarijev, čez približno naslednjih pet dni pa sledi prenos zarodkov v maternico.
Tudi sama sem v mislih precej prehitevala dogajanje, pa sem danes dobila informacijo iz prve roke – od doktorice, ki je vodila predavanje, da vse skupaj traja približno mesec dni do meseca in pol. (šteto od 22. dneva ciklusa, ko začneš s pripravami).
Upam, da sem te z odgovorom “potolažila” in da boš kmalu dočakala 22. dan.
LP in veliko sreče.
Draga ana33
Ja moja zgodba, do zanositve je zelo dolga in pestra. Namreč imela sem dobrih 10. let ginekološke težave, na kar sem imela kar že 9x gin. op. Nato sem imela še 7x. laparo 2x histero 1x HSG, in še in še druge preiskave GROZA……. Bila sem več v bolnbišnici kot doma, moj drugi dom je bila bolnišnica. Večinoma sem ležala na kliniki pri prof. dr. Tomaževiču on mi je od samega začetka vse postopke opravljal in IVF-je na kar nama je v tretjo uspelo. Ugotovili so, da imam endomentriozo, zarastline cistične tumorje in še in še bi lahko naštevala tako, da se sploh rada ne spomnem kaj sem morala prestajati. Ko mi je prof. dr. Tomaževič operilal sem imela na obojih jajčnikih 3. cističen tumorje, nato sva imela čez 1. mes. ponovno UZ. na kar mi je ponovno ugotovil, da so se spet pojavili cistični tumorji tako, da dr. T. sploh ni mogel verjeti kaj je to sedaj v 1. mesecu je bilo vse isto, in kaj ponovno čez mesec dni na operacijo….. Tako, da sem hodila na operacijo z operacije in v enem samem letu sem jih imela 6. gin. op. To pa je že nekaj kaj ne?????? No to je moja zgodba, da sem lahko nekako prišla, do mojega zlatega sončka po tretjem IVF-ju nama je uspelo in sedaj sem noseča 31. tednov in v petek imam ginekologa UZ. Komaj čaka, da vidim mojega zlatega zaklada….. Po tretjem IVF-ju sem dobila že 7-mi dan M: In je trajala 6. dni nato sem imela krče v trebuhu pa rjave iscedke in še in še in kljub tem krvavitvami sem bila noseča tako, da se tudi čudeži dogajajo. Ginekolog ni mogel verjeti, da sem noseča, ker po IVF-ju ja ne krvaviš oz. ne dobiješ Lea K. prepričala, da naredim nosečniški test in sem ga naredila 9-ti dan po M. Nisem mogla verjeti, da so se pokazali dve čudežni črtici. Jokala sva z možekom skupaj kot dva otročka. Tako, da če ne bi me tako prepričevala po tel. ta naša forumovka zagotovo še dolgo ne bi vedela, da sem noseča, ker nisem imela nobenih znakov, celo dojke so mi splahnele, ki so bile tako nabreknjene. Saj to je logično, da ne bi se ti še sanjalo ne, da si noseča, če je pa bila M. tako močna in so kepice letele ven iz nožnice. Tako je pač vse bilo in tako se je končalo. Pa čeprav sem krvavela, do 4. mes. nos. in sem bila skoraj 3. mes. v bolnišnici. Ampak moj zlati pikec se me je držal kot klopec he he he………
No ana33 želim tebi veliko sreče in čim manj težav in čim prej, do dojenčak.
Lep dan ti želim
Doroteja
Ana33
Ginekologi pač priporočajo, da pusti telo malo počlvati od 3. do 6. mesecev. Jaz sem bila neučakana in sem takoj že naslednji ciklus šla v ponovni postopek IVF-ja. Žal ta drugi poiskus je bil tudi neuspešen. Nato sem poslušala gin. in mojo sestro, da naj malo počakam in sem komaj zdržala 5. mes. in čez 6. mesecev sem šla ponovno na IVF, ki je bil uspešen. Tako, da ne vem kaj bi ti rekla oz. svetovala. Probaj ti vsaj odpočiti svoje telo 3. mes. od IVF-ja. Ne pa kot sem bila jaz neučakana, ker hotela bi takoj vse naenkrat, da bi šlo pa ne gre, čez glavo skozi steno ne moreš jaz sem pa mislila da lahko he he he……..
Vsekakor ti želim uspešen postopek.
Lep dan
Doroteja