ivf in viroze

Spoštovani
To kar me zanima je uspešnost ivf, če spet staknem virozo. Z ivf se mi že mudi, saj nisem stara več 25 let, ampak krepko čez 30. Raziskave na temo ivf in starost kot rizični dejavnik že poznam, ne poznam pa raziskav o ivf in virozah oziroma prehladih ter na primer gripah. Delam v stiku z ljudmi, prav tako tudi moj partner. Zato je možnost viroze velika. Proti gripi smo se že cepili.
Lep pozdrav
TEa

bojim se, da se zadeve lotevate preveč znanstveno, to pa bi vam odsvetoval. Prepustite se strokovanjakom in uživajte v življenju naprej oziroma se ukvarjajte s svojim poklicem. Če boste poskušali voziti slalom med vsemi možnimi domnevnimi nevarnostmi in tveganji za nosečnost, vam ne bo uspelo ali pa boste prej pristali pri psihiatru. Mislim resno!


Spoštovani!
Po naravi sem raziskovalec. Tudi moje poklicno delo je takšno! Pa zaradi tega nisem pristala pri psihiatru! Cenim Vaše delo, tokrat pa me Vaš odgovor ni zadovoljiv. Zato z velikim zanimanjem pričakujem Vaše pojasnilo.

Tea

p.s.: Tudi jaz s tem vprašnjem mislim resno! za to imam kar resen razlog. Za mano je sedem viroz v sedmih mesecih, ki so posledice mojega dela in manjše odpornosti imunskega sistema. To je 56 dni bolniške, ki pa sem jih prebila sicer doma, a sem v tem času tudi delala.

ne mi zamerit, imam kar precej izkušenj z nosečnicami in takimi, ki se trudite z zanositvijo in lahko povem, da ni nobenega razloga za prenašanje vašega siceršnjega poklicnega dela v področje zanositve, nosečnosti in poroda. Izkušnje in tudi raziskave nas učijo, da ima preveč “intelektualen” pristop k najbolj bazični dejavnosti človeka, kar reprodukcija gotovo je, bolj negativen kot pozitiven vpliv. Seveda ima “nadzor” svoje prednosti, vendar ima prav tako tudi veliko slabosti. Naj kar povem, da raziskav v zvezi z “virozami in IVF” ne popznam in če sem pošten tudi ne vidim zanje nobene potrebe. Viroze so sezonski pojav in če pogledamo skozi vse leto ne opažamo, kljub izraziti sezonskosti, nobenega “statistično značilnega” odstopanja v pojavljanju anomalij ali spalvov oziroma neuspešnih nosečnosti preko leta. Že iz tega lahko sklepamo, da viroze nimajo pomembnega vpliva na zanositvene sposobnosti. Sicer pa, kaj bi s podatkom, da viroza hipotetično lahko ovira zanositev? Ali boste odpovedali punkcijo, če boste pričeli smrkati dva dni pred njo? Kako boste predvideli virozo v času embrio transfera 2 – 3 tedne pred tem, ko se prične s stimulacijo? Se boste odločili, naj vam embrije raje zamrznejo in postopek prekinejo? Ali veste, da zamrzovanje in odmrzovanje ni vedno neškodljivo, in da nekateri embriji kljub vsemu znanju in izkušnjam postopka ne preživijo? Bojim se, da bo vprašanj toliko ,da od dreves ne boste več videli gozda. Ponovno vam priporočam, da bodite razumni in svojega siceršnjega dela ne prenašajte v svojo reprodukcijo in se izjemoma prepustite v odločanje drugim, četudi sicer vse v življenju nadzirate in vodite sami.


Najlepša hvala za iskren odgovor. Vsak se trudi po svojih močeh in vedno sem hvaležna človeku, ki svojo nevednost prizna in je ne poskuša skriti za blefom. Podrobnejši odgovor sem dobila že z neke druge, svetovno znane ameriške klinike, kjer splošnemu zdravstvenu stanju namenjajo večji pomen kot na GK. Zato pa je njihova uspešnost med 60 in 75%.
Srečno!
Tea

da, papir in splet preneseta zeloooooo veliiiiikooooo! Veliko sreče, iskreno.


New Report

Close