IVF in endometrioza
Pozdravljene so-forumašice,
Po letu in pol prizadevanj in odkritju endometrioze, blage, me v decembru čaka začetek špikanja – IVF dolgi potopek.
Ker nisem več med najmlajšimi in ker je endometrioza zoprna reč, imunološkega izvora, me zanima ali je katera na forumu, ki ima endometriozo kot edino diagnozo neplodnosti. Ali je katera od vas kljub endometriozi zanosila v IVF postopku?
Kljub optimizmu sem zadnje čase zelo zamišljena in včasih obupana. Ko vas berem mi je vsekakor precej lažje… Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje.
Pozdravček,
Čarna
oj! moja prva diagnoza je bila ednometrioza… in niso mi je odstranili pri laparaskopiji, ker naj bi bila prav nosečnost terapija E… in dr. mi je rekel, da E povzroča “čudno” lahko tudi”sovražno “ozračje, ki preprečuje, da bi se nosečnost sploh začela… skratka z ivf naj bi to (ta začetek) preskočili in nosečnost naj ne bi bila problem. sploh pa je veliko žensk, ki E ima in niti ne vejo, da jo imajo in normalno zanosijo. tako, da jaz v to nisem najbolj verjela in se je potem v 1. ivf pokazalo, da nisva kompatibilna, ker ko so dali moje celice in njegove plavalčke skupi, niso hotli it skupi. tako, da je razlog verjetno v tem… mislim pa, da malo tudi v psihi, saj rata vsega preveč, služba, sekirancije in nič čudnega, da sva oba “zakisana”….
tako da, glavo pokonci, pozitivno razmišljaj in bo, boš videla. jaz grem januarja v drugo, ali februarja, odvisno. drži se, čao.
Pozdravljene vse…
tudi meni so pred kratkim z laparoskopijo odkrili prav tako “blago “endometriozo.Bila sem nadvse presenečena,kajti nikoli nisem imela kakršnihkoli gin.problemov…Lani sem tudi naravno zanosila,vendar se je nosečnost končala z ss v 10.tednu.
Do konca meseca decembra sem dobila Orgametril,potem bova znova poskušala…če v treh mesecih ne zanosim,pa seveda IVF…
Lep dan vsem
Punce hvala za odgovor,
sem še malo v ‘arhiv’ pogledala – moram rečt, da sem se zgrozila ob vseh teh objavah. Toliko endometrioze!!! No, hvala bogu, da dandanes obstaja laparoskopija, da človek vsaj ve pri čem je. Če je bila ženkska včasih neplodna na račun endometrioze, so bili tu vedno živci in sekiranje v igri…pa ni bilo vedno tako. Včasih so morali ženski cel trebuh razparat, da so našli E…
Ja, sem pa ob vseh teh odgovorih dobila občutek, da pri endometriozi ni pravil… Upajmo na najboljše.
Srečno vem!
Čarna
Alo…
Tudi jaz sem se pred časom javljala tu gori, sedaj pa imam doma 16 mesecev starega sinka…
In tako je bilo pri meni …
… po letu neuspehov so mi odkrili endometriozo visoke stopnje (endometriom na jajčniku, številne zarastline na rodilih zaradi endometrioze, popolnoma zamašen en jajcevod). Bila sem operirana, dobro leto zatem sem bila na HSG in pet mesecev zatem spontano zanosila, po enem neuspelem iui in bila sem že na čakalni listi za IVF.
Ratalo je po 3. letih poskusov oz. 2 leti po operaciji. Mi je dr. Vlaisavljevič rekel, da imam manj kot 5% možnosti za zanositev na naravni ciklus.
Svoj primer sem napisala za spodbudo – da ni vse tako črno, kot se najprej vidi.
Vse dobro ti želim in držim pesti za pozitiven rezultat-
lp