Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

lorči1 in deja55,
če ste bile v četrtek na punkciji (na gk?), potem smo se verjetno srečale/videle,
ko ste čakale na UZ in na punkcijo. Jaz sem bila tudi tam, sem čakala na prvo injekcijo.
Deja55, upam, da so se tvoje celice popravile in dobro razvile do sedaj….in da ET bo…
Se mi zdi, da imata ravno jutri ET…zato srečno !!!!

lp

Nejka7, hvala za lepe želje. Bomo videli jutri, čeprav je upanja bolj malo. Mogoče smo se res srečale.

Lp

Nejka7, pa vso srečo! 🙂

Deja55,
verjetno smo se res srečale, tudi sama sem čakala na hodniku,vem da vas je bilo več, ste se pogovarjale med sabo, da ste naročene za soboto in da vas je bilo kar nekaj, ne vem pa več števila…mislila sem vam zaželeti srečno, pa vas več ni bilo na hodniku, ko sem prišla ven…

ne obupaj, vem da je kazalo slabo kot si napisala, ampak misli pozitivno, morda pa se le vse uredi….vedno je upanje!!!!

Tudi tebi hvala za lepe želje….

Čimprej pojdi spat in se naspi, za jutri ti pa želim, da te čaka prijetno presenečenje in sreča!!!
Enako želim vsem ostalim, ki ste na vrsti jutri in vsem ostalim seveda tudi….::)))

nočko

Bravo ST*,

držim pesti da se dobro konča. Povej mi ali si od ET dalje bila na bolniški ali si delala?
Jaz sem imela ET včeraj in sem danes že v službi. Sicer imam sedeče delo, ki pa niti ni stresno.
Sem včeraj Reša spraševala kako naprej in on zagovarja, da živimo normalno kot da se ni nič zgodilo. Bolj ko se giblješ bolj se maternica prekrvavi.
Sicer pa če začutim da kaj ne bo OK grem takoj domov.

Vse ki čakate, kako ste se počutile po ET?
Mene danes popolnoma nič ne boli, napetost v prsih je popustila, kot da ni nič.
Prosim za vaše izkušnje !
Pa vsem veliko ++++!

Neža

Neža jaz sem bila po ETju doma zaradi hiperce 1 teden, potem pa sem šla delat. Zdaj sem pa spet nabolovanju, na žalost se moj rjav izcedek spreminja v krvavega, tako da res nimam veliko upanja, da se bo moja pikica obdržala.
Tebi in vsem drugim v postopku, pa želim veliko sreče.

ST*
sem brala o tvojem plusku in sem bila vesela, da ti je uspelo. Vem kaj zdaj preživljaš in hudo mi je prav za vsako, ki se znajde v takšni situaciji. Stres, ko čakaš in si želiš, a se bojiš preveč upati…
Držim pesti zate, jaz sem nekje 3 tedne za tabo…
Suzy

Deja55 in ST*, držim pesti za vaju, da se vse dobro izteče!

Neža,

jaz sem bila po ET na bolniški. Sestra na GK mi je rekla, da se moram pazit in ne smem dvigniti niti računalnika (imam terensko delo in je laptop moj večni spremljevalec). Mene so mal prestrašli, tako da sem skos počivala, ker sem se bala, da ne bom kej sprožla po neumnosti – no in žal ni uspelo.
Glede na to, kar ti je Reš rekel, niti ne vem, kaj je res boljš?

ST* držim pesti, da bo vse vredu!!!

Lep pozdrav vsem

Ah, Aneri11,

Pa si sigurna? Ti je test pokazal – ali je prišla M? Sem šla gledat seznam in piše test 15.10?
No,če je tako pa upam da imaš vsaj kakšnega zmrznjenčka.
Pošiljam ti en velik objem!

N.

Živjo,

sem popravila seznam:

ninocka ……1. dan M 11.9., punkcija 27.9, ET 30.9, test 13.10.
ST* – ……….1. dan M 11.9., punkcija 26.9, ET 01.10., test 14.10.merional + suprefact
miamax…….1. dan M 18.9., punkcija 29.9. ET 04.10, test 18.10.merional + suprefact
srečna1…….1.dan M 17.9., punkcija 08.10, ET 13.10, test 28.10 suprefact + gonal
lorči1 ……….1. dan M 22.09, punkcija 10.10, ET 15.10, test xx.xx suprefact + gonal
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja xx.xx, ET xx.xx, test xx.xx Z. suprefact + menopur
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10 Z: dif + puregon
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
bata ……….1. dan M 06.10, ETZ (1) xx.10, test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10, Z: dif. + gonal
deja55 …….1. dan M 17. 9., punkcija 10. 10., ET verjetno ga ne bo suprefact * menopur
suzy……….1. dan M 28.8., punkcija xx.10, ET xx.10, test xx.xx, suprefact+menopur (dolg post.)
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija xx.xx., ET xx.xx., test xx.xx., suprefakt+

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +

Ponovno v postopek:
Nataša Bon. (november), šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010)[/quote]

Neža hvala, ker si me opozorila, sem popravla seznam. Ja M je prišla 11 dan po ET, zmrznjenčkov pa žal nimam. Bo še enkrat treba čez “vesel” proces špikanja – ampak imam pred očmi eno malo štručko in za to se je vredno borit!

Upam, da bo pri tebi vse vredu in nas boš razveselila s ++++

Ojla dekleta!

Jaz se od danes zjutraj veselo špricam v nos s Suprefactom, zjutraj in zvečer po en vpih v vsako nosnico in čakam na M. Če bo toćno, pride naslednji teden. Izcedka nimam več, izgleda, da je bilo to nekaj drugega.

Popravljam seznam:

Tako sedaj popravljam seznam:
ninocka ……1. dan M 11.9., punkcija 27.9, ET 30.9, test 13.10.
ST* – ……….1. dan M 11.9., punkcija 26.9, ET 01.10., test 14.10.merional + suprefact
aneri11…….1. dan M 6.9., punkcija 25.9., ET 30.9., test 15.10, suprefact + menopur
miamax…….1. dan M 18.9., punkcija 29.9. ET 04.10, test 18.10.merional + suprefact
srečna1…….1.dan M 17.9., punkcija 08.10, ET 13.10, test 28.10 suprefact + gonal
lorči1 ……….1. dan M 22.09, punkcija 10.10, ET 15.10, test xx.xx suprefact + gonal
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja xx.xx, ET xx.xx, test xx.xx Z. suprefact + menopur
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10 Z: dif + puregon
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
bata ……….1. dan M 06.10, ETZ (1) xx.10, test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10, Z: dif. + gonal
deja55 …….1. dan M 17. 9., punkcija 10. 10., ET verjetno ga ne bo suprefact * menopur
suzy……….1. dan M 28.8., punkcija xx.10, ET xx.10, test xx.xx, suprefact+menopur (dolg post.)
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija xx.xx., ET xx.xx., test xx.xx., suprefakt+
Natasa Bon…1. dan M xx.xx, punkcija xx.11, ET xx.11, test xx.11, suprefact sprej + merional 3x (dolg postopek)

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +

Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010)

Srečno vsem in se bremo!

Nataša

Živjo punce,

Septembra sem imela neuspešni ivf postopek na GK LJ. Ostal mi je en zmrznjenček in, ko sem se prišla prijavit na postopek za prenos mi je sestra Mira povedala, da so za letos ustavili vse postopke, ker so že dosegli predvideno kvoto. rekla mi je naj pokličem po novem letu…Zanima me, če imaste tudi ve ta podatek. Vse skupaj je zelo frustrirajoče saj vedno mine skoraj pol leta preden prides spet na vrsto.(enkrat so poletne počitnice, enkrat čakaš na sprejem pri ginekologu…)Problem je tudi v tem, da ne moreš v naslednji ivf, dokler ne porabiš zmrznjenčkov.In jaz bom glihkar 37. Imaste kakšen dober nasvet zame?
Drugače pa sem zeloooooo vesela, za vse, ki vam je uspelo in navijam za vse, ki se borite in čutim z vami fuuuuuuuuull! Ne dajte se, držte se!

Pozdravljene!

Tudi jaz sem v oktobru začela svoj prvi IVF postopek in se že veselo špikam z suprefactom. Imam pa en problem, ki ga na tem forumu še nisem zasledila… Včeraj ko sem si z injekcijo dajala suprefact je okrog vbodnega mesta koža postajala bela (bel krog okrog igle) in do takrat, ko sem si vbrizgala celotno dozo (0,6) se je koža na tem mestu ”napihnila” in postala že kar konkreten podkožni mehurček. Sicer je po nekaj urah čisto izginil ampak se bojim da sem kaj naredila narobe. Sicer si injekcije suprefacta dajem že 1 teden in še nisem imela teh težav, včeraj pa tole. Ali se je mogoče kateri že zgodilo kaj podobnega? Pa še to: ali se je kateri zgodilo, da ko si je 9x vbrizgala suprefact (9 x 0,6ml = 5,4 ml), v flaški ostalo malo več ko samo 0,1 ml, saj flaška suprefacta drži 5,5 ml.

Se opravičujem, ker sem malo bolj po domače napisala, samo sem v tem postopku prvič in je zame še vse novo….

Hvala!
Kati

…če se ti naredi mehurček, potem ne izstisneš zraka iz igle.
Če imaš dozo 0,6, potem si v injekcijo vbrizgaj malo več, in ko imaš injekcijo še v flaški, izbrizgaj zrak, ko pa iglo izvlečeš iz flaške, moraš imeti tekočine v šprici nekoliko več, da izstisneš še morebitni zrak v sami igli, tako, da prideš do količine, ki jo imaš predpisano (0,6).
Upam, da si me razumela.

LP, Ajda

katarina74,
čeprav ti je odgovorila že ajda501, še vseeno pišem. Mislim,(čeprav nimam take izkušnje), ampak sem tudi sama pomislila, da je razlog tvoje težavice v “zraku”. .. Tudi sama sem v prvem postopku in je zame še vse bolj novo, iz tvojega pisanja sem razbrala, da si verjetno dva dni pred mano, jaz sem se špiknila do sedaj 7x. Ne vem ti povedat koliko še imam, ampak sem tudi sama imela malo težav s količino, sedaj sem naštudirala, tako kot pravi ajda, da posrkam več tekočine (ker je na vrhu zrak, potegnem do nekje 0,70-0,75, odvisno koliko je zraka), da potem iztisnem zrak in ostane nekje 0.6ml.

Upam, da sva ti dale kakšen pameten odgovor…

pozdravček

Dekleta,

a si ve vedno dajate Suprefact sprej in/ali Merional injekcije ob isti uri? Torej, če ti da dr. Reš injekcijo ob 5:15 min zjutraj, potem sledite temu tempu vsak dan ali si jo date malo pred odhodom v službo in samo tako zgodaj, ko greste na Uz, kjer jo da on.
Ker jaz si namreč ne predstavljam, da vsak dan vstanem ob petih samo za špiknt se, in potem nazaj spat, pa med vikendi.

A to vpliva na rast foliklov? Meni Reš ni nič izrecno naročil ure vboda, kadar si jih dam sama.
Če je pa to pomembno, potem bom pa vstajala.

Hvala.

Nataša

Nataša Bon. jaz sem delala to tako v 3. ivf-ih.

Zjutraj je bila inj. samo tako zgodaj, ker sem in ko sem šla na Z, potem pa sem si jo dajala preden sem šla v službo, recimo okoli 7. ure, enkrat tudi prej, ker mi je mož mešal, pa je šel prej delati, ko pa sem hodila po inj. še (1. in 2. ivf) v zdr. dom, potem pa sem jo ob nedeljah na urgenci dobila okoli 8.30 ure, ker prej niso odprli.

Pa je bil prvič + z abrazijo, nato pa vedno -. In tudi prvič največ celic, tako da jaz se tega nisem striktno držala, ker tudi se mi zdi, da dr. Reš nam ni naročil, da naj ustajamo ob 5.30, si damo inj. in pol spati.

Pa saj enkrat sem bila pri njemu na UZ ob 5.30, drugič skoraj ob 6. uri. Po mojem par urc nima take veze, moje mišljenje pač.

Morda pa nam lahko katera pove, kako je to na GK, če tam kaj določijo, da morajo biti inj. ob isti uri, ker tam so UZ od 7.30 dalje?

Bata, zlata si.
Še nekaj:
ali je katera imela krvav sekret iz nosu, ko se vsekneš ob špricanju Suprefacta?
Moj nos je čisto suh, sluznico imam izušeno, pa sem šele začela.

Aja, kaj pa naredim s preostalimi vodami od Merionala, če mešam tri praške in dve vodi?
Juhuhu, že vidim, to bo veselica naslednji teden, ko bom mešala in poskušala iztisniti zrak iz šprice..vedno se mi zgodi, da vsebino druge mešanice nisem mogla dobiti v šprico, ker je bil noter zrak..kaj šele zdaj ko bo treba trikrat po prašek?

lp, Nataša

New Report

Close