IVF/ICSI/IUI oktober, november
Danes zjutraj sem naredila test in je bil ++++! Že cel teden sem imela vse znake kot pred M in sem bila sigurna, da se bo vsak čas ulilo. Danes pa je že 11 dan po ET in sem si rekla, kar bo pač bo, bom vsaj vedela pri čem sem….
Še kar ne morem verjeti, da je to res…Zdaj pa lahko samo upam da bo tudi v naprej vse v redu
Katarina
Evo tretji dan po ET-ju, sicer mi je mal slabo, pa zdi se mi, da me mal bolijo joške, ampak nič se še nočem veselit. Komaj čakam, da lahko naredim test.
Bata ima danes ET – oglasi se mi kaj, da sporočiš, kako in kaj.
Drugače pa katarina74 in nejka 27 čestitke ob pluseku, pa da bi nosečnost potekala lepo naprej po planih oziroma brez kakršnihkoli zapletov. Vso srečo vsem!!
irena31,
Kdaj greš ti v nov postopek? Si se že kaj odločila?
Kaj se lahko sam odločiš?
A ni tako, da ti kar sami povedo kateri mesec poklicat, ker mora biti vmes nekaj menstruacij (3?) in da prej kot takrat sploh ne moreš v postopek…
A si sedaj se že naročila k G ia IVF in si klicala za nov postopek, da si dobila številko?
Če nisi, kar pokliči, da dobiš vsaj številko. A kaj je zate sklenil konzilij po neuspelem postopku za naprej? Kateri postopek in zdravila boš imela……
Jaz sem bila tako razočarana, ker ni uspelo, da se prav bojim iti v nov psotopek, ker se bojim razočaranja, bilo mi je zelo hudo….Tako da sem razmišlajala, če bi sploh še šla….Sicer so mi pa rekli, da naj januarja pokličem….
lp
nejka7
Zdravo!
Od 13 celic se jih je oplodilo 10, ker so bile baje vse zelo lepe blastociste so mi vstavili samo 1 zarodek, koliko jih bodo zamrznili mi sporočijo po pošti, čeprav je danes 5. dan.
Test krvni imam po Miklavžu, upam, da ve, kaj nama more prinesti.
Je pa bila danes full gužva. Vse smo bile naročene ob 7. 30 uri, za punkcije in ET-je. Je bilo ene 8 punkcij, najprej 4 jih je naredila dr. Bokalova, nato so imeli pavzo, nato pa vse ostale nam je delal dr. Tomaževič. In sem odpravila pol ob 10.30 uri.
Punce držite se, jaz upam, na najboljše, test bom delala v petek 4.12, ker bom potem v pon. ko grem na krvni test kar na dopustu, pa da že javim v službi, za dopust.
ajdac drži se, kdaj imaš ti krvnega, ene par dni pred mano?
Tudi ostalim držim pesti, da uspe.
Lp, Bata.
Pozdrav
Bata ampak to je pa zelo lepa novica, da se ti jih je oplodilo toliko. Super sem vesela zate.
Cel dan sem te imela v mislih.
Ampak moram priznati, da ti si se pa načakala. To je bilo pa kar veliko punkcij pred tabo in kakšne so bile ženske, bolj tiste, ki so šle v prve ali že večkrat?
Kako se počutiš po transferju? Te je kaj strah, me smo se pol v sobi pogovarjale, da morajo iznajti eno lepilo, da to prilepiš, da ne uide ven.
Kot sem že povedala mene je kar strah kaj bo. Včeraj sem se nekaj živcirala, dons sem se nekaj živcerala upam, da nisem naredila s temi živci kaj narobe tam doli. Sva z možem kar malo živčna.
Jaz imam krvni test ravno na 4.12.2009 in bom verjetno dan dva prej test naredila. Komaj čakam, pa še dva tedna je do takrat. Joj. Še najbolj mi gre pa na žice, ker moram skoz ležat, ker upam, da bo to kaj pomagalo pri tem, da obdržim zarodek tam kot je to potrebno. No bomo videli.
Lahko noč do jutri.
Zdravo!
Zdaj sem imela kratki postopek 3x doza Menopur in še potem 7. dan Centrotide, punkcija na 12.dan.
Pri dr. Rešu sem imela ali Suprefact (2x) ali Diphereine, ter:
Menogon (2x doza) – 8 celic, ET 5. dan, preživeli sta le 2 do 5. dne, 2 vstavili, nato sledil missed ab., nič Z
pred 2. postopkom hodila h Karmen v Domžale
Menopur (3x doza) – 7 celic, ET 3. dan, oplodilo se jih je 5 – na 3. dan, 2 vstavili, 2 Z
Merional (3x doza) – 5 celic, ET 2. dan, na 2. dan se jih je oplodilo 4, 2 vstavili, 1 Z
Nič posebne diete, vse enako kot prejšnjič, upam, da nam uspe, v vseh 4 postopkih sem imela sedaj komaj drugič ET na 5. dan.
Kot pa smo se pogovarjale s puncami v čak., delajo na GK pri ICSI – ET na 2. dan, ni pa pogoj, ker z mano je bila punca, ki je imela isti dan punkcijo kot jaz, delali so jim ICSI, pa je imela ET na 5. dan.
Od vseh ET-jev danes pa sem bila le jaz po IVF na 5. dan (ostale 2. dan ICSI ali 5. dan ICSI ali ETZ).
Dajo pa 3 dni bolniške po ET-ju.
ajdac kako si? Kdaj boš šla v službo? Jaz bom šla v četrtek, tako da ne bo prehudo cel nasl. teden začeti delati. Danes bolj ležim, ma me že vse boli od ležanja. Še dobro, da je pri nas oblačno vreme, v Lj. je bilo sončno.
Punce dajmo, sporočite nam +.
Evo bata se ti malo javljam spet.
Glede na to da je to moj prvi postopek bi rada, da se ta edini obdrži, tako, da bom verjetno še cca dva tedna doma, verjetno do testa, no odvisno, če ne bo kaj drugega prišlo vmes (menstra)-ampak itak da je ne bo. Joške me že bolijo, tko, da ja itak da bo.
Kako pa si ti prvi posopek bila doma?
Bata – full dober rezultat. Če se slučajno zdaj ne prime, boš mela pa celo četico zmrznjenčkov. Super. Seveda pa držim pesti, da je ta, ki ga greješ tisti pravi in bo zdržal do konca.
Lepo grej in tudi ostalim, ki grejete veliko uspeha.
Pa berem, da mamo novo nosečko – katarina74 čestitke tudi od mene. Sedaj pa lepo počasi naprej, pa do konca. :-))
Srečno in lahko noč.
Katarina74, čestitke. Končno ena dobra novica. Iz srca čestitke!!!
Bata:: super rezultat, zakaj pa so ti dali samo eno, če si jih imela tako veliko. A kaj veš, kakšnega mnenja so glede Z na GK? Tudi tako negativni kot dr. Reš? Mislim, nenaklonjeni?
Ti jih boš potem imela res celo četico za leta, ki pridejo…
Jaz imam v sredo prvi UZ ob jemanju Estrofema, in potem zvem, če mi ga bodo ta mesec vstavili. Sem pa kar konkretno napihnjena, predvsem zvečer.
Se javim, in držim pesti za vse soborke..lepo grejte, pa javite pluske v magičnem decembru!!!!
Nataša
ajdac bi ti pisala na ZS, vendar mi ne more odpreti, ko kliknem na tvoje ime, se mi nič ne pokaže :))
Jaz prvič lani sem šla delati po punkciji (bila v nedeljo), v pon. sem že delala, ET sem imela v petek, delati sem šla prav tako v pon. V bistvu sem bila na bolniški samo za ET, ki je bil petek, vse UZ itak sem bila doma že ob 7. zjutraj, tako da …
Sedaj pa sem na GK, nič ne primerjam z dr. Rešom, ker je brez veze, tukaj na GK so tudi strokovnjaki, do sedaj sem z njimi zelo zadovoljna, upam, da bo tako tudi dalje.
Še dobro, da je danes dež, da smo lahko doma, poležavamo, se urimo, … :))
čao,
evo bata, vem, da ne najdeš mojega maila, ker ga tudi nikamor nisem napisala.
Se pa strinjam, da je dobro, da zunaj pada dež, da lahko malo poležavamo in lenarimo, res pa je, da imam jaz počasi tega poležavanja in čakanja že dovolj in bi rada zvedela rezultat.
Lepo grej svojo pikico in še kaj piši.
Katarina, čestitke :)!
Bata, čestitke za celo četico, držim pesti, da je ta, ki se že greje pri tebi pravi in da Miklavž prinese plusek :).
Nataša, tudi tebi želim srečo z Z. Jih kar nekaj hodi naokoli, zato se Rešu ne pusti zmesti.
Vsem, ki ste na zgornjem in spodnjem delu seznama želim, da se kmalu prestavite v srednji del, med nosečke!
Šibica, javi se kaj!
Lp,
Nola
Evo mene,
meni je Reš malo povečal dozo, tako da je bilo videt kar velik foliklov na UZ.
V soboto sem bila na punkciji in pridelala 14 celic. Sem pa vzela nalgesin, ker me je prvič kar bolelo. No, zdaj je tudi bolelo, ampak je bilo bolj znosno:-)
Sedaj pa čakam na ET, ki bo v četrtek – torej na 5. dan. Upam, da bo kaj za vstavit (joooj, ne smem sploh mislit na to!!). Pa če bi kakšen zamrznjenček ostal, tud ne bi bilo švoh! 🙂
Nataša – a če bo ET je odvisno od endometrija?
Bata – velik zarodkov imata! Kako to, da še ne veš, koliko bo zamrznjenčkov – a nisi imela ET 5. dan?
Nola1 kako si ti? Kateri teden že šteješ?
Le vsem borkam
LP šibica