Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

Zdravo dekleta,

se vam še jaz malo javim, čeprav je še dolga do novembra, ko grem ponovno v boj…
Neza0401:tudi jaz sem imela porazen rezultat pri stimulaciji. Samo 4 folikle, enega velikega, ostalo drobiž. Na koncu od teh dve lepi celici, ki sta se oplodili, a je le ena bila za vstavit. Sicer neuspešno, a je bila kvalitetna in lepa na 3. dan transferja. Zato pogumno…
Delal pa je ISCI, ker je imel samo dve celici na razpolago in je

Mojca 76, neza 0401: kako pa dobite puregon za zdravilo? Sta pri Rešu ali na GKLJ? Jaz imam jutri posvet pri dr. Rešu za samoplačniški postopek v sredini novembra, in me zanima, kakšna zdravila lahko dobim? Vzrok sem jaz, ker sem brez jajcevodov, zaradi dveh IMN. Partner je OK.

Hvala in držim fige za vse, ki čakate +++ ali ste začele znova v oktobru….

figfe ali pesti ;-))) ???

Zdravo Nataša Bon.,

Jaz sem v postopku pri Rešu, in sicer prvi na koncesijo. Zakaj se je odločil za to zdravilo ne vem. Prvič, ko sem bila tam za dogovor marec 2009, mi je predlagal merional in superfact. Takrat smo se pogovarjali o samoplačniškem IVF.
Sem pa na netu zasledila da ena apula Puregon 900 stane 282 EUR, koliko jih rabiš pa je odvisno od postopka. Jaz imam 100 enot na dan, kar je enako 2X merional.
Veliko o tem zdravilu je napisanega na forumu ringaraja.net (neplodnost/upajmo skupaj)
Predlagam da si tam pogledaš. Menda pa to ni sintetično zdravilo.

Zdravo Nataša,

tudi jaz sem pri Rešu. Zakaj je zbral to zdravilo? Nimam pojma. Prvič sem imela Menagon (dobro reagirala, ampak ga ni več v prodaji), drugič Menopur (reagirala porazno) in sedaj mi je dal Puregon. Sem pa veliko brala o njem in je cenjeno zdravilo po svetu.

Po mojem, če ga prosiš, da bi rada poskusila s Puregonom…..

Javi, kako si se dogovorila. Držim pesti.

Lp

Za ELLA:

Ja meni je Reš rekel, da naj naredim test 10. 10. in res je imela sem ET 3 dan!

Tajči

Evo,jaz sem naredila traparijo,spet. Vsakic to naredim. Ne vem zakaj se sama mucim. Zacelo me je ful boleti v krizu. Danes sem enajsti dan po transferju ( zarodek je bil vstavljen 26.- tretji dan). In kaj naredim? Test seveda. Jezna sem nase. Kot, da bi bila prvic v postopku in kot, da ne bi vedela, kako je,ce zagledas minus. Oprostite za pisanje sem cist zmaedena
Verjetno bi sedaj ze pokazalo, ce bi bila noseca. Ali je mozno, da je zvecer premalo hormona. pa saj vem, da sama sebe prepricujem,ampak vseeno.

Zalostna sem, ker je za mano osmi postopek in….

Hvala, ker ste me brale

Ella pomojem si test delala prehitro, pa še zvečer. Tako zgodaj bi ga nujno morala delati zjutraj, saj naj bi bila takrat vrednost hormonov večja. Jaz bi počakala na uradni datum za test in ga takrat ponovila zjutraj. Dokler ni tečke ti samo optimistično glej naprej!

Punce ste bile pa pridne, ko me ni bilo. Ste že kar novo temo načele. No midva sva se naveličala Pirana in sva prišla domov par dni prej (ga ni čez domačo posteljo)!
ST, zvezdica, miamax kako ste????

O ninocka dobrodošla nazaj. Kako si kaj, imaš kaj znakcev, takšnih al drugačnih.? Meni je hiperca totalno popustila, trebuh ni več napihnjen, pa tudi rahli glavobol imam, ja pa zvečer in zjutraj me obvezno ščipa tam doli, tako da…. nimam ravno nekega upanja…

Ella, počakaj še malo. Punce na RRju pravijo, da ni za delat testa pred 12 dnevom, pa še to, če imaš transfer 5 dan, tako da… Jaz držim pesti močno, da si test delala prezgodaj.

Za ST!

Vidim, da sva imeli isti dan et, jaz zamrznjenčka. Kako se počutiš? Meni se zdi, da sem ful napihnjena. Do sedaj so bili 4 et negativni, vsakič M 7 dan po et. Torej jutri? Upam, da ne.
Kako kaže pri tebi?
Veliko uspeha vsem,
teja

teja2, te nisem našla na seznamčku???. Zame je to prvi postopek, et pa sem imela 5 dan, zaradi hipece tudi jaz grejem samo eno pikico. Že zgoraj sem napisala, da me kar pogosto ščipa tam doli, pa tudi trebuh mi je splahnel, tako da nimam prevelikega upanja. Ostalo pa mi je 10 zamrznjenčkov, tako da če tokrat ne uspe, grem takoj v nove boje. Kako se pa ti počutiš imaš že kaj kakršnih koli znakcov???
No držim pesti, da ti tokrat le uspe.

Kaj pa vem, če so kakšno znaki. Prsi me sicer bolijo, pa moj pravi, da so večje. Kaj drugega pa niti nisem opazila. Se bomo pustili presenetit.

Zdravo,

držim pesti. Pri nas smo vedno rekli, raje drži fige, potem PA SIGURNO bo..morda napaka..kakorkoli..vsem želim +++, ker se borimo za enako stvar.

Hvala za odgovor glede zdravil. Ga vprašam danes, čeprav jaz nimam tako dobro delujočih jajčnikov, ker sem prestala dve operaciji zaradi IMN in prekrvavitev tam psodaj ni več dobra. Zato pride manj zdravila v jajčnik in posledično manjše število foliklov..
Ampak če je Puregon tako drag, midva pa v samoplačniškem postopku, bo to zelo, zelo drago…
Hvala za link, grem brat in se vam javim zvečer po posvetu.

LpN

Pozdravljene,
jaz vas še berem, pišem malo manj, kr sem pač na čakanju do novembra, ko računam na nov postopek.
Nataša Bon. ti si že iemla pregled pri Rešu? Jaz grem tja 20. 10., takrat bom zvedela za naprej. Imam pa še težave s ponavljajočimi slabšimi brisi PAP (enkrat ok, drugič slabše,…), tako da moram še te izvide počakat.

Pa še malo za hec – da boste videle, s kom imate opravka:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/sibica-je-nova-miss.html

Vsem čimveč dobre volje in super rezultatov!
Lp šibica

šibica….

ja tale je pa dobra….

Šibica,

danes ga imava ob 17:00. O Puregonu pa na ringaraja.net nič ne najdem. Imajo vse pomešano tam, pa vsi ti sončki in slikice, moteče…računam na to, da nama bo dal recepte, ker morava zdravila kupitu, pa nočem noret. Da si lepo vzamem čas za to, in da mi pove, ali bo dolg ali kratek postopek, a brise si pri njem delala?
Mene ni nikoli za brise vprašal? Ta zadnji pri moji G, je bil super. Pa tudi prinesla Rešu nisem nič nikdar, le izvide po dveh IMN.
Šibica, lepa si, ni kaj. Sicer nisem kmetovalka, ampak tale je res carica..da je lastnik tako ponosen na njo.

lep pozdravček, Nataša

Za Nataša Bon.,

Oprosti sem te zavedla. Preko googla sem iskala in našla nekaj malega. Za uporabo je precej bolj priročen le naviješ in pikneš. Sem tudi zasledila da to ni sintetično zdravilo med pisanjem je bilo omenjeno da če bi druge vedele da nikoli ne bi kupile menapurja. Zakaj ne vem. Toliko časa nimam da bi šla brat tistih 117 strani na ringaraja.net Je pa menda v istem rangu kot Gonal.

Kaj več ne vem sem tudi jaz v prvem postopku.

Jaz pa bi rada vedela nadaljnji postopek jemanja zdravil od punkcije. Najverjetneje dobiš druga zdravila, si jih sam kupiš?

Za ostale ki ste že imele ETZ:

Kaj pa pri ETZ, v primeru da jih bom imela. Kako se ta postopek jemlje kot novi, ali gre na račun prvega, … Kako je z zdravili v takem, kdaj greš lahko v postopek, takoj ali moraš kaj čakati,…
Uff sem radvedna!

pa pa N.

V postopku, držimo pesti za +:
simonam…..1. dan M ??.8., punkcija ?.9., ET 12.9., test 26.9
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10.
ELLA………. 1.dan M 08.09, punkcija 23.09, ET 26.09, test 12.10
ninocka ……1. dan M 11.9., punkcija 27.9, ET 30.9, test 13.10.
zvezdica26..1. dan M ??.9., punkcija 27.9 ET 30.9., test 13.10.
ST* – ……….1. dan M 11.9., punkcija 26.9, ET 01.10., test 14.10.merional + suprefact
miamax…….1. dan M 18.9., punkcija 29.9. ET 04.10, test 18.10.merional + suprefact
srečna1…….1.dan M 17.9., punkcija xx.10, ET xx.10, test xx.xx suprefact + gonal
lorči1 ……….1. dan M 22.09, punkcija xx.10, ET xx.10, test xx.xx suprefact + gonal
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja xx.xx, ET xx.xx, test xx.xx Z. suprefact + menopur
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija xx.xx, ET xx.xx, test xx.xx Z: dif + puregon
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
bata ……….1. dan M 06.10, ETZ (1) xx.10, test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
39…………..1. dan M 23.9., punkcija bo 7.10., ET xx.10, test xx.10, Z: dif. + gonal
aneri11…….1. dan M 6.9., punkcija 25.9., ET 30.9., test 15.10, suprefact + menopur
deja55 …….1. dan M 17. 9., punkcija bo verjetno 9. 10., ET xxxx, suprefact * menopur
suzy……….1. dan M 28.8., punkcija xx.10, ET xx.10, test xx.xx, suprefact+menopur (dolg post.)

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)

Ponovno v postopek:
Nataša Bon. (november), šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)

No sem se še jaz dopisala;)
Pozdravček in držim pesti za vse +++
Suzy

Pozdravljenej punce!

Naj se vam pridružim: 2.10. začetek s suprefak-tom, 1,dan M 8.10., sotalo pa še ne vem.

Še tole: prvi UZ imam pa 16.10.

Irena

Nataša, mene ni spraševal. Ampak enkrat na rednem pregledu pri svoji zdravnici bris ni bil najboljši, zdaj pa hodim na pol leta tja in preverjamo. Zdaj je bil spet malo slabši in mi je naredila odščip tkiva. Rezultate dobim ravno konec oktobra, ko mi bodo povedali, kako naprej.
Jaz se bom pri Rešu menila za novemberski postopek, če pa slučajno kaj pride vmes (itak ne bo), se bom pa potem s tem ukvarjala.
Upam, da si danes dobro zrihtala. Jaz se zaenkrat prav nič ne sekiram, kaj mi do dal za ena zdravila. Kar bo rekel, bo ok:-)
Lp vsem šibica

New Report

Close