Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

ojla punce vsem želim srečno!
Povejte,če veste na podlagi česa se odločajo za kratek,dolg ali srednji protokol. Mudva bova tudi šla IVF-ISCi.hvala že vnaprej za odgovore.

Pozdrav,

Glede dolgega in kratkega postopka se odlačajo, no vsaj jaz sem tako razumela, kdaj dobiš menstruacijo. Tako, da letos mislim, da ne prideš več na vrsto, lahko pa tudi.

Vem da sem na vratih pred ambulanto za UZ videla, da je od 1.1.2009 do 31.maja dolgi postopek, kaj več se pa ne spomnim.

Upam, da sem ti pomagala in čimprej se naroči.

Če te pa še kaj zanima je pa to pravi forum, na katerem lahko karkoli vprašaš.

ST*: koliko še imaš zamrznjenčkov? Kakšna sploh je statistika?
Danes sem imela z Rešem kar pester pogovor o tem, zakaj se zarodki ne primejo v maternici, ko pa so tako lepi in kvalitetni pri njih, pa je rekel, nič ni narobe z maternico ali z vami, ampak zarodki niso dobri, niso kvalitetni, ne znajo se prijet,..ne vem no, če je to ravno res.
Kaj ve mislite?

Je tudi dejal, da je z Z le 10% možnosti, vztraja, da jih je treba porabiti do naslednjega postopka, to tudi piše v izjavi o zamrznjenčkih.
Sem ga malce podražila, pa sem rekla, zakaj jih zmrzujejo, pa je dejal, da nekaj nosečih je pa še vedno z Z, in da to storitev zavarovalnica sploh ne krije.

Jaz sem v dilemi, kaj sploh pričakovati od tega Z, Reš pravi, da so to slabši zarodki in manj kvalitetni, a porabiti jih moram. Baje le 10% uspešnost…..

Toliko, punce.

lp, Nataša

Popravljam seznam:
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10.punkcija; 7.11., ET:12.11.test
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZ 17.11. test xx.xx. estrofem
nejka27…..1.dan M 09.10.,punkcija 29.10….,ET 3.11.,test 18.11.,superfackt+menopur
NatasaBon: 1. dan M: 13.11.; ETZ: 28.11(1)??? ESTROFEM

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. + Z. suprefact + menopur

Ponovno v postopek:
šibica (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), smrketa x(2010)

ne vem da letos ne pridem več na vrsto,ker moram poklicat decembra,ko domim menstruacijo,tako da bom šla potemtakem v postopek januarja. Sem pa mislila,da določajo glede na težave,ki jih imata partnerja-pa se očitno motim.
Hvala za pomoč in za vse nas držim pesti. se pa bom sigurno še oglasila s kakšnim vprašanjem,ker nasvetov žal ne more dat,ker sem komaj na začetku te poti.
Uživajte.

ajdac jaz sem sedaj prvič na GK, pa ti sploh prvič v postopku?

Prej sem imela pa 3. postopke pri dr. Rešu, ET in punkcija je bila v Postojni, vse ostalo v Lj. v Dravljah (UZ, razgovori, …) ter dva ET z zamrznjenčki. Prvi ivf lani sept. se je končal z abrazjio, vse ostalo pa je bilo -.

Sem menjala kliniko, morda mi je to rabilo, mi je vse zanimivo, kako poteka, …

Se pa kar malo punkcije bojim, sem pa dala kot že pravim tri skozi. Bom jutri primerjala obe punkciji.

Za postopek, sem imela jaz kratkega, ker je dr. Bokalova rekla, da itak dobro reagiram na zdravila, imam normalno št. jaj. celic (8,7,5) in tudi zarodki, da so lepi, ko so bili preneseni, zato mi je napisala za kratki postopek.

Jaz sem iz primorskega konca, pa ti?

Torej se vidimo jutri.

ST* držim pesti za jutri, jaz imam pa jutri punkcijo.

Ti boš imela test pred mano ene par dni, no lih okoli Miklavža, ki nam bo prinesel +.

Kako je Bata, nič več te ni slišat, pa tudi na seznamu te ni več, tako, da sem že mislila, da si dala vse stran…..
Vidim, da imaš danes punkcijo, držim pesti, da te ne bo bolelo, ker ti niso tako nežni, kot Res…..no, samo, da bo jajčec dovolj…
…mogoče pa bo res Miklavž tisti!!!!!

…jaz grem pa šele v četrtek po drugo injekcijo, tako, da bom kar velik za tabo…dolgi postopek…

Ajda

Evo mene, seznama ne bom popravljala, ker sem malo dala na stran ta forum, da ne mislim skozi na to.

Danes punkcija, pridelala 13 celic, največji plen do sedaj, ET imam v nedeljo.

Vse pohvale pa gredo na GK, vsem sestram, so res prijazne, tudi zdravnici, ki mi je delala punkcijo, ali je kriv Ketonal v rit pred punkcijo ali inj. v mat. vrat (menda je bila tja), da me je bolelo res najmanj. Punkcijo pa mi je delala asist. dr, Sara Korošec, dr. med., res vse pohvale.

Tako da primerjava Reš vs. GK, bomo videli, če mi uspe na GK, itak, da se bo tehnica pohval bolj nagnila na GK.

Ko sva odhajala iz GK, mi je mož rekel, da ima dober občutek.

Sedaj pustimo času čas, da se najine celice oplodijo, ker midva sva naredila kar sva lahko.

Srečno ajda501 in vsem drugim.

Grem počivati, bolniško imam do nedelje, potem pa bomo videli za nadaljnja navodila.

Lp, Bata.

bata,

vso srečo, naj ti tokrat uspe!!! Držimo pesti.

Bolniška ti bo pa pripada še za tri dni po ET (razen če ti jo bo dal tvoj osebni zdravnik več).

Irena

Bata tudi jaz držim pesti, da vama uspe.
Seveda tudi ostalim želim vse najboljše, da bomo vse enkrat končno mame v pravem pomenu besede.
Avgusta sta ravno soseda nad nama (v bloku) povila pončko. Včasih se sliši otroški jok, pa voziček vidim na hodniku…in komaj čakam na svojo štručko. Eh, pa jo bo treba najprej narest.

Pa še nekaj – ali je katera za sprožitev M po SS jemala primolut nor? Ker po SS nisem dobila M, mi je ginekologinja dala te tablete. Piše, da v roku parih dni po prenehanju jemanja tablet, pride M. Zadnjo tableto sem vzela v nedeljo dopoldne, danes ni še nič. Aja – noseča nisem :-))). Mogoče sem res mal nestrpna, samo sem vseskozi napeta, živčna in lačna, zato bi res rada že dobila M. Nisem je pa imela že od konca septembra…(prej vedno točna), tako da sem res napihnjena. Koliko časa se ponavadi čaka?
Srečno vsem.
LP

tin79,

mej so mogl sprožt M ko sem nehala jest kontracepcijske tabletke. M pa sem dobila ene tri dni po prenehanju jamanja tablet za sprožitev M.

Irena

Nataša Bon jaz aem imela 10 pingvinčkov, no sedaj jih je ostalo še 8, ker sta dva lepo na toplem pri meni. Glede statistik pa se jaz ne obremenjujem, bo če bo, enkrat nam bo pa ja uspelo. Če maro prebiraš forume, jih je kar nekaj, ki jim je uspelo s pingvinčki, tako da ni za obupat.Meni se zdi prav, da nam oplojene celice zamrznejo, si ne predtavljam da bi jih kar zavrnili. Vem pa, da na Hrvaškem zakon prepoveduje zamrzovanje in zaradi tega ima Reš kar veliko parov iz Hrvaške.
Jaz želim prav vsem, da nam uspe, pa naj bo to v postopku, s pingoti ali pa naravno. Držim pesti, da je tvoj Z zmagovalen.

Bata, hvala za lepe želji in iskrene čestitke za 13 celic, naj se jih čim več oplodi in vsaj ena naj bo tokrat taprava, taka ki ti bo čez 9 mesecev zajokala v objemu.
Imam pa eno vprašanje zate. A si ti po ETZ jemala aspirin??? Sem danes pozabila prašat Reša.

Popravljam seznam:
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZ 17.11. test 01.12. test estrofem
nejka27…..1.dan M 09.10.,punkcija 29.10….,ET 3.11.,test 18.11.,superfackt+menopur

Nosečke:
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. + Z. suprefact + menopur

Ponovno v postopek:
šibica (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), smrketa x(2010)[/quote]

ST* ne po ETZ nisem jemala aspirina.

Pridno grem pikici, jaz pa prenašam dobre in pozitivne misli na najine celice oz. zarodke.

Bata dobre misli bodo pomagale boš videla.
Kar se pa aspirina tiče, na RR pišejo da ga pijejo tudi po ETZ tako da ne ve kaj naj naredim, mislim da ga bom kar pila, saj ne more škodit, če ne škodi pri Rtju.

Irena31 hvala za odgovor. Bom potrpežljivo čakala…:-))
Če se mi prej, ko sem bla noseča, ni nič videlo, pa bi rada da bi se, je sedaj ravno obratno: vidi se kot bi bila, pa nisem. Groza, vedno nam kaj ni všeč…
Fajn bodte, pa velik ++++++++++ zdej do novga leta, pol pa sploh.
LP

Ajdac, nimaš kratkega postopka, ampak dolgega, kratek je brez suprefacta.Upam, da je bila punkcija znosna in nisi bila preveč v strahu. O kratkih ali dolgih postopkih se odločajo glede na bolnico in njene anamneze, pa tudi glede na reakcijo, npr iz prejšnjega postopka.Jaz sem imela samo 1. kratkega, rezultat popoln poraz in od takrat naprej sem na dolgem.
Bata držim pesti, tvoj pridelek je krasen!

Tudi vse ostale:držim pesti za pluske!

lp
škratek

Živjo,
kdaj že začneš piti aspirin, jaz sem namreč to čisto pozabila, saj pri Rešu nisem bila že 4 leta, sedaj sem na kliniki, pa me čist tako zanima, po punkciji ali po transferju?
Lep pozdrav in srečno vsem vam, Zoya

Držimo pesti za:
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZ 17.11. test 01.12. test estrofem
Ajda501……1.dan M: 18.11., punkcija:XX.XX, ET: XX.XX (MB)

Nosečke:

Ponovno v postopek:
šibica (november), Mayita (november), atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), smrketa x(2010)[/quote]

zoya aspirin sem jaz pri Rešu začela piti po ETju.

Bata še tu čestitke za celice! Pa samo pozitivno naprej!

lp

New Report

Close