Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

Ojla,

tudi pri meni se nakazuje začetek konca. Opazila sem drobne roza nitke danes na papirju, prsi so malce uplahnile in spodaj me v nožnici malce boli. Danes sem šele 8. dan po ET, kar kmalu negativen rezultat.
Sem pa lulala na opoldanski urin na CB in seveda je bil negativen..trapa..saj je res zgodaj, a se ne tolažim preveč, pač ni uspelo, verjetno še ni pravi čas..en pingo naju čaka, in bom kar klicala, da želim pridet takoj ponj, še pred novoletnimi prazniki, torej konec meseca.

A vstavijo Z vedno na spontan, naravni ciklus? Ali je treba kako hormonsko podporo jemat?

Se javim, hvala, ker ste me brale.

Nataša

NatašaBon,
mogoče je pa res še prezgodaj…
glede zamrznjenčkov ti ne znam povedat….
sem ti pa pisala na zasebno sporočilo

lp

Vsakič ko preberem, da kateri od punc ni uspelo, nikoli ne vem kaj napisati…. Irena31, res mi je žal , da tokrat ni šlo. Bo pa sigurno naslednjič. Ne zgubi upanja, tudi jaz še kar upam, da se ne bo kmalu ulilo in bom prvič v življenju zagledala +
Nataša Bon- – po moje še ni vse izgubljeno in je še prekmalu, da bi test pokazal +. Kar pogumno naprej….

Katarina

Pozdravljene !
Tudi za mene se je vso upanje končalo.Zjutraj naredila test,ki je bil seveda -, popoldan pa sem začel počas krvavet 🙁
Žal mi je tud za vse ostale ki vam ni uspelo dočakat +
Vsem pa ki še čakate pa vso srečo!
L.P.

Pa popravim še seznam!

lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET 4.11, test 18.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10.punkcija; 7.11., ETZ:12.11.test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZxx.xx. test xx.xx. estrofem
nejka27…..1.dan M 09.10.,punkcija 29.10….,ET 3.11.,test 18.11.,superfackt+menopur

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. + Z. suprefact + menopur

Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?) smrketa x(2010)

smrketax

žal mi je, da ti ni uspelo….

lp

Vsem ki vam ta krog ni uspelo pošiljam en velik, topel objem. Iz srca vam želim, da vam vsem skupaj v letu 2010 uspe zagledati magični +.

Jaz imam jutri UZ. Upam, da se je moj endometrij kaj prebudil in da bom kmalu dočakala ETZ.

No, meni se rdeči izcedki še kar pacajo, je pa tega čedalje več. Prometriuma nisem vzela danes zjutraj, po mojem ta malce blokira M. Danes je šele 9. dan po ET, torej vedno na isti dan pride M oz. začetek M.
Tudi jaz študiram, da bi šla takoj, že konec tega meseca, po enega Z, pa se sploh ne upam omeniti Rešu, glede na to, kakšne izkušnje je imela Bata, ko se najprej ni strinjal z ETZ enega zamrznjenčka. Zakaj tega načeloma ne želi početi?

Kaj naj naredim punce? Do marca 2010 nisem nameravala v nov postopek, malo pavze, pa da razmislim, če bom sploh še kdaj šla…meseci gredo hitro, leta tudi, nisem več rosno mlada,….

Hvala, ker ste me brale.

Nataša Bon.

Zdravo vsem,

Vas berem in kar ne morem verjeti, minusi se kar vrstijo. Mi je zelo žal za vsako posebej. Se zavedam da to kar delamo ni ne lahko ne užitek. Pošiljam vam en topel objem in želim da vsaki izmed vas uspe. Pa saj veste da po vsakem dežju posije sonce!

Se pa strinjam z eno izmed teorij, ki pravo da v življenju vsake ženske obstaja obdobje ko je le ta pripravljena v svoje telo sprejeti novo življenje. Poglejte malo okoli sebe in boste videle, da tiste ki imajo otroko da so v približno enakem letnem času rojeni.

Ne želim biti pametna, le tolažim vas da mogoče vaš čas pride pozimi, spomladi, poleti. Prosim vas ne obupat! Veliko je v glavi.

Lepo vas pozdravljam!
Neža

Nataša, jaz ne vem zakaj Reš ni toliko za vstavljanje enega samega zamrznjenčka, ampak bi rekla da zato, ker so možnosti bolj male. Čeprav vemo tudi za primere ko se je eden sam prijel….ne vem.
Drugače pa, leta in meseci kar šibajo ja, vsem. Koliko si pa stara? Jaz bom naslednje leto 36 pa se že nekako privajam na dejstvo, da mogoče otrok nikoli ne bova imela. To sicer ne pomeni, da sem komplet obupala, v končni fazi imam še 3 poizkuse na voljo, ampak razmišljam tudi v smeri, da ne bo šlo. Pa nočem s tem nobeni volje jemat, daleč od tega, moje razmišljanje pač. Dokler se borimo, se pa borimo….jaz grem v četrto naslednje leto. Morda bo 2010 bolj srečno za vse…..

Ojla Nataša Bon. – prometrium moraš jemat zato, da se zarodek lažje prime. Pa da potem lažje preživi – je nekaj v zvezi z nastajanjem posteljice…v glavnem moraš ga jemati, tudi če že malo krvaviš. Mogoče ta krvavitev ni nič hujšega in se vseeno prime, če pa zarodku ne daješ niti male podpore, je pa še manj možnosti. Svetujem ti, da prometrium ješ dokler ne boš dobila močne M. Potem je res konec, sedaj pa še ni nujno.
Še mene je ginekologinja v bolnici nadrla, ker večer pred čiščenjem nisem vzela prometriuma. Pa sem res močno krvavela. Pomirila se je šele, ko je naredila UZ in je videla, da je plod res že odmrl in da mu ni bilo več pomoči.
Tako da jej prometrium. Če ti 14. dan po ET test pokaže -, pa nehaj. Potem pride M. Nekatere jo dobijo pa tudi že prej, ampak močno, rdečo…ne nitke.
Sorry, ker sem tako ostra, sam ne morem pozabit obraza ginekologinje, ko sem ji jaz povedala, da nisem vzela tablete – groza…
Srečno.

Včeraj sem imela UZ, endometrji počasi raste in Reš se je odločil da bo ETZ 17.11.

lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET 4.11, test 18.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10.punkcija; 7.11., ETZ:12.11.test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZ 17.11. test xx.xx. estrofem
nejka27…..1.dan M 09.10.,punkcija 29.10….,ET 3.11.,test 18.11.,superfackt+menopur

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. + Z. suprefact + menopur

Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?) smrketa x(2010)

katarina74 in nejka7,

kaj se kej z vama dogaja, se nič ne javita.
Jest je pobiram po šok terapiji in že gledam naprej.

Irena

Irena31 – jaz sem danes 6 dan po ET in imam občutek, da se mi bo vsak čas ulilo, tako da žal nimam velikega upanja…

Katarina

irena31,
hvala, ker si se spomnila na naju. Katarini sem se lahko javila preko ZS, pri tebi te možnosti ni, zato se ti nisem mogla…. Kot kaže tale čas ni najbolj primeren ali kaj, tako da tudi meni ni uspelo….žal, …..sem prav žalostna in zato se niti dosti ne javljam tukaj….tudi jaz sem v šoku tako kot ti….in ne vem kako se bom pobrala….
Upam in držim pesti zate katarina74, da vsaj tebi uspe !!!
Si šele 6 dan po Et, praviš,… tako da ne bodi obupana, ali pesimistična, saj je še prekmalu!
, da bi lahko sklepala da ne bo uspelo. Misli pozitivno, verjetno si prebrala kakšno punco, ki je tudi mislila, to pa ne bo nič in so znaki M, no potem čez par dni je bil pa plusek…

Sem že misla, da te nič na forumu, ker se nisi nič oglasila…..

držim pesti za vse, ki čakate na pluske in tudi za tiste, ki ste nosečke, da se vse dobro izteče!!

lp
nejka 7

Ojla,

moja M je prišla v vsej svoji veličini v petek zvečer. Ni bila ravno tako močna kot običajno, danes je že mimo, in grem k Rešu na pogovor ob 11-tih, da pove, kaj in kako za zamrznjenčka in za naprej.
Ne več nevedna: stara sem 34 let, tako da sem tudi jaz v razmišljanju, ali bi še poskušala ali bi pustila stvari tako kot so.

Tin79, hvala za nasvet za Prometrium, sem ga nehala jemati, ko je bila M že očitna. Če se izcedek veča, se mi zdi, da je konec. In je bil.

Držte se dekleta, Nataša

Nataša Bon,

žal mi je, da je tako…….

držim pa pesti za tvojega zamrznjenčka !!!

lp
nejka7

Pozdravljene,

ko prebiram mal tale forum, me je kar malo strah iti v nadaljni postopek.
Namreč jaz sem šele v prvem postopku, mislim, da v krajšem, kar pomeni, da sem v koncu oktobra začela jemati inekcije, najprej Suprefact, nato pa sem v začetku novembra začela z Menopurjem (3 ampule). Moram reči, da po parih dneh Suprefakta, ko sem hotela dati zvečer naslednjo inekcijo, sem imela trebuh zelo napet in skorajda nisem morala dati inekcije, saj je tako bolelo, da sem mislila, da mi je ne bo ratalo dati. No vendar sem jo vseeno vsak dan pridno dajala. Seveda ne sama, ker sama tega nisem zmožna, pa čeprav gre za mojega otroka, ampak mi je le to pridno dajal moj mož.

Midva spadava med tiste, ki so v ICSI postopku in sicer na GK Lj. Zaenkrat vsee poteka po planu, sem optimistka in vem da bom že v prvem postopku zanosila.

Včeraj zvečer sem morala dati še stop inekcijo, jutri pa imam zjutraj punkcijo, kar me zelo skrbi. Skrbi me predvsem to, da kako bom prenašala bolečine in da ne bi bilo kaj narobe po postopku. Namreč jaz, kot tudi marsikatera soborka, ne maram bolnic, zato me je strah, da ne bom zaradi kakršnihkoli zapletov morala ostati tam.

Vem sicer, da ste že napisale, da ta punkcija ni nič hudega vendar mene je vseeno strah.

Glede na zgoraj navedeno, lahko tudi mene vpišete na seznamček čakajočih na pozitiven nosečniški test.

No ja vidim da sem se zelo razpisala, upam, da naslednjič ne bom imela toliko za povedat, se pa sigurno oglasim še kaj.

ajdac!

Jutri imaš punkcijo na GK?

Jaz tudi, moja stopka je bila včeraj 15.11. ob 23. uri, pa ti?

Torej se bova videli. Jaz sem imela kratki postopek, 2. dan M začela z 3 x dozo Menopurja, nato še 7. dan Centrotide, jutri pa punkcija.

Meni so rekli, da naj pridem gor ob 7.45 uri.

Če kaj bereš se javi, bova skupaj preživeli. :))

Morda pa sva se videli v nedeljo na UZ, ali v soboto, če bi bila tam.

Lp, Bata.

Ja zdravo,

Ja tudi jaz sem v istem času vzela svojo stop enekcijo, pa jutri imam tudi jaz ob 7.45 uri punkcijo.
Te je kaj strah?

Mene je full.

Ti si v prvem postopku al..?

Še kaj napiši

New Report

Close