Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

Bata,
žal mi je. Sem mislila da mi boš dala upanje za srečo z zamrznjenčki. Zdaj sem tudi jaz že malo pesimistična…

Se še jaz oglasim.

Od 6 celic so se oplodile 4, ena je že bila morula, ostale pa je rekel Čedomir, da so na pragu, da postanejo, torej dvocelične kot vas razumem, ko pišite. Ker je bil šele 3. dan, verjetno to ni fajn, imam prav? Bi morale že biti morule. Je rekel Reš, če dobim pošto naslednji teden, da so zamrznjenčki..Drćim pesti za moje otročke, da se razvijejo do petka…
Kje se to lahko pogleda, razvoj zarodka po oploditvi? Trebuh imam napihnjen, trd, malce me zvija, in roza izcedek imam že od punkcije ali pa spet danes od ET.

Še seznamček:

mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. Z. suprefact + menopur
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET 4.11, test 18.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10. xx xx., ETZxx xx test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZxx.xx. test xx.xx. estrofem
smrketa x……1.dan M 16.10.,ETZ 03.11. test 16.11

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon

Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?)

Bata: tako mi je žal zate, resnično sem imela občutek, da tokrat pa rata..Drži se, točno vem, kako se počutiš…jaz upam, da mi bolečina mine spodaj in da končno po treh letih in dveh IMN, spet zagledam veselo novico.

Srečno in držite pesti še zame!!!

Nataša

Nataša Bon,

kolk so ti jih pol vstavil?

Irena

Glede razvoja sem pa jaz našla tole:

Razvoj zarodka, preden se ugnezdi
Oplojena jajčna celica – zigota se začne po zlitju pronukleusov intenzivno deliti z običajno celično delitvijo (mitoza). Razvija se zarodek (embrio). Število celic izredno hitro narašča ob nespremenjeni velikosti zarodka. Spremljamo lahko razvoj zarodka od dvocelične razvojne stopnje in morule (približno 30 celic), vse do blastociste (približno 100 celic). Zarodek potuje po jajcevodu približno 3 do 4 dni in nato pride v maternično votlino.

Na spletni strani piše še več: http://www.gea-on.net/clanek.asp?ID=435.

Irena

Irena 31,

hvala za odgovor. Vstavili so enega, čeprav je bil dr. Čedomir pripravljen na dva, vendar jaz imam doma 6-letnika, ki nam je ratal popolnoma spontano, brez kakršnihkoli težav, skratka, skoraj prvi spolni odnos brez zaščite. Potem pa travma. Dvakrat IMN, ostala brez jajcevodov.
Ker moj mož nekako ni naklonjen dvojčkom in se je bal, da bi se oba prijela, sva šla na enega.

Meni je pa vseeno. Bi bili pa trije otroci pri hiši. Bom pa zelo žalostna, če nobenemu od presotalih ne bo uspelo preživeti do petka. Ker to pomeni potem, ponovno skozi cel postopek marca naslednje leto…

Lp, Nataša

Zdravo Nataša,

sem vesela da ti je uspelo skozi postopek. Na začetku ste mene tolažile in hrabrile, naj pozitivno razmišljam in poglej me.

Izmela sem 7 celic, tretji dan 5 morul, vstalili 2 (na mojo željo), 5-ega dne ostale tri niso dočakale. Ena pa se je le prijela. Upam le še da pri meni ostane naslednjih 7,5 mesecev.

Vidiš, dovolj je le ena!

Držim pesti za vse!

Neža

Ojla,
Nataša Bon. vidiš kar 4 so se razvile, upam, da dobiš še 3 lepe zmrznjenčke. Veš, ni nujno, da ne bo nič – meni so vstavili 2 zelo lepa (tudi Reš pohvalil), potem na UZ zelo lep razvoj enega zarodka (rekel Reš) in nato SS. Tako, da ni formule – tudi če se še niso razvili v morule, ni nujno slabo.
Saj verjetno že sama veš, da se tudi otroci različno razvijajo (nasmeh, zobje, govor, hoja…) pa ni z njimi čisto nič narobe. Držim pesti za +, pa za tiste zmrznjenčke, da bosta lahko še povečevala družino.

Bata ja žalostno no… :-((( Sem pa zelo mislila nate in upala, da ti uspe. Ne obupaj in pogumno naprej.
Se pa pridružujem mnenju ajde501 – mogoče je čas za malo pavze. Sicer vem, da si naročena že na GK, samo ne vem, kako je s hormoni, ki še vedno “potujejo” po tvojem telesu. Pa pazi na svoje jajčnike, ker če ti oni zatajijo, potem imaš pa res lahko “štalo”. Najbolje, da se na GK posvetuješ z zdravniki. Srečno.

Vse lepo pozdravljene

Irena,…sva bili midve včeraj skupaj na transferju?hehe
Sneg pa to????Glede na vse kar sem brala, ustrezaš pozitivcu,ki sem ga spoznala.
Kako si?Mene parkrat na dan zaspeče kot da menstruacija že prihaja.Upam,da je to kaj drugega.Drugače pa lenarim in mi je ful dolgcajt,ker sem navajena,da sem skoz čist naspidiran in mi to bolj tako,…ne paše glih najbolj.Ampak za naše otročiče vse.Lepo se imej ti in vse ostale.

Oooooooo helov NEJKA,

ja jest sem ZELO vredu, počutim se krasno, mal počivam, lenarim, mal pa po “kavicah” hodim – da sem sprehodim, “svežega” zraka naužijem…
Glede menstruacije pa: ne misli nanjo, KER JE NE BO.

Irena

Jutri grem po zdravila na GK, bom še vprašala, da koliko mora biti pavze med postopki, itak bom sedaj imela 3 M po svežem postoku avgusta, tako da to me ne skrbi.

Kaj ni tudi pri dr. Ršu tako, da če si po ETZ pa je test minus, ter greš lahko že takoj v nov postopek po ETZ, če je vmes med recimo prešnjim svežim postopkom vsaj 3 M.

Pavza, ja, saj je bila od aprila (ETZ) do avgusta (nov ivf), vmes morje, rojstvo hčerke od moje sestre, mojih 30 let, pa vseeno ni uspelo.

Prvič lani (bty, danes je 1 leto od moje lanske abrazije) je bil + oktobra, morda ker sem šla prvič v postopek in je bilo vse novo.

Zatorej upam, da bo menjava klinike, ko mi bo vse novo koristilo. Lahko imam pavzo, samo kaj pomaga, če samo misliš kako in kdaj boš šel v nov postoepk in zopet misliš na to.

Javim jutri, katera zdravila dobim, in sedaj torej čakam na M, danes itak nisem vzela niti Prometriuma niti Estrofema.

Glede GK, moj prvi vtis je pozitiven, ker sestra ko sem danes klicala je bila ful prijazna, da mi bodo jutri vse razložili, sem hotela priti po zdravila v petek, pa mi je sama rekla, da kaj pa če pride M prej, da naj pridem kar jutri.

ajda501, pri tebi sem brala, da ti bo sedaj uspelo v MB, tako da jaz upam in trdim, da mi bo uspelo na GK LJ. Tu pa so tudi itak postopki bolj počasi, ne gre tako hitro kot pri dr. Rešu.

Ma itak mi bo uspelo sedaj na Gk, druga zdravila, okolje, vse novo, tudi nov naš član :))

Samo v glavi je treba razčistiti, mislim jaz, s pavzo ali brez (itak 3 M pa mora biti pavza vmes).

Srečno.

bata srečno !!!

Dibola sem Menopur 3 ampule, začnem na 2. dan M, nato 7. dan UZ, kjer bom dobila po potrebi še Centrotide.

Še seznamček:

lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET 4.11, test 18.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10. xx xx., ETZxx xx test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZxx.xx. test xx.xx. estrofem
smrketa x……1.dan M 16.10.,ETZ 03.11. test 16.11

Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. + Z. suprefact + menopur

Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?)

mašaj in kako kaže s tvojo krvjo, koliko je beta HCG?

Bibica kdaj pa boš ti delala test?

bata, bhcg je 752,7….

Eh narobe sem vpisala,…

Irena,se že kej dolgočasiš doma????Pa počutje????Jest si bom vse nohte pojedla,sem že pri prstih.Hecam se malo,…hehe.Še vedno me špika tam dol.SREČNO

mašaj, čestitam!

Mašaj,tudi jaz ti iz srca čestitam.

mašaj, lep rezultat….kar tako naprej…..

in kako se kaj počutite nosečke?…

in tiste, ki ste po Et-ju in čakate na pluske…kako ste?
Kako se vam kaj vleče ? A boste na bolniški do testa ali ste v službi?

pozdravček

nejka7

New Report

Close