IVF/ICSI/IUI oktober, november
katarina74…
super, lepo število foliklov si pridelala in veliki so….super, v četrtek imaš že punkcijo…
srečno in veliko lepih celic ti želim…
preberi še prosim zasebno sporočilo, ki sem ti ga psolala !!!!….
tam sem ti napisala bolj obširno, da nisem tukaj tako na široko napisala…ker bi se punce dolgočasile in bi preskočile moj odgovor….
lp
nejka7
Oj,
javljam da sem danes imela prvi UZ. Očitno bo samo eden. Sem si malce oddahnila. Reš je bil malce nejevoljen, češ da sem prišla prezgodaj (začetek 6T). Pa sam me je naročil danes.
Tako da sem naročena še enkrat čez 2 tedna.
Me je pa opozoril da je delež spon. splavov kar visok – 10%. Pa še moja sestra me je danes ustrašila, da je njena sodelovka šla 8-krat dokler ni ratalo. Prijelo se je v vsakem, potem pa je splavila med 7 in 9 tednom.
Kako ste se nosečke pazile. Mi je jasno da če je nemenjeno da gre, pač ne morež zadržat.
Uf, da prideš do sem, in še vedno ni sigurno!*?
Neza0401, ja se moraš pazit. Nič težkega vzdigovat, vedno s počepa kaj vzdignit. Sprehodi počasni, čim manj stresa,vse na izi – kot na počitnicah. Bolje, da si preveč “lena” kot pa premalo.:-)
Pri meni je bil Reš na UZ ( tudi 6t) zelo zadovoljen, ker je videl že srček bit (mal se je nekje v bližini zarodka treslo in to naj bi bilo to???) in mi je celo rekel, naj delam vse tako kot doslej…še na jogo mi je rekel, da lahko normalno hodim – no pa je ratalo, kar je (spontani splav). Tako da je mogoče bolje, da te je malo opozoril pred SS, da se boš res pazila.
Je pa stresno…najprej špikanje in razmišljanje, če bo dost celic, potem punkcija in razmišljanje, če se bo kaj razvilo, potem ET in razmišljanje če se bo prijelo, potem + na CB in razmišljanje, če je vse OK in potem UZ in spet razmišljanje, če se bo obdržalo…pa po moje takrat še ni konec skrbi…tudi ko se dete rodi, jih je vse polno.
Eh – “bluzim”, po moje mi hormoni spet mal nagajajo (čakam prvo M po SS in vnetju).
Drži se, pa skušaj čimbolj pozitivno razmišljat.
Lp
Ojla punce,
Transfer je uspel. Razvil so se, iz šestih foliklov, trije zarodki. Eden ni bil dovolj dobre kvalitete, vstavil so mi pa dva zarodka, tako da od danes naprej grejem dve pikici (ki bosta rzasli v dva … :).
Klju temu, da pravijo, da je to edini neboleč postopek pa sem mogla bit neki posebnega. Mi je zdravnica rekla, da mam maternični vrat postrani in da mi ga more zravnat pa da ga bo prijela… bistvo je, da me je mal bolel.
Upam, da mi ne bo treba več čez vse tole. Morm rečt, da ste tiste k greste veškrat čez sve to prave junakinje v mojih očeh – “vsa čast” (baje se splača), zato pogumno naprej!
Irena
irena31,
ooo, sem se večkrat čez dan spomnila nate in držala pesti!!!
No super, da je transfer uspel (bolečine si verjetno že pozabila)…in
da sedaj greješ dve pikici….seveda, zrasla bosta in poleti boš zibala….
Tudi jaz upam, da mi ne bo treba več čez vse to…in popolni+oma se strinjam
s tabo – punce so res pogumne, prave junakinje kot praviš….Občudujem tiste, ki
vztrajajo,…..
Sedaj pa lepo počivaj, grej in pazi nase in na svoje pikice….srečno !!!
lp
nejka7
Irena31 – Tudi jaz sem se danes že nekajkrat spomnila nate in kako bo na ET, želim ti da pikici ostaneta pri tebi in boš čez 14 dni javila en velik ++++++
Mašaj- super, hvala za tvoje napotke, mogoče še nekaj – sem pozabila vprašati sestro, ali se stopka daje v trebuh tako kot suprefact in gonal in ali je kaj važno na katero stran (levo ali desno), jaz imam namreč že vse prešpikano… 🙂
Katarina
Moj test je minus.
GK vabi. Odločbo dobro, da že imam, št. tudi, imela bom kratek postopek, danes kličem, če grem lahko že nov. v postopek. Sedaj čaka na M.
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. Z. suprefact + menopur
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET xx.11, test xx.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10. xx xx., ETZxx xx test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZxx.xx. test xx.xx. estrofem
smrketa x……1.dan M 16.10.,ETZ 03.11. test xx.xx.
Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?)
srečno vsem čakajočim.
Ah, Bata, bova pa v naslednjem postopku očitno spet skupaj. Leto se obrne, kot da bi juda muznil…. Kaj ti naj rečem, ne sekiraj se preveč, že tako nam gre preveč živcev….zdaj jih boš ponovno rabila, tako, da ….kar počasi…
Tebi sem že enkrat priporočala eno daljšo pavzo, pa si je kar in kar ne vzameš….kar hodiš iz postopka v postopek…..Nočem ti prat možgančkov, ampak to res ni dobro za telo. Spoštuj svoje telo in mu privošči malo počitka. Jaz sem imela sedaj pavzo skoraj celo leto…in ne morem ti povedati, kako drugače, manj živčno grem v ta naslednji postopek. Tudi naša psiha rabi počitek, ki veliko pripomore k pozitivnemu rezultatu. Verjemi. Drugače pa, kakor kdo sam hoče. Jaz vem, da leta hitijo, tudi meni, ampak z glavo skozi zid ne moremo…..žal. Tudi jaz bi šla, če bi šlo. Drugače pa, veliko sreče v naslednjem postopku…
LP, Ajda.
bata
pa sem bila prepričana, da ti bo uspelo. Misli na novo priložnost, do takrat pa se malo spočij in ne razmišljaj o tem.
Jaz sem v tem tednu prebrala na kupe raznih zadev s tega področja, predvsem na avstrijskih spletnih straneh. Sem si kar malo razširila obzorje. Sem pa bila včeraj tudi na GK pri vodji biološkega laboratorija. Je bila kar šokirana, ker mi niso naredili (biologinja Jerneja) IMSI, glede na stanje sperme. Žal je ta mlada biologinja gledala le število semenčec in gibljivost, kar je baje izvrstno in so rekli, da malokrat vidijo tako dober rezultat, a kaj ko je le 6% spermijev morfološko ok, minimum za zdravega se šteje pa 30%. In potem so se mi opravičili v stilu, da je taka gneča, da ne morejo narediti toliko preiskav, kadra pa imajo toliko kot pred 10 leti. Punkcijo sem imela na nedeljo in bilo nas je 14 punc. Pa sem posebej prosila (pri punkciji) naj naredijo IMSI, pa pač ni naredila. A sedaj, ko so še enkrat preučili zadevo, so obljubili, da bo IMSI in bi že moral biti. No to je moja slaba izkušnja. Tako je, ko si začetnik, niti ne veš kaj ne kako vprašati. Še dobro, da mamo internet.
Tako da bata upam, da bova v naslednjem postopku skupaj uspeli.
irena31 vso srečo, da ugledaš ++++
Pozdravček vsem,
Suzy
Bata,
če prov vem, si ti bila do sedaj pri Rešu? Migoče ti bo zamenjava klinike pomagala.
Glede na pisanje punc ki so pri Rešu in moje izkušnje na GK ti bom rekla – prava odločitev.
Moja izkušnja je namreč (ne glede na to, da še ne vemo kačšen je rezultat in da sem v prvem postopku) krasna: sestre so zeloooo prijazne, kadarkoli lahko pokličeš in vprašaš karkoli. Zdravniki so zelooo vredu.
Všeč mi je pa tudi, da na GK vstavljajo zarodke/celice šele peti dan, kar je po nekih študijah boljše: peti dan namreč že vidijo koko se razvija oz. ali se sploh razvija celica. Ostale pa lahko zavržejo. Torej ne vstavljajo neuporabnih-neraznitih celic in ni nekega lažnega upanja. Torej čakamo le ali se prime/vsidra…
No toliko o moji izkušnji in vse to je le moje mneje.
Irena
Suzy,
zal mi je za te tvoje neuspele postopke, vso to tvoje upanje, vse te trude…. in hvala za lepe želje.
Jest mam zaenkrat krasno izkučnjo mogoče pa mnenje še spremenim. Je pa tkole, moj mož ima porazen spermiogram in sva bila takoj poslana na ICSI postopek in najin zdravnik nama je razložil razlike med postopki… Tebe bi pa prosila da pojasniš IMSI postopek.
Irena
irena31
se strinjam s tabo, nikoli nisem rekla, da zaposleni na GK niso prijazni, mene moti le nora gužva tam, a če prideš malo kasneje, recimo po 11. uri, je tam kot v hiši duhov, niti ene punce nikjer…le to je moja pripomba, da bi morda naročali čez cel dan in bi bilo potem lažje za vse.
IMSI je del ICSI-ja, le da poleg navadnega ICSI-ja uporabijo še nov mikroskop, kjer vidijo spermije pod 6.000 x povečavo in tako vidijo kateri spermiji so dobri, ker ni nujno, da so hitri spermiji tudi najboljši. In pri nama se je dogajalo prav to, pri ICSI-ju so nama vstavili najhitrejše in na občutek najboljše spermije, a žal je pri mojem le 6% vseh spermijev morfološko zdravih. In to je ta loterija. Zato je tu IMSI, da pogledajo še pod mikroskopom in najdejo nekaj takih, ki so tudi morfološko in po sestavi ok. Je pa res, da se za IMSI ne odločajo prav velikokrat. Pravzaprav ne poznam nobene punce, ki bi ga imela. Baje zahteva postopek veliko več dela. No kot veste, časa in kadra pa ni.
Ojla!
Sem se spet malo oglasila,vas redno berem.
Vsem ki tokrat ni uspelo : glavo pokonci pa nabrat novih moči in si rečt bo pa naslednjič sej ste prave borke! Za mene so se začeli ti najdaljši dnevi čakanja,upanja……vendar držimo pesti pa ostale ki čakate veliko sreče !
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. Z. suprefact + menopur
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET xx.11, test xx.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10. xx xx., ETZxx xx test xx xx
ST*……….1. dan M. 30.10., ETZxx.xx. test xx.xx. estrofem
smrketa x……1.dan M 16.10.,ETZ 03.11. test 16.11
Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10. + Z: dif. + gonal
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10. + Z: dif + puregon
Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?), Suzy (?), bata(?)
srečno vsem čakajočim.