IVF/ICSI/IUI oktober, november
Zdravo punce,
evo mene nazaj iz punkcije. Imela 7 foliklov in pridelala 6 celic.Me pa tokrat vse boli in sem dan preležala, tudi trebuh imam trd in grem težko lulat..upam, da se stanje umiri do jutri zjutraj, ko bi morala po krajšem dopustu spet v službo…
V sredo, 4.11., pa sledi informacija o ET, torej zopet na 3. dan. Dela pa tokrat dr. Reš IVF, ker je celic več kot prvič, ko je bila zrela samo ena.
Upam in si želim, da bi bile vse celice dobre, da v kolikor ne uspe, da ne bo treba še enkrat čez špikanje…
Čakamo na pluske, dekleta…
A je kakšna od deklet, ki ste bile danes zjutraj na punckciji v Postojni, na forumu?
Dajte se javit, če je kakšna, pa srečno vsem!!!
Nataša
Nataša Bon, ,…lepo, da si pridelala toliko foliklov….
irena31,
a tako so ti povedali, se pravi, da res tavelik propade, če se predolgo čaka…no ampak če je veliko manjših, se res splača počakat….
napisala si.. (do takrat me bo pa pobral). …. zakaj si to napisala? A zaradi tega čakanja, ker se vleče, al imaš kakšne težave, bolečine…itd?…drži se, saj bo dočakala……držimo pesti…
katarina74…
tudi sama sem pomislila nato, da počakajo zaradi tega, če so ti jih sedaj našli še več manjših, da počakajo, da še tej zrastejo in jih je več….več jih je, bolje je….
ja injekcije, tudi jaz komaj čakam, da bo mino, ker mi grejo tudi težko notri in me boli in vsakič kar s strahom pričakujem kako me bo spet bolelo….
bomo videli jutri, sporočim kako je bilo….
lp
nejka7
irena31, saj se mi je sicer zdelo, da je to razlog…..in te čisto razumem, še bolj pa bom vedela kako je to, ko bom sama čakala…..saj me je že sedaj groza,ko pomislim kakšna negotovost boc čakanje…..koliko misli po glavi in seveda strahu….tako da ti nič ne zavidam…..
ampak irena31, kar pogumno, pozitivno… srečno !!!
nejka7
glede injekcij:
so iste na GK kot pri dr. Rešu, mislim una ta mala injekcija za se pikniti, ki je ful tanka in kratka, je ista kot ta ki smo jo dobile pri dr. Rešu?
sej z uno za mešati, pa itak se ne piknemo, ma je tudi ta ista injekcija na GK?
Kaj dobiš injekcije, ko prideš po zdravila, ti dajo tudi kako rezervo injekcij in rezervo zdravila?
bata,
ne vem primerjave, ker ne vem kakšne so pri Rešu.
Na gk je tako…za vsako zdravilo: superfact – dobiš brizgo tanjšo in dve igli, eno daljšo in debelejšo za posrkat, in eno majhno in tanko za špiknit….ravno take igle dobiš je za tadrugo zdravilo, npr menopur, le da je brizga debelejša……ampul menopurja ti dajo kot rabiš, vode ti ostane, ker porabiš za vsakič samo po dve vodi…zdravila ti ravno ne dajo viška, brizgo in iglo pa dobiš kakšno viška, sicer pa prosi, da ti dajo, in mislim, da ne bo težav,da ti bodo dali po dve več….
irena31,
ni za kaj, veš da ni problem drugim malo dajat vzpodbude in tolažit……težje je, če moraš samemu sebi to vtepat v glavo, ker nič ne pomaga, možgančki delajo po svoje, misli malo odlutajo, čeprav jih hočeš trmasto prepričat,da to ni prav….ampak takšni smo….
Bom jaz kmalu na istem in potem bom vesela, če bom imela kakšno vzpodbudo od vas punce…
sicer pa, veliko ste mi že pomagale do sedaj, veliko informacij in napotkov sem dobila…
Zlate ste !!!
lahko noč….
nejka7
irena31 – Sem se že ustrašila, da maš hude bolečine ,ko si napisala, da če ne bo kmalu ET, da te bo pobralo… Pa se mi je kar zdelo, da to od strahu in negotovosti, kako bo. Držimo pesti, da se bo oplodilo čim več celic. Tudi jaz bom imela ta teden punkcijo in me je že strah kako bo. Kaj si pa vzela s seboj na punkcijo?
katarina
Jaz moram žal sporočit, da sem dobila včeraj rjavkas izcedek, ki se je je dane zjutraj še povečal. Sem pa včeraj zjutraj na 9. dan naredila tudi tesi in je bil -. Ne bom se tolažila, da sem ga delala prezgodaj. Je pa najbolj čudno to, da v tem postopku nisem imela prav nobenih težav, nobenih bolečin, niti tistih predmenstrualnih krčev ne. V primerjavi s prvim postopkom, ko sem imela vse, od hiperce do krčev že nekaj dni po transferju. Res ni pravila. Očitno bomo morali v nov postopek.
Bata in mašaj za vaju pa držim pesti, da se izteče bolje kot pri meni.
Prav tako želim vsem ostalim, ki čakate na punkcijo (nejka7, katarina74, Nataša Bon…) in irena31 tebi pa vso srečo jutri pri transferju.
Mašaj bravo!!!!
kako se počutiš? Upam da nas bo vedno več v drugem razdelku.
Jaz imam jutri prvi UZ pri Rešu, da vidimo koliko nas bo!
Punce, kaj mislite kaj se zgodi z celicami ki se ne primejo?
Razmišlam tako če ti vstavijo 2 – se prime eden kaj se zgodi z drugim, propade li kaj? Ali se pokaže kaka krvavitev, ali kaj podobnega?
Če se primeta oba in kasneje eden propade previdevam da takrat krvaviš, ali ne?
Jaz do sedaj nimam nobenega izcedka, nobene krvavitve pa razmišljam če sta se prijela dva.
Sicer pa bom jutri tako ali tako zvedela.
Neža
PS: vidite še vedno sem z vami in držim pesti za vsako od vas!
Ojla punce,
Nataša Bon. – super novica. Upam, da je danes bolje. Mogoče bi bilo fino, da vzameš malo bolniške, da se ti kaj ne zakomplicira…držim pesti za ET.
Bata – ne razmišljaj sedaj preveč za GK, osredotoči se na pikico, ki raste v tebi. 🙂 Meditiacija, pogovor z njo … to delaj, za naprej boš lahko razmišljaja kak drug dan – upam pa, da ti sploh ne bo treba.
Neža0401 – tudi mene zanima, kaj se zgodi z drugim, če ti vstavijo dva, pa pol rečejo, da se je eden prijel. Ker pri meni je blo tako. Reš je videl samo enega, pol večer pred splavom, ko sem krvavela, pa so mi rekli, da se vidi prazna GV od drugega in seveda ta plod, ki pa se je že začel “luščiti”. Ali lahko ta prazna GV kaj vpliva na splav? Sama še nisem imela možnosti koga vprašati. Nisem pa pred splavom nič krvavela – da bi šel kao eden ven (po domače povedano).
Srečno tudi vsem ostalim, ki ste v pričakovanju plusa.
Lp
Punce pozdravljene;
tudi meni je 29.4.2009 dr. Reš vstavil dva zamrznjenčka, pa sedaj raste eden v meni in smo že v 30 tednu. Pa sem tudi jaz Reša vprašala na prvem UZ , ja kje pa je drugi, pa mi je odgovoril, da to ni važno, glavno da je vsaj eden in je ta ok.
Sem pa imela v 9 tednu rjavkaste izcedke dva dni in nato še v 11 tednu en večer svetlo rdečo kri na toaletnem papirju; in tudi predvidevam, da se je pač tisti eden še ščistil – s tem, da pa mi ni znal nihče v bolnišnici razložiti, kaj bi ti izcedki pomenili – niti če gre slučajno za čiščenje tistega drugega ploda. 🙁
Za vse držim pesti!!!
katarina74
” Kaj si pa vzela s seboj na punkcijo?”
Predvsem moraš na punkcijo vzet svojga moža. 🙂
Obvezno ne pozabi copat, k jih nimajo.
Sabo imej tudi vse kar ti je ostalo od zdravil in pa igel…, jim moraš vrnit pa so zelo vesele če jim prineseš.
Če je možno pa vzem še spalno srajco in haljo, čeprav zjutraj jih imajo še dovolj (punkcije se namreč začnejo ob 7:30). Za transfer pa mi je sestra povedala, da jih zna že zmanjkat (transfer se zašne pa ob 10:00). Glede tablet proti bolečinam ne skrbi dobiš najprej inekcijo proti bolečinam v rit, pol pa še eno v nožnico (nič se ne vstraši – NE boli). Po punciji pa če kej boli – ni panike rečeš sestri, da te boli pa ti da kako tableto ketonala.
Aja, pa oba imejta obvezno sabo osebno izkaznico al pa potni list – skos pri sebi – ti jo boš rabila ko greš na mizo.
Irena
suzy,
žal mi je, da ni uspelo…drži se, malo časa, da pozabiš, potem pa pogumno naprej….
tudi če bo šla v Avstrijo…ti želim tam veliko sreče…
In hvala ti za lepe želje za nas ostale….
mašaj,
iskrene čestitke za tvoji dve črtici !!!….lepo, da je spet ena nova srečka nosečka…..sedaj pa srečno naprej….
neza0401,
dobro opravi jutri na UZ…držimo pesti….
irena31,
no pa si le dočakala, jutri greš na ET… želim ti veliko oplojenih lepih celic…
Pa hvala za nasvete, ki si nam jih napisala glede punkcije….
katarina74,
šele sedaj sem prišla domov in na računalnik, na forum….po Uz sem si vzela malo časa in sem šla malo po Ljubljani, po opravkih in v shoping, službo sem imela popoldan….
Na Uz je bilo kar vredu, foliklov kar nekaj, vendar niso še veliki in kar nekaj je manjših….
upam, da tudi ti zrastejo do naslednjič….danes je bila kar gužva na Uz….
Aja, ti imaš pa jutri UZ…..dobro opravi !!
lp
nejka7