IVF/ICSI/IUI oktober, november
nejka7, katarina74
ne, ni se zmorila, tako imajo:
prvi UZ po suprevaktu je ob 7:30
potem pa so ostali UZ (po gonalu) ob 8:15.
Sem jo jest uprašala, k mi je blo čudn.
Pa sej je fino, k zjutri je gužva, pol ob 8:15 pa ni – saj, ko sem bla jest v ponedeljek in torek je ni bilo.
Glede punkcije je pa tko: ko prideš po stop inekcijo mal pojamraš, da te je strah pa dobiš za en večer prej neko magično pilulo. Tisti dan pa beje pred posegom dobiš inekcijo proti bolečinam v rit.
Baje pa itak ne boli.
Irena
irena31,
hvala za odgovor…..tolk da vem kdaj priti in se zorganizirati glede službe….
a ti koristiš bolniško za dneve, ko hodiš na gk? Kaj pa ti katarina74?
Verjetno kakor naletiš, včasih je gužva, včasih pa ni….
glede bolečin pa, saj veš, ene pišejo da jih ni bolelo, druge pa da jih je precej…
ženske smo različne, različni prag bolečine….
boš poročala kako je bilo….
lp
nejka7
nejka7,
jest bolniške nisem koristla še zaenkrat (niti takrat, ko sem dobila papirje za bolniško), sem namreč zaposlena v takšni službi, da lahko pridem kasneje, al pa kar doma delam tisti dan. Za mojga šefa ni važn če kdaj manjakm, sam da dovolj naredim.
Zdej po punkciji jo pa bom, da bom mal odležala – počivala.
Po punkciji se pa bom takoj, ko bom lahko javila.
Irena
irena31,
potem imaš to vredu urejeno glede službe..sploh če v tvoji službi vedo za postopek…
no, za razliko, pri meni ne vedo, nisem želela povedat….
tudi jaz še nisem koristila nič bolniške na ta račun, pa čeprav sem morala že velikokrat na gk, na preglede, UZ, – dva postopka s klomifenom, niti sedaj ko sem v ivf postopku….vedno sem dala svoje ure ali pa dopust….
Tudi jaz pa mislim koristit bolniško po punkciji,da mal počivam… menda ti pripada do transferja…
Kaj boš pa po transferju, boš šla takoj delat ali boš tudi kaj na bolniški?
no, srečno jutri na punkciji !!!
lp
nejka7
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test 05.11. Z. suprefact + menopur
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10 Z: dif + puregon
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
bata ……….1. dan M 06.10, ETZ (1) 22.10, test 05.11
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10, Z: dif. + gonal
suzy……….1. dan M 28.8., punkcija 18.10, ET 23.10, test 07.11,suprefact+menopur (dolg post.)
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M 22.10. punkcija 1.11, ET xx.11, test xx.11, suprefact+ merional 3x
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Bobika…..1.dan M 26.10., punkcija 01.12.?, ET xx.xx., test xx.xx.
ST*……….1. dan M. xx.xx., ETZxx.xx. test xx.xx.
sneguljcica…1.dan M 27.10. xx xx., ETZxx xx test xx xx
Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010), deja55 (?)
Punce, ki ste tik pred punkcijo,
moj nasvet je, da vsaj do transferja bodite doma, čeprav se boste dobro počutile. Je to le poseg ob katerem nam kar dobro prešpikajo jajčnike. Jaz sem si brez slabe vesti vzela teh 5 dni počitka. Po transferju pa sem ostala doma še 4 dni. Zdaj pa delam, sem 6. dan po ET, zaenkrat je vse ok in upam, da tako tudi ostane.
Vso srečo pri punkcijah in čimveč dobrih celic.
Suzy
Suzy,
hvala ti za informacije in nasvete….veš da nam tistim, ki smo prvič vsak napotek prav pride in
smo jih vesele… Tudi sama mislim, da bom doma na bolniški tako nekako kot ti, od P do ET sigurno, potem pa še par dni po ET,ali pa bom vzela par dni dopusta po ET.
Suzy, koliko celic si pa imela po punkciji? A imaš kaj zamrznjenčkov?
Hvala za lepe želje…tudi tebi srečno, pa da dočakaš plus in potem bebico…
lp
nejka7
nejka
jaz sem imela 9 celic, od tega so bile 3 nezrele, 1 se ni oplodila, 5 pa se jih je razvijalo naprej, a ker sem imela 5.dan le eno, ki je že bila blastocista, so mi vstavili to in še eno morulo, ostale pa so zavrgli. Še danes mi je hudo, a tako so se pač odločili.
Glede bolniše je pa tako, kot je povedala maša, le da ti sestre zraven rečejo, da se lahko pa drugače zmenis s svojim zdravnikom, če hočeš imeti dlje bolniško. No jaz je nisem rabila. V prvem postopku sem pa itak za vse dala dopust, a počasi se ti začne zdeti neumno.
mašaj
kako si pa kaj ti? Vse uredu? Ti si danes že 8. dan a ne?
Držim pesti za vse nas,
Suzy
…punce, bolniško vam da vaša osebna zdravnica in ne G v LJ, MB, ali Res.
Do zdaj nisem imela nobenega problema z bolniško, namreč, pokurila sem že 4 postopke…
Kolikor dni sem hotela, toliko mi je zdravnica tudi napisala bolniške, seveda pa je odvisno od samega počutja po punkciji in po ET.
V prvem postopku sem v ta namen tudi jaz dala ves dopust, pa sem kasneje “spregledala” in si rekla, zakaj pa! Bolniška je bolniška, dopust pa porabimo za dopust.. :-), po domače povedano.
Ne dajat dopusta, ker ga je škoda 🙂
mašaj, suzy in ajda…hvala vam za vaše izkušnje in napotke….
Tudi meni se zdi škoda dajat dopusta. No do sedaj sem v glavnem koristila nadure, ki jih imam še precej ali sem pa kakšen dan dala dopust…saj se mi zdi neumno, ampak sem izbrala te dve varianti, ker v službi ne vedo nič… Pri nas so vsi zelo firbčni, sodelavke in šefi….bi me spraševali zakaj imam bolniško, kaj mi je , kam grem…itd…pa da se izognem temu, raje nisem vzela b….
Tudi predcej težko manjkam v službi, pa sem malo kombinirala z urami, ampak za tole po P in ET, se pa tudi meni zdi neumno dajat dopust…škoda ga je kot tudi ve pravite…tako, da bom izkoristila to pravico in seveda počivala….
Ja, mašaj kako se kaj ti počutiš?
tudi jaz dežim pesti za vse nas, ki se trudimo!!!
lp
nejka7
…tisto, kar ti v Lj napišejo na izvid (3dni po ET in 5 dni po punkciji) je “larifari”…
Vsaka drugače reagira na te posege in moja zdravnica to razume. Vedno mi reče, da ko sem bom sama počutila toliko vredo, da bi šla v službo, naj ji povem. Da ne bo katera narobe razumela, jaz bolniške ne izkoriščujem. Vedno pa sem od punkcije, pa še en teden po ET skozi doma.
Naj pa se vsaka sama odloči kaj bo naredila. Plača se res zmanjša, če imaš toliko bolniške, pa vendarle, tako je…
suzy,
hvala za tvojo izkušnjo….verjamem, da ti je hudo…ampak saj bo že sedaj uspelo in potem boš pozabila!!!
Si imela kar nekaj celic, ampak se je potem tako razpletlo….
Tudi sama se bojim, me skrbi, da bo malo celic in potem seveda še bolj kako se bodo razvijale, ali bom imela Et in še kakšnega zamrznjenčka…
punce, ker smo borke…nam mora uspeti !!!
srečno vsem
nejka7
nejka,
prav vem kako ti je, tudi pri meni v službi nič ne vejo o mojih privatnih zadevah in sem prav tako kot ti, prvič dajala dopust, da ne bi bilo nepotrebnega spraševanja. No zdaj pa semse zgovorila na gripo, čeprav moram zdaj ful pazit, da se kaj ne zagovorim, da sploh nisem bila bolna prejšnji teden in tako že par dni poslušam nasvete, kaj naj jem, da ne bi zbolela itd. Ampak končno je to moja stvar in povem tistim, katerim želim povedati, itak pa vsak niti ne bi razumel.
ej, suzy
to si pa napisala tako kot bi jaz….popolnoma se strinjam s tabo…
to je naša osebna stvar in če želimo jo povemo v službi, sicer pa ne, oziroma samo tistim, ki želimo, kot praviš….Meni gre tudi na živce, ker so tolk firbčni, potem pa imajo tolk za koga kaj za povedat in razni komentarji, tako da se nočem izpostavljat….saj vem, nekatere bi rekle, brez veze se obremenjevat…saj je res, ampak ni vedno enostavno…in imamo različne službe in sodelavce, razumevajoče ali pa tudi ne….
Ti kar pridno polušaj nasvete in jih tudi upoštevaj…he, he…
kar malo mi je odleglo, da ima še katera tak problem kot jaz…in da me razume kako mi je…
Sama še ne vem na kaj se bom zgovorila, ko bo prišel čas za to….