IVF/ICSI/IUI oktober, november
katarina74,
jaz sicer nimam gonala, ampak imam menopur in superfact…
po superfactu me je bolela glava, pa dajaja me je nespečnost….zdaj ko imam pa še menopur pa
se je poleg tega pojavilo še, da moram ponoči po dvakrat do trikrat na stranišče…napihnjenosti pa še ni veliko, verjetno zato, ker si dajem menopur šele par dni…
irena31, upam, da si danes dobro opravila na UZ in da greš na punkcijo prav kmalu, po planu…
javi se…
lp
Nejka
nejka7 hvala, komaj čakam, da bo to čakanje za mano.
Jaz sem tudi v obeh postopkih imela suprefact+menopur in v prvem postopku sem bila ful napihnjena, hlač niti zapeti nisem mogla, če pa že, sem jih morala vedno, ko sem hotela sesti, si odpeti gumb in zadrgo.
Pri tem postopku zdaj pa nisem bila nič napeta in še vedno z lahkoto zapnem hlače, nič ne tišči, nič ni bolelo ob injekcijah, no razen občasno, ko je šla igla tako težkoooo notri. Tako da ni pravila.
Drži se:)
suzy,
čisto verjamem, da komaj čakaš in da je čakanje mučno…
Meni se že sedaj zelo vleče, tale čas špikanja….kaj šele bo!!! ko bom na trnih
po punkciji, ko se bom spraševala kako napredujejo celice…in potem po transferju…
čakanje na rezultat…saj si ne znam predstavljat, ne vem kako bom vse skupaj prečakala…
a to je tvoj drugi psotopek…a je bil prvi neuspešen, ali že imate kakega sončka?
a tako različno je v postopkih, da ni nujno da si vedno napihnjen?
ja injekcije mi pa delajo težave….od začetka me je bilo strah, potem sem ga premagala, daje mi jih moj, jaz pa gledam stran, tako da je bila že rutina-mala malca, nič hudega…
…sedaj je pa vedno huje….že ker sta dve, pa včasih gre prav težko skozi kožo, pa vedno bolj me boli, ko mi jo zapiči, tako da me je vedno bolj strah ….ampak, bo že kako…tudi to bomo prestali…
tudi ti se drži….
katarina74,
ja stranski učinek suprefakta in gonala je EN GROMOZANSKI GLAVOBOL ki nikoli ne mine, ja pa napihnjenost tudi – pas od hlač sem mogla za eno lukno prestavt, bolečila v spodnjem delu trebuha je pa takšna (mal močnejša) kot pri normalni ovulaciji – ko hodim, se vsedem ali vstanem me vse tišči, … ta spodaj.
lorči1,
pogumno naprej.
neza0401,
bravo in vso srečo še naprej.
Javljam pa se tudi po UZ. Rezultat je krasen: imam 8 krasnih foliklov od tega 4 velike (20, 19, 19, 18) in štiri malo manše (15, 15, 15, 14). Danes sledi stopka, v četrtek pa punkcija.
Pogumno in optimistično naprej vse punce.
Irena
nejka7
moj prvi postopek ni bil uspešen, žal. Imam pa doma že enega velikega sončka-najstnika, z bivšim partnerjem. S sedanjim partnerjem pa nama nekako ne rata, baje je kriva oblika spermijev.
Tudi meni je injekcije dajal mož in včasih je bilo res grozno, igla kar ni in ni predrla kože, včasih pa sloh nisem čutila, že je brizga prazna, no drugače pa res brez posebnih težav, no razen tega, da sem bila ful ful zaspana. Da pa ne govorim, kako sem šele bila zaspana prve dni, ko sem utrogestan jedla oralno. Aja pa prsa sem imela zelo občutljiva. Jih še pogledat nisem smela:) No saj jih imem še vedno. In lulat je res treba it večkrat.
irena31
super so tvoji folikli, držim pesti, da bo v četrtek čimveč lepih in zrelih celic
irena31, katarina74…
potem so podobni stranski učinki kot pri meni, kar naprej glavobol, ki ne neha in tudi lekadol ne pomaga…
irena31
super…lepe folikle imaš, upajmo res, da jih bomo tudi ostale imele….
a ijekcije si še daješ oz, kdaj si jih nehala dajat?
lepo, da si se javila in nam sporočila kako je bilo…
V bistvu sem zdaj ful na trdo pristala na tleh. Problem je namreč v partnerju in pri inseminaciji smo imeli res izjemno srečo, da je uspelo, pa tudi mali je neverjeten borec, kar se mu tudi pozna v življenju. Čakala sva ga precej dolgo, več kot 6 let.
Ko po porodu nisem poniovno zanosila, smo spet poizkusili z inseminacijami – neuspešno, šele nato pa je G poslal mojega na še en spermiogram (v preteklosti je bil na spodnji meji normale), ki pa je bil tokrat res slab – verjetno zato tudi nezanositev. No in prepričana sem bila, da ko bova šla enkrat na epruveto, ko bo jajčece že oplojeno, da pa ni da se ne bi prijelo. Bila sem 99% da bo uspelo – izjemno pozitivno sva zakorakala v postopek. Pa ni uspelo – in zame je bil to res velik šok.
Žalostna sem in boli me, se pa hkrati z vsakim dnevom bolj zavedam tega, kar že imam. In svojega otroka ne bom nikoli imela za samoumevnega. In vedno si bom vzela čas in ga objela, ko bo to rabil. In sem doma, ko je bolan, ker rabi me danes.
V tem postopku so mi vstavili dve celici. In doma sem to malemu povedala (pa pojma še nima, kaj vse to pomeni), ampak je potem hodil mi poslušat na trebuh in mi govoril kaj dogaja notri. Enkrat sta se bratca (ali sestrici) pogovarjala, drugič spala, tretjič smrčala …
Sem se prav narežala njegovim izjavam. Mi je kar skrajšal čas tega mučnega čakanja do testa, ki pa ga nismo prav dočakali :((((
Malo sem se razpisala, mogoče je to tisto, kar sem potrebovala. Glede ponovnih postopkov pa… Najprej bom šla do G, potem pa se bova odločila, kako in kaj. Verjetno bova res še poizkusila, vsaj še te tri postopke, ki so nama ostali, si vsaj v prihodnosti ne bom očitala, da nisem naredila vsega. Tudi čas je trenutno še na najini strani, saj sva še razmeroma mlada oba.
LP
Lorči, ne obupaj. Bo pa naslednjič, samo optimistične moramo biti. Tudi meni v tem postopku ni uspelo – vedno več izcedka je in mislim, da je to M. Test je pa negativen. Glavo gor in se vidiva naslednjič – ko malo k sebi prideva in bova pripravljeni vse to dati še enkrat čez.
Neža, čestitke! Lepo je brati o vsakem plusu.
Suzy, drži se. Držim pesti!
Ostale, ki se še špikate, pa čim prejšnjo stopko.
nejka7, zadnjo kombinacijo (suprefakt in gonal) sem si dala včeraj zvečer, danes zvečer pa dobim stop inekcijo.
lorči1, veš včasih pravimo, da je vsaka stvar za neki prov, je že mogl bit tko. Ne smeš pa obupat, tko kot si napisala, da ti ne bo kdaj žal, da nisi probala. Jest ti želim, da še enkrat probata in da rata.
Irena
Pozdravljene. Malo popravljam mene na seznamu…
miamax…….1. dan M 18.9., punkcija 29.9. ET 04.10, test 18.10.merional + suprefact
mašaj………1.dan M 28.8., punkicja 16.10., ET 21.10., test xx.xx Z. suprefact + menopur
neza0401….1. dan M 29.09, punkcija 11.10, ET 14.10, test 28.10 Z: dif + puregon
lopatka…….1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx., test xx.xx
bata ……….1. dan M 06.10, ETZ (1) 22.10, test 05.11
diana79……1. dan M xx.xx, punkcija xx.xx, ET xx.xx.,test xx.xx
39…………..1. dan M 23.9., punkcija 7.10., ET 12.10., test 26.10, Z: dif. + gonal
deja55 …….1. dan M 17. 9., punkcija 10. 10., ET 15. 10., test 30. 10.; suprefact * menopur
suzy……….1. dan M 28.8., punkcija 18.10, ET 23.10, test 07.11,suprefact+menopur (dolg post.)
Irena31….1. dan M 08.10.,punkcija 29.10.., ET 03.11., test 18.11., suprefakt+gonal
Natasa Bon…1. dan M xx.xx, punkcija xx.11, ET xx.11, test xx.11, suprefact sprej + merional 3x (dolg postopek)
Bibica……1. dan M 12.10., ETZ (2) 27.10., test 10.11.
Nosečke:
tim 81……….1. dan M 4.8., punkcija 15.8., ET (2) 18.8., test CB 30.8.+ (2)
mojca76…….1. dan M 4.8., punkcija 16.8., ET (2) 21.8., test CB 28.8. + (2): Cetrotide in Puregon (stopka Pregnyl)
Blicka………1. dan M ??.8., punkcija 3.9., ET 6.9., test CB 20.9. + (?)
tajči1000……1.dan M 13.9, punkcija 23.9, ET 26.9, test 10.10. +
Ponovno v postopek:
šibica (november), nola1 (november), Mayita (november), Ajda501 (november),atinasip, daisyB, betricija, bita79 (2010) , tin79 (januar 2010)
Aneri11 (?),ELLA (?) , Zvezdica26(jan 2010), ninocka (jan 2010
Od danes zjutraj grejem dve pikici. Vzela sem si dva dni dopusta in počivam.
Iskrene čestitke novim nosečkam!!
Lep sončen dan vsem skupaj. Upanje umre zadnje. Držimo pesti za vse nas!