Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI oktober, november

IVF/ICSI/IUI oktober, november

Jaz moram reči, da me ni motilo, ker sem vedno na drugega naletela. Na srečo je bil pri punkciji dr. Tomaževič, ki mi je od vseh še najbolj všeč. Pri ET pa sem naletela na svojo zdravnico in je najbolj bolelo, veliko bolj kot sama punkcija.
Nejka, če pa želiš ves čas svojega zdravnika, pa vprašaj, če je možno. Verjetno se to res da. Upam, da boš z injekcijami kmalu gotova. 🙂

Ojla punce,

tiste, ki hodite na GK LJ bi prosila, da mi poveste a pred punkcijo dobiš kakšno inekcijo al pa kaj podobnega proti bolečinam. Mene je namreč vedno bolj strah punkcije, sem namreč v prvem postopku.

Hvala za odgovore.

irena, zjutraj ko tja prideš, dobiš ketonal v rit. 🙂 en večer prej dpa vzameš apaurin k ga tam dobiš. 🙂

hvala za odgovor mašaj, si me že mal potolažla.

Od začetka sem se namreč ful veselila, da se je končno začel, zdej me je pa z vsakim dnem ko se bliža punkcija in pa transfer bolj strah.

Irena, ne boj se punkcije. Sploh ni hudo. Kar pozitivno in optimistično!

Bibica ojla, kmalu bo tvoj ETZ, komaj čakaš, a?

Jaz sem ok, čim maln mislim na to, tako da, ne morem nič reči, bomo videli.

Da bi bilo kah drugače, se mi ne zdi, samo spodaj me malo kot da bi me zbadalo, oz. se mi bolj zdi, da mi je toplo, na levi strani, drugo, pa nič. Ali pa si tudi to domišljam :))

Javi kako bo na ETZ. Jaz sem si naštimala Estrofem in Prometrium lih do testa 5.11., no Estrofem imam še za nekaj več dni, po Prometrium pa bom skočila v It, ko bo +.

Dekleta, jaz sem še zdaj v šoku in kar ne morem verjeti! Po dolgih letih truda sem danes prvič v življenju zagledala plusek, in to pri mojih letih! Sem naredila kar tri teste, da ja ne bi bilo pomote :-)) Očitno so mi pomagale tudi vse vaše dobre misli in želje, saj vas pridno berem že ves čas, čeprav bolj malo pišem. Držim pesti, da bodo držale do konca, vseh devet mesecev in da se mi na začetku poletja uresniči največja želja. Kaj naj še napišem, preveč sem ganjena, jokam in smejem se hkrati. Hvala vam in močno držim pesti, da uspe tudi vam!

Čestitam, 39!

Punce, živjo!

Mogoče neumno vprašanje, ampak vseeno… Glede na to, da smo danes premaknili uro nazaj, me zanima, ali si boste injekcije dajale ob isti uri kot do sedaj, ali uro prej (glede na to, da bi si morale dajati injekcije vsak dan ob isti uri)
lp

Katarina

39,
iskrene čestitke za plusek !! Želimo ti, da se ti želja na začetku poletja res uresniči !!!

No, potem smo pa me ostale na vrsti, da dočakamo plusek in se nam uresniči želja….
Hvala za tvoje želje.

39 iskrene čestitke, seda pa čuvaj svojo pikico še naslednjih 8. mesecev.

katarina74,
tudi sama sem si postavila to vprašanje in sem se odločila, da se bom držala približne ure…
če sem si včeraj dala ob pol devetih zvečer, je to po “novi” uri pol osmih…
Menda do ene ure nihanja je lahko, to sem vprašala ….ne pa par ur, ali pa da bi si dala en dan zjutraj,drug dan zvečer…
tako, da bom nekako gledala, da si bom dala od pol osmih, do osmih…..

Nejka7,
tudi jaz sem razmišljala približno tako kot ti. Jaz si suprefact in gonal dajem ob devetih zvečer in sem nekako računala, da bi bilo najbolje, da si ga po novi uri dajem okrog osmih do pol devetih… Če se prav spomnim, sva midve približno istočasno začeli s postopkom. Ali imaš gonal ali menopur?

39 – Iskrene čestitke!

Katarina

deja55, kako si kaj?
hvala za odgovor….bom videla kaj bom naredila, se bom še odločila, ali bom pustila naključju zdravnikov ali bom svojo prosila… ja injekcije, šele včeraj sem začela dodatno še z menopurjem, tako, da bo še kar nekaj časa špikanje…

irena31, …tudi sama se spraševala, če kaj dobiš pred P,no pa sem tukaj prebrala kaj so punce odgovorile… tudi sama sem prvič, že itak se bojim injekcij, sem se jih vedno izogibala….nisem si
nikoli mislila, da jih bom v življenju toliko naekrat prejela…še zdaj se jih nisem ravno navadila, me je strah, no še malo, pa me bo čedalje bolj strah, ko se bo bližala punkcija…
kdaj približno boš imela punkcijo?

katarina74,
jaz imam superfact in menopur,…
prejšnji teden sem si dajala superfact ob devetih zvečer, ko je moj prišel iz službe, ker mi on daje..
potem sem pa prešla na pol deveto, da je malo prej…tako da gledam, da ni prevelika razlika v uri..
Ne vem točno, kdaj si ti začela s postopkom? Verjetno sva pa kar blizu skupaj…

Nejka7
jaz sem začela 6.10 s suprefactom, potem pa dobila gonal. Upam, da bo čimprej prišlo do punkcije, saj mi tale gonal že povzroča nekaj težav (šikanje v jajčnikih in utrujenost)… Ampak za naše pikice bomo že potrpele…
Katarina

katarina74,
potem sva čisto skupaj,….
jaz bi morala začeti 7.10, vendar se je nekaj zakompliciralo in sem morala priti še enkrat naslednji dan in tako začela 8.10….včeraj začela še s menopurjem…
Tudi jaz upam, da bo hitro minilo, da pride do P, ker me tole špikanje in stranski učinki povzročajo težave….mene pa daje glavobol, pa nespečnost….no pa čez dan utrujenost, pa
vročinski valovi…bomo videli, če bo zdaj manj teh težav, ko imam še menopur…
a ti je M kaj zamujala, ko si imela superfact?,Kdaj si jo dobila? Jaz sem jo šele na 34 dan…
Nejka7

sem pa tudi precej prehlajena in ne vem kako kaj to in tele injekcije gre skupaj, me skrbi…
skrbi me tudi kako to vpliva na kvaliteto celic in na ET….
joj, skoz ene skrbi, en kup vprašanj….
ampak seveda, vse naredimo za naše pikice…. držimo pesti, da nam uspe !!!

Čestitke 39 in srečno naprej!!!

no, mi smo opravili špikanje za danes….
groza, vedno huje je, danes me je prav bolelo,včasih me skoraj nič….
….me zanima punce ali tudi vas boli?…
danes je bilo prav čudno, ko mi je hotelzapičiti iglo za superfact,
sploh ni hotela prebost kože…prav čudno je bilo…

New Report

Close