Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

21Baby- mogoče bova pa res skupaj začele 🤞

Sicer nam pa želim veliko + in zdravih otrok 🤗

Hejjj.

Po dolgem casu se vam javljam. Jaz sem danes prejela obvestilo da se mi pregled ki bi ga morala imeti v leoniscu v lj prestavi oziroma da odpade in da dobim novi datum.vse baje zarad obvladovanja covid.in da sprejmajo samo nosecnice.jaz bi pa v resnici rabla napotnico za ivf in da me zdr.pregleda ce vse ok po splavu ki sem ga morala imeti ker ni bilo bitja srcka.
Kaj priblizni ve kateta kaj vec o tem. Razumem covid pa to vse samo ne razumem kdaj bomo pa pol imeli preglede pa vse to. Ce samo prestavljajo

Pikica
meni niso nic prestavljali postopka, preglede sm pa opravila pri svojo osebni ginekologinji in ne na Leoniscu. Tudi normalno naprej za postopek IVF so me dali. Smo se vse preko tel. zmenili in dobila vse papirje in napotnico po posti.

Za vse, ki se bojite postopka in punkcije bom napisala par spodbudnih, a še vedno realnih besed. Tudi sama sem se bala postopka, hormonov… Mislila sem da bom spremenjena, se zredila… Injekcije s hormoni sem si dajala sama, nisem imela nobenih stranskih učinkov, še intenzivno sem telovadila do prvega uz, ko mi je zdravnica rekla naj raje ne delam poskokov ker so jajčniki povečani, da ne bi prišlo do torzije. Počutila sem se ok. Punkcija je bila sicer neprijetna ampak daleč od tistega bavbava na katerega sem čakala. Pred punkcijo sem vzela en nalgesin in pol, naslednjič bom dva. Injekcijo sem dobila 1 min pred punkcijo, tako da ne vem če je sploh začela učinkovat. Punkcija pod narkozo mora bit vsekakor prijaznejša, vendar tudi narkoza ni dobra, tako da jaz raje potrpim tistih 10 min. Sicer je pri meni trajalo malo dlje, ker sem imela veliko foliklov, dobili so jih17.
Tudi midva s partnerjem sva dolgo časa verjela da nama bo uspelo po naravni poti in ko sem bila stara 39 sva se odločila za umetno predvsem zaradi tega, da nama nekoč ne bo žal, da nisva poskusla tudi tega.
Poznam punce, ki jim je uspelo šele v zadnje, poznam tudi dve taki, ki sta dali vse postopke čez neuspešno in sta potem zanosili po naravni poti, tako da še vedno upam da nekako bo že, na en ali drug način.
Vsem na forumu želim srečno in obilo poguma v prihodnje.

Hej.hvala za info.jaz sem lani sept.imela 1.ivf ki se je zal koncal drugace kot sem zelela. Ni bilo utripa in sem morala na splav. Sedaj bi morala imeti pregled da se zmenima z gin.v leoniscu kako pa kaj pa da me pregleda ker imam drugace kar gin.tezave. ter da se mi napise napotnica. Saj sem jim zdaj poslala mail zanpribl.novi datum kontrole ker tudi v sluzbi moram povedati kako pa kaj malo vnaprej. Ter sem jim tudi napisala kaj bilo. Ter da pac pregled bi moral biti opravljen. Rada bi pac uredila te papirje. Ker pol ko bo cas za ivf da grem v nove boje.mene je vse skupaj zelo potrlo in se se kar pobiram od vsega

Danes tudi jaz začnem s špikanjem💪.

Pikica
1234,

v skupini na Facebooku “Skupina o neplodnosti” je nekaj punc napisalo, da so dobile take sms-e o odpovedi termina kot ti…in nekatere pravijo, da to ne velja…da so to avtomatska sporocila, ki NE veljajo. Bi ti poslala screenshot pa mislim da to tukaj ne gre…
Ne vem ali je to res ali ne ampak jaz bi na tvojem mestu preverila…ena je napisala, da jim je poslala mail in da so odgovorili naj kar pride na pregled.

Godlja,

zelo lepo si vse skupaj opisala, strinjam se z vsem napisanim, moja zgodba in izkusnje z ivf-om so prav taksni…trenutno pa sem v 2. postopku.
Zelim ti vse dobro in cimprej + 🙂

Pikica
tudi sama sem imela splav v avgustu 😔 ker ni blo srcka, tako da te cisto razumem. Ampak nekako moras najti pot naprej, pozitivno. Ceprou je to ful tezko in tudi mene na vsake toliko zvije ampak lej nimamo kj tako je moralo ocitno biti nazalost. Tolazim se s tem da bolje da je bilo tako prej kot pa kasneje ko bi bilo se huje… zdej se pripravljam za ivf in pozitivno da bo tokrat slo vse ok. 🍀. Mi je pa cudno da nisi imela se pregleda po splavu…jaz sem imela prvega pri svoji ginekologinji po 3-4 tednih. In potem se na Leoniscu skoraj takoj za prvim pregledom. Mogoce bi bilo dobro da poklices, ker lahko se tudi zgodi da se nisi dobro scistila in bos morala dodatno se tablete piti in cakati naslednjo M in ponovno pregled itd. Nevem sicer kdaj si tocno imela splav. Ampak ce je bilo septembra bi ze morala imeti pregled….

Godlja
super hvala za nasvete in spodbudo, jaz bom kar dva nalgesina za ziher ☺️

Upanje2
srecno 💪🏽🍀😌

Godlja
se popolnoma strinjam s teboj, priznam pa, da me je bilo po vsem slišanem punkcije izredno strah, a za brez veze. res je, da ni bila prijetna, se pa da prezivet. po navodilih ginekologa sem eno uro prej vzela en naklofen duo in še naslednji dan enega, to pa je bilo to.

Glede ostalega pa vprašanje v zvezi z prenosom zamrznjenčkov;
Najin prvi prenos ni bil uspešen, sedaj imava še dva zamrznjenčka iz prvega postopka, pa me zanima, če kaj veste, kaj naj bi bilo bolj uspešno sveži ET ali FET? kar sem sama brala eni pravijo, da so zamrznjenčki manj uspešni, po drugi strani pa pravijo, da na sluznico lahko bolje vplivamo pri zamrznjenčkih, in pa tudi stresa na sami organizem je manj (ni punkcije, ni stimulacije). Vedno preživijo odmrzovanje vsi?

koliko časa naj bi tudi minilo med enim in drugim ET, če vmes ni potrebna nova stimulacija oz imaš shranjene zamrznjenčke?

Hej.

Po splavu v novembru sem imela po 14 dneh pregled pri svoji gin. Saj sem splv opravila pri svoji gin. Ne v Lj. Tako smo se dogovorili po vsem skupaj kaj bilo. Kasneje pa sma se z gin. V Lj dogovorili da nekje tak cas feb,marca pridem na pregled da se pregled opravima pa.da vidima kako pa kaj. Ker imam endometrizo sem na visanne tabletkah nazaj. Imam pol vse skupaj malo,drugace kot ostale punce.
Sem poslala.mail vceraj v lj pa da vidim kako pa kaj bodo odgovorili.

Hvala za pomoc punce

Kaj
naj
jaz imam dr.Merla, punkcije in ET v LJ Dravlje, ostalo v Postojni, sama sem z njim zelo zadovoljna, poznam tudi izredno veliko zadovoljnih pacientk, ki jih je kar nekaj končalo z dvojčki 🙂
Ti bo pa sam povedal da je prvi IVF postopek vendo neko poizkusanje, ker je potrebno videti kako se telo odzove in, da lahko potem v nadaljevanju šele veš v katero smer je potrebno iti, kaj spremeniti, kaj dodati…
Pri nama prvi ET ni uspel, sedaj sta še dva zmrznjenčka, če ne gremo pač v nov boj oz. drugi postopek.
Glede na odziv v prvi rundi se potem seveda prilagodi terapijo, protokol (dolgi, osnovni..) Se pa seveda vedno z njim vse dogovoriš. Sama sem z njim zaenkrat zelo zadovoljna.

Pozdravljene, tudi jaz se vam pridružujem v tej temi. Glede na prebrano mislim, da se pri nama s partnerjem zadeva odvija skoraj s svetlobno hitrostjo 🙂 Sredi decembra sva imela 1. pregled v Dravljah pri dr. Mili Lomšek, sledil je spermiogram in moje imunološke preiskave (pregled hormonov), včeraj sva imela 2. pregled in so naju takoj dali v IVF postopek – z naslednjo menstruacijo (začetek februarja) že začnem s špikanjem. O dr. Lomšek lahko za enkrat napišem samo pohvale, res je izredno prijazna in ima nadvse človeški in topel pristop.

Glede samoplačniških storitev v Dravljah so tole frišne info iz prve roke:
– pregled hormonov sem plačala 58 eur (ne delajo pri njih, ampak si sam poiščeš izvajalca, ki ti je najbolj “pri roki”)
– pregled krvi za SPB sva plačala 45 eur/osebo, torej 90 eur za oba skupaj (kri ti vzamejo v Dravljah) – ne upoštevajo nobenih drugih izvidov, tudi če si krvodajalec (pred leti je bilo menda dovolj pokazati krvodajalsko izkaznico) – ti izvidi ti veljajo 3 mesece

Zdaj pa še par vprašanj z moje strani za vse tiste, ki ste ta postopek že “dale čez”:
– ali se morajo injekcije dajati vsak dan ob isti uri? je to nujno zjutraj?
– ste si injekcije dajale same/partner ali ste prosile koga drugega? nisem tega še nikoli počela..ne predstavljam si, če bom zmogla sama..
– jaz imam določeno, da se špikam 7 dni, 8 dan imam UZ – predvidevam, da potem nadaljujem s špikanjem vse do punkcije? (včeraj je bilo preveč info na 1x pa si nisem vsega zapomnila 🙂 )
– sem prebrala, da nekatere priporočate pitje brezalkoholnega piva v obdobju špikanja..ali ima katera še kakšen koristen nasvet? še kaj, na kar je treba biti pozoren?

Že vnaprej hvala za odgovore in veliko sreče vsem. 😉

Evy meni je dr. Reš rekel da so prenosi z zamrznjenci manj uspešni, v MB pa so uspešnejši z zamrznjenci, ne vem zakaj, enkrat sem iskala podatke o uspešnosti postopkov in sem naletela na en graf MB klinike ki je prikazoval primerjavo. Tudi na strani od LJ klinike imajo napisano koliko je bilo uspešnih postopkov, samo od centra Dravlje ne najdem, bi bilo pa fino če bi tudi oni objavili

Hvala za to izkušnjo, mogoče je potem ona res imela smolo, da ni uspelo in je imela tudi majhno število foliklov in nikoli se niso razvili do zamrznjenčka ali se vgnezdili. Sicer zdaj je menjala kliniko, bomo videli kako bo tam zadovoljna.

Zvezdica08 jaz sem si injekcije dajala zjutraj vedno ob isti uri, ob 7ih zjutraj preden sem šla v službo. Imela sem pa malo drugačen protokol kot ti. 5 dni špikanja, nato prvi uz, špikanje naprej, v nedeljo ob 20ih zvečer stop injekcija, v torek zjutraj punkcija.
Meni je bilo lažje da sem si kar sama dajala injekcije. Zoprno mi je bilo edino to ko so nama razložili uporabo injekcij je bilo veliko informacij in nisem bila čisto ziher ali si prav dajem, sem potem morala še na youtubu preverit

Tako punce, pa se tudi jaz pridružujem. Nazadnje sem bila aktivna na forumu v 2018/2019, ko sva v drugem postopku prišla do hčerke. Zdaj bova poskušala še enkrat. Problem imava v moški celici, zato naju čaka ICSI dolgi protokol.

Veselim se klepetanja z vami, se javim kaj več, ko dobim datum in greva v akcijo.

Hei punce, prosim vas za pomoc. Katera ve na katero telefonsko stevilko, mail se lahko obrnem, da povprasam, ce so prejeli hormonske izvide, saj sem morala kri oddat 2krat zaradi povisanega prolaktina. Ce je vse ok naj bi bila takoj sprejeta v postopek IVF in seveda sem nestrpna🙃🙈 obravnava me dr. Nina Jancar v stari porodnisnici v Ljubljani. Hvala vsem za informacije in cim vec pluskov vam zelim v tem letu🤗

Ja, jaz si jih dajem sama, partner bi skupaj padel. Vedno zjutraj, ker sem prvič v Dravljah si dala zjutraj, ko mi je Res pokazal. In potem moraš na 24 ur ponovit. Poglej na YouTube recimo za Gonopeptyl ali pa Puregon. Nič ne boli, ko se spiknes, mogoče potem ko stisneš vsebino, malo čutiš ali pa čez par minut, ampak je res zanemarljivo vse skupaj.
Jaz si dajem hormone vse skupaj 6dni, potem imam UZ kontrolo. Potem je pa vse odvisno od tega, kako hitro rastejo folikli, želimo da so nekje blizu 20 mm, se ponavadi nadaljuje z injekcijami in kontrolira velikost vsake 2 dni. Ko so dovolj veliki, sledi stop injekcija in čez 36 ur sledi punkcija.

Jaz imam še eno vprašanje glede stop injekcije…a se jo da v podkožje al v mišico? Kam ste si jo dale? Ker sem nekje brala, da mora it v tazadnjo, to pa si res ne predstavljam, kako bi sama naredila.

New Report

Close