Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Sany8677
sploh nisva dolgo čakala, poklicala sem jih sredi decembra in dobila termin takoj na začetku januarja (od 21.12. do novega leta namreč niso delali). Iz MB-ja sva že imela dva spermiograma, UZ, prehodnost jajcevodov in vse hormonske in krvne preiskave.

Sva pa čisto na začetku, tole bo najina prva runda ICSI-ja. S to menstro (konec januarja) začnem jemati Femaro, da preverijo zorenje foliklov, potem pa upam, da s februarsko menstro začnem s špikanjem 🤞🏻

Lučika imata podobne preiskave narete kot midva,samo da midva sva v MB neverjetno dolgo,sva čisto obstala.Sem danes klicala v Dravlje pa so mi rekli ko bom imela vse papirje oz. izvide iz MB pri sebi naj jih pokličem in mi bojo dali datum.Držim pesti za februar in da vse poteka tako,kot mora in da zagledaš/zagledamo+🤗🍀

Sany8677
ja saj pri nama je tudi eno leto trajalo samo za preiskave in se potem vse ustavilo, ampak si niti predstavljati ne morem, kak zafurstrirano je vajino 3-letno čakanje 😞 ampak samo da se ti ta histeroskopija premakne, pa bo vse šlo kot po tekočem traku ☺️🍀 poročaj kak bo šlo!

Pozdravljene drahe moje punce…men se je pa učeri potrditveni uz spremenil u nočno moro… že na poti u lj me je začel neki špikat u trebuhu sicer ne nevem kaj…nikol neb pomislna na kej took hudga.. no pol sm se pa pred ambulanto sam zrušla na tla… slo je pa za izvenmaternično nosečnost…odpelu me je rešilc direkt na urgenco kjer so mi takoj nardil operacijo, sm mela 1,5 litra krvi v trebuhu bolečine pa od takrat k sm se zbrihtala pa do narkoze za umrett😪😪 prelepo je use u prvo ratal da bi blo res🙄

Jagoda1212
res mi je žal 😥 upam da čimprej okrevaš in greš novim zmagam naproti.. Drži se 😥

Draga

jagoda1212
žal mi je, da se ni izšlo. Pošiljam topel objem.

Mi2 na postopek nisva dolgo čakala, saj sva oba že čez 40 in napotnica je bila nujno. Je pa težava v partnerju (zelo slab spermiogram, manj kot 1% normalnih semenčic) in zato sva bila takoj predlagana za IVF – dr. Drobnič je rekel, da nimava šanse drugače.
Ta dolgi protokol moram reči, da mi prav odgovarja, zaenkrat nobenih hujših krčev ali napihnjenosti. Čakam pa nedeljo ko imam UZ pred stopko in punkcijo.

Vsem želim lep večer in veliko pozitivne energije. Uspelo nam bo!

zasanjana90x…
Jaz sem na gklj, boš videla odvisno koliko je povišano. Meni je rekla da zdravil ne rabim. Tko da nism pol več vrtala naprej.

Jagoda1212…
žal mi je. Evo tud pri meni je blo podobno prelepo da bi ratal v prvo v 11 tednu sem izvedela za zadržani splav. Glih danes prišla iz urgence so me nastopal z tabletami.. Bolečine za umret..

Draga

jagoda1212
in draga
katy229
res mi je žal za obe, da se ni izšlo.
Želim vama čim hitrejše okrevanje!

Hvalaa za vasee besede to mi res velik pomen….jooj katy zgleda sva mele res smoloo😪glih sm slisala ucer sestre k so se pogovarjale da je kao blo noro danes da jih je 5 pršlo na splav😪😪 kaj mormo res usee prestat prou ni fer pa konc🙄 cez 4 tedne morm na kontrolo u dravle…je mela kakšna podobno izkušnjo…po kok cajta grem lah u nov postopek?

Življenje res ni posteno😢😢toliko truda pol pa takole, žal mi je za obeeee res😞močan objem obema! Enkrat bo posijalo sonce tudi vama kot nam ga da vreme po turobnih dneh🌞
No jaz imam pa v pon.tudi potrditveni uz v Dravljah.. Se tud kar bojim. Sicer nosečnost je zgleda ok, sem dala ta teden betahcg preverit in je skor 12.000🙈
Upam da se nista oba prijela Po drugi strani pa sam da bo vse ok🙏

jagoda1212
in
katy229
sočustvujem z vama. Želim vama da bo vse ok. Jaz sem imela lani zadržani splav v 9. tednu in poznam te procese. Iz moje izkušnje se posvetit okrevanju in skrbet zase, nič hitet. Najbolj pomembno je, da si telo opomore pred naslednjim postopkom. Jaz sem prve 2 dni jokala ko dež, potem je bilo pa lažje. Ker se mi je splav zapletel, sem potem več ali manj pozabila na nosečnost in se ukvarjala s tem, da bo moja maternica ok. Sem pa malo pretresena, a po IVF je lahko tudi izvenmaternična nosečnost, torej lahko blastocista dejansko odtava ven iz maternice?? ojej…
mladikica
sem v spontanem ciklusu. sem dobila listke za ovulacijo, tako da upam da bo šlo po ritmu kot je treba 😀

jagoda1212
katy229
iskreno sožalje obema 😞 vajina pluska sta vlila ogromno upanja vsem nam, ki smo komaj na začetku postopkov, in mi je tako zelo žal, da se vama ni izšlo! Srčno upam, da vama bo v naslednji rundi uspelo, do takrat pa čimprejšnje okrevanje (tako čustveno kot fizično) ❤️

Hvala vam vsem za te besede.

jagoda1212
tudi ta naju bodo posojali sončni žarki samo pozitivno naprej in ne izgubit upanja❤️❤️❤️

Jagoda1212
katy229

Zelo mi je žal za ove…. 😔😔Velik objem 🤗🤗🐞🍀in upam da se ne ponovi… 💕💕Jst sm danes imela UZ da nadaljujem z zmrzjenckom.. Neki me zanima zdj sm donla ene tablete za jest 3x na dan.. Na 12 dan cikla mam spet UZ… Berem tle na listu v primeru spontanega ciklua za zamrzjencke, prejmete hormonsko zorenje sluznice maternice “STOP” inekcijo, ki jo aplicirate v zadnjico.. A to gre tko al ni to zame… Najbolj me je strah te inekcije stop zardi hiperstimulacije jajčnikov…. 🙉🙊🙉🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Pa kdo jo da v zadnjico kr sama al oartner.. No sprašujem ker danes mi ni nič še omenila jo le tablete pa kir dan cikla na UZ.Jaz pa ko sem doma prebrala pa me sam skrbi to da nebodo jajčniki ponoreli pol.. Drgač inekcij se ne bojim… 😊🙃

Sabrina,
jaz sem mela prenos zamrznjenckov v decembru brez kakršnih koli injekcij, v spontanem ciklusu.. Samo na 8 ur progesteron (js mam Utrogestan, lahk imaš tud Estimo). Vso srečo!! 🍀🍀🍀

Zadnjasansa
hvala to pa sm vesela slišat da ni več inekcij…. Ker v postopek ponvoni ne grem več, preveč bolečin je blo po stop inekciji… 😣😣
Jst mam trenutno da jem tablete 3x na dan Estrofem.. Pol bom pa vaginalno mela utrogestan… A jedla pa nisi nobenih tablet
Zadnjasansa…
Hvala za odgovore 🐞🍀🤗

Zdravo,
bi želela samo poudarit, da ednini transfer, ki je rezultiral v nosečnosti pri meni, ga je pri Reševih naredila prav Uršula Reš. Imela sem pa 6 transferjev. To, da vpraša embriologa, če je slamica prazna, je čisto običajen “double check”. Tudi, ko je transfer delal dr. Reš ali ga. Lomšek, je embriolog vedno potrdil, z OK, da je slamica prazna (pikica j bila prenesena). Embriolog še enkrat pogleda torej, če je pikica šla v maternico iz slamice. Tako, da ne skrbi, kdorkoli ti dela transfer, bo OK. Pri punkciji pa je menda najboljši (skoraj brez bolečin) dr. Reš. Meni jo je naredil štirikrat (vikendi, torek, petek- to so zagotovo dnevi, ko on dela punkcijo). Upam, da sem bila v pomoč.

Sabrina
ja js mam redne cikluse in ovulacije, tako nisem rabla bit nič stimulirana mi je sam prej uz naredil pa se tik pred prenosom je videl da je sluznica debela in vse ok.. No tudi prijelo se je zgleda, v pon. bom videla al en al oba.
Jaa, embriolog je super, res so kompatibilni vse se pogovarjajo vmes, brez dvoma, da bi karkoli bilo narobe.. No punkcije mi je 5x Res delal, včasih mi je dal v bok injekcijo, včasih ne, no zdaj nazadnje mi ni dal tako da sem dva dni kr na nalgesinih živela, fejst bolelo. Ampak ok, rodit je tud treba, to že preživimo. 😊

Zdravo punce. Ze nekaj casa berm use forume na temo neplodnosti in sm se odlocila da se jaz delim svojo zgodbo. Z dragim sva se vec kot eno leto trudila zanosit po naravni poti. Seveda sem mislila da se bo prijelo takoj ampak usak mesec novo razocaranje. Po 1 letu sem sla k svoji ginekologinji ki mi je naredila UZ in uzela bris ter dala napotnivo za neplodnost. Moj je dobil napotnico za spermiogram. Sla sva k dr. Rešu kjer sva bila na vrsti po 2tednih. Njegov spermiogram super meni pa UZ pokaze ciste v jajčnikih. Dobim recept za aglurab (po njem mi je bilo slabo za znoret 1teden) in Dr. Reš me pošlje na hormonske teste kjer mi AMH vrednost potrdi policisticne jajcnike 🙁 spet pridem na pregled pravi da ovulacijo ocitno imam ampak se ne ve ali jo dobim vsak mesec. Napise mi se clomid in naj pridem na pregled ko naj bi imela naslednjo ovulacijio. Povem da me je zadnjih nekaj dni spikalo v trebuhu in dr Reš rece no to je super to je dober znak. Pogleda prehodnost jajcevodov use ok. Koncno sem dobila usaj nekaj pozitivnih novic. Napise mi recept za ultragestan mi da navodila in pove da bo to kot podpora morebitni nosecnosti in naj jih jemljem do menstruacije ce pa je nebo pa se kar naprej. Uprasam ce se moram spet narociti na pregled in mi rece da ni treba da naj samo jemljem use tablete in da bi v naslednjih 3 mesecih moralo uspeti in da na njegov naslednji pregled zagotovo pridem ze noseca. Tako da zdaj upamo in cakamo na +. Ker sem prebrala da vas je veliko imelo problem z dr Rešem sem hotela deliti mojo zgodbo ker meni se je zdel super direkten in optimisticen. Vsakic me je malo pomiril da mi bo zagotovo uspelo po naravni poti ker sem se mlada (27) ce ne gremo maja v postopek. Mislim da ni tako slab ampak vsakemu odgovarja drugacen pristop. Meni se zdi super. Upam da use ki se trudite da vam uspe in da bomo kmalu zagledale tisti + 😊

New Report

Close