IVF/ICSI/IUI 2021
Evo jst pa danes dobila M in jutri začnem s špikanjem.. Končno 😅 srečno vsem 🍀
Jaz nisem dobila poste, so me za en dan zgresili🙁 Sestra mi je povedala, da so imeli konzilij v cetrtek, moje hormonske izvide pa so dobili v petek, kri sem dala 11.12.2020. Baje bo naslednji konzilij 27.01., ce bo dovolj parov. Upam, da se katera caka in da docakamo posto v zacetku februarja🙂 sem pa vesela, da gres z menstruacijo direktno v postopek, brez dodatnega cakanja. Pozdravcek vsem🤗
N150218- danes si dobila M? Si klicala na gk in že jutri začneš s špaikanjem? Si že prevzela injekcije?
Jaz sem tudi danes dobila M, pa sem klicala malo pred 14:00, pa se noben ni več javil.
Upam, da mi reče jutri, da tudi lahko pridem po injekcije.
Kateri del dneva pa se moraš špikati? Si imela tudi izvide za spb s sabo že?
Aja, kam v stari porodnišnici pa moraš iti?
Hvala 😉
Pozdravljene,
tudi jaz vas redno spremljam, vendar sva šele na začetku poti zato odgovorov na vaša vprašanja nisem poznala, pa tudi jaz še nekih dodatnik vprašanj nisem imela, saj če preberes vse strani foruma, si kar na tekočem, super ste 🙂
No naj vam povem svojo zgodbo…po dobrem letu dni neuspeha sem klicala svojo ginekologinjo in ta mi je kar preko telefona sporočila, da mibo odprla napotnico za ambulanto za neplodnost. Brez kakršnega koli pregleda. Torej klicala sem V Mb in dobila termin za prvi posvet v roku 3 mesecev. Na prvem posvetu sva dobila napotnico za spermiogram, pa jaz za en kup odvzemov krvi ter UZ. Partner je zaradi slabšega spermiograma moram seme oddati še enkrat. Če je z mano kaj narobe pa ne vem. V bistvu tudi ne veva zakaj je moram seme oddati še enkrat kajti izvidov nisva dobila. Je bila tudi pri vam takšna praksa, da pač izvidov ne pošiljajo domov-mislim za Mb? No, čez dober teden ima androloga. Torej: na posvetu ni bil androlog omenjen, sedaj pa so ga klicali, da treba seme še enkrat oddat (kar je že storil) in da ima termin pri andrologu. Na prvem posvetu so nama dali termin za naslednji posvet v roku 3 mesecev-kar bi moglo biti januarja, vendar so javili, da se termin za 2 meseca prestavi, vmes je torej še en spermiogram in pa androlog. Če je pri vam bil problem pri parnerju, kaj je sledilo na drugem posvetu? Že kar postavljena diagnoza ali so se še delale kakšne dodatne preiskave pri ženski, kot je recimo prehodnost jajcevodov…Ko berem kako dolge so te čakalne dobe v MB, se meni na začetku to ravno ni zdelo…na prvi posvet 3 mesece, na drugega 3 mesece-vmes vse preiskave. Toda sedaj, ko so zadevo prestavili za dva meseca, sem že v skrbeh. No sicer, če je razlog v tem, da se prepričajo o semenu in je potem zadeva zaključena s pregledi, potem ok. Samo bolj me skrbi, da bova prišla tja in dobila še kakšno napotnico in spet termin čez tri mesece.
Pardon za dolgo pisanje samo me zanimajo še vaše izkušnje v primeru, da je pri ženski glede na prve preiskave vse ok in je pri moškem slabša kvaliteta semena, vendar recimo, da ni zelo slaba ampak pač malo pod ref. vrednostmi (sklepam, da če je zelo slaba se itak več nič ne čaka).
res ne bi rada prišla tja in slišala, da treba še kaj uredit. Itak pa ne vem kaj so pokazali izvidi v zvezi z mano. In sem kar malo živčna zaradi te negotovosti. aja, mentruacije imam redne-ovulacije vsaki mesec (glede na te domače teste)
Drugače pa res upam, da nam Covid ne prekriža načrtov, ker da se meni zgodi to kar se je tebi
Tudi jaz sem danes dobila M in jutri začnem z špikanjem 🙂
Pozdravljene, tudi jaz sem “članica IVF 2021”, in vsem skupaj želim vse dobro v tem letu in čimveč pluskov. Midva sva v 2. postopku; vodena sva v LJ in tokrat imam dolgi protokol, saj je bil prvi, kratek, neuspešen (malo celic, 2 nezreli, 1 triploidna..). Injekcije imam od 25.12. (Gonapeptyl) in od 8.1. dodan še Menopur 300, sicer brez stranskih učinkov, razen da me je danes začelo nekaj črvičiti; UZ imam 17.01.
Je še katera v dolgem protokolu?
Uživajte in ostanite zdrave
Če se ne motim, je rekla, da je najbol zvečer.. Tako da ja, jutri začnem.. Če si že imela sprejem in vse ti predlagam, da greš zjutraj kr tja.. Med 7.30 in 14.30 jih lahko prevzameš.. Ko prideš notri levo gor po stopnicah in takoj levo na oddelek za reprodukcijo..
Drzim pesti za vse, ki ste pricele s pikanjem. Naj folikli lepo rastejo in da jih bo cim vec 🤞
A je se katera na cakalni listi za (nov) postopek v Mb? Me res zanima, ce bodo kaj bolj stekli postopki v prihodnje. Od mojega prenosa zamrznjencka je zdaj 3 mesece. Konec tedna bi naj dobila M, pa jim bom spet pisala, ceprav imam obcutek, da se kaksen mesec ne bo nic.
Lepo bodite. Lepo vas je brat, ceprav bi vas/nas raje v kateri drugi temi 🙏
Pozdravljene punce,ena od vas mi je svetovala naj se pozanimam za histeroskopijo na kakšni drugi kliniki in sem se.Danes sem klicala v Slovenj Gradec in že imam datum za pregled v ponedeljek in da se zmenimo za histeroskopijo nisem mogla verjet in sem res vesela, končno en premik,tako da punce hvala.Povsej verjetnosti bom zamenjala kliniko.Zanimam se za Dravlje.Tiste, ki ste v Dravljah mi prosim povejte,če je res dosti storitev samoplačniško,sem namreč brala forume res da stare objave in je pisalo,da je dosti storitev samoplačniško.🙂🍀
Glede Dravlej pa – midva sva tja že prišla z izvidi iz MB-ja, ampak nama je vseena naredil še en spermiogram in ultrazvok (za nobeno preiskavo nama no bilo treba plačati). Če se bo pa kak strošek pojavil naslednjič, pa javim.
Tudi jaz držim pesti za vse, katere ste začele s špikanjem 🙂 Javite, kako poteka.
Mene zdaj skrbi, da bo to potrebno znižati in bo spet par mesecev okoli. 🙁
Sva pa dobila termin zdaj v Dravljah 16.2. tako da bomo videli.Reš ni želel nič reči glede mojih hormonskih izvidov in visokega prolaktina. Je rekel, da se bomo na pregledu pogovorili…upam, da bo vse ok 🙁 .
Kaj pa naju še sicer potem čaka? Midva sva ze naredila 1x spermiogram, mene se ni Reš nic pogledu? Se kakšen UZ?
Srečno vsem !!
Lučika hvala, res je dober filing😄😀🤗🤗🤗❤️ končno vsaj nekaj.Koliko dolgo sta čakala za termin v Dravljah?V MB sta že dala kak postopek čez ali sta še tudi bolj na začetku? Upam,da je katera že tak daleč,da že lahko test dela,da bomo skupaj navijale 😀 Vsaki posebaj iz ❤️ želim velik debel + in veliko pozitivne energije 🍀