Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

srecna111,
imaš že prvi nosečniški uz ali pred postopkom? Upam da nosecniski🤗💓

srecna111
od prvega posveta pa do prvega UZ je trajalo 4 mesece? No to pa je res hitro! Potema vama je uspelo? 🙂 superr, čestitke! Jaz grem v naslednjem tednu po napotnico k svojemu ginekologu..in tehtam kam potem v mb ali naj ostanem pri Rešu, kjer sva začela…
Ko pa slišim takšne zgodbe in, da gre tako hitro, mislim, da je najboljše, da ostanem, kjer sem začela.

Lep pozdrav vsem!

Tomela, super, hvala ker si sporocila😊 javljaj se kako gre. Imas spontani postopek ali stimuliran? Jaz se nikoli nisem tako komaj cakala M kot jo ta mesec😅

Pozdravljena dekleta.
Tudi jaz se pridružujem vaši temi. Midva s partnerjem sva v neplodnostni ambulanti v MB že več kot tri leta pa še do konzilija nisva prišla,meni traja po občutku celo večnost in glede na branje forumov se mi zdi da res predolgo vse to traja zato razmišljama v zamenjavi klinike.Zanima me če je katera od vas zamenjala kliniko in kako to sploh poteka. A je mogoče katera v MB in tudi čaka na konzilij, ker še sama ne vem kaj naj naredim,po eni strani bi kliniko zamenjala,po drugi strani bi počakala, mogoče se pa le sedaj kaj premakne, če že toliko dolgo čakam,saj se bojim da na novi kliniki se spet vse zavleče.S partnerjem pa nisva glih rosno mlada, jaz 35+, partner 40.Vsem ki ste zagledale + iz ❤️ čestitam,me ostale pa še bomo,upam le da bo leto 2021 predvsem zdravo in plodno 🙂🍀

Sany8677
ufff tole čakanje pa meni malo predolgo zveni… sta mogoče poskušala poizvedeti na kliniki, kje se je zataknilo? Midva sva bila v MB-ju leto dni od prvega spermiograma do predaje najinega primera konziliju, potem pa se je vse ustavilo in pisma kar ni in ni bilo. Na koncu nama je bilo zadosti in sva menjala kliniko. Menjava ni zakomplicirana, pokličeš MB in poveš, da prosita za sprostitev napotnice v sistem. Pred tem pa je pametno že kontaktirati drugo kliniko, da preverita, če jemljejo nove primere. Ampak na vajinem mestu bi morda vseeno poskušala najprej poizvedeti, kaj točno se dogaja. Pa ekstra odločnost pri poskusu pridobitve odgovora ne bo odveč, naju so v MB-ju poskušali utišati s ‘ko bosta prišla na vrsto, bosta obravnavana’.

Evo,

postopek_mb
poročam glede Dravelj. Kljub obstoječim izvidom sva na posvetu dala skoz še en spermiogram in ultrazvok. Konec meseca oz z naslednjo menstro grem na Femaro, da preverijo zorenje foliklov, potem pa predvidevam da greva direkt v ICSI postopek. Držim pesti, da začneva najkasneje marca 🙂

[hashtag=Godlja]#Godlja[/hashtag] kam ti vstavijo blastocisto je zelo pomembno men so to v leoniscu prav poudarili. Seveda naj bi se to delalo z UZ in potem ti pokažejo kam so ti jo vstavili. Jaz sem stara 40 let pa so mi vstavili 1 blastocista in eno zamrznili. V 1. poskusu sem zanosila, danes je skoraj 4 mesece in je vse ok. Isti dan smo skupaj ležale 3 punce in pri vseh je uspelo, smo bile skupaj potem na prvem uzju. Lp

Pozdravljene,

da vam poročam, če še katera čaka na pošto konzilija iz GK Lj.
Ta teden bo prispela po pošti, mi je povedala prijazna sestra po telefonu 🙂

Hura, komaj čakam! Hvala za novico, imam polepšan dan 😀

Lučika hvala za odgovor.Seveda sem vprašala zakaj tako dolgo traja,pravijo da zaradi covid-a se je vse zavleklo.Na histeroskopijo čakam tudi že od septembra in vsak mesec dobim enak odgovor,če v roku 14 dni me ne obvestijo naj jih z naslednjo menstruacijo obvestim in to že počnem od septembra, meša se mi že.Že čisto obupujem🙁.Je ena gor napisala,da v Ljubljani bojo ta teden pošiljali pošto,upam da se v MB tudi kaj premakne.

Sany, to pa je nepredstavljivo, da cakata ze vec kot 3 leta. Pa sta imela zraven osnovnih preiskav se kaksne druge posege ali predpisano kaksno terapijo (npr. clomid …) , da traja tako dolgo?

Midva sva do prvega postopka prisla v dobre pol leta, ampak so nama ga potem zaradi covida skenslali. Zdaj sva v Mb nekje leto in pol, prisla sva do prenosa svezega zarodka in enega zamrznjencka. Zdaj cakam na 2. postopek. Se mi tudi ze mudi, sem tik pred 39.

Ce si narocena se na histero, potem pa tako se ne moreta biti na seznamu za Ivf. Bo potrebno najprej vse preiskave naredit …. groza, kako se to zavlece. Po drugi strani se pa “bere” kot da Dravlje delajo kot po tekocem traku 😅

Punce pozdravljene…
Po dolgem prebiranju sem se odločila, da se vam pridružim.
Čestitke vsem, ki vam je uspelo in držim pesti za vse nas, ki nam še bo 🙂
Lepo je prebirati zgodbe z upanjem, da pridemo do 👶
S partnerjem sva naročena na 1. posvet že 25.1. v Dravljah. Imava že izvid spermiograma, brisa, krvni test in izvid laparaskopije. Edino testiranje za SPB bova morala še opraviti. Nameravava ga opraviti kar v Dravljah, da bo šlo hitreje. Spermiogram je ok, z mano naj bi bilo po laparoskopiji tudi načeloma vse ok. Ampak po naravni poti ne gre. Že dlje časa pijem Feritilup ampak ni učinka.
Mogoče katera ve, kako dolgo naj bi trajalo do prvega ivf postopka? Moj ginekolog in dr. ki me je operirala pravita, da naj greva takoj v ivf glede na izvide.
Nameravam pa pred postopkom pričeti z jemanjem matičnega mlečka, ki naj bi baje zelo pomagal… je katera že preizkusila to kuro?
Upam da čimprej dočakamo +++ in veselje ob tem 🙂

FRACEK tudi meni se zdi ne normalno da se tako časovno vleče.Po branju foruma se mi zdi da sem edina ko tako dolgo čakam na postopek,zato pa resno razmišljam o menjavi klinike.Tudi sama sem zasledila da v Dravljah gre hitro.posvete sem imela tri ali štiri,na vse sem čakala okoli 9 mesecev,govorim okvirno.Na teh posvetih sem dala čez ultrazvok,krvni izvid in partner 2X spermiogram in to je to.Na zadnjem posvetu,ki je bil septembra sem dobila napotnico za histeroskopijo,ki še do danes nisem datum dobila, težim seveda vsak mesec in dobim vedno enak odgovor,da me obvestijo.Od takrat čakam še pošto za konzilij. Preden sem pristala v neplodnostni mi je moja osebna ginekologinja prepisala terapijo clomid-neuspešno,še hsg imela (vse ok) spermiogrami so bili ok,razen na zadnjem posvetu pri dr.Reljiču so bili porazni in na podlagi tega je bil mnenja da je zelo majhna možnost,da zanosim po naravni poti.Sedaj pa čakama in sma res ne vedna glede postopka itd.Še dobro,da imam vas,da kaj preberem in da mi tudi kaj svetujete.🙂Imam občutek,da bo letos veliko plusekov med nami,vsaki posebej pošiljam štiriperesno deteljico 🍀🙂🤗

Se opravičujem,zgoraj sem napisala da sem na vse posvete čakala 9 mesecev,mislila sem na vsak posvet posebaj sem čakala 9 mesecev 🙂

Sany8677

9 mesecev za vsakega??? 😳 nenormalno dolgo! Kaj pa če bi poslušala najti drugo ustanovo, ki bi ti lahko po hitrejšem postopku naredila histeroskopijo? Oz ne vem, da malo pokličeš druge klinike, pa jih povprašaš, kako hitro bi prišla na vrsto, če prideta tja z izvidi in načrtom zdravljenja, ki jih imata? Vredno poskusiti, izgubiti nimata nič 🤞🏻

Sany8677
Samo za informacijo – jaz sem na GK Lj klicala za histeroskopijo in dobila datum en mesec kasneje. Lani novembra sem klicala, decembra pa imela operacijo.

Lučika sem enakega mnenja kot ti, tako da bom res poiskala najprej kliniko,ki delajo histeroskopijo pa tudi samoplačniško, če je treba.Čedalje bolj sem prepričana,da bom kliniko menjala, glede nato, da me še postopek čaka pa da se v prvo ne prime se mi spet vse podaljša.In to čakanje in nikakor se ne premakne…Mi mogoče katera zna svetovat na katero kliniko bi se predstavlja, mogoče iz izkušenj? hvala 🤗🍀
Lina_03 hvala za info,se bom pozanimala.

Sany8677
midva sva zdaj od januarja dalje v Dravljah. Do zdaj čista pozitivna izkušnja, pa kar je najpomembneje – premikajo se stvari naprej!

Katera mogoče ve, zakaj kontrolirajo za spolno prenosljivimi boleznimi? Informativno me sam zanima 🙂
So samo bolj previdni pol v postopku, ali ga lahko zavrnejo?

Lep pozdrav.
Zakaj testirajo za spolno prenosljive nimam pojma..verjetno zaradi previdnosti ja. 😉
Jaz sem zdaj prevzela napotnico..na kar sva klicala v Dravlje in so rekli, da tudi partner potrebuje nalotnico..hm..nisem vedela..ker na moji napotnici piše par, upam, da ne bova zdaj to spet dolgo čakala.
sem pa tudi dobila izvide od preiskav in imam povišan prolaktin..drugi hormoni naj bi bilo ok. Ima katera izkušnje, kako je potem s tem? Zavrniti naju mnda ja ne morejo..verjetno se pa mora prolaktin znižati..ah ko že misliš, da se bo premaknalo, pa spet nekaj..:(
Upam, da bova lahko kmalu začela..sva se pa odločila ostati v Dravljah …

Pozdravljene, tudi mene so pred postopkom IVF obvestili, da imam malenkost povisan prolaktin. Vceraj sem po posti dobila papirje, da grem ponovno na odvzem krvi. Kaksna priporocila kaj vpliva na to, kdaj je najbolje da grem oddat kri? Tokrat mi ni treba cakat na menstruacijo, grem lahko katerikoli dan. Pa se mi zdi, da me zdaj to tako muci, da bodo rezultati se slabsi, saj je to baje stresni hormon. Je katera imela izkusnje s tem? Hvala in pozdravcek vsem🤗

New Report

Close