Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Postopek_mb punkcijo dela reševa hčer 1x na teden in en dan u tednu lili lomšek ostale dni dela reš, če prideš ravno na njen dan mislm da glih nimaš izbire, lili vem da dela ob sredah.

Pozdravljene

Tudi jaz se vam pridružujem in upam na plodno leto.

Midva sva na GK LJ. čakam na pošto iz konzilija. Kakšne so vasey izkušnje? Se dolgo čaka?
Je potem v pošti že napisano, da se ob menstruaciji pokliče ali se spet kaj čaka?

Joj, tok sem neučakana.

Tomela, jaz sem danes klicala na GK v Lj ker sem tudi ta nesrecnica ki caka na ET zamrznjencka in so rekli da bodo zaceli ta mesec delat, ampak v manjsem obsegu. Kaj to pkmeni ne vem🤷‍♀️receno mi je bilo da klicem 1 dan M da vidi. Ce se lahko vkljucim s prvim ciklom v tem mesecu. Imam pa stimuliran postopek s Femaro predviden.

Mladikica hvala. To informacijo iz prve roke sem zelela in jo dobila. Super da si klicala. Jaz jo pricakujem te dni in sem si rekla da bom poskusila ce je ze kaj spremembe. Ko dobim poklicem pa naj se zgodi kar je smiselno. Jaz mam v spontanem ciklusu. Drzim pesti tudi zate!

Tomela javi kaj ti bodo rekli ko bos klicala…jaz jo dobim sele proti koncu meseca🙄

zadnjasansa
in
jagoda1212
čestitaaam 😍 srečno do konca..

Upam, da bo letošnje leto za vse uspešno in da bo čimveč + 🍀 jst čakam M, da grem ta mesec v 1.ivf..

zacetek_poti
midva sva na GK Lj bila prvič aprila 2019..spermiogram, krvne preiskave, prehodnost jajcevodov, potem se je vse skupaj malo ustavilo, ker sem imela pol leta izven ciklično krvavitev iz neznanega razloga 😅 potem sem imela konec oktobra 2019 laparoskopijo in vse bp.. Takrat sva se odločila, da s postopki še malo počakava glede na to, da naj bi bilo z obema vse bp.. Ker ni bilo uspeha sem imela od julija do oktobra 3x IUI, imela novembra posvet in konzilij (presenetljivo hitro, v 10 dneh sem dobila pošto s konzilija), sedaj pa čakam na M, da začnem s špikanjem 😊

Bi rekla, da načeloma do postopka prideš v pol leta do enega leta.. Odvisno kako je zdej se zarad covida in vseh, ki čakajo na zamrznjenčke že (pre) dolgo..

Upam, da ti je kej pomagalo.. Se beremo..

Tudi jaz se vam pridružujem na forumu.

Midva sva vodena v Dravljah, na prvem posvetu oz. pregledu sva bila marca 2020. Opravljene preiskave: 2x spermiogram, pri meni pregledana kri in hormoni, prehodnost jajcevodov ter več UZ-jev. Izvidi so pokazali malo slabši spermiogram, pri meni naj bi bilo vse ok. Stara sva 30 in 29. Za 6 mesecev sem imela predpisano terapijo s Femaro (prve 4 cikle po 1 tbl/dan, nato 2 cikla po 2 tbl/dan, in sicer 3.-7. dan cikla), vendar do zanositve ni prišlo.

Z naslednjo menstruacijo (predvidena konec januarja) se vključujeva v prvi IVF postopek, ki ga že zelo nestrpno pričakujeva in upava, da nama bo končno uspelo (poizkušava prbl. 2 leti).

Pri nama (če ne bo zdaj kaj prišlo vmes) bo torej od prvega pregleda do začetka postopka minilo slabo leto dni. Je pa v Dravljah tako, da se določene preiskave plačajo (pregled krvi in hormonov je treba opraviti drugje, npr. Medicare Plus, preiskavo prehodnosti jajcevodov opravljajo v Dravljah in se doplača 150 EUR, doplača se tudi pregled krvi za spolno prenosljive bolezni – kri za to odvzamejo v Dravljah, za oba skupaj pa pride malo pod 100 EUR).

Zadnja sansa, hvala za otvoritev teme in cestitam za lepe novice. Taksne zgodbe kot je tvoja nas navdajajo z upanjem in nam dajejo moc za naprej. Se tudi jaz javim, ko bom imela kaksno novo informacijo glede starta 2. postopka v Mb. Zaenkrat se na cakalni listi.

Glede konzilija v Mb. Zgleda, da se prakse od dr. do dr. nekoliko razlikujejo. Midva recimo nisva prejela nobene poste o odlocitvi konzilija, ampak sva bila po vseh preiskavah samo se enkrat vabljena na posvet, kjer naju je dr. obvestila, kdaj pricneva, kateri protokol bova imela in podobne zadeve. Pa mi je se zdaj cudno, ker so vse ostale porocale, da so prejele domov posto.

Pozdrav vsem in srecno v vasih postopkih.

fracek
zgleda da res ja. Midva sva vsega skupaj tudi imela dva posveta, na končnem nama je zdravnica tudi razložila, kateri postopek bova imela, in kako bo vse skupaj izgledalo, potem pa takoj dodala, da pa gre zdaj to naprej na konzilij itd. Tako da res ne vem, kak protokol imajo, oz zakaj imajo različne protokole 🤷🏻‍♀️

Midva bi mogla imeti drugi pregled pred prazniki. Zaradi situacije, pregledov niso opravljali in me je dr Ban prijazno poklicala, povedala da so moji izvidi in spermiogram v redu. Ker pa imam endometriozo, sva se po telefonu zmenile, da vse skupi da kar na konzilij.
Upam, da bo zdaj pošta hitro prišla.
Sem jo pozabila vprašati glede tega od navdušenja pa še v službi sem bila 🙂

Sam da bo čim prej 🙂

Pozdravcek vsem, tudi midva sva v novembru dobila napotnico za IVF postopek zaradi mozevega slabega spermiograma. Meni so manjkale samo se hormonske preiskave, katere sem opravila. Obravnava naju dr. Nina Jancar. V novembru je rekla, da ko prejme moje rezulate bo kar sama s konzilijem predlozila dokumentacijo za zacetek postopka, naj midva samo pocakava posto na dom. Kako dolgo se caka ta posta, je zdaj v koroni postopkov manj? Na spletni strani imajo objavljeno, da cakalna vrsta ni daljsa od enega meseca pa malo dvomim v to. Kaksni podatki so v posti, ki jo dobis na dom? Se takoj z naslednjo menstruacijo vkljucis v postopek ali je spet kaj cakanja? Hvala vsem za odgovore🤗

Zadnjasansa čestitke za plusek. Jaz tudi že nestrpno čakam na dan ko grem po zdravila in začnem s špikanjem. Sem na Gk lj. Upam da bo še katera pričela ta mesec.

Moj je bil na spermiogramu prvic 19.11.2020,zelo slab spermiogram,dr.Reš je takoj rekel da morva v postopek ICSI,ker spontano nebo nic.Jaz imam PCO(bolj blago obliko).
21.12.2020 sem sla se jst prvic na pregled in partner na ponovni spermiogram.Drug teden naj bi dobila menstruacijo in ze zacnem s spikanjem,nekje proti koncu januarja pa ce bo vse vredu ze punkcija:)
Nemorm vrjet,da v 2 tednih od prvega pregleda ze zacnem z inekcijami in v roku 1 mesca(od 1.pregleda) mi ze vstavijo zarodk(seveda,ce bom reagirala na zdravila…)…Mislila sva,da se bo to vleklo par mescou do 1 leta pa sm prou presenecena da bova konc januarja mogoce ze noseca:)
Imam pa od prej(drug partner) hcerko,rojeno v 25.tednu,aprila bo stara 11.Pred 1.zanositvijo nisem imela menstruacije 1 leto in kr zanosila.

Vsem zelim srecno 2021 in cimvec pluskou😊

Upanje2- jaz sem upala, da bom začela januarja, ampak kar ni in ni pošte iz konzilija.
Kako dolgo si ti čakala na to pošto?

Nobene pošte nisem čakala. Jaz imam predviden dolgi postopek ivf. 20.1. imam datum da grem po zdravila. Samo prvi dan menstruacije sem jim javila in so mi po meilu poslali datum.

Upanje2- kako pa to? Sem mislila, da gremo vsi preko konzilija.
Jaz verjetno moram počakati odgovor konzilija, če mi je dr Ban rekla, da bo dala vse tja 😏
Kaj pa če pošljem mail in vprašam?

Najbrž zato, ker si prvič. Jaz sem imela konzilij na začetku. Decembra 2019 sem rodila mojo ivf punčko, zdaj bi rada pa še eno dete.😁

Upanje2- čestitam za punčko in držim pesti za zdaj.

Se mogoče spomniš, kako dolgo si potem čakala na pošto pred prvim postopkom?
Jaz bi klicala pa vprašala, samo ne vem, kam naj kličem 🤔

Pozdravljene.
Najprej čestitke vsem +. V letu 2021 vstrajne,zdrave,pozitivne,ljubljene,pogumne ter seveda čimveč +.Midva sva sedj v 2. postopku. Danes pričnem z zbadanjem. Prvič sva imela IVF, sedaj bova imela ICSI. Prvič pišem na forumu. Je pa zelo lepo ko vidiš pozitivne zgodbe in ugotoviš da nisva edina, ki greva skozi vse te vzpone in padce.

Vem da ni bilo dolgo.

New Report

Close