IVF/ICSI/IUI 2021
Evo, danes sem bila na zadnjem uz pred punkcijo, danes zvečer še stopka in v torek zjutraj punkcija.. Aja po novem moraš še pred punkcijo oz. pred stopko na bris za covid..
Naj se jst povem kok je blu na punkciji pr dr.Rešu.Narocena sm bla ob 7.15,cez 3 min je blu punkcije konc.Blu me je ful strah,k se bojim igel,ampak je slu ful hiter,niti bolelu ni.Cutis k ti prebode folikl,ampak res se zdrzi komot.U petk na UZ sm mela v vsakm jajcniku okul 5-6 foliklov(10+)-21-24mm,danes mi pa rece,da mam sm 2 jajcni celici.U petk je reku,da sm ful dobr reagirala na inj.,dns pa to.Me je kr mau zamorilo.Upam,da nebojo se te propadle.U sredo mam pa transfer,ce bo sploh do njega prslo.
P.S.:Me je injekcija v rit skor bl bolela ku punkcija:-)
A pred punkcijo dobimo še injekcijo? Ah..tudi mene je kar strah igel, ampak ćlovek vse naredit ce bo potem +.
Držim pesti za ti 2 jajčni celici in srećno na transferju v sredo!
Ta pregled prehodnsoti jajcevodov potem očitno “ni mus”. Hm..zanimalo bi od česa je to odvisno ali moraš skozi to. Sem brala malo o tem in res ni glih simpl pregled :/
Ko sva se narocila zdaj za v februar sva dala skozi 2xspermiogram in moje horm
preiskave. Pa je sestra vprasala če me je zdravnik že pregledal? Me še ni..kakšen pregled naj bi to bil? Navaden ginekološki?
Lep deževn popoldan punce:)
Kolikor sem jaz prebrala na forumih je bilo pri večini parov tako, da če je bila ugotovljena težava pri moškem (zelo slab spermiogram), se z žensko niso preveč ukvarjali, razen osnovnih pregledov (hormoni in UZ). Če spermiogram ni bil tako slab oz. je bil normalen, pa je morala tudi ženska na več preiskav.
Pri nama npr. izvidi spermiograma menda niso tako slabi, tako da sem jaz morala tudi na preiskavo prehodnosti jajcevodov. Meni je bila izredno neprijetna, kot zelo zelo močni krči pri menstruaciji, ki kar trajajo in trajajo… Na koncu sem po preiskavi morala še kakšnih 15 min počakat, ker sem imela občutek, da bom padla skupaj in sem se potem komaj odpeljala sama domov.
Men je na 1.pregledu naredu UZ jajcnikou pa endometrija in mi narocu naj 2.dan cikla pridm po inekcije.V roku 1 mesca od 1.pregleda bom dala vse cez,s transferjem vred(ce ne propadejo moja jajcka)…
Zdravo vsem. Glede pregleda prehodnosti jajcevodov bi rada prispevala se mojo izkusnjo, ki je bila na sreco povsem neboleca. Res pa je, da o bolecinah porocajo v veliki meri punce, ki nimajo dobre prehodnosti. Pri meni je bilo vse super. Obcutek pa je res tak, kot da bi imel en ali dva menstrualna krca, ko ti spustijo skozi tekocino.
Imam obcutek, da je ta pregled pogosteje opravljen v primerih, ko gre za zensko ali nepojasnjeno neplodnost, pri mlajsih dekletih. Midva imava sicer super G, ki nama je sama predlagala, da se to opravim v casu cakanja na datum IVF, kljub temu, da naju je ze dala direktno v postopek zaradi let. Tako da vsaj ena dilema manj, zakaj ne uspe 🙃
Tudi pri meni je blo vidnih več foliklov kot jih je dejansko bilo. Na koncu jih je spunktiral kakih 6-7, od teh so samo 4 vsebovale jajčno celico. So se pa vse 4 oplodile in preživele, 2 tudi preživele sedaj odmrznitev. Tako, da zapomni si res je kar pravijo, važna je kvaliteta ne kvantiteta! So imele punce tudi že samo eno, pa je bil uspešen IVF.
Srečno in stiskam pesti zate, in za vse nas tukaj 🙂
Tudi pri meni je blo vidnih več foliklov kot jih je dejansko bilo. Na koncu jih je spunktiral kakih 6-7, od teh so samo 4 vsebovale jajčno celico. So se pa vse 4 oplodile in preživele, 2 tudi preživele sedaj odmrznitev. Tako, da zapomni si res je kar pravijo, važna je kvaliteta ne kvantiteta! So imele punce tudi že samo eno, pa je bil uspešen IVF.
Srečno in stiskam pesti zate, in za vse nas tukaj 🙂
[/quote]
fajn to prebrat, ker meni je danes enega nasel, ki je bil 15 mm velik, pa ene par malih, cca 9 mm…tako da bom zgleda ob punkciji imela samo enega primernega 🙁
Zdravo punce 😄 imam eno vprasanje… trenutno sem na kombinaciji aglurab clomid in ultrogestan in upam da se kaj prime. Ali ste jemale aglurab tudi v nosecnosti? Dr Reš mi je rekel da tudi ce zanosim naj ga jem se naprej. Na forumih pa povsod pisejo da ga odsvetujejo v nosecnosti. Jem ga samo zato ker so mi diagnosticirali PCO kar naj bi otezevalo nosecnost. Torej po moji logiki ga nima smisla vec jemati ko pride do nosecnosti ker tudi ovulacije ni vec. Ne vidim smisla v jemanju tablet ki so naredile svoje. Pa se to. Od njih se redim! Neverjetno. Vse so pisale da po njih hujsajo sama imam super tezo ze celo zivljenje nikoli na dieti odkar jem aglurab (3mesece) pa se redim… ostalo je vse enako prehrana gibanje…. Kaksne so vase izkusnje z aglurabom v nosecnosti?