Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hana, stop injekcija gre prav tako v trebuh, tako da ne bo potrebno izvajat akrobacij 🤭

Danes je za mano prvi UZ, injekcije sem si dajala 7 dni (7 dni Rekovelle in 2 dni zraven se Cetrotide), zdaj so mi obe injekciji podaljšali še za 2 dni, v soboto imam spet UZ in punkcijo predvidoma v pon ali tor. Naj bi pa imela kar nekaj foliklov cca 25,sam so še premali (največji mislm da 15)..

zvezdica08
Injekcije si moram dajati zvečer, vsak dan ob isti uri (Ljgk).. Si jih pa dajem kr sama, nekako mi je lažje 😂 K sm si za IUI dajala stop injekcijo je bila v trebuh, je pa kolegica dajala v tazadnjo mislm da zato ker je bila presuha 😁
Srečno vsem🍀🤞

Tudi jaz se špikam zvečer ob isti uri. Tako je bilo vedno na Ljgk. Super N150218, potem greš že proti koncu. Mene še čaka kar nekaj dni pikanja. Imam dolg postopek.👍

Upanje2
jaa.. Iskreno komi čakam, ker mi je skos slabo po injekcijah 😅 ajaa upam da ti čimprej mine.. 🤞🍀

N150218, u to pa je foliklov, naj se lepo zrastejo!

Ker zadnje dni slabo spim, sem šla malo brat o melatoninu in slučajno zasledila, da naj bi vplival tudi na boljšo implantacijo zarodka. Je to že katera slišala?

Hej.. Katera ve, zakaj pride do triploidnih celic (pri oploditvi) in se da to tako izboljšati? Predvidevam da ICSI metoda reši to ker dajo vsako semenčico posebej notri v celico?

Zivjo…
Danes sm bla spet na UZ po 10 dnevih inj.(gonapeptyl + puregon 100) in so mi od pondelka do danes zrastli folikli iz 12mm na 21-24mm…sm ful vesela,k sm misnla da dns se nebojo dost veliki…dns ob 20h si morm dat stop inj.,u nedeljo ob 7.15 pa punkcija…ma se katera u nedeljo punkcijo pr dr.Rešu?

verjetno ima tudi vezo s tem, da mora sploh odmrznitev preživet?

Verjetno ima tudi veze s tem, da mora prezivet odmrznitev? Povprašam še malo, dr.Merlo mi je sicer rekel, da je sedaj kar enaka možnost tudi za zamrznječke..bili pa videli:)

Še eno vprašanje, je imela katera po kombinaciji estrofema in progestrona rahlo slabost?

mention]godlja[/mention] res ti hvala za tako podropen opis..mislim, da si s tem nam vlila veliko moči in optimizma. HVALA.

nikita21
wau v 5 dneh so ti skoraj še za enkrat zrasli folikli.super. javi kako bo na punkciji v nedeljo. srecno!
Malo berem tukaj-a vse si morate dajati po 2 različni injekciji zvečer? Ali je to vedno praksa? 🙁
Midva sva naročena v Dravljih sredi februarja. pri eni punci sem prebrala, da sta, ker so bili tudi vsi hormonski izvidi kmalu začela oz. bosta kmalu zacela s postopkom. A potem te vbistvu Dr.Reš nič ne pregleda..sem mislila, da je potreben še UZ prehodnosti jajcevodov.

zasanjana90x

kakor vem sta vedno dve inekciji, razen za inseminacijo (to pa nisem prepricana); 1 inekcija stimulira rast in št. foliklov, druga pa preprečuje njihovo pokanje.

Inekcije dajes ali zvecer na 24 ur, kot ti rece ginekolog, oz. tempirano je glede na to, da ponavadi prideš na zadnjo tam enkrat okoli 18-20 ure (jaz sem začela zutraj, tako da sem vsak dan dala naslednjo eno uro kasneje), da se glede na to potem stop inekcija da (popravite me če sem zaj.. ure) 36 eur pred punkcijo.

Zasanjana90x jaz sem imela samo eno injekcijo prvih 5 dni, bemfola 225, nato so mi didali še eno, cetrotid.
Meni dr Lomšek ni naredila pregleda za prehodnost jacevodov, mislim da glede na mojo starost (40) to ni smiselno oz ona je rekla da je ta pregled zelo neprijeten…

Živjo, počasi je čas, da se vam tudi jaz pridružim. Sem v prvem postopku IVF (icsi). Sem skoraj 40, brez enega jajcevoda, partner pa ima slab spermiogram (morfologija).
Začela sem z Rekovelle (niso imeli Bemfole), dva dni pred UZ pa dodam še Orgalutran.

Prehodnosti jajcevoda tudi meni niso preverjali. Zaradi let je bilo bolj smisleno direkt na umetno.

Vsem želim plusek čim prej!

si videla tole temo:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9251963

u, to je pa ze jutri, srečno! Jaz bom verjetno, če bo vse okej, imela punkcijo naslednji konec tedna.

jaz sem tudi na dveh injekcijah, puregon (stimulacija jajcnikov, da sproducirajo več jajčec) in gonapeptyl (preprečuje prezgodnjo ovulacijo), tudi mi je rahlo slabo cel čas.
prehodnost jajcevodov tudi meni niso gledali. sem pa pomoje najstarejša tu gor.

si videla tole temo:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9251963
[/quote]

Uuu hvala Hana41! 🤗
Nisem sploh videla da obstaja tema.. 😊

Živijo kaj mi lahko ena od vas pove če lahko grem po okužbi z koronom na ivf

Če ste okužbo že prebolela in niste več v samoizolaciji greste po mojem lahko normalno na IVF. Sicer pa preverite na kliniki kjer imate postopke

Evy
ja je čist možno, meni je skoraj skos rahlo slabo ampak se da preživet.. Sm pa non stop utrujena 😴

Hana41hvalaa

Danes sm imela uz, filikli kar lepo rastejo, endometrij 12mm.. Še za danes sem dobila obe injekciji in jutri zjutraj spet uz.. Verjetno jutri zvečer stopka in v torek zjutraj punkcija 🤞kako ste ostale s špikanjem?

New Report

Close