IVF/ICSI/IUI 2020
Vijolica 2020 v tem času sem opravila hsg, ki je bil super. 3 X spermiogram, 1 je bil super, drugi malo slabši, tretji je bil v začetku septembra porazen. Na podlagi zadnjega spremiograma je bilo rečeno, da je zelo mala možnost nosečnost po naravni poti in da greva na konzilij. Koliko dolgo ste pa ve čakale na konzilij bolj me zanima v MB, ker je verjetno odvisno od kraja?
N150218 zadnji posvet sem imela v začetku septembra čakam na konzilij, si mi dala malo upanja, da si ga že ti po pošti dobila, upam da ga jaz tudi da se končno začne nekaj dogajat. Na laproskopijo tudi čakam od septembra , že imam napotnico, kličem kr naprej za datum pa pravijo ko pridem na vrsto da me obvestijo. Upam, da mi napotnica ne poteče.A se mi samo zdi da v Mb gre bolj počasi kot drugje?
Vijolica 2020 v tem času sem opravila hsg, ki je bil super. 3 X spermiogram, 1 je bil super, drugi malo slabši, tretji je bil v začetku septembra porazen. Na podlagi zadnjega spremiograma je bilo rečeno, da je zelo mala možnost nosečnost po naravni poti in da greva na konzilij. Koliko dolgo ste pa ve čakale na konzilij bolj me zanima v MB, ker je verjetno odvisno od kraja?
N150218 zadnji posvet sem imela v začetku septembra čakam na konzilij, si mi dala malo upanja, da si ga že ti po pošti dobila, upam da ga jaz tudi da se končno začne nekaj dogajat. Na laproskopijo tudi čakam od septembra , že imam napotnico, kličem kr naprej za datum pa pravijo ko pridem na vrsto da me obvestijo. Upam, da mi napotnica ne poteče.A se mi samo zdi da v Mb gre bolj počasi kot drugje?
Pozdrav vsem ☀️
Vceraj sem pisala mail v Mb, ker sem dobila M in povprasala, ce lahko pricnem z 2. postopkom. Danes sem dobila mail, da sem bila v sredini oktobra dana na cakalno listo in da me bodo obvestili, kdaj se lahko vkljucim. Postopke izvajajo, ampak v skladu s preventivo v manjsem obsegu, prav tako pa mi je sestra napisala, da je moral iti del njihovega kadra delat na covid oddelek. Ah ja, punce moje, upam, da bo vseeno se letos.
Sani, morda gre res malo pocasneje v Mb, ampak da bi pa trajalo 3 leta, pa se nisem slisala. Je pa res, da hitro zbezijo meseci, se posebej, ce mora zenska na kaksen vmesni poseg, ali pa ce delajo prej po 3x/4x IUI, vmes pa je treba zagotovo cikel ali dva cakat na naslednji postopek. Zdaj pa se corona, pa je vse skupaj se bolj grozno, ze tako se vse vlece.
Midva sva od 1. posveta do vkljucitve v 1. Ivf cakala pol leta, s tem, pa sva opravila samo preiskave hormonov, spermiogram 2x, jaz se hyfosy in nato se kri za SPB. Potem sva imela ta 4 mesece prestavljen 1. postopek zaradi corone, se skoraj dva meseca je trajalo, da sem prisla do prvega prenosa, ker sem imela dolgi postopek (zal neuspesen). Po zamrznjencka pa sem sla z drugo M po neuspesnem 1. prenosu. Zdaj je tako minilo leto in dva meseca odkar sva na kliniki. Zdi se cela vecnost, sploh, ker ni bilo pluska.
Kaj hocemo, cakat bo treba, ni druge. Ogromno nas je in res zastrasujoce stanje okrog neplodnosti.
Da prekinem jamranje … Ohrid, cestitke za lep rezultat na krvnem 😘
Scorpionka in Brb197, navijam na polno za vaju. Vsak pozitiven rezultat na tem forumu je ena taka velika zmaga. Zelim vam/nam, da jih bo se nekaj v letosnjem letu. Vse dobro in veliko poguma se naprej ❤
Pozdravljene,
Pred kratkim sva bila na prvem posvetu. Dobila sva razlicne napotnice. Imam pa eno vprasanje in sicer v zvezi z napotnico za ultrazvok. Lahko opravim odvzem krvi na zacetku menstruacije in potem se med 20 in 22 dnem ter v istem ciklusu se ultrazvok ali je ultrazvok v svojem ciklusu ali to ne igra nobene vloge?
Hvala za pomoc in super ste. Lazje je, ko ves da se lahko obrnes sem za pomoc. Vsem zelim cimprej +
Pozdravljene,
ker vem, da imate v tej skupini še največ izkušenj s klinikami za neplodnost sem se odločila, da vam kar sem pišem.
S partnerjem skušava zanositi že leto pa pol. Zadnje pol leta tudi s pomočjo tablet. Prvo Dabroston nato še Clomid. Na zadnjem UZ (3 terapija s Clomidom) je ginekologinja rekla, da ali sva zamudili ovulacijo ali do te sploh ni prišlo. Sedaj čakam mentruacijo in sem ponovno naročena pri njej. Glede na mojo starost (skoraj 38) in na čas trajanja sem se odločila, da ji bom kar rekla za napotnico za kliniko za neplodnost. sedaj pa vprašanje – kam iti? Sva iz Lj tako da razmišljam o kliniki dr. Reša ali Lj kliniki.
Kakšne so vaše izkušnje? Katero kliniko in katerega ginekologa bi priporočale?
Hvala!
Evo punkcija za mano. Bolelo ni kaj dosti, bolj boli injekcija kot sama punkcija. Pridelala sem 15 celic 😊 prenos bo pa v nedeljo..
Ekipa (zdravnici in sestre) je bila vrhunska! So se skos hecale in pogovarjale, tako da kar pozabis na vse umes 🤗
Zdej pa upam da bo do nedelje lep pridelek in da se obdrži.
Vsem ostalim pa srečno! ❤️
Mi smo bile pa 4 punce 😊 same fajne punce so bile, tako da če katera bere največji možni plusek vam želim 🥰
Sam sprosti se! Mal muzike, na off se daj in to je to! Pa zajtrka ne pozabit pojest da ne boš lačna 😉
Jaz sem ravno kosilo zmazala 😜 za nedeljo pa kalamare planiram 😋