IVF/ICSI/IUI 2020
Se pravi ce pri prvem IVF ri punkciji in oploditvi pridelas 5 zarodkov imas potem 5 ET(ce dajejo samo po 1 notri) in se vsi pod 1 poskus stejejo ane.
Kako je pa z odločitvijo ce želiš 2 vstavit? Sploh dovolijo oz se oni o tem odlocajo ali imamo mi tudi kaj pri tem? 🙂 evo sm lih parkirala in grem notri, kr malo me živci dajejo, ker je neki novega 🙂
Lep dan bejbe ❤️
Točno tako, kot si zapisala 🙂
Sicer (še) nimam lastnih izkušenj, ampak punce povedo, da praviloma vstavijo 1ega, izjemoma 2 (če si starejša, če je za tabo že več neuspešnih ET, če sta zarodka slabše kvalitete). Je pa to zelo odvisno od G do G, ki se za to odloča pri vsaki posameznici posebej.
Srečno, in javi kako si rešila. Če pa slučajno kaj izveš, ali nameravajo delovati še naprej oz. ali predvidevajo zaustavitev postopkov, pa javi! Mene osebno čaka v novembru histeroskopija, in nimam pojma, ali prilezem do tam ali ne.
Drugace pa nic posebnega🤷♀️ grejem pa svojo pikico od 20.10. Kk se to racuna po dnevih pa nevem tocno, najbrz to pomeni da 3 dni😁
Evo od danes imam tudi jaz vstavljen sveži zarodek, lepo blastocisto. Od 10 jajčnih celic so se nama oplodile 8, od tega so bile na peti dan 5 zelo lepih blastocist, ostale 3 bojo se spremljali in dobim pošto koliko jih bodo zamrznil. Vstavili so mi pa enega. Tako da sva bila zelo srečna in zadovoljna. 🥰
Js cakam zdej M 1.11.
So pa na oddelku ful prijazni 😍👍
Hej. Mam eno vprasanje mogoce bo malo cudni zvenelo. Jaz si vedno dajem utrogestan zanima me kaj ste si zjutraj pred UZ normalno vstavle al kako?
Vsi na tej kliniki so res fulll prijazni. Sem bolankar nekaj casa tam pred leti ker sem imela zelo velike probleme ginekoloske. In to so tako srcne super osebe. Pa ti pomagajo pa spodbujajo.
Punce drzim pesti.
🍓 midva sva prejšnjo soboto začela z špikanjem v Dravljah 😊
Ubistvu so nama rekli da če midva zboliva ali pa morajo zapreti se postopek prekine. 🥺
Sva pa v prvem postopku za ICSI pri Reševi.
Jaz sem zadovoljna z njo in v torek me čaka že punkcija 😱😱😱😱
Ampak verjamem da bo vse okej 🐞🍀
Srečno vsem parom in da čimprej ugledamo +🥰
Hej punce!
Je imela katera ob zanositvi rahlo povišano TT npr 37.1C? Že od petka imam kot pribito 37.1C kar koli delam, sem že mislila da je živo srebro v termometru zanič, pa sm zmerla mali žabi pa je imela normalno 36.5C. Mal me psihira k sm itak šla brat da je to “značilno” da se ti do 1 stopinje poviša na začetku nosečnosti.. 1.11 čakam menstro da grem v prvi postopek in prou aaaaaaaaaaa. Zivcki delajo 🙈🙈🙈
Punce cuvajte pikice da bomo čimveč pluskov brali ❤️
Punce, danes sem naredila test in pokazal se je plus 😊 srečna sem do neba in nazaj. Je pa 8 dan po transferju. Mislim, da to ne bi smel biti vpliv stopke, ker je ze 15 dni od nje.
Test sem pa naredila zato, ker imam prebavne težave (drisko) ze 4 dni. Sem se ze bala, da imam korono, pa mi je ena kolegica rekla, da je bil to njen prvi znak nosecnosti. Zgleda da moj tudi.
Drugače pa punce. Jaz sem noseča drugič, obakrat z zamrznjenckom. Prvič v spontanem, drugič v ciklu s femaro. Prvič sem imela znake cisto isto, kot pred M, rahli krči, boleče prsi, boleče noge. 100% sem bila, da spet ni uspelo (iste znake sem imela pri neuspešnih postopkih).
Tokrat pa krči samo drugi in tretji dan po transferju, pa velika količina prozornega izcedka. od četrtega dneva naprej pa napihnjenost in huda driska (prav do krvi). Nobenega občutka kot pred menstruacijo.
Zelim vam povedati, da se na znake ni za zanašati (razen izostanek M, pa še to ne vedno), oz jih ni za primerjati z drugimi puncami. Jaz sem zdaj čisto šokirana, ker so pri meni že med dvema zanositvama čisto različni znaki.
Punce drage, držim pesti za vse vas, svoj plus bom pa jemala z rahlim dvomom do krvnega, ki ga imam v ponedeljek.