Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Pikica6789 držim pesti!

Pikica-234 in puki_di, naj vama hitro mine do UZja.

Pozdravljene,

V decembru bi naj sla v prvi postopek, vendar… moje menstruacije so redne. Nikoli se ni zamujala. Zdaj pa prvic zamuja ze 3 dni. Seveda sem ze naredila vceraj en test in tudi danes. Pa sta oba pokazala -. Mislite, da je mozno, da bi bila noseca in seveda, v primeru nosecnosti mislite da je vse ok, ce bi test pokazal plus sele cez nekaj dni? Opravila sem test, ki bi naj beto pokazal ze pri vrednosti 10. Res si zelim plus, vendar me je tudi strah. Trudiva pa se skoraj ze 2 leti in prvic mi zamuja za vec kot 1 dan.

Hvala vsem za odgovore.

Ce ves kdaj si imela ovulacijo vsaj priblizno potem pristej 14 dni od ovulacije. Po mojih izkusnjah, ce je bil test negativen 14 dni ali vec po ovulaciji je sigurno negativen.

Po ovulaciji se zarodek vgnezdi v roku najvec 9-dneh in da beta hcg preide v urin traja recimo nekje 2,3 dni.ce vse stima bi moral biti vsak test nosecnosti pozitiven se pred menstruacijo. In to drzi. Razen pac ce ne ves kdaj si imela ovulacijo.

Na zalost sem prevelikokrat sla cez tole in tudi jaz se zmeraj cakam na cudez.

Hvala za odgovor. Ja, ovulacija vem kdaj je bila in ja, je ze 14 dni 🙁

Pozdravljene
Sem čist nova tukaj, tud midva čakava na prvi ivf postopek… prebrala že ceu net, ampak moram rečt, da je tukaj ko pišete svoje izkušnje use lažje dojemlivo😆
No zdej me pa že mal skrbi glede na to da mam datum čez 1 teden, naj bi naju se testeral za prenoslive bolezni pol z začetkom mesca k dobim m pa da gremo v postopek….aja sem pa v zd dravlje a mogoče katera ve kako to poteka med korono? Mislte d bodo odpovedal vse postopke

Jagoda1212 držim pesti, da bodo še normalno delali.

Živijo! Sem 3 dni po transferju in mi je danes na wcju ven prišla kar velika kepa prozorne sluzi… pri prejšnjih transferjih se mi to ni zgodilo ne, ko je bilo negativno, ne takrat ko je bilo pozitivno. Se je ze kateri zgodilo isto?

Hej punce. Da se malo javim. Rezultat krvnega je bil negativen, tako da je pri meni utrogestan dejansko zaviral M, po prenehanju jemanja pa sem imela kaksne tri dni samo rjave izcedke, pa tudi potem nisem nekaj ekstra krvavela, za razliko od predhodnega postopka s svezim zarodkom.
Danes sem bila pri osebnem G za odvzem brisa, ki mi je potekel, pa sem ga prosila se za UZ, ker me je zanimalo, ce je vse ok glede na cudno M … in sem v bistvu ze tik pred ovulacijo. Sluznica zgleda ok, levi jajcnik je lepo aktiven, desni pa zal ni proizvedel nic uporabnega. Nasel pa mi je se en mini miom, za katerega pa je rekel, da ne ovira zanositve. V glavnem eno malo porocilo, da se olajsam 😊

Po krvnem so me pozabili poklicat, zato sem konec tedna poslala mail. Sestra mi je rekla, da me bodo dali na cakalno listo za nov postopek, ampak mi glede na situacijo ne more reci, kdaj okvirno bo to. To je informacija iz Mb, ce morda katero zanima. Glede na potek dogodkov, bomo lahko verjetno srecne, ce bo to se letos. 😭

Pikica 1234, no vidis, pa je uspelo. Cestitam in ti zelim vse lepo v prihodnje.

Hvala tudi vsem, ki delite z nami svoje “cudezne” zgodbe, upanje res umre zadnje. Marsena, razmisljam enako, dokler ne izkoristim zadnje moznosti in dokler jajcniki se delujejo, ne smemo obupat. Vmes pa so boljsi in slabsi dnevi. Majkemi, da dam otroku ime Korona ali pa Kovid, ce nama uspe v tem casu naravno 😂

Lepo bodite 🤗

Jaz lahko povem da sem oddala napotnico za prenos zamrznjencka pa so me obvestili da sem na cakalni listi ampak da zaradi covida ne narocajo novih. Pa poklicem z naslednjo m ce se bo situacija spremenila. Je pa to na reprodukciji.

Zivjo punce! Ja

Pikica1234
jaz imam enako zadevo: vse mi smrdi in nic ne pase jest. Se pa silim ker vem da ni samo zame🤰🏼😇 Drugace
Orhid
in
Puki_di
zal nisem slisala bitje srcka, samo mi ga je dr.Pozlepova pokazala na ekranu-prav se je videlo kako bije 🥰 ja, sem v googlu nasla ivf calculator in na koncu mi izracuna enako kot po naravni poti. Tako da mislim da se to vse racuna isto🙂 jaz pa delam v zdravstvu in sem na prisilnem dopustu, celo mislim da je tako boljse, glede na celo situacijo. Ker se tudi dosti peljem in zdaj sem ze v 9.tednu.
Fracek
zal mi je za negativen…😕 bo ze prisel pravi cas, samo pogumno naprej 🍀Srecno
orhid
2.11., te bom imela v mislih🙏🏼🤞🏻🐞 in vse ostale seveda. Res drzim pesti za vsako ki jo tukaj nisem omenila,ampak vas spremljam 🌞🌼

Nicolletta, odlično, kdaj imaš rok? 😊 itak bodi doma, sploh v teh negotovih časih!

Cestitam vsem novim niseckam in socustvujem z vsako ki ji ni uspelo😔
Joj tomela tole mi pa nic ni vsecno, jaz bi mogla novembra na prenos pa ocitno letos ne bo nic iz tega…ooohhh😔

Pozdravljene,

Čestitam vsem pluskom in držim pesti za vse ostale, da kmalu vidijo pluske 🙂

Sama sem nova v tem in me zanima par stvari konkretno glede mariborskega konzilija. Skoraj dva meseca namreč že čakam na njihovo pismo in pojma nimam, kako dolg je ta časovni okvir. Mogoče ve katera, kako pogosto MB kozilij zaseda, in če so se ta zasedanja kakorkoli zavlekla zaradi tega presnetega virusa? Je mogoče katera tukaj na forumu v podobni situaciji kot jaz, oziroma je prejela pismo konzilija v zadnjem mesecu, dveh?

Vnaprej hvala vsem in vso srečo 🙂

Bi lahko to bil progesteronski pripravek? Brala sem, da se tisti v gelu rad nabira.

Katka kaj pa vem. Utrogestan je bel, tukaj mi je šla ven pa prozorna kepa…

Pa danes sem drisko dobila… nic mi ni slabo ali karkoli, ampak sem šla na wc že vsaj 20x, čisto tekoče. Zdaj sem živčna, ker je baje to lahko prvi znak korone… pa še 37.1. imam temperaturo… še dobro, da delam od doma…samo v pon bi morala it pav pisarno…

Ohrid ni nujno da je korona. Lahko da si kako virozo fasala. Ker baje tudi razhaja na polno.
Meni pa ker da kolko tolko ok. Kater dan pa tak slabo da joj. Vcasih bi pojedla ne vem kaj vse kater dan pa se morem prav silit da kaj pojem. Noro. Napeta sem se vedno v trebuhu, zvecer je prav trebuh napet ko balon.😀 Prsi me tu pa tam zabolijo. Zdaj je ze 6 teden. Se malo pa UZ. .bo pa veselica priti do Lj ker jaz sem iz cisto druge regije sem iz podravske regije. Sicer pa saj mam papir na katerem pise vse. Kako ste druge kaj?kako se pocutite?

Drzim pesti za vse nas in vas

Hej hej.. Danes so me klicali in spraševali, ce sm zdrava itd.. Tako da jutri grem na posvet za IVF da mi dajo injekcije in vse potrebno i guess. Upam da zaradi korone, ne bojo sam dokumentacije pogledal pa mi rekl naj počakam.. Ko je telefon zazvonil sm si ze rekla “eh, bo tako kot marca, ko so me za IUI skenslali” ampak happppy da grem jutri tja in se bo vsaj malenkost premaknilo naprej 🙂 naj povem da kmalu dobim necakinjo (manj kot 1 mesec) in me nasa 5 letna žaba že konkretno sprašuje kdaj bo pa ona imela doma dojenčka kot njena sestricna.. In me včasih to kar potre, ce bi le vedla da se ze 4 leta trudiva z očijem da bi ona imela sestrico/bratca na vse nacine 😔
Tako da držite pesti da bo slo vse ok in da speljem tale prvi IVF novebfa, še boljse pa drzite pesti da si mi zasustral oktobrski postopek in da sm naravno zanosila zadnji mesec pred IVF 😅 Upanje umre zadnje, ane 😜

Laia22
kako si? Kako ti kaze?
pikica6789
so se celice lepo oplodile? Kako ti gre?
Punce ki čakate potrditveni UZ, v katerem poskusu IVF vam je uspelo?

Pikica1234, naj ti hitro mine do UZ.

Scorpionka, držim pesti, da spelješ do konca! Meni je pri prvi nosecnosti uspelo v drugem postopku IVF, pri tretjem ET.

Hej

Scorpionka
, danes če imaš posvet oz. sprejem ne dobiš še injekcij (tako sem tudi js mislila) ampak se sestro pogovoriš ti pregleda vso dokumentacijo, podpišeš vse potrebno in dobiš en kup listov za domov. Potem greš na oddelek za OBMP kjer ti sestra pokaže kako se daje injekcije in greš domov. Dobiš list na katerega vpiseš kdaj si dobila menstruacijo (sedaj nasljednjo) in gres iskat s tem listom zdravila prvi ali drugi dan na oddelek. Tak da meni se je pol mal zavleklo ker mi je menstra zamujala 4dni.

Pol pa špikanje in uzji ter punkcija. Danes sem 5 dan po punkciji in greva na transfer, ceu teden sva trepetala če nama bojo odpovedali ali ne (zaradi korone). Tak da vam popoldne poročam, če je prišlo do transferja ali ne. Namreč danes zvema, kako so najine celice. V nedeljo sem jih jaz pridelala 10.

Upajmo na najboljše 🙂

Scorpionka
mogoče se pa vidimo 🙂😀💪

Laia22
super si pridelala! Držim pesti da se jih je čimveč oplodilo in razvilo 🙂
Aja, joj upam da ne bojo zaprli porodnišnice za postopke. Js mam uro 10.30, mogoče se pa res srečamo ☺️

Mi lahko katera razloži kako je s temi postopki umetne zanositve, kako se štejejo? Zavarovalnica jih krije 6? Se pravi to je 6 poskusov in se steje vse pod poskus tudi 🐧? Ce npr pridelas 15 celic in je 10 prelepih, in ti 1 vstavijo, 9 ti ostane, je to se vedno pod 1 poskusom ali se pri vstavljanju pingvincka steje že pod 2 poskus?

scorpionka,
pod postopek se po zakonu šteje celoten IVF postopek. Imaš pravico do 6ih – hormonskih stimulacij in 6ih punkcij – če po posamezni stimulaciji prideš do več zarodkov, se prenos zmrznjenčkov šteje v ta tekoči postopek. ET-ji zavarovalnice ne stanejo bajnih denarjev, drugače pa je pri stimulaciji in punkciji, zato je njihovo število (za razliko do ET zmrznjenčkov) omejeno.

Če si pridelala 10 ženskih celic, moraš še počakati, da jim moške oplodijo in da se zarodki razvijejo do 3. ali 5.ega dne. Ponavadi pride v tej fazi do določene selekcije. Upam držimo pesti, da te na 3./5. dan pričaka čim več zarodkov.

New Report

Close