Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Hej punce.. Evo danes zjutraj je bil ovulacijski test pozitiven, sm kr clear Blur digitalne vzela da bo za zih 🙈
23.ga mam posvet in potem startam v 1 postopek IVF (upam da ne zaprejo prej vsega)

Laia22
super novičke! Drzim pesti za lepo število!
pikica6789
wau bravo! 👍 Super si pridelala!
AKKA
hvala za lepo zgodbo!
Tudi js sm pila maco, ampak zdej jo neki pozabljam, moram si budilko nastimat,pa omega 3 sm mela namen it kupit..
Mladicka88
držim pesti da bo vse potekalo ok in prides/mo vsi na vrsto bormalno in ne sele junija 2021 🤞
vijolica2020
js sm mela histero in laparoskopijo, in so mi ugotovili da sm mela manjso pregrado pa eno žarišče endometrioze?(zacetek) .. Tudi js dvomim da je škodljivo, mogoce samo v smislu da nič ni narobe in izgubis 3 mesece + anestezija vpliva na telo seveda in da se ti vse zaceli notri. Ampak ce je vse ok, ti itak nic ne drmajo in ne rabis lih nekega celjenja? Vsaj js si tko predstavljam?
N150218
srečno v postopku! Ns sm posto dobila začetek septembera, konzilij je pa bil okoli 20.avgusta ce ti kaj pomaga?

Punce hvala, sedaj moram le še fajn razmisliti

Scorpionka,
zate imam pa še vprašanje 🙂 So ti delali histero in laparo preventivno (bolj v smislu diagnostike) ali so na UZ že videli pregrado oz. si morda imela težave, ki bi lahko kazale na endometriozo?

Kje so ti opravili posega in kateri operater? Je bilo hudo (bolečine, koliko časa v bolnišnici, koliko bolniške)?

Glede na to, da omenjaš izgubo 3 mesecev, sklepam, da so ti rekli, da v tem času ne smeš probavati z zanositvijo?

Jaz imam zaenkrat predvideno “samo” histero, kateri moja G povsem nasprotuje. Sama bi pa seveda pristala tudi na morebitno laparo, če bi le bilo indicirano… Res ne bi šla na ta 2 postopka ločeno oz. dvakrat. Poleg tega se mi zdi škoda hoditi na IVF in da čez X poskusov pogruntajo, da so obstajale prepreke, ki že od samega začetka onemogočajo zanositev.

vijolica2020
meni na uz niso nič videli, le prehodnost levega jajcnika je bila malo slabša, zato mi je dr Požlep predlagala oboje naenkrat za diagnostiko da vidijo kaj je sploh notri. V 1 nosečnosti sem imela zunanji obrat (uspešen) in je mogoče tudi zaradi trga zelela celoten pregled. Operirala me je dr Papler. V bolnici sem bila samo 1 dan. Zjutrja ob 7h prišla in naslednji dan po zajtrku odšla. Bolelo me je zmerno cca 7 dni (niso pa bile hude bolecine in nobenega spikanja itd). 3 mesece so mi svetovali pavze (da se zaceli vse lepo). Potem januarja pa sem imela prvi IUI (neuspesen in ostala 2 tudi neuspešna).
Ce mi ne bi delali, tega sploh ugotovili ne bi najbrz ker je bilo obeje minimalno in se na uz ju ni videlo. Je pa ze 1 leto od obeh “operacij” in 3 poskusi IUI-ja in še zmeraj nic. Tako da upam da bo z IVFjem uspelo. Prvič sem zanosila naravno v praktično prvem mesecu kar sva rekla da imava vse zrihtano in zdaj lahko tudi otrok pride. Zdaj pa se vleče že 4 leta pa nikoli nic 😔

scorpionka,
hvala 😉 Vidim, da na GK LJ radi to počnejo preventivno in diagnostično… Očitno ocenjujejo, da s tem ne naredijo neke “škode”, četudi se naknadno ugotovi, da je vse OK in da so delali BV.

Mene je res prestrašilo mnenje mojega G, ki mi je rekel, da ne vidi najmanjšega razloga za histero in da on tega na rezervo ne bi šel početi. Tako da sem pristala med 2 povsem nasprotujočima mnenjema, in moram le še sama pri sebi sprejeti odločitev, s katero bom pomirjena.

Tudi za mano sta 2 neuspešna IUI-ja in 1 neuspešen ET. Iz prvega IVF me čakajo še 3 embriji, vendar se mi zdi smiselno zadevo še malo raziskati – seveda na čim manj invaziven način.

Glede odkritja endometrioze pri laparo, pa je bilo to čisto presenečenje ali si takrat že imela kakšne simptome?

scorpionka,
se to :l Anastezija -to dobis v zilo, tisto komorco za kisik ali te intubirajo(kot pise na spletu)?

Tole zadnje se mi slisi ze grozno….Ojooooj, nc cudnega da me vse tako zivcira…

vijolica2020
tudi sama sem imela laparo in histeroskopijo oboje hkrati.
Mene je napotila prof.dr. Bojana Pinter, zaradi policisticnih jajcnikov, saj so mi ob enem delali nek driling jajcnikov, da preluknajo te jajcnike in s tem povecajo rudi moznost oploditve vsaj tako je blo meni receno in ob enem so mi nasli se manjso pregrado katero so odstranili in bi lahko v bodoce delala tezave tako mi rekla ginek. in se neko cisto al kaj so mi odstranili. Bila sem v bolnici 3 dni. Sicer imam visok prakg bolecine vendar ni bilo najbolj prijetno. Ampak za + kasneje se vse potrudi.
Sama sem dobila anastezijo v zilo in potem te odpeljejo v operacijsko. O intubaciji pri meni ni bilo duha ne sluha. Po operaciji se zbudis v prebujevalnici kjer si nekako 1 uro na opazovanju nato te odpeljejo na oddelek.
To je nek kratek hiter opis.

Upam da ti kaj pomaga.

ena_90,
hvala tudi za tvoje poročilo 🙂 Če te prav razumem, so te na laparo in histero poslali izključno zaradi policističnih jajčnikov, potem so pa šele pri teh dveh posegih našli cisto in pregrado?

Dejansko sem mislila, da je UZ pregled bolj natančen in da se da že z njim večino stvari odkriti… kot pa vidim pri vas, so vam pa šele na teh posegih odkrivali še druge anomalije… Torej lahko sklepam, da se tudi pri meni lahko odkrije še marsikaj.

ena-90,
kot kaže so tebe v redu poštimali, in se je splačalo potrpeti, ker če imam prav spominu si že nekaj mesecev nosečka 🙂

vijolica2020

Meni osebno je ob pregledu na uz ugotovila samo policisticne jajcnike. Tako, da si prav razumela ob pregledu oz. Posegu laparo in histeroskopije pa potem vse ostalo. Se pred tem posegom sem opravila tudi hssg ce se ne mottim Upam da sem prav napisala. Je pa to preiskava pri kateri preverijo prehodnost jajcevodov.
Ne vem moja zdravnica je prvo dala res pri meni vse preglede skos.
Nato sem vec ciklusov jemala tudi clomid, ki naj bi pomagal pri zanositvi oz.naj bil uspesen. Odzvala sem se dobro na njega to so preverili z UZ.
Vendar ucinka potem z spontano zanositvijo ni bilo.
Zato se je potem dr. Prof. Pinter odlocila, da gremo v boj z oploditvijo z biomedicinsko pomocjo.
(zame odlicna zdravnica).

Jaa postimali so me vredu, je pa moj boj trajal kar 7 let. Od tega 3 punkcije in 4 prenosi.
Ja sem v 21. tednu in resnicno upam, da pridemo do konca zdravi in brez zapletov ❤️🙏🙏

Ciao punce. Nikakor se javit od slabosti🤯 sem opravila potrditveni UZ in videli smo srcek kako bije😍 presrecna sem. Naslednji UZ imam pri svoji izbrani gin.cez 2 tedna. Ni mi pa jasno, kako se racuna nosecnost po IVF-u, oziroma ce je bil pingvincek? Nekatere pisejo od transferja, jaz pa sem vedno mislila od datuma zadnje M,tako kot po naravni poti… no ce nekatera ve,bi ji bila zelo hvalezna za odgovor☺️

Pikica1234
ne skrbi to je super beta! Cuvaj se do potrditvenega😇
Orhid
srecno na transferju in cuvaj pikico🐞

Hej. Si me kar potolazla. Meni na case slabo. Hrana mi smrdi da ne morem jest dolocene hrane. Noro. Prsi me neke ne mantrajo tak vec. Trenutno napeta ko balon. Pa vcasih me se spika po jajcnikih.
Pa utrujena na case takoj da bi kar spala. Pa zaspim al pa lenarim. Saj druga tak ne delam. Malo me zivcki dajejo da bo ok na UZ. Ampak jaz sem si rekla vse je ok. In tako mora biti;))

Nicolletta, superca! Je poseben občutek slišati bitje srca, ne? Tedni se pa računajo tako: datum ovulacije -1 teden je dan 0. Drugače daj pa v Google vtipkaj ivf due date Calculator.

Jaz sem pa danes dobila pikico in jo pridno čuvam. Jutri in v torek sem vzela še dopust. Bolniške nočem vzeti, ker pri nas v službi so zdaj panični glede bolniških, jim moraš skoraj tocno vse povedati, kaj ti je, drugače mislijo, da je Corona in dajo cel oddelek v karanteno 😊 test imam 2.11. in upam, sabo tokrat pozitivno 😊

Punce, hvala za odgovore.. Verjetno bom potem v postopku šele decembra, če ne celo januarja.. Ah nimamo kej, če smo tako dolgo čakali bomo pa še malo..

Srečno

Orhid,
upam da ti čimprej mine in zagledaš +😊

vijolica2020
mene so dali na laparoskopijo, ker je dr reku, da se edino z laparo vse vidi.. No pa tut tam niso našli nič.. Je pa kolegici pri UZ ginekologinja skos govorila, da z njo ni nič narobe, da je vse bp in da bi morala naravno zanosit, potem so ji pa pri laparo ugotovili endometriozo.. Zdaj ima čudovito punčko iz 4. ivf postopka 🥰

scorpionka
wuhuu, upam, da gres sedaj cimprej novim bojom na proti🍀🍀🍀
Ja je kar lepo stevilo, vem da so mi takrat rekli da jih je bilo 27 ampak takrat si nisem zapomnila koliko ni bilo dovolj razvitih al velikih🤷‍♀️🤷‍♀️ sedaj pa drzim pesti, da se bo kaksen sploh razvil oz. Oplodil 🙏🤞🤞
Mogoce katera ve kdaj iz Ljubljane poklicejo ce ni nic? 🤔 Al gres na dan transferja dol, da izves tudi ce ni nic? Kako je sedaj s tem?

Orhid držim pesti za plusek 👍

Nicolletta
srcka si slisala 🥰 Jaz moram danes poklicat za potrditveni UZ. Si me spomnila malo nase ko si pred dnevi pisala, da ne čutis več bolečin ne nič. Jaz sem zdej na istem 🙄 Razen bolečih prsi, nič več. In zaprta sem. Zdej te razumem, da te kr ustrasi to. Sploh, ker sem imela kr bolečine.
@ Pikica1234 ti imaš tudi rahle simptome in čalaš na potrditveni UZ 🥰

N150218 in Upanje2 hvala 😊

Pikica6789, pomoje bi poklicali, če ne bi bilo nic, ampak pri 27 celicah sem prepričana, da boš imela nekaj lepih zarodkov.

Hej. Ja cakam na UZ. Mam znake da se dogaja nrkaj. Ampak zenske smo si razlicne in zato vsaka drugace cuti. Mene kislina zgaga tak pece da na case ne vem vec. Pa slabosti. Noro. Pa kako hrana smrdi na cae dolocena. Uhhh.

Saj bo vse bo ok. Zivci pac nas dajejo samo jaz sem pozitivna in sem rekla da je vse ok in da se nekaj dogaja not.

Pikica1234
ja, kot praviš. Smo različne. Upam, da bo vse dobro 😊 Jaz imam še dva tedna do potrditvenega. Tezko cakat. Ampak kot ti, tako sem tudi jaz pozitivna.

Ja mora biti vse ok. Jaz sem si tako rekla da je vse ok. Jaz imam ga nasl.teden. pa se mi zdi da se ful vlece. Ampak na koncu pa pa bo vse ok

orhid
hvala za odgovor😁 ja na zacetku jih je bilo 27, potem so jih 24 zamrznili, ker 3 niso ble dovolj velike ali kvalitetne se ne spomnim, ker imam to shranjeno ze cca. 3 leta in pol. Sedaj so jih odmrznili samo 12 in oplodili, zato me malo bolj skrbi. Tako da upam, da danes ne klicejo🙏🙏❤️

New Report

Close