IVF/ICSI/IUI 2020
Hvala punce🧚🏻 Verjamem ✨ po krvnem gres domov, te poklicejo al pa ti njih 4 ure kasneje. Pa ti recejo da dobis po posti bhcg + datum prvega UZ ki je pri njih v Lj. Ponavadi je cez 2 tedna, jaz sem npr.dobila termin cez 3 tedne ker ni bilo prostega zdr. Potem pa se nadaljuje pri tvojem gin, ponavadi 1x na mesec. 💞
Puki_di in Pikica1234 Čestitke!!!!
Cedevitka in Fracek, kar pojdita na krvnega. Dokler se ne ulije prava M je vedno upanje.
Nicolletta, potrditveni UZ in prvi pregled pri tvoji ginekologinji je vaginalni UZ. Nuhalna in UZji naprej so pa preko trebuha. Cisto za info, da ne bo neprijetnega presenečenja (jaz sem bila kar malo žalostna)- UZ pri tvoji gin je samo potrditveni in morfologija (v 20em tednu), drugače je samo poslušanje srca in merjenje trebuha. No to se razlikuje od gin do gin – pri meni je bilo tako in pregledi na 6 tednov… se mi je zdelo ful malo… ampak če veš kaj pričakovati je lažje. Nekateri ginekologi pa delajo UZje na vsakem pregledu in imajo preglede na 4 tedne…
Pozdravljene punce,
Vse cestitke vseem za ugledane plusee smo vesele vse za vas….saj ena drugo podpiramo. 🤗🤗🤗❤️
Zal pa mi je za vse vas, ki vam tokrat zopet ni uspelo🤗🤗🤗😔😔 zdrzite, bodite mocne in ko boste pripravljene, zelim da greste zopet z vso mocjo v nov boj. Me smo z vami❤️
Kar se pa UZ tice ima
Kar se tice pa nuhalne, pa ni vedno preko trebuha, v mojem primeru je bil delo preko trebuha, ostalo naprej pa vaginalno saj je bila preko trebuha slabsa vidljivost ploda.
Naj povem tudi to, da pri moji ginek. Parttnerji vec niso dovoljeni pri UZ tako da ena sama zalost. Kako je pa kje drugje pri vas?
Ze tako sem 20teden pa so me iz amb. Klical in mi zopet prestavili datum morfologije. Tako da ena sama zalost.
Tako da bom Nekje v 22 tednu imela.
No naj vam se to omenim, kaj mi je sestra po telefonu rekla. Glede pregledov, da bomo vesele, ce bomo le te lahko imele kolikor toliko pogosto, saj se baje zaradi covida dogovarjajo, da bodo tudi le te zmanjsevali.
Ma sej ostajam cisto brez besed. Tale zadeva bo vse skup zajebala.
Uglavnem vseem zelim vse dobro in pozitivno in pogumno. Zdrzimo. Skupaj zmoremo❤️❤️🙏🤗
Čestitke Pikica…
Jaz moram sedaj čakati na naslednjo menstruacijo, ker se je ta mesec tako ˝zašuštralo˝, saj mi še sedaj ni prav jasno. Me pa skrbi kaj bo naredil ta virus, bomo lahko sploh še šle ali se bo vse skupaj spet ustavilo?
Fracek in Cedevitka upam, da bodo rezultati krvnega kaj drugačni, če ne pa v nove boje. Vem Fracek, da ti vse dol pade in da morda potrebuješ čas ampak to so tisti boji, ko jih očitno moramo izbojevati pa četudi se ti zdi, da včasih nimaš več moči (mogoče si daš kakšen mesec oddiha, da nabereš nove moči in novega pozitivizma). Jaz vem, da mi je sicer hudo a bom vztrajala do konca, do zadnjega možnega testa ali dokler me leta ne prehitijo, ker ne bi rada, da bi kdaj pozneje v življenju pomislila kaj pa če bi enkrat uspelo jaz pa sem prej odnehala. Vse dobro vsem.
Zivjo punce,
Tudi jaz imam “cudno” situacijo po transferju.
Po prvem rahlo obarvanem ampak dobro vidnem plusu na urinskem testu, je potem slo nekaj narobe. Krvni test je bil potem pricakovano prenizek, drugi kontrolni cez 4 dni se malo nizji.. Po prvem krvnem sem tudi nehala vstavljati Urtrogestan. Sledila je zelo blaga rjavkasta krvavitev, ki pa se vedno traja ze 6. dan.
Je imela katera podobno izkusnjo? Ne vem zakaj ne pride prava M in kako dolgo moram sedaj cakati na naslednji ET in me vse skupaj kar precej bega…
Se priporocam za kaksno mnenje ali komentar ce ste bile v podobni zadregi 🙈
Hvala za odgovor. Super, da vama je uspelo po naravni poti kljub slabemu izzidu. To je res nekaj posebnega 👍
Po prejsnjem neuspelem poskusu sem imela mocno krvavitev plus skupke sluznice, M pa je trajala daljsi cas kot obicajno.
Tudi sedaj sem pricakovala nekaj podobnega sploh ce razmisljam, da je bil zarodek dlje casa aktiven. Pa nic… ze 7. dan samo par rjavih kapljic, nic bolecin, nobenih simptomov.
Saj razumem, da je pri vsakem ciklu in poskusu drugace, samo v nekem trenutku bi pa se mogla sluznica odstranit. Se mi zdi:..
Je pa cisto res, da vse opazimo 🙂
Bom videla, v glavnem me bolj skrbi da ni kaj narobe pa seveda imam zeljo da bi sla cimprej lahko v drug postopek.
Se posebno ker je tole leto kar zletelo mimo. Na zacetku leta sem imela neovulatoren cikel, potem je sledila korona, 2 meseca sta sla mimo, ker mi LH testi ne pokazejo ovulacije, julija in avgusta pa menda niso delali. To res ni moje leto 😞
Zelim vam srecno in seveda cimprejsnje dobre novice!
Hej. Nicolette do uz mkrem si vstavljat se svecke. Danes dobla izvid bhcg je 990. Je to ok. Je pa bil vceraj 15 dan po transferju. .sem se menla z eni ko bo mali star 1 leto ze rekla da normalno da so znaki,pa niso telo se spreminja non stop. Tako da sem vesela da si spet ok.
Upam da je ta vrednost bchg ok.
Lepo bodite.
Saj tudi ce bi bila zaposlena si ne znam predstavljat da bi mogla delat (v zdravstvu) kar se tice pa znakov je bilo pa pri meni enako po vstavitvi. Prvo vsi znaki bolecine, obcutek teze v trebuhu, itd.Potem po krvni potrditvi nosecnosti ze slabost in vse tegobe use mi smrdelo cebula, krompir, govedina itd…. In potem iznenada vsi znaki izginejo SOOK totalni sok in panika….. Zgleda da se znaki res od dneva do dneva spreminjajo. Hocem le rect, daa ne obupat prehitro ker ni zmeraj konec ce ni znakov.
Sem pa sama tudi imela krvavitve umes ze po prenosu in potem tudi po krvnem testu… In zopet en sam strah. Najvecja fora je bla, da se krvavo oz. rozasta sluz ki je nisem mogla opredelit ne kot kri ne kot nic no, znasla samo na papirju ko sem se obrisala. In ne tudi na spodnjem perilu. Strah je bil nepopisen. Ampak ta krvavitev ni bila vsak dan recimo danes bila 2 3 dni nic potem pa spet.
Pisem pa to zato, da pac mogoce katero pomirim, da kljub tem tezavam sem prisla naprej.
Ja 16 dni se imam do morfologije uff se bom se nacakala.
Upajmo da bo useee okej 🙏🙏😊😊😊
Vam pa zelim uso sreco se naprej vsem❤️❤️
Punce živijo.
Tudi jaz čakam na postopek oz najprej na špikanje🙈 sedaj sem M že dobila a moram počakati da se mi ulije. To pa bo pomojem petek ali soboto.
Ali v Dravljah sprejemajo za inekcije tudi za vikend? Ali bom potem mogla k njim v ponedeljek. Živci že delajo a po eni strani olajšanje da se začne premikat na poti k uspehu 😁
Vse ki ste pa v pričakovanju pa čestitke 🥰
da so ze pisale o dolgem..
Dolgi protokol: Ko dobiš menstruacijo, v prvih dneh javiš na reprodukcijo (najbolje po mailu, lahko pa tudi pokličeš). Dobiš datum za administrativni sprejem (jaz sem dobila čez 2 tedna), takrat ti vse razložijo glede injekcij (imela sem Gonapeptyl), podpišeš cel kup papirjev (partner podpiše pred punkcijo, ker zaradi korone greš na administrativni sprejem sama). S špikanjem začneš 22. dan ciklusa in se špikaš 2 tedna (v kolikor zadnji dan pade na soboto, ti špikanje podaljšajo). Med tem dobiš ponavadi še eno menstruacijo, ki lahko kar traja (vsaj izcedek), lahko zamuja, lahko je pa tudi ni; vse to je normalno. Po dveh tednih je prvi ultrazvok, kjer preverijo stanje jajčnikov in sluznice (mora biti tanka). Če je vse ok, dobiš zraven še injekcije za spodbujanje delovanja jajčnikov (jaz sem imela Gonal). Dan začetka Gonala se šteje kot 1. dan ciklusa. 10. dan imaš prvi UZ, nato pa ti glede na število in rast foliklov podaljšajo dajanje obeh injekcij in imaš še kakšen UZ čez nekaj dni, nazadnje pa sledi stopka in 2 dni kasneje punkcija.