Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Tudi jaz bom počasi začela s postopkom. Danes sem bila v LJ. Kri morva dat za prenosljive bolezni, pa se ne spomnem… Si se moral naročit al kako? Prosim za info.

Upanje2
midva sva julija zaradi korone in vsega tega poklicala v lj in so rekli, da prideva kar tja.. Še zdravstvene nisva rabila dati 😅 magar pokliči za vsak slučaj in vprašaj če se morata naročit..

Držim pesti za vse, da čimprej zagledamo +🍀 po 3. iui čakam na rezultat, drugače imam konec meseca posvet z dr. za ivf..

Rean, meni je leta 2018 uspelo pri tretjem transferju. Nisem počela nič posebnega, razen, da sem jedla aspirin 100. Drugače pa pri vseh transferjih enako…

…9 dan, razen občasnega špikanja, ni posebnosti. V vseh dosedanjih postopkih nikoli nisem prej dobila M dokler nisem prenehala z jemanjem tablet…tako da razmišljam da bi za vikend naredila test, krvnega pa imam 13ga

Orhid : si jemala apirin od transferja do testa?

Pozdravljene,

zame pa je ta mesec konec oziroma moram počakat na naslednjo menstruacijo. Včeraj sem pisala na mail, da je že četrti dan ko preverjam ovulacijo in kako dolgo naj jo še, ker mi je sestra rekla, da bi moral test biti pozitiven že tretji dan ampak da imam pa kar dolge cikle. So mi odpisali naj se danes oglasim na UZ. Ko sem prišla je rekla samo kje je že bil največji folikel, torej je tisto na desni strani bil folikel, čeprav so se vsi izmikali odgovoru!? In pogleda in reče, ja ni ga več počil je, nič to je to, nič ne moremo sedaj. Gledam jaz in pravi, ja nič glejte očitno pri vas ti testi ne delujejo oziroma vam ne pokažejo ovulacijo, bomo naslednji mesec dali stop injekcijo. Sem vprašala torej, ko bo naslednja menstruacija enako javim kot sedaj, čez cca. 10 dni UZ, potem pa samo da ne bom dobila več teh testov pač pa injekcijo in je rekla ja stop injekcijo dobite. Tako, da…info za tiste, ki bi se našle v podobni zgodbi, ovulacija lahko da je ampak je testi ne pokažejo. Ima katera izkušnje s tem, da pred transferjem zamrznjenčka dobiš to stop injekcijo – kako to potem poteka? Ah saj ne vem kaj bi rekla 🙁 🙁 Kako pa se držite ostale, Fracek, Pikica itd., ki čakate na plusek? No jaz vam močno držim pesti.

Upanje2

Ni se potrebno nič naročiti, greš samo na zavod za transfuziji z napotnico in ti takoj vzamejo kri.

Lepo opravi.

marsena

Jaz sem si enkrat dala stop injekcijo pred transferjem. 6 dni za stop injekcijo je bil transfer.
Kdaj se odločijo za stop injekcijo je odvisno od debeline endometrija ter vodilnega folikla.

Hvala punce. Decembra začnem😁. Imam pa dolgi postopek. Upam da mi hmal mine.

No jaz pa tudi cakam svojo drugo M po neuspesnem trsnsferju ki kot zanalasc zamuja ze 3 dni🤦‍♀️novembra pa planirava it po 🐧. In ja me je strah da bodo ustavili postopke zaradi vsega tega sranja s covidom🤔🥴

Marsena, kako bedno, upam, da se drzis. Vcasih se mi res zdi, da se nekdo grdo sali z nami. Bom stiskala pesti zate v naslednjem krogu. 🤗

Tudi pri meni danes (7. dan) nic posebnega. Malo bolj polne prsi in vsake toliko tezek obcutek in rahla bolecina kot pred M. Sem se pa danes za foro polulala na ovulacijski test, ker so mi ostali. Ene punce pisejo, da je bil ob nosecnosti le-ta pozitiven, ampak pri meni ni bil 😊 Malo eksperimentiram, ocitno imam prevec casa 🤪 Brez veze, gremo dan po dan naprej.
Cedevitka, midve imava na isti dan krvnega. 😉

Hej.

Jaz se tudi kar cakam na dan d. Uoam na najboljse. Najhuje mi je zjutraj ko se zbudim vse boli okoli trebuha tak spana. Pol je ze bolje. Cez dan tu pa tam malo zaspika pa napet trebuh se kar.pa prsi malo napete.druga nic. Izcedek se priston samo to pripisujem utrogestanu. Tako kot so ze sestre me opozorile.

Upam da mi bo uspelo sicer prvi IVF. Ampak saj vsak si zeli da uspe.
Drzimo pesti.

Zivjo punce. Evo spala sem tocno 4 ure in ne morem vec od skrbi. Sem v 7.tednu nosecnosti in vsi moji znaki ki sem jih imela do zdaj so izginili. 🥺😔 A je tukaj nekatera ki je imela podobno izkusnjo, pa se je vse dobro koncalo kljub temu? Na bolniski sem 2 tedna, (komaj) cez 1 teden imam prvi ultrazvok. Utrujena nisem nic vec, prsi niso obcutljive… padlo mi je na pamet da bi delala test ampak kaj imam od tega, spet to mi ne bi nic konkretno povedalo😓 kaj naj naredim😭 al moram cakat se ta mucni teden😢

Nicolleta
dobro jutro, tudi pri meni je bilo podobno. Vsi znaki so izginili, počutila sem se čisto normalno in je bilo potem na prvem uz vse ok! Tako da brez panike! Edino kar je, da moram ponoči 2x na wc 🙂

Nicolletta, brez skrbi! Znaki pridejo in grejo skozi vso nosečnost. Vse je ok!

Rean, po navodilu zdravnika sem jemala aspirin od transferja do tretjega meseca nosecnosti.

živjo,

tiste ki ste že imele transfer zamrznjenčkov, sploh v lj, na transfer moram priti 7.30, ali takrat šele začnejo odmrzovanje ali bo takrat že transfer. Da malo vem časovno koliko časa bom tam.

Navodil razen datuma in ure sploh nisem dobila. Ali rabim še kaj drugega sabo , copate predvidevam tako kot v prejšnjem postopku, še kaj drugega. Ali si na dan transferja zjutraj dam utrogestan?

držim pesti za vse

Transeferje v Lj delajo po končanih punkcijah. Punkcije so pa predvidene zjutraj. Mogoče imata s partnerjem še kaj za podpisat in boš okoli 11h prišla še enkrat (sama)?

Na dan transferja si Utrogestana ne ustaviš.

S sabo imej copate in haljo, pa seveda osebni dokument.

hvala katka

rean
ali imas svez zarodek? Midva k imava zamrznjencke imava ponavadi uro isto ob 7.30 da partber podpise potem pa ti narocijo da sam prides nazaj kasneje ( ali 10 ali 11h odvisno kdaj pride zdravnica). Ko si na vrsti je res hitro konec cca 5 min vstanes, se preobleces, gres do sester in srecno domov 😉
Drzim pesti da ti uspe

Ups ja vidim da imas zamrznjencka…ce se je uspesno odmrznil zves ko prides nazaj na vstavitev. Tako kot so ti ze punce povedale, se utrogestana ne vstavlja, ce pa zraven pijes se tablete, ga pa vzames. Ce nisi prepricana vprasaj zjutraj sestre.

New Report

Close