IVF/ICSI/IUI 2020
Da se se jaz malo javim, vceraj dobila M, in zacela z Estrofem-om, sm pa tko zelo zmatrana? 🤔🤔
Vsem ostalim pa zelim vse dobro in cim vec +
Marsena, to je bila dr Mlakarjeva, drugače ful prijazna sploh do mene ker mi je malo histeroskopijo zafurala..
Meni so lani pozabili povedat, da ni je potekla napotnica in sma mogla tam uredit isto kot praviš, peljat sem se morala v mesto in mu je kr en drug ginekolog napisal k sreči. Ampak jaz sem se kr razkrila, in sem rekla sestri, pa, dobro gospa niste vi zato tukaj da javite za napotnico, kaj pa midva veva kdaj nama poteče.. In naju je kr mirila malo.. Potem pa letos jaz njim napišem, če se velja napotnica, da nebo tako kot lani ko so pozabili javit.. In so mi samo napisali, da so najine napotnice samodejno podaljšane, da je to zdaj novo da ne rabiš več sam tega urejat.. Tako, da, čudno, da, sta vidva morala to sama.. Jaz sem imela v četrtek punkcijo in so vtisi se sveži, vsak iz in na punkciji so bili extra prijazni.. Res pa je, da jaz nisem tako poslušna kot ti, jaz kr vzrojim pa se me malo bojijo.. Saj pa nisem neka tuntika, če sem izobražena ženska, naj me tako tudi obravnavajo.. Kr pogumno, postavi se zase..
Hvala dekleta za spodbudne besede… prav imaš po eni strani Lucky555, da ne bi bilo treba, da bi se pustile tako obravnavati. Tega glede napotnice tudi jaz nisem najbolj razumela, ampak sem bila tako v stresu, da takrat nisem uspela zbrati vseh besed skupaj, pa še klicala sem, ona je zadaj hodila preverjat kako je, polna čakalnica…drugače pa res morala bi ji reči, da kako naj sama vem, da če moraš javit vse podatke ko se naročaš, verjetno to oni potem računalniško vnesejo in pregledajo pa bi lahko pisalo zraven, da bo potekla, če je to recimo takoj vedela že ko sem se samo ulegla 😉 Pa še nekih izvidov nisem imela zadnje čase, da bi tam kje zasledila, pri odvzemu in potem prenosu ni nikjer pisalo kaj glede napotnice, sama pa tudi nisem preverjala za dalj časa nazaj kakšen izvid. Pa ko te obravnavajo kot otroka, ko ti razlaga navodila, ne vem mogoče imajo težave pa skuša čim bolj podrobno razložit ampak tak način, ste me razumela, niste me poslušala zato pa ne veste, je kar ponižujoč…Ampak ja drži pa tudi to, kar praviš ti Fracek, smo cele ponižne, ker vemo, da so na nek način naša ˝zadnja˝možnost pa da prestavljanje vzame veliko časa in ko že nekje daš vse čez, ko je že toliko vloženega, se raje kar potegnemo vase, poslušamo in skušamo odmislit, da je včasih pristop nemogoč…res je zanje smo samo številka in statistika in vsak dan gledajo ženske z enakimi težavami in zanje to postaja rutinsko, vendar ko so drugače tako prijazni…saj imam jaz tudi kdaj slab dan ampak da ga imajo vse naenkrat 🙂 Mogoče pa je bila res še tale polna luna kriva. Ja upam, da bo vse steklo kot mora, zdaj delam te ovulacijske teste ampak še nobene črtice.
Fracek kako dolgo pa si jih delala ti, da ti je kaj pokazalo?
Hej. Da se malo javim danes 7.dan po transferju. Zjutraj grem na wc kot da nic ni. Vse ok. Pol dam utrogestan gren cez nekaj casa na wc zagledam dva res mini mini flekca rjava na vlozku.obrisem itak od utrogestana pa vse kravo rjavo blo. Ampak to ful bledo. Solze so se mi samo,ulile pa panika. Vem da so me opozorili v Lj sestre da se lahko pojavi kak ozcedek rjavi ampak mene panika zagrabla odkrito povedano vmes ze pozabla na to. Vceraj pa danes me samo tu pa tam zaboli na levi strani od popka malo nizje. Druga nic. Ne vem kaj zdaj naj si mislim. Vsake tolko lecem na vc pa preverjam ker se ze cela adijos. Jokala pa sem se ko mali otrok vse mi padlo dol v sekundi. Se ko to pisem jokam. Ne vem.,je imela katera ze to izkusnjo?ampak fleka je blo res minimalno res dve tanki crtici na vlozku. Mene pa panika.,prvic sem v tem IVF in ne vem kako pa kaj.
Hvala za pomoc in odgovor.
Drzimo pesti druga za drugo.
Sem bila pa jaz avgusta na istem kot ti, s tem da so se obarvani izcedki zaceli 10. dan po transferju 5dnevnega Z, 3dni kasneje pa je prisla se nezazeljena M. Cakamo sedaj zeleno luc za nov ETZ.
Ti si že v postopku? Ali moraš cakat 1 cikel?
Zdravo punce.
Marsena, jaz sem imela pozitivni test 3. dan po uz, ampak imam naravne cikle ponavadi krajse kot ti, ce se prav spomnim.
Scorpionka, danes 4. dan po ETZ, sem popolnoma brez znakov. Iz dneva v dan po polzje. Jutri zacnem nazaj delat, pa bo hitreje minilo odstevanje dni do krvnega.
Pikica1234, drzim pesti. Jaz sem po IVF zakrvavela 7 dan oz. zvecer, pa so mi iz klinike napisali, da naj naredim test 11. ali se bolje 12. dan in ce bo negativen, ne rabim na krvnega. Malo za orientacijo, ce se bos odlocila narediti test. Ene pa ga delajo ze 10. dan po IVF.
Jaz sem danes 6 dan po transferju, prve dneve sem bolecino pripisovala punkciji, stimulaciji, skratka postopku. Vceraj in danes brez bolecin, s tem da me zdej zvija kot pred menstruacijo, obcutek imam kot da bo zdej zdej tu 😏 Prsi me ne bolijo prevec, tako kot pred vsako m. Za mano je pa prvi poskus tako da se dobro opazujem, ce je kej drugace kot pred m, ampak ne vidim razlik 🧐🧐
Vseeno upam na plusek 🙂
Jaz sem tako tako, malo napsihirana. 😔😔 Namreč mi menstra zamuja ( test negativen), da začnem s terapijo za punkcijo. Jaaaaa zelo sem neučakana in se veselim tega dela, vendar me je malo zafrknila..
Lahko rečem, da nimam težav z zamujanjem, mogoče en mesec v celem letu.
Pomoje je krivo to moje neučakanje in nestrpnost, veselje..
Super punce hvala za info.zlate ste.
Fracek kaj si imela ful krvavite jaz zelo zelo malo,rjavi izcedek. Pa zdaj na vlozku nic ko grem na wc samo malo.
Bom probala narditi nasl.vikend test pa da vidimo kako pokaze.
Sicer sem pa ko sem mela transfer neke zlepljeno in so mi komaj,nardili transfer so ze mislili da bom mogla dobiti anstezijo ampak pol slo k sreci baje, sem pol krvavela so mi vlozek dali kar tam. Ok sem krvavela malo pa pol minlo. Mogoce tudi kaj to krivo da se kaj cisti ven polek.
Puki_di tudi mene je prve dni ful bolelo vse spodaj. Ne vem kako to.
Jaz sem ze v postopku, ker imam od prej shranjena jajceca, tako, da me caka uz 12. dan menstruacije, potem odmrznejo in oplodijo in bo prenos, ce se bojo oplodili seveda😁✊
Puki_di
Glej malo se je izcedka ampak res trenutno na papirju. Ne upam se veseliti nicesar. Mene samo tak tisci not kot da je neka teza v trebuhu. Napet trebuh al kako naj opisem. .kap me je skoraj ko sem zagledala rjavi izcedek. Pol me moj spomni da sestra rekla da se lahko to zgodi da ne smem zagnat panike. A jaz ravno to nardim. Jokala tako da sem komaj prisla k sebi. Zdaj pa vsake tolko samo na wc. Grozno je ta obcutek ni prijetno.
Kje si v kateri kliniki. Jaz sem v Lj.