IVF/ICSI/IUI 2020
To pa je res zanimivo z zamrzjencki.. Jaz sem imela prenos 6 dni od pozitivnega testa ovulacijskega.. In sicer 15 dan je bil pozitiven test, prenesli so mi 5 dni staro bladtocisto in bilo je uspešno, ampak SS v 7 tednu.. 😏
Bu bilo dobro vedeti zakaj se tsk odločajo različno.. Je pa v MB tako, da prideš samo na Uz, da pogledajo če je vse ok na začetku cikla in dobiš estimo.. Kasneje vec nobenega Uz ja, da bi pogledali folikle, samo javiš pozitiven test kdaj si ovuliral..
Morda ves, kako gre postopek v MB s stimuliranim ciklom za transfer zamrznjencka? Kateri dan kaj vzames?
In pa se eno vprasanje za vse:Ali ima katera izkusnjo s sprozanjem ovulacije pri naravnem ciklu za zamrznjencka z Ovitrelle? Je to praksa v kateri izmed klinik?
Če se prav spomnim, smo dobile na dan ET recept za estimo 2x dnevno 200mg..
Ne spomnim se točno kdaj je bil uz mislim, da na začetku cikla.. Ampak ja, jaz imam v naravnem ciklu brez stimulacije, ker imam svoje ovulacije in reden cikel..
Ne vem pa kako je z stimuliranim, zagotovo bo katera znala povedati, saj nas je kar nekaj iz MB..
Toskanska, ja, imela sem prenos zamrznjencka v naravnem ciklu. 8 dan cikla sem imela en in edini UZ, vodilni folikel je bil ze 15, tako da sem ze zacela z ovulacijskimi testi. Test je bil pozitiven 11. dan cikla (imam krajse cikluse, od 24 do 26 dni). Prenos sem imela vceraj, 17. dan cikla, torej 6 dni po pozitivnem testu.
Pikica je pri meni, zdaj pa upajmo na najboljse. 2x dnevno si moram vstavljati utrogestan, to pa je tudi vse. Zarodek bi se naj vgnezdil v roku dveh dni. Drzite pesti 🤞🍀
Hvala punce. Danes 2. dan po prenosu, nic posebnosti, nimam krcev ali bolecih prsi, morda samo tisti hecni filing, da bolj cutim maternicni predel. Prvi mejnik bo, da presezem 8 dni brez da se vlije M. Se dolga pred mano.
Nicolletta, mislim, da je pri tebi vse to normalno in ok kar se tice izcedka. Naj ti cim prej mine do uz. To skakanje na wc in preverjanje vlozka je pa nekoncana zgodba pri nas ne? 🤪 Cesa vse ne dozivis, ko ne mores tako dolgo zanosit 😊
Lepo bodite in krasen vikend vsem.
Držimo pesti, Fracek, da je to tvoj mesec 🙂
Živjo punce,
V začetku tega leta sem že malo brala vaš forum sedaj pa se cam lahko tudi “uradno” pridružim. Dobila sva datum za prvi posvet v Dravljah. Za Dravlje sva se odločila zaradi kratkih čakalnih dob. Prosim tiste, ki ste že v dravljah, da mi malo napišete kako poteka prvi posvet. Šla bova k dr.Lomšek. Imam pa za sabo že eno IMN in odstranjen jajcevod in en SS v petem tednu. Najlepše se vam zahvaljujem in vsem želim, da čimprej pridemo do svojih dojenčkov. 💪🏻
punce rabm pomoč,
danes sem bila v lj za sprejem za prenos zamrznenčkou, in so mi naročil, da pridem v nedeljo 10. ciklusa na prvi uz. Ker pa sem imela popoldne tak čuden občutek v jajčnikih kot takrat ko imam ovulacijo sem za hec naredila svoj ovulacijski test(v lj jih še nisem dobila), in je črtica bol močna kot kontrolna, jest pa uz šele čez 2 dni. A naj grem jutri kar nenapovedala v lj in povem situacijo? ker če bom šele ob 7 klicala imam potem 1,5 vožnje do lj.
Pozdravljena dekleta,
držim pesti Fracek, seveda pa tudi vsem ostalim 🙂 Jaz sem imela danes UZ v Mb in sem imela ˝grozno˝ izkušnjo. Saj razumem sestre po eni strani, vendar sem bila čisto obupana, ker drugače so vsi tako zelo prijazni. Že ko sva prišla – imela sem bolj popoldan, je najprej prišla ven tista, ki mi je potem naredila UZ in je bila prejšnjič neverjetno prijazna. Najprej je skregala partnerja, je rekla ven ali pa v čakalnico tukaj nimate kaj delat (stala sva na hodniku), poveva, da je prišel zraven, ker mora podpisat, tako so rekli. Gre v čakalnico, jaz noter, odložim torbico si začnem slačit me že kliče ste že, lahko pridete. Hitro se slečem grem v ambulanto se uležem in me začne druga sestra skoraj kregat, da mi je potekla napotnica, se opravičim tega pač nisem vedela, ona samo zavzdihne. Me pogledajo, govori na levi 7,5, potem pa kaj pa je to na desni, nekaj velikega, le kaj je, polip, mogoče kaj drugega, utihne, jaz cela v strahu, reče zapiši 18mm. Vprašam kaj je, najprej reče ja ne vem, ne vidim…potem pa, saj vam bomo vse povedali, pojdite se oblečt. Se grem oblečt pri tem obe, pa ne ven tja, kjer ste prišla noter, nazaj sem. Hitro se oblečem pridem nazaj, me vpraša no zdaj pa se moramo zmenit glede vstavitve. Rečem, da so mi zdravniki prvič rekli, da lahko dva, glede na starost, potem pa so vstavili enega, ker naj bi bil tako dober a žal ni uspelo. Gleda papirje in začne, kaj dva, kaj pa si mislite, koliko ste stari, povem, potem pa začne kaj, da si mislim z mojim stanjem in pridruženo boleznijo. Se opravičim, saj ne vztrajam pri tem pravim, samo povprašati sem mislila kako je s tem, ona zaključi nič trije vam še ostanejo lepo bomo vsakič vstavili po enega in konec. Skušam pomirit že sama sebe in rečem, da je dovolj enkrat in enega pa da uspe pa reče ja ja… Podpišem, mi dajo v roke papir in rečejo naj podpiše še mož, moram čez ambulanto, stopim v drug prostor, notri polno sester, cela zmedena stojim in ena od njih zavzdihne, ja kaj zdaj v čakalnico pojdite no, da mož podpiše.
Grem tja, želim prosit za kuli pa že zaprejo vrata. Zmedeno povem mojemu, pride spet sestra naprosim kulico ob tem pa mi reče, napotnica vam je potekla, se spet opravičim povem, da bom takoj uredila ko pridem domov pa reče ne takoj zdaj, gremo pokličite ginekologinjo takoj naj vam napišejo. Povem, da nisem iz Mb, ura je popoldan ne vem, če bom še koga dobila. Odvrne sem vam rekla, da pokličite takoj zdaj, če ne boste plačala sama, če nimate napotnice ste samoplačnik. Prekličem vse po dolgem in po čez da dobim pravo sestro pri moji ginekologinji, ki seveda ne dela več, še tam me sprašujejo ali ne morejo počakat do ponedeljka. Pride spet sestra cela nestrpna, kaj zdaj ste kaj uredili, če ne boste dobili pač račun. Odvrnem, da samo še malo, da vidimo, če bodo koga našli, da mi napiše napotnico. Rečem res nisem vedela, ker sem dobila datum preko maila, tako da ni bilo niti kakih izvidov, da bi tam videla in rečem škoda da mi niste povedali, ko ste me naročevali. Pa mi reče sestra, glejte vi ste ena izmed številk, ne moremo vsakega preverjat in mu podajat vse informacije (prepričana sem bila, da je rekla ena izmed številnih a mi moj potrdi, da je res uporabila besedo ena izmed številk). Niti nisem vedela kaj naj ji rečem nazaj. Ker moram počakati na klic da dobim odgovor, me sestra pokliče k sebi in da lonček in reče, da moram lulat, da mi pokaže za ovulacijski test.
Vzamem telefon in lonček s strahom, saj sem ravno pred UZ šla lulat ampak odvrne, da potrebuje itak samo par kapljic. Grem na wc, vmes me pokličejo in povedo, da so uredili, bodo poslali elektronsko napotnico-glede tega si odahnem. Grem nazaj k sestri, ki mi prične razlagati kako se narediti ovulacijski test, razlaga, jaz kimam, ne vem kaj naj bi rekla, pač kaj pa je to takega razumeti, nakapaš urin in morejo bit dve enaki črtici, da je pozitivno in potem ponoviš še zvečer. Rečem ok ona pa ne vem, če ste me razumela, ponovi, prikimam, ona pa kaj a sploh razumete, a me razumete ste prepričani. Povem, da ja, ko nekaj časa nič ne reče povem za napotnico, da sem uredila a da ne vem ali je enkratna ali za dlje časa, da drugič spet ne bo problem. Sestra se ujezi, pustite zdaj to in me poslušajte, ko vam dajem navodila. Rečem, da razumem, dve črtici potem zvečer ponovim, pa reče, ne niste me dovolj natančno poslušala in ponovi- ne vem mogoče imajo s tem res težave pa jih potem kličejo a mislim, da bi se dalo drugače povedati. Bila sem že na robu joka, saj veste kako je to, ves v stresu, bo zdaj uspelo, kaj vse storiti, da bo potem pa tak odnos od sester, ki so bile prej hudo hudo prijazne. Ok še malo čudnega pogovora, vprašam glede UZ-ja in reče vam bodo že povedali kaj morate vedeti, če bi bilo kaj takega bi vam že rekli a ne…vzamem navodila mi pove, da naj v ponedeljek magari pokličem oziroma takrat ko bo ovulacijski test pokazal pozitivo. Ne vem nič ne rečem jih razumem po eni strani, verjetno je sedaj veliko pritiska nanje zaradi tega Covida, mogoče so vsi že preko svojih meja zmožnosti a meni je bilo tako hudo, taka čudna izkušnja, toliko povzdigovanja glasu, nestrpnosti…niti sedaj ne vem je vse ok, je bil polip je samo folikel tako velik? Prepričujem se, da je verjetno vse ok, drugače mi ne bi dali ovulacijskega testa in verjetno mi ne bi rekla, da bi moral biti že v kakšnih treh dneh pozitiven. Vem dolg zapis a morala sem dati tole ven iz sebe, ni bilo dovolj, da sem v avtu zajokala na glas.
Verjamem, da so dosti pod pritiskom in da je ogromno ljudi s takšnimi in drugačnimi potrebami in zahtevami in na koncu ob vseh časovnih pritiskih tudi morda ne gre drugače, kot da so zdravstveni delavci nervozni in živčni in posledično vrtečih se oči in pihajoči čez ušesa in nos. Vsekakor pa to ni opravičilo za to, da ne ostanejo strokovni pri svojem delu in pa predvsem, da ostanejo – človek. Saj niti več ne pričakujemo da bodo pretirano sočustvujoči in razumevajoči, vendar pa smemo pričakovati popolne informacije ob osnovni kulturi.Nenazadnje,spoštovanje do človeka bi morala biti osnova pri vseh, bolj ali manj zahtevnih postopkih, ne le neplodnostnih.
Naj pa ena takšna izkušnja ne pokvari pozitivne usmerjenosti za naprej. Glavo pokonci, pozabiti trenutno šibkost zdravstvenih delavcev in gremo dalje. Naj to le ne postane redna praksa.
Prvi posvet je po navadi UZ pa se malo pogovorite kako in kaj. Nic kaj groznega. Posvetujete se kaj je bilo do sedaj, kako bi se lahko resevalo itd. Ce inasta kake izvide prineseta s seboj.
Midva sva z Dravljami zelo zadovoljna in zaenkrat nimava slabih izkusenj.
Hvala Maja in Nicolletta za spodbudne besede. Ne vem točno kako je ime tisti, ki me je imela UZ, blont, rahlo kravžljasta ampak v predhodnih UZ izredno prijazna, zato me je tako zelo presenetil takšen odnos. Tudi jaz razumem, da je zanje to bolj rutinsko in da vsakodnevno srečujejo enake meni s podobnimi zgodbami ampak vseeno, ko so bili prej vsi tako prijazni te res preseneti, kako to vpliva skoraj na vse – no vsaj tiste s katerimi sem bila jaz v stiku. Za napotnico so mi pa rekli šele ko sem že ležala in se je pregled že izvajal, drugače bi tudi jaz kar odšla in rekla bom pa drugič ko bo vse urejeno. Ne pa da v čakalnici-bila je dokaj polna, nas iz tega dela pa še gospe iz drugih ambulant, ti pa kličeš in ne veš kam bi stopil, da ne bi bil komu v napoto, vsi te gledajo, kaj zdaj delaš gužvo. Včeraj so bili očitno res vsi na trnih. Moj mi je povedal, da je prišla ena starejša gospa iz ene ambulante pa je tako jokala, češ, da so ji odkrili raka, sestra pa češ, da je treba iti ven, da se ne sme zadrževati v čakalnici. Tako, da včeraj je bil res očitno en tak čuden dan 🙁 Ja upajmo, da drugič bo bolje, ker si ne predstavljam tega pri kakem transferju, raje potem počakam, četudi me leta že lovijo.
Marsena, res grozna izkusnja. Ce bi slo za kaksne druge okoliscine, bi verjetno ze zdavnaj eksplodirala nazaj in jih postavila na svoje mesto, ampak te cisto razumem. Se mi zdi, da je pri “zdravstvenih tezavah” zmeraj tako, celi ponizni cakamo, da uredimo zadeve, ker si pac sam ne mores pomagat, zavedamo pa se, da spremembe pri izbiri zdravnika, klinike ipd. spet jemljejo dragoceni cas … ki ga nimamo.
Sem tudi jaz ze dozivela hladen tus s strani sestre. Pred tem mi je risala rozice na skatlo z injekcijami, naslednjic pa me je obravnavala kot malega otroka (tudi pri ovulacijskem testu). Sem malo debelo pogledala, ampak ni slo potem dalje v neprimerne opazke. Za napotnico pa so mene na sreco opozorili ze pri prvem prenosu.
Res si sokiran, ko so enkrat celi sladki, potem pa se vsuje. Ampak ja, treba je imeti svoj cilj pred ocmi, zanje smo pac samo stevilke in statistika, vmes pa se najde tudi kdo, ki se mu vidi, da svoje delo opravlja s strastjo. In hvala za taksne. ❤
Marsena, pogumno dalje. Tisto, kar je G videla velikega, pa je bil zagotovo folikel, ne se sekirat. Pridno testiraj, pa slikaj si vsaki dan test, ce bos mogoce kaj v dilemi, da jim lahko posljes primerjavo.
Pozdravcek vsem.