Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

oj, se javljam po dolgem času 🙂 hvala za vprašanje,

ena_90,
v redu sva 🙂 zdaj je žena že v 17. tednu in se precej bolje počuti … do okoli 13./14. tedna je večino časa preležala, mogoče kak sprehod 300 m od stanovanja 🙂 saj zdaj tud vse bolj v izi, čeprav ma precej dela za službo (od doma) in je zato popoldne in zvečer še vedno precej utrujena. Bila sva na nuhalni, vse v redu, na NIPT potem nisva šla. Naslednji pregled pri svojem G je pa ta četrtek. Skratka, vse super zaenkrat 😊. Držim pesti tudi za vse, ki čakate pluse, da jih končno zagledate. Ne izgubit upanja, IVF deluje. Midva sva tudi tri leta čakala na prvi plus, pa sva ga končno zagledala julija 😍

Fracek
hvala za lepe zelje🥰 tebi pa srecno na prenosu! drugace dobila sem po posti rezultate od krvnega, beta 1700. 🥳 A se v ivf enako racuna nosecnost- prvi dan zadnje M? Malo me je presenetil datum prvega UZ-a, komaj cez 3 tedne …odlocila sem se za bolnisko ker imam bolecine v maternici in tudi peljem se precej v sluzbo,opazila sem pa da mi ravno ta voznja ne pase🥴 vse vas spremljam in drzim pesti za pluske🍀

kolesarko84
lepo, da si se javil sem vesela. Mi smo pa zelo blizu z datumi kdaj imata predviden datum poroda? No jst sm 18 teden pa 5 dni. Pa me kr matra drugace, vse me not tisci. Ne smem bit predolgo na nogah. Hvala bogu usaj slabosti nimam vec usaj nekaj.
Pozdravi lepo zeno in vse dobro vama zelim. ❤️

nicolletta
cestitke se enrat.
Ja res cudno da imas sele cez 3 tedne pa visoko beta mas bosta 2 🙂.
A si vprasala ce so se mogoce kaj zmotli z datumi jst sm imela tocno cez 14 dni.
Kar tice bolniske, naredi tako kot je za vaju najboljse ce se ne pocutis ok in ker imas daljso voznjo, raje pocivajta kot, da bi se kdaj krivila za to, da ni slo skos.
Uso sreco se 1x 🤗🤗

Hej punce. V sredo imam predviden prenos zamrznjencka. Drzite pesti, da se dobro iztece 💪💪💪

Hej. Da se javim. Vceraj prestala transfer. Zdaj pa lepo doma grejem in cakam na test. Sicer so ze mislili da bom mogla pod anastezijo ker sem imela not nekaj zalepljeno ampak pol k sreci slo brez tega. Malo sem krvavela.danes sem mela se malo izcedka rjavega toliko da je res cisto malo bilo. Ampak to sem mela po vstavitvi utrogestana pol ko sem sla na wc vidla. Saj so sestre rekle da bo mogoce se kaj pa da ni to nic. Se cisti se kaj. Me kar boli na case pa spika not. Ampak pocivam.
Drzim pesti za vse pluske. Ostalim pa cestitam.

Nicolletta, Čestitke za visoko beto 😊

Fracek držim pesti v sredo!

Pikica1234, lepo grej piko 😊

Jaz pa sem danes začela s femaro, drug teden imam pa prvi uz.

Super orhid, porocaj kako gre da vem kaj pricakovat novembra😊

Nicolletta,
nama so tudi dali prvi pregled 3 tedne po krvnem testu … vem, da naj bi bil termin sicer 2 tedna po krvnem, ampak midva sva potem počakala še en teden. Mislim, da nič ne zamudiš, ampak seveda lahko pokličeš, če je možno prej na pregled. Pa res velike čestitke!

_ena_90,
rok je 12.03.2021. Še dobrih 5 mesecev … prvi tedni so šli ful počasi, zdaj pa kar letijo, se mi zdi. Ja, enako, ne more biti dolgo na nogah, k sreči lahko res dela od doma tudi s kavča, ampak oktobra po pa morala 2-3 na teden na lokacijo… glede tiščanja in špikanja pa se zdaj nič več ne pritožuje 🙂 Se ji pa že precej pozna, kaj pa tebi?

kolesarko84
ooo smo pa zelo blizu, moj je 3.3.2020, gleej da javis ta veseli dan 🙂🙂🙂
Noo jst hvala bogu po eni strani sm trenutno brezposelna in mi pase vse tole tako, ce bi bila pa v svojem poklicu (med. Sestra) bi mogla pa vseekakor na bolnisko. Ne bi zmogla. Ze zdej sm cist ubita, kaj sele bo🙂
Ja meene se spika in tisci, ampak to cist od dneva odvisno. En dan ko, da sploh noseca nism, drug dan pa komi sama sebe prenasam.
Noo pri meni vee zelo malo ljudi glede nosecnosti, partner, sestra, mama in ena prijateljica❤️ za ostale se nism se odlocla povedat, saj me skos skrbi ce je vse okej, sej ves da sm mela 2 pikici pa je eni nehal bit ❤️ in to me cist potrlo. Ampak se boriva s tem da pridema do konca.
Ti si napisal, da se ji precej pozna, meni se nic 🙂 tako da skrivanje se uspeva.
Povej mi spol ze veta?
Vsee dobro vama zelim ❤️🤗🤗

Ena_90 in kolesarko84 potem nas je pa kar nrkaj marcevskih jaz imam rok 25.3…ceprav bo sigurno prej ker sta 2 :p.. Se pa tudi meni kr naenkrat precej pozna do 14 dni nazaj sem se nosila svoje hlace sicer odpet gumb zdaj pa kr nankrat je trebuh zrasel pred mano :p coerav zredila sem se pa le 2kg…tudi mene vcasih spika se pa kaj crvici vcasih pa nic utrujenost in slabosti so pa tud hvalabogu minile zdaj se pocutim kot da nisem noseca.. Tud jaz ko malo prestevam mesece ne morem verjet kako hitro je minilo se kr priavljam pocasi ds bom zacela po trgovinah hodit in komej cakam 😊

fracek
imaš prenos v spontanem ciklu? Jaz bi imela ta mesec prenos zamrznjencka v spontanem, sem šla na uz 10 in 13 dan, pa mi folikel ni nič zrasel, je bil 12mm. Tko da nevem očitno sploh ne bo ovulacije. Žalostna 🥺 Zato mi je prekinila, predpisala estrofem in grem naslednji cikel… Ful sem že obupana če bo kdaj uspelo 🙁 🙁

Toskanska
Zakaj ne bo transferja? Do kdaj pa naj bi jemala Estrofem oz.kdaj naj bi začela z Estrofemom?

Jaz sem imela 11.dan cikla na UZ 11mm folikel. Na 12.dan cikla sem začela jemati Estrofem, ki ga še jemljem. 15.dan cikla je bil folikel 23x16mm. 21.dan cikla je transfer. Estrofem naj bi jemala še 14 dni po transferju (do testa).

maja2020
estrofem bom začela 2.dan naslednje menstruacije, nato pridem 12.dan na uz. Prejsnic ko sem imela prenos zamrznjencka je bilo enako, transfer sem imela ze 14.dan ko je bila ovulacija. Čeprav mi je čudno da imam že 14 dan transfer če so zamrznjecki stari 5 dni. Kje pa si vodena? Jaz pri ursuli Reš.

maja2020
transferja ne bo, ker je rekla da bi folikel moral kaj zrasti, da je lahko zaostal in da ne bo ovulacije..

Toskanska
zanimivo. Jaz imam jutri transfer. Mi je zanimivo zato, ker sva bili prakticno na istem s folikli na 10.dan oz.11.dan, postopek pa je popolnoma drugacen. Jaz sem morala zacet jemat estrofem ze 11.dan, pa ga nisem mogla dobit tako hitro v lekarni in sem zacela sele 12.dan. 15.dan sem spet imela UZ, ti pa nisi nic naredila ampak cez par dni sla na UZ kjer je bilo.odloceno da ne bo nic. Zato nic ne razumem.
Morda je bil pri tebi endometrij problem na 10.dan? Jaz sem ga imela 11.dan 7mm in vodilni folikel 11mm.
Vodena sem v tujini.

toskanka,
tudi moj trenutni cikel je zatajil… sluznica se ni debelila, folikli niso rastli, zato je bil ET skenslan. Upam na vec srece prihodnjic.

kako ET 5. dnevnega zarodka ze na 14. dan? si prepricana, da to kaksna pomota?

vijolica2020
in
toskanska
jaz sem imela prejsnji mesec ET v naravnem ciklu. Transfer 5dnevnega zarodka je bil 16.dan. neuspesno.

Zdaj imam transfer 5dnevnega zarodka 21.dan.

toskanska
kako si transfer imela prejsnji mesec? Z Estrofemom ali brez, ko si imela transfer na 15.dan? Ker z estrofemom, kakor sem informirana, naj ne bi bilo ovulacije.

Etz sem imela takrat 15.dan, sem šla pogledat. Tudi takrat sem od 2. Dne jemala estrofem, 10 dan sem imela uz. zgleda da je bil folikel že tako velik da je zato dala čez 5 dni že transfer. Ne vem.. Ful mi je čudno ker ima vsaka drugače. Za endometrij mi sedaj ni nič rekla da kaj ne bi bilo v redu. Samo da je folikel isto velik kot pred 3 dnevi in da zdaj ne bo nič. Itak me je odpravila v 3 minutah. Ne vem, loterija v glavnem.

maja2020
transfer zamrzn. sem imela od drugega postopka, to je bilo januarja 2020. Sedaj pa imam zamrz. s tretjega postopka ki sem ga imela avgusta.

Ja, ene par nas pa je marčevskih – lepo, da IVF deluje 🙂 bom sigurno napisal na forum, ko bo prišel ta dan.

_ena_90,
to je pa res bolje ne delat v takih razmerah (še korona povrhu vsega). Tako da kar uživaj doma 🙂 Tudi žena ne vem če bi lahko opravljala kak tako zahteven poklic. Zdaj se OK počuti, ampak se res čuva.
lp vsem

New Report

Close