Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Pikapolonica se ustaja upanje glede na to da imaš še 6 dni do menstruacije. Lahko te še preseneti plusek. Toskanska tudi ti se ne ubupat. Od ženske do ženske je različno. Držim pesti za obe 🤗❤️

Pikapolonica, kaj pa če imaš vgnezditveno krvavitev, a ni še malo zgodaj za menstruacijo? Držim pesti 💕

Menstruacija se ni, ampak samo izcedek. Bomo videli. Nazadje ko sem zanosila nisem mela nobene krvavitve.

Pozdravljene (so)borke!

Se po več kot letu prebiranja forumov na temo IVF še jaz priključujem debati in spodbudi. Tako je, ko sem v fazi optimizma, forume izklopim. Ko sem v fazi razočaranja in iskanja motivacije za naprej, pogosteje kliknem na te vsebine.

S partnerjem sva v 14. mesecu postopkov na GK Ljubljana. Za nama je 5 neuspešnih transferjev (niti do krvnega testa nisem prišla), januarja letos sva vstopila v 2. postopek. Konec februarja imam predviden scratching pred transferjem “pingvina” brez terapije v marcu.

V diagnozi imava sicer žensko neplodnost z moškimi dejavniki, ampak smo le-te z ICSi metodo zaobšli. Sedaj smo v fazi, ko preprosto ne pride do vgnezditve (včasih tudi blastocist 4AA). Mislim, da je moja starost tukaj glavni faktor in nama ne preostane drugega kot preizkušanje do konca… ali pa dokler, se mi ne odpelje 😉 Trenutno imam še zaupanje v konkretno kliniko in ne razmišljam o menjavi.

Se bom še oglasila, ko bom imela kak nasvet/informacijo, ki bo kateri izmed punc prav prišla.
Srečno vsem!

Panda Negra, meni so punce svetovale 100mg aspirin po transferju. Menda vpliva na boljšo prekrvavljenost maternice. Sem vprašala sestro in je rekla, da škodit ne more..

Pikapolonica, timingbje ravno pravi za vgnezditveno.. držim pesti

Hvala,

Nestrpna.
So mi jih dejansko “samovoljno” predpisali na recept in sem jh že prevzela.
Zdaj samo še odštevanje do (ponovne) akcije.

Jaz sem danes zjutraj naredila ponovno test, 12 dni po etz, je negativen. Mislim da bom prenehala z estimo in estrofemom, ker mam že ful povečane in boleče prsi.. Da počakam na menstruacijo in se mi telo čim prej normalizira.
Pikapolonica kako si ti?

Imam obcasno izcedek, test je negativen. Za vsak slucaj se jemlem estrofem pa estimo. Imam rahle krce, slabo mi je. Ampak to je vse posledica teh tablet. Treba se bo kmalu postavt nazaj na noge, ker mislim da se gre lahko takoj v novi postopek.

Punce zanima me koliko celic ste pridelale v postopkih in kaksen postopek ste imele (kratek/dolg). Malo sem v dvomih, sla bom v tretji postopek in upam, da se bo terapija kaj spremenila.
Ja se imela obakrat kratek postopek, v prvem sem imela 5 celic v drugem pa 8.
Ali mogoce veste v katerih primerih se dela dolgi postopek?

Jaz sem imela 2x kratek in 1x dolgi postopek. Rekli, so mi, da malo poizkušajo. V 1.kratkem sem pridelala 10 celic in 2 bl. Sem zanosila z zamrznjenčkom, zal je sledil ss. Imela sem polip, ne vem, če je bilo to kaj povezano. Drugi kratek postopek 5 celic, 1 opoljena, brez uspeha. Nazadnje sem imela dolgi protokol, 7 celic, 1 oplojena. Razočranje na višku. Zdaj cakam 1.UZ, da vidimo, če pikici bije♥️. Tako da očitno res ni pravila. Kot sem že omenila sem po transferju jedla aspirin 100mg, za prekrvavitev.

Sicer pa, dokler ni rdeče tečke, ni konec…

Nestrpna kako je bilo takrat ko si imela ss? Si kaj cutila? Js sm zdej dvakrat mela cca 2-5mm rjavkastega izcedka med izcedkom ki je zaradi estime… Danes me pri levem jajcniku tko cudn spika in me je strah da ni kaj narobe… UZ imam pa sele 25ga in me je prov strah vs cas kaj ce je kaj narobe…
Kako si ti kaj? Kdaj imas UZ?

Živčna, brez skrbi. Dokler čutiš špikanje, povečane prsi, je to pomoje dober znak. Jaz pri SS, nisem čutila več nič od tega. Nisem nič krvavela, samo srček ni utripal na UZ.
Sicer pa, ce se ne motim, si že bila na pregledu in je vse bp. Uživaj in se poskusi čim manj sekirat. ( Si želim, da bi sama znala upoštevat svoj nasvet🤨)
Jaz podbno kot ti, odstevam do uz 25.2. Se mi zdi tako dalec. Poskušam bit čim bol zasedena, da dnevi hitreje minevajo. Sem pa ekstremno utrujena, upam, da je to dober znak😊.

Nestrpna ti si v LJ? Ja ce si utrujena je dobr znak… Jas sem tudi ful… Se 9 dni pa bo ☺️

Živjo, še ena tukaj, ki bo šla prvič v postopek drug mesec 🙂
Pri nama pa je problem azoospermija, nič spermijev v izlivu 🙁 Je pa partner prejšnji teden imel TESE, kjer so našli dva spermija kar je bilo zelo pozitivno presenečenje za naju, ker ob treh spermiogramih ni bilo niti enega, tako da ga čaka še enkrat isto, da bodo uporabli sveže plavalčke v postopku 🙂

Mladikica88 in Melindaa hej hoj, jaz jo pričakujem tudi tam nekje 4.3., zna bit pa da pride že kakšen dan prej, tako, da se vama pridružujem. Sem pa nekaj let mlajša, je pa partner vajinih let 😛

držim pesti za vse, ki se borimo in da bi čimprej zagledale pluske.

Nestrpna in ostale, ki ste srečke nosečke… Kako ste kaj z jutranjo slabostjo? Hodite v službo?
Jaz od prejšnega ponedeljka dalje delam in to z vedno hujšo slabostjo. Danes sem začela še bruhati v službi… Res neprijeten kraj za to. Ima še katera podobne težave. Pri meni je tako da dejansko sploh ne morem normalno delati in se 3/4 časa ukvarjam sama s sabo… In se sprašujem ali naj grem raje na bolniško oz. kaj naj naredim… Bolniške si res ne želim, ker sem že dobila očitano čez da sem ves čas na bolniški. S tem se ful obremenjujem samo počutim se pa res katastrofalno… Ima katera podobno izkušnjo in kaj je naredila?

Živčna, jaz sem zaenkrat imela srečno in mi še ni bilo slabo. Danes zjutraj malo.
Če bo tako hudo, da ne bom mogla delat, bom vzela bolniško. Mislim, da je v tej situaciji najbolj pomembno, da so naše pikice zdrave…

Pika viva, kako si ti?

Nestrpna Evo dala sem kri v Mb, zdaj se peljem domov ob 13:00 me pokličejo kaksen je rezultat. Drugače sem vredu nič me še ne matra kej posebnega razen lulanja ponoči, utrujena sem skos, križ me buli, zize so večje boleče na momente in to je to 😊 ve pa vidim da že mate probleme z slabostjo hvala bogu me še ni to doletelo 😊

Pika viva držim pesti za lep rezultat…

Nestrpna ja maš prav… pikice so najbolj pomembne. Razmišljam, da če bo jutri še tko da bom ostala doma. Nimam kaj.

Kako pa ste ostale kaj, ki se špikate, čakate vstavitev, čakate rezultate vstavitve al pa ki ste že nosečke?

Lep teden vam želim 🙂

Evo, da se se jaz malo javim… cakamo na 27.02 da gremo se na zadnji posvet in potem akcija…
Moram samo se kri dat za SPB in potem imava vse.
Punce tiste ki imate tezave v sluzbi zaradi bolniske…mislite na vase pikice ki so na 1 mestu, spomenika nam nihce ne bo postavil na delovnem mestu🙄 jaz imam tako sluzbo, da bom po vsej verjetnosti bila 3/4 nosecnosti doma, pa kaj cem🤷‍♀️.

Živčna, jaz se prvič javljam v tej temi, ker sem zanosila v 1. postopku ravno konec leta preden ste odprle novo temo za leto 2020 🙂

Trenutno sem v 13. tednu in sem nekje od 6. ali 7. tedna dalje doživljala točno to o čemer sedaj pišeš ti. Prej popolnoma nič, še kavo sem veselo pila zjutraj (brez tega ni minil dan), potem pa kot bi odrezal, slabosti in malo za tem pa še ekstremna utrujenost. Tako, da ne, v takem stanju nisi sposoben delati 8-urnega delavnika, pa čeprav pisarniškega – jaz sem morala dopoldne vsaj še 2-3 ure odspat, da sem približno normalno funkcionirala čez dan. Počasi se mi zdaj vse skupaj umirja, ni pa še čisto tako kot prej. 🙂

Držim pa pesti za vse v tej temi in upam, da bo letos res pravi baby boom! 🙂

New Report

Close