Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Vijolica2020 potem sva na istem…kateri poizkus je biu pri tebi? Si v Lj v postopku?
Jaz se ne sekiram tolko ker bom imela stimuliran postopek s Femaro ampak vseeno bi rada vedela kdaj imam O.

mladikica88
jaz sem si kupila Clear Blue digitalne teste za dolocanje ovulacije. Ja, so kar dragi (27€ 10 kosov) ampak tocno vem kdaj imam ovulacijo in ko mi njihov ni pokazal, sem postala malo zaskrbljena in sem letela v lekarno kupit in takoj testirala. Pa mi je Clear Blue pokazal plus medtem ko njihov pa naslednji dan. Jaz sem jih poklicala ko je bil plus na mojem testu, 6.dan od tega dneva je bil prenos. No, na koncu koncev sem si rekla da če se že gre za pikico, nic ni predrago😇🍀
MajaLa
UZ so še vedno takrat, prenos okoli 11.30 se mi zdi (jaz sem imela takrat) za punkcijo sem pa pozabila …

Da se se jaz malo javim po parih mesecih..
Najprej cestitam vsem za nove pluske sem prebrala da vas je kar nekaj res se enkrat cestitke vem kako ste vesele zdaj pa lepo pazit nase… In hkrati mi ke tudi zal za vse tiste ki ste dobile menstruacije in vam zelim veliko srece prihodnjic..
No jaz sem zdaj v 14tednu in red dvema tednoma smo imeli ze nuhalno koncno en pregled kjer je bil lahko partner zraven in izvedela sva da marca dobiva dva zdrava dojencka ki sta sedaj velika ze vsak po malo vec kot 8 cm meni se to zdi ogromno sploh ker st dva in se mi skoraj se nic ne pozna trebuscek pa sem prakticno zdajle v 4 mesecu.. Spol se nisva zelela vedet saj je za mojega partnerja to da sta dva do nedavnega bil kar sok tako da greva lepo pocasi..
Evo moj partner se je komej sedaj privadil nekako na idejo da sta dva in zdaj ze panicno isce za kupit nov avto in razmislja kako bomo delali prizidek najbolj pa me zabava ko vsaketoliko pride do mene s kaksnim vprasanjem npr. Ej a mislis da bova sploh vedla kater je kater? In pa ali joh bova mogla isto oblacit? Itd skratka pestro.. Koncno sem zbrala pogum da bom tudi povedala domacim saj se mi zdi da zdaj nekako ze lahko in res komaj cakam da vidim njihove odzive poigravava se tudi z idejo da bi da gre za dvojcke obdrzala zase in vse skupaj lepo presenetila na prvem obisku v bolnisnici ali doma…
Skratka vso sreco se enkrat vsem in up da vse docakate tiste pluske cimrej ❤️

mladikica,
bil je prvi ivf in prvi svezi et. sva na ceskem. upam da prihodnji mesec vse v zvezi z ovulacijo stima, saj je zame predviden naravni ciklus s stopko.

gaja,
cestitkeee :)) ce vama uspe zadrzati zase, da sta na poti 2, in vaju ne izda niti tvoj trebuscek, bo moglo biti presenecenje najblizjih ogromnooo 🙂

Hej punce 🙂
Danes sm po pošti prejela kopijo PAP brisa in sm tok srecna in hvaležna da mi je moja osebna gin dala pod nujno, da mam vse papirje zrihtane za prvi postopek. Sredi oktobra pricakujem M in kratki IVF postopek. So mi pa danes spulili 8ko, se dobro da so mi najdli tremin pred IVF jem da se mi lepo zaceli do takrat.
Vceraj in danes sem delala ovulacijski test in se mi je pokazala ful mocna črta, tko da upam da bo jutri se “šansa” pa se mogoce posreci po 4 letih ☺️
Čestitke za pluske punce! Ostale pa bodimo močne in bo posijalo sonce 🌞❤️

Žoga,
pri meni se je žal zapletlo… dva dni po krvnem testu sem zvecer imela krce jn zjutraj malo krvi na papirju. Potem vse ok. Grem vseeno se pokazat, pa niso videli gestacijske vrecke, beta je pa narasla samo malo. Cez dva dni mi je beta padla, se vedno se nic ne vidi. Ocitno mi pikica ni bila namenjena😥 se pa sprasujem, ce ostale tudi tako pridno pocivate, ker jaz sem naceloma 14 dni bolj kot ne res prelezala, potem grem pa v nedeljo malo naokrog, zvecer pa ocitno vse narobe. Tako zelo pozitivno sem sla v ta postopek, prvi plus sploh po vec kot dveh letih, potem se pa konca😥😥😥 je se katera imela taksno izkusnjo? Jaz sem mislila, da je beta 300 po 14 dneh kar v redu, pa tudi to ni merilo za uspeh.

Ena11
res mi je zelo žal, ampak ne obupaj!
Jaz sem na krvnem imela hcg nekaj čez 3000 je pa na izvidu pisalo, da vse kar je nad 10 je ok.
Počivala sem en teden po transferju, potem sem šla za en teden delat na lokacijo, ker mi je tako čas hitreje tekel, od krvnega pa delam od doma tako da je čim manj stresa. Ena me je vprašala kaj je bilo tokrat drugače, kot pri prejšnjih postopkih in razen tega da sem tokrat imela Utrogestan, prej pa Crinone (une sirčke) se ne spomnim neke bistvene razlike.
Se mi pa sedaj dnevi do prvega UZja še bolj vlečejo, kot prej do krvnega… Rada bi še eno potrditev, da je vse ok in da je vse to res, da ne sanjam!

Pozdravljene, sem pred odločitvijo za OBMP in ker dajejo skope informacije, ne zanima ali je treba injekcije in vsa zdravila plačati, ali vse krije zavarovalnica? Sem namreč izgubila službo zaradi korone, zaradi mojih let pa s postopkom ni za čakat.
Za odgovore bom zelo hvaležna.

Zenyatta čisto vsak eur plača zavarovalnica, niti eur stroška nisva imela. ☺️
Ena11 jaz sem tudi imela podobno izkušnjo, najprej beta čez 300 in potem vse ok dober teden, sem šla malo športat in takoj zvečer krvavitev in beta začela padat, potem naslednji dan SS.. 😭
Ampak zagotovo ni povezano s tem, da ne ležimo, tako zgodaj so neke genske nepravilnosti, zato plod odmre.. Drži se, bomo že prišle do svojih štručk.. 🤗

Zenyatta
je odvisno tudi kam se prijavis. V ZD Dravlje imas za doplacat krvne preiskave in pa odvzem krvi za proti spolnim boleznim. Mislim da sva oba s partnerjem za vse to doplacala okoli 150€ Je pa res da si tam prej na vrsti. Te pa na to tam tudi prej opozorijo na prvem pregledu, preden gres v sam postopek.
Tudi jaz sedaj cakam menstruacijo, s katero grem v drugi postopek. :)))
Se beremo!

Zdravo punce. Danes zjutraj sem na ovul. testu imela ze skoraj enako mocni crtici. Res upam, da bo prislo do “vrha”, da bom lahko sla naslednji teden po pingota. Bom naredila danes zvecer se enega, da vidim, ce se bo testna crtica se kaj dodatno ojacala.

Ena11, zal mi je in upam, da ti naslednji uz vseeno prinese pozitivnejse novice. Drzi se ❤

Aja, to sem vas se mislila vprasat; ali se kateri dogaja, da ima v casu predvidene ovulacije po spolnem odnosu krvav izcedek? Pri meni je to zelo pogosto. Grem po akciji na wc, se izloci malo krvavo skupaj s semenom, potem pa se malo na vlozku in potem ne krvavim vec … svasta.

Fracek meni se je večkrat to zgodilo, naslednji mesec po neuspelem ivf ponavadi.. Sem imela ful močne ovulacije verjetno zaradi hormonov in vsega pa, sem opazila med sluzjo krvav izcedek, oziroma bolj rjavkast. Mislim, da nič ni to takega..

Lucky555
in
lili93
hvala za odgovore. Jaz sem v Postojni in za teh 150€ so mi rekli takoj ( za AMH in splolno prenosljive bolezni). Skrbi me še vse ostalo naprej.
Lucky555,
kje pa vam ni bilo potrebno nič pačati? Kaj pa glede še kaksnih ostalih dodatkov, ki jih je priporočljivo jemati in so tako ali drugače v lekarni in brez recepta? Ste mogle še kaj jemati?
Hvala vam, zlate ste! 🙂

Zenyatta na GK v Ljubljani punce ne rabimo nicesar placat, vse gre preko napotnice. Od dodatkov je pa fino jematvsaj folno kislino pa se to imas v dm-u ogodno ce vzames njihovo znamko mislim da se klice A-Z mama ce se ne motim.

Zdravo punce.

V torek sem imela punkcijo pod narkozo v GK Lj. Ok razumem da boli pa to. Ampak mene se danes vse spana not. Napihnjena sem vendar isto kot takrat ko sem si dajala inkecije. Boli pa me se taka topa bolecina. Ko sem na miru je ok, ko pa se vstanem al pa vsedem pa zaboli. Pa ne vem je ce to ok ravno. Ker v lj so mi rekle da kak dan boli. Pa nisem obcutljiva saj imam visok prag bolecine. Samo ne vem ce je to ok .
Hvala vam za pomoc.

Zivjo punce! Danes imela krvnega, nosecnost potrjena 😇 beta okoli 1500🥳 srecna, smejem se in jocem istocasno😊😭 moj prvi plusek v zivljenju🙏🏼 Kar vztrajajte, ne obupat, nasi soncki nas cakajo 🌞

Ena11
zal mi je… nisem pa dobro razumela, a si bila aktivna dosti? Kaj nasplosno menite punce o temu ce bi se sle ali ne bi v sluzbo? Bom povprasala ko bom na 1.UZ-u , ampak do takrat bo minilo se 2 tedna. Jaz pa en teden nazaj cutim bolecine v maternici, sem slisala naj bi to tudi bilo raztezanje. peljem se 1h v sluzbo do tam in 1h nazaj.. saj bom poslusala svoje telo ampak niti sama ne vem ce ta voznja lahko nekaj vpliva 🧐
Zenyatta
jaz sem si kupila folno kislino Novalac in jemala 3 mesece pred prenosom, pa tudi pila sem maca prah.
Pikica1234
ce bolecina ne mine, poklici jih in povej kaj se dogaja. Meni je bilo podobno, bolecina je bila prisotna v zelodcu kot da bi pojedla nekaj pokvarjenega in tolk sem bila napihnjena da sem zgledala kot noseca v 4.mesecu. Ko sem prisla na pregled so ugotovili da imam hiperstimulacijo jajcnikov. Kar klici jih ce ne mine. 💛

Hej. Hvala za pomoc. Pa kaj,pol ti niso nardilo transfera al kako? Saj se ze umirja malo. Ko lezim al pa sedim na miru je ok. Ko pa grem malo,pa tak zbada ni fajn obcutek. Pa zdaj je malo lazje ker nisem mogla do danes na wc, po moje se to bilo malo krivo. Lulat pa hodim non stop. Vsaj to
Cestitke nicolletta🤗

Bravo Nicoletta🥳🥳🥳si mi vlila novo upanje…si kaj posebnega delala zdaj pred uspesnim transferjem?

Hvala punce🥰

Pikica1234
ne, ni bilo svezega prenosa, takrat sem morala pocakat dve M da se vse to umiri, zarodke pa so zamrznili.
mladikica88
zdaj sem pila maco, drugace pa sem sla psihicno cisto druga v ta postopek. Na najvisji vibri recimo😁 malcek sem odklopila, nisem se pa nikoli odpovedala zelji da imam otroka, ampak nekako nisem zelela da mi bo samo ta stvar v centru mojega fokusa. Drugim stvarem se obrnila in nekako zaupala visji sili da moj otrocicek pride ko bom sama srecna in zaljubljena v zivljenje, ne glede na zunanje dogodke. obenem pa mislim da je to nekaj najbolj vrednega kar lahko damo svojim otrokom: zaupanje v zivljenje in ljubezen proti zivljenju. Se opravicujem 🤪 Mogoce ze malo hormoni delajo 😅

New Report

Close