IVF/ICSI/IUI 2020
Zdej že tok cakam ta četrtek da vidim a bo M al ne.. Mi je pa ginekologinja povedala da je pri njej praksa, da ko dobis napotnico za ivf da jih veliko zanosi po naravni poti 🙈 očitno psiha?
No, kakor koli že, drzim pesti za vse ki grejete pikice (vas je kar nekaj), da bojo same pozitivne novičke ❤️
Pozdravcek vsem borkam! Mi pomagate razjasniti adimistrativne faze nasih postopkov? Kdaj je zakljucena posamsezna faza in kdaj se zacne naslednja? Nekje sem zasledila, da en postopek, IVF ali ICSI, pomeni to, da je optavljena punkcija. Ce se postopek ni ‘zakljucil’ s punkcijo oz.se je zaradi razlicnih razlogov ustavil pred njo, se to ne steje kot postopek. Ali prav razumem?
Kaj pa.potem? V primeru, da so zamrznjencki, pisete o tem da boste spet dobile napotnico oz.morate dobito napotnico…ali so te napotnice tudi del postopka IVF/ICSI ali se to steje posebej kot del izven postopka in je IVF/ICSI zakljucen s punkcijo ter transferjem svezega zarodka, potem pa je treba za vsak ET novo, svezo napotnico? Kako je s tem, katera ve?
Punce samo se spomnite, rjavkasto zna bit tudi vgnezditev. Jaz zadnjic nisem delala testa,tokrat pa bom. Ne da mi se vec cakat do krvnega,al bo al ne bo. Moji zivci tega ne prenesejo😅
Tudi zdaj pred prenosom grem na morje in se malo uzivam v poznem poletju. Kako pa se kaj obnasate po prenosu? Ste na bolniski? Jaz sem zadnjic bila, ampak tokrat ne bom. Samo tiste prve 3 dni, potem pa se zelim zamotiti…
Meni Reš ni nikoli svetoval aspirina 100, kolikor vem ga dobiš samo na recept. Meni je rekel naj vzamem kaksen lekadol proti bolečinam.
Žoga, 8900 Čestitke!!!!!
Rean, jaz sem v lj in mi predpišejo aspirin 100. Dvakrat sem imela neuspešen prenos brez, v tretje, ko sem ga jemala pa sem zanosila. Nazadnje sem ga spet imela a zal neuspešno. Zdaj ga bom spet jemala.
Jaz sem imela danes UZ in zdaj doma delam teste. Po transferju bom imela bolniško na dan transferja in morda se en dan.
Orhid : ali imaš prenos zamrznenčka. Kdaj boš pa začela z aspirinom in do kdaj jemlješ – do testa?
Vem da je včasih (par let nazaj , ko sem bila v postopkih) Reš ful predpisoval aspirin v Lj pa tega tut omenil niso. Naj bi pomagal pri vgnezditvi.
Sem pa opazila da sedaj pri prenosu zamrznenčkov delate samo urinske teste za določanje ovulacije. Ali še vedno jemljeno kri za določanje hormona in uz ko hormon pade oz. zraste da določijo ovulacijo?
Nicolletta : od kdaj pa to ? pa ja ne zarad korone? ene pou leta nazaj sm vidla da so ene še hodile na odvzen krvi. Men teli lističi nikol niso prov pokazal črtice, še takrt k sm nazadnje mela prenos zamrznenčka mi listki niso prov pokazal , sam so itk uz-je delal , tko da se niso za listke sekiral. Me je strah da falijo dan in pol zarad tega nau +