Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Scorpionka
jaz sem dobila samo injekcijo v ta zadnjo oz v levo bok 😁 moram rečt, da me je bilo bolj strah, kot pa da bi bolelo. 8x mi je delal punkcijo, pa moram rečt, da je bilo tako hitro konec, da drugega nebi vzela. Se mi je zdelo, da traja ta del max 2min. Itak ti reče, da pri vsakem foliklu sam poveš, da si pripravljen in se s tem zamotiš. Enkrat sem imela eno lažjo operacijo in imam zelo negativne spomine na splošno anastazijo… Ali pa v primerjavi z popadki, ki sem jih imela pri sinu, je bila ta bolečina 3 od 10, 10 pa popadki 😁 verjetno imamo različni pogled na to, samo če se psihično pripraviš ni hujšega….

vijolica2020
mala_zaspanka,
hvala za delitev izkušnje. Sej najhujse je pomoje to k ne vem kaj pričakovat, pol bo pa že, nimam lih nizkega praga bolečine, pa tut ce bi mela se teh 5minut zdrzi, sej se ve za kaj 👶❤️
Zdej že tok cakam ta četrtek da vidim a bo M al ne.. Mi je pa ginekologinja povedala da je pri njej praksa, da ko dobis napotnico za ivf da jih veliko zanosi po naravni poti 🙈 očitno psiha?
No, kakor koli že, drzim pesti za vse ki grejete pikice (vas je kar nekaj), da bojo same pozitivne novičke ❤️

Pozdravcek vsem borkam! Mi pomagate razjasniti adimistrativne faze nasih postopkov? Kdaj je zakljucena posamsezna faza in kdaj se zacne naslednja? Nekje sem zasledila, da en postopek, IVF ali ICSI, pomeni to, da je optavljena punkcija. Ce se postopek ni ‘zakljucil’ s punkcijo oz.se je zaradi razlicnih razlogov ustavil pred njo, se to ne steje kot postopek. Ali prav razumem?
Kaj pa.potem? V primeru, da so zamrznjencki, pisete o tem da boste spet dobile napotnico oz.morate dobito napotnico…ali so te napotnice tudi del postopka IVF/ICSI ali se to steje posebej kot del izven postopka in je IVF/ICSI zakljucen s punkcijo ter transferjem svezega zarodka, potem pa je treba za vsak ET novo, svezo napotnico? Kako je s tem, katera ve?

Hvala vsem za čestitke! Naredila še en test in druga črtica je vsakič bolj temna.

Scorpionka
mene je tudi tokrat po transferju “kuhalo”, okoli 37. Pri prejšnjih transferjih me ni.
mladikica88
tole je bilo petič in pri prvih štirih sem vedno točno po enem tednu dobila m.

Zoga cestitke 🤗
Jaz pa danes 10ti dan in test spet negativen 🙁

Cedevitka pa mas kake znake za prihajajoco M?
Jaz sem danes 9ti dan po et in ko sem sla zjutri na wc sem opazila malo rjavega izcedka🤦‍♀️in me je kap. Prejsnjic sem vsaj do 13ga dne zdrzala😕

Mladikica88 nimam, ampak tko nimam svojih M. Ulilo se mi bo verjetno nekaj dni po prenehanju jemanja tablet…

scorpionka
upam, da bos zagledala + in ne bo potrebno v postopek✊✊✊

Jupi punce, dočakala mail in so me sprejeli že s to menstruacijo. VESELAAAA 🥰

Drugače pa kaj se anestezije tiče sem js označla pod lokalno. Bom zdržala za 🤰

Punce samo se spomnite, rjavkasto zna bit tudi vgnezditev. Jaz zadnjic nisem delala testa,tokrat pa bom. Ne da mi se vec cakat do krvnega,al bo al ne bo. Moji zivci tega ne prenesejo😅
Tudi zdaj pred prenosom grem na morje in se malo uzivam v poznem poletju. Kako pa se kaj obnasate po prenosu? Ste na bolniski? Jaz sem zadnjic bila, ampak tokrat ne bom. Samo tiste prve 3 dni, potem pa se zelim zamotiti…

Oj Nicoletta, ja jaz sem ta primerek ki se bori z rjavkastim izcedkom🙈
Drgace je pa meni dr ki mi je delala prenos dala bolnisko do testa ko je zvedla kje delam…sej ne vem ce ne bi jaz tudi za vikend delala test🤔

8900
a so potrdili danes? 😉
Jaz tudi čakam še krvnega in imam mogoče neumno vprašanje, a moraš biti na tešče za odvzem krvi?

lep pozdrav,

konec meseca štartam s prenosom zadnjega zamrznenčka v zadnjem postopku in me zanima , če katera od vas jemlje aspirin 100 po transferju. Naj bi ga priporočal Reš, v Lj pa ga ni omenil nihče.

žoga , ne ni potrebno biti tešč

Meni Reš ni nikoli svetoval aspirina 100, kolikor vem ga dobiš samo na recept. Meni je rekel naj vzamem kaksen lekadol proti bolečinam.

mala_zaspanka
kako se počutiš, midve sva imeli isti dan transfer, danes 4 dan po et. Jaz mam dosti krčev v spodnjem delu trebuha, enkrat me je ponoči tako zabolelo, da sem se zbudila, tudi jajčniki me bolijo, non stop moram hodit na wc, drugače me boli in spika še bolj.. To so mogoce kakšni učinki progesterona, ker za znake je najbrž prezgodaj..komaj čakam da konec tedna naredim test 😁

mladikica88
kakor cutis,naredi… ☺️ jaz hocem vedet cimprej… neznam drugega nacina kot da probam ne pricakovat prevec…ker potem je razocaranje ogromno na krvnem…
rean
slisala sem ze nekaj punc govorit o Aspirinu..jaz sem v Lj,tukaj ga se nobena ni omenila se mi zdi… a naj bi nekako pripomogel vgnezditvi?

Žoga, 8900 Čestitke!!!!!

Rean, jaz sem v lj in mi predpišejo aspirin 100. Dvakrat sem imela neuspešen prenos brez, v tretje, ko sem ga jemala pa sem zanosila. Nazadnje sem ga spet imela a zal neuspešno. Zdaj ga bom spet jemala.

Jaz sem imela danes UZ in zdaj doma delam teste. Po transferju bom imela bolniško na dan transferja in morda se en dan.

Orhid : ali imaš prenos zamrznenčka. Kdaj boš pa začela z aspirinom in do kdaj jemlješ – do testa?

Vem da je včasih (par let nazaj , ko sem bila v postopkih) Reš ful predpisoval aspirin v Lj pa tega tut omenil niso. Naj bi pomagal pri vgnezditvi.

Sem pa opazila da sedaj pri prenosu zamrznenčkov delate samo urinske teste za določanje ovulacije. Ali še vedno jemljeno kri za določanje hormona in uz ko hormon pade oz. zraste da določijo ovulacijo?

rean
ne, tega zal ni vec. Ne UZ, ne jemanja krvi.
orhid
tudi mene zanima od kdaj potem jemljes Aspirim in do kdaj in kdo to doloci? Same se pa ne hi smele odlocit za to?

Nicolletta : od kdaj pa to ? pa ja ne zarad korone? ene pou leta nazaj sm vidla da so ene še hodile na odvzen krvi. Men teli lističi nikol niso prov pokazal črtice, še takrt k sm nazadnje mela prenos zamrznenčka mi listki niso prov pokazal , sam so itk uz-je delal , tko da se niso za listke sekiral. Me je strah da falijo dan in pol zarad tega nau +

New Report

Close