IVF/ICSI/IUI 2020
Metuljček91 jaz sem drugi dan po punkciji in neprestano lačna 😂 Pomoje je bolj to, ker sem doma in ne delam. Skozi mislim na hrano 😳 Me pa od punkcije še zelo boli in tišči v trebuhu 😏 ko berem kako malo se jih oplodi, me kar skbi… Jaz sem pridelala 6 jajčec, upam, da se sploh kakšen oplodi. Pa imate IVF postopek ali ICSI. Midva imava ICSI postopek….
ce strinjam s tomelo, da ni za obupat.
jaz sem imela 11foliklov, od tega 10 zrelih celic. z icsi so oplodili vseh 10, na 5. dan so naju pricakali 4je zarodki.
po statistikah se z icsi oplodi cca. 75-90% celic, koliko jih pride do 5ega dne, je pa drugo vprasanje. in vsaka ima drugacne izkusnje (velike razlike celo med postopki)
No pri nama je bilo na konziliju receno da bido delali icsi tehniko oploditve zaradi mozevega semena, potem pa ko sem po 1 poizkusu dobila domov odpustnico sem videla da je bil delan klasicen ivf. Prvic sem imela 6 celic in en zarodek ki je prisel do blastocoste zdaj v drugo delan isto ivf pridelala 9 celic 4 so zamrznili, enega grejem😊
Evo, danes sva imela prenos. Od 6 jajčec, sta se dve oplodili. Tako da, sem se po posvetu z ginekologinjo odločila za oba…. Zdaj pa dooolgih 14 dni… Pro prvi nosečnosti (ki je bila brez postopkov) sem imela dva testa. Eden ni pokazal nič, tale elektronski Clear Bue pa je tako pokazal nosečnost. Katere teste pa ve priporočate? Res niso poceni in nebi rada celega premoženja zapravila 😁 ste počakal res na 14.dan?
Drzim pesti za vse ki grejete svoje male pikice 🍀
Pri meni je danes 7 dan od etz,nobenih znakov, edino vceraj malo svetlo rjavega izcedka…
Drugace pa vedno delam test 10i dan-first sing in do sedaj je se vedno pravilno pokazal. Ko je bilo pozitivno in ko je bilo negativno…tako da sedaj ga bom tudi delala v nedeljo. Pa se cenejsi je in zelo obcutljiv. Js se rajsi doma soocim z realnostjo da potem na krvnem nisem prevec sokirana. Vedno pa grem na krvnega ker M tako ne dobim prej in ze v naprej povem kak je rezultat in se nikol ni blo drugac 🤷♀️