Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

mldikica88
tudi jaz sem imela gonal pa nisem imela nobenih stranskih ucinkov ali karkoli moje pocutje je bilo ves cas isto… Pridelala sem pa samo 3 celice ampak najbrz je krivo to da kljub temu da sem szata 27 let imam zelo nizko ovarijsko rezervo in vse tri celice so bile v enem jajcniku..

Zdaj sem prebrala kar nekaj zalostnih zgodbic pa me kr stisne drzim pesti za vse da se vam bo v bodoce lepse izteklo 🙂

Hvala za odgovore😊👍sej ni da bi mela neki ful stranskih ucinkov samo slabo mi je zadnje tri dni pa nic kaj takega ne jem pa utrujena sem nenormalno, sam spala bi.
Jutri imam se zadnji UZ potem pa stopka. Naj me kdo popravi ce se motim…ce dobim jutri stopko pomeni da bo v nedeljo punkcija?!🤔

Pri meni je bilo tako da sem dobila stopko npr. Danes punkcijo sem pa potem imela drugi dan en dan vmes sem bila brez vsega pa na dan ko sem dobila stopko sem uzela se citrocid.. Tako da ja ce jutri dobis stopko naj bi bila punkcija v nedeljo pa v soboto brez inekcij 🙂

Gaja3 hvala za hitri odgovor. Me je zanimalo ce sem v soboto na free bi se sla se malo kopat na naso obalo predno me dajo za 3 dni v vodoravno…

mladikica,
tako kot pravi gaja… stopka je predvidena tocno 36 ur pred punkcijo. ure so tu zelo pomembne.

jaz sem tudi imela na dan stopke zjutraj orgalutran(stabilizator foliklov), zvecer stopko in naslednji dan brez spikanja.

Hvala za odgovora,

kolesarko84
in
sanii8677.

Midva sva v bistvu začela februarja z moževim spermiogramom. Drugi spermiogram in telefonski andragoški posvet sta se zaradi korone zavlekla do maja, takrat sem pa tudi jaz prišla na vrsto s krvnimi in avgusta z ultrazvokom.
Glede na informacije, ki sem jih dobila med ultrazvokom, z mano vse štima, mož pa ima na žalost izredno slabo gibljivost spermijev, tako da so nama maja v moževih izvidih predlagali ICSI postopek. Tu se pa tudi vse zaključi. Nestrpno pričakujeva moje izvide krvnih preiskav in datum končnega zdravniškega posveta.

sanii8677
sicer še nisem prišla do te stopnje, ampak predvidevam, da bo to tvoj zadnji posvet pred špikanjem, razen če morajo narediti še kakšno dodatno preiskavo?

Ja pa komot gres mal na free… Jst sem si po punkciji a pred transferjem celo privoscila en babji vecer pa spila en koktejlcek pa skadila dva cigaretka pa se je vse ok izteklo 🙂

Pozdravljene! Sem preletela forum… Dve leti bo, kar sva želela povečati družino – imava štiriletnega sina. Po ene letu neuspehov, sva po pregledih izvedela, da je neplodnost pri obeh – moji jajčniki z nizkim delovanjem in možev spermiogram. Zdaj sem drugi dan, ko si dajem injekcije – imam kar dve različni, ravno zaradi mojih jajčnikov…. Upam, da sploh bo kaj materiala, ker na pregledih dr. Reševa ni bila prav nič optimistična 🙈. Kako ste ve prenašale terapije? Sama bi raje, kot delala, bila doma. Se malo umirila, saj imam zelo stresno službo, kjer sem neprestano na nogah… Pa ginekologinja meni, da ni potrebe po bolniški. Je katera imela punkcijo brez narkoze? Držim pesti za vse, ki ste v postopku ✊

Hejla jaz sem imela punkcijo brez narkoze.. Na dan punkcije sem dobila helexs pa se neko tekocino za spit potem so mi pa kao dali lokalno narkozo v steno niznice nevem… Mene je zelo bolelo pa sem imela samo tri celice pabse to v enem jajcniku he pa res da ful hiter mine da traja minutko in da ko gres dol s stola ze poza is na bolecino vsaj jaz sem… Drzim pesti 🙂

Mala_zaspanka, bolniška je fajn, da jo imaš Od punkcije do transferja.

Jaz sem tudi imela obakrat brez narkoze. Prvič me skoraj ni bolelo, je bilo 9 celic. Drugič, ko sem imela 15 celic pa me je precej bolelo.

Hej punce da vas vprasam ce ma mogoce katera kak nasvet… Vcerej se je zacelo pri meni bruhanje od vceraj popoldbe enostavno nic kar pojem ne obdrzim v sebi probala sem rizoto, mlecni riz, jogurt s sadjen pa je vceraj slo vse ven in danes isto dvakrat sem zajtrkovala obakrat po 20 minutah izbruhala vse sploh nevem kaj naj nardim ma kater kak nasvet ce je mela podoben problem kaj je jedla potem pa da je ostalo v zelodcu? Men je ful cudno ker do vceraj sem bila super jedla sem kar mi je pasalo nobenih problemov zdaj pa kr naenkrat kot da bi se plosca obrnila… Vesela bom kakrsnegakoli nasveta nekaj sem ze sprobavala pa brala po spletu sam zaenkrat brez uspehov 🙂

Mala_zaspanka
jaz sem imela punkcijo brez narkoze, pridelala 25 celic, je bilo strasno bolece, pa visok prag bolecine imam🥴 niti zdravniki niso pricakovali tak izzid, ker so mi rekli ce bi vedeli da bom tako (dobro) odreagirala na terapijo,da bi me dali sigurno v splosno anestezijo… pa nisem imela niti lokalne.

Gaja3, nimam nasveta 😕 jaz sem imela srečo prvič, ker mi ni bilo slabo. Držim pesti, da slabosti čimprej minejo.

nicolletta,
kako to, da jih je st. foliklov tako presenetilo, a ti niso pred punkcijo naredili UZ-ja?

Mene je kr mal strah ko prebiram o vseh teh punkcijah in špikanjih 😅 a je bila katera od vas pred tem na IUI ali so vas dali takoj na IVF?
Se mi zdi da sem še čisto na začetku..
No danes je prišla M 6 dni prekmalu, ampak fino, imam 1.9. UZ, do takrat femaro.. Upam da tokrat uspe ☺️

Čimveč + želim 🤗 in čimmanj slabosti..

jaz sem imela 2iui, potem pa ivf… ampak je bila to moja lastna odlocitev, ker sva samoplacnika v tujini

Porocam…vceraj padla stopka v nedeljo imamo punkcijo ob 8:30 in sicer z intravensko analgosedacijo. Prvic sem imela v lokalni in priznam mi je bilo precej bolece pa mislim da nimam tolko nizek prag bolecine🤷‍♀️
Gaja3 si pomislila da si kaj “fasala”?

Fracek držim pesti, da je morda res bil kak hematom…pa tudi tebi vijolica držim pesti, da se bo lepo izteklo…pa seveda vsem drugim tudi 🙂 Jaz pa čakam sedaj na naslednji mesec pa bomo videli, morda bo moj pingvinček bolj borec 😉

Gaja3
jaz sem imela v nosečnosti slabosti do konca tretjega meseca… Sicer bruhala nisem. Jedla sem nezačinjeno hrano in slane prigrizke – v službi samo bobi palčke in krekerje, doma pa več ali manj pusti riž, bistre juhe iz vrečke in kadar mi ni bilo slabo sadnje in kuhano zelenjavo. To je bilo vse kar sem jedla 😊 Mož je hodil na kosilo k mami, ker nisem prenesla vonja hrane 😁🤪

Evo punkcija je za mano prezivela sem. Je bilo pa super da sem se odlocila za analgosedacijo😊 pridelala 9 celic v petek predviden transfer😊

New Report

Close