Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Pozdravljeni vsi skupaj 😊 najprej čestitke vsem za pluske in veliko pozitive za vse, ki jih še čakate/mo.

Z mojim se trudiva že cca 2,5leti.. Za mano sta dva ss po naravni zanositvi (2015,2016) in 1x neuspešen IUI v juliju. Zdaj čakam na M in ponovno IUI. Pri nama naj bi šlo za nepojasnjeno neplodnost, vsi izvidi bp, mogoče spremiogram malo slabši ampak nič drastičnega.

Če ta IUI ne bo uspešen, naj bi naju dali naprej v postopek IVF.

Veliko sreče vsem in čimveč pluskov 🤗

vijolica2020,
zaenkrat je žena na dopustu. V ponedeljek je še dopust, v torek pa naj bi začela delat. K sreči ima delo od doma vsaj do oktobra. Namerava poklicat v torek ginekologa in se z njim pogovorit o bolniški. Sporočim, ko izvem kake informacije, kako je s tem.
dobrodošla,
N150218
🙂

Pozdravljene punce in en fant.
Čestitam za vse pluske. Vsem ostalim želim, da čimprej zagledate velik debel ➕.
Že zelo dolgo vas berem in sem se odločla, da se vam pridružim. Na hitro da vam povem mojo zgodbo. S partnerjem se že trudiva za dojenčka več kot 3 leta in nikakor nama ne uspe, kaj vse bi dala vsaj za rahlo vidno črtico na testu za nosečnost. Spermiogram je vredu pri meni tudi ni težav vendar zanosit pa ne morem. Sva v MB v neplodnostni pri dr. Reljiču. Vse se nama tako vleče, na prvem posvetu sva bila, nekaj preiskav sva imela, partner spermiogram, jaz ultrazvok in kri sem dala,naj bi bilo vse ok. Septembra imava spet posvet in sploh ne vem kaj me čaka. Niso mi nič rekli kaj naprej sledi tako da sem čisto ne vedna, upam da se le premakne. Zelo vas rada berem ker vedno nekaj novega izvem. Če je že katera na istem je seveda bila bi mi kakšen nasvet zelo prav prišu. Sanny

kolesarko84
hvala 🙂
sani86777
za MB sicer ne vem, v LJ sem imela aprila lani prvi pregled, pred tem je partner že opravil spermiogram. Potem sem imela vse preglede hormonov, histero, v začetku novembra laparo, kjer je bilo vse bp. Ker sem še dokaj mlada, sva se odločila, da bova še pol leta probavala po naravni poti, neuspešno. V juliju sem imela prvi IUI, s femaro, ki sem jo jedla od 3. do 7.dneva ciklusa, 12.dan sem imela UZ, nato stop injekcijo in potem 14.dan iseminacijo – neuspešno. Ker avgusta niso delali zaradi dopustov, zdaj čakam M, ki naj bi prišla naslednji teden..
Če še nisi bila na histero, predvidevam, da te bodo dali še na ta pregled, mogoče tudi laparo, čeprav kot sem brala, ponavadi ne dajejo če je vse bp, nevem zakaj so se pri meni tako odločili (mogoče zaradi ss). Upam, da ti podatki kaj pomagajo 🙂

Imam pa nečakinjo iz IVF postopka, ki je pravi cukrček in glede na vse ➕ na forumu samo glavo gor, ne dvomim, da nam bo vsem uspelo 🙂

Pozdravljeni,

hvala za skrbi in dobre misli a je žal bilo negativno…bila je prav menstruacija potem, tako da sem se med vikendom komaj potolažila in spravila k sebi, danes sem bila še na krvnem in so mi potrdili-da je bil test negativen. Naslednji poskus bo lahko naslednji mesec, moram javit ko bom imela naslednjo menstruacijo, tako da kaj naj rečem…gremo v novo borbo. Držite se…kolesarko lepo, da tako skrbiš za svojo-vse dobro do konca…vama Fracek in Vijolica pa močno držim pesti. Držite se

N150218 hvala za razlago si mi zelo pomagala, da sem si eno sliko naredila kaj vse me še čaka. Histero sem imela je vse bp. laparo pa nisem imela kako pa to poteka? Pri osebnem ginekologu sem imela 3 mesece terapije s Clomidom, ne uspešno nato pa kr napotnico za neplodnostno ambulanto, in se mi že zdi da traja celo večnost in se mi nikamor ne premakne.Ovolacije tudi imam zanosim pa ne nikakor,upanje pa vse kakor imam. Marsena zelo mi je žal. Fraček in Vijolica tudi jaz držim pesti 🍀

Evo, da se jaz porocam… pridno se spikamo z Gonalom, vceraj dodala ze Cetrotide(to pa je ena zoprna spikica, ampak za malo pikico vse😊). Jutri me caka prvi UZ pa da vidimo kaj smo pridelali…

Marsena, zal mi je, sem mocno stiskala pesti zate in bom seveda se naprej. Kot si rekla, samo pogumno naprej, vmes pa pridno nabiraj moci za naslednji postopek.

Danes sem dobila posto, da se je najin drugi zarodek uspesno zamrznil. Mi je kar malo odleglo, da je vsaj eden na rezervi. Zdaj bo cakanje malo lazje. Danes sem 7. dan po prenosu, vceraj so me prsi skoraj nehale bolet, danes malenkost cutim maternico kot pred menstruacijo. Danes zjutraj sem si izmerila temperaturo 37. Upam, da se kaj dogaja pozitivnega. Sicer pa menim, da so nosecniski znaki “precenjeni” in da se vecina teh znakov itak pojavlja vedno, samo dokler ne poskusas zanositi, nisi pozoren nanje. ☺

Hvala za drzanje pesti in dobrodosli novi dekleti. Naj nam bo sreca naklonjena 🍀🍀❤

Zivjo drage punce! 🙂 vse vas redno spremljam, cestitke vsem ki ze imate ➕ in iskreno zal za tiste ki vam ni še uspelo… vem kaksen je obcutek🥺 pomembno je it skozi vsa ta custva,jih dat ven,ne drzat notri…potem mine in zasije 🌞. Gremo pogumno v nove boje! 💪🏻

mladikica88
javi kako je sel UZ☺️
Sani86777
moja situacija je podobna tvoji. Jaz sem imela prvi posvet februarja 2019, delala vse preiskave skupaj z mozem, vse BP pri obeh. Potem se je ona odlocila naredit laparoskopijo junija 2019 v splosni anesteziji da bi videla ce je kaksna pregrada ali kaj takega da bi oviralo zanositev,pa ni nic nasla. Je pa prislo poletje ki niso delali in smo komaj oktobra 2019 imeli konzilij, ki je bil odobren in zacetek postopka je bil januar 2020. Ta obcutek da je slo vseee zeloo pocasi…😕 Imela punkcijo, dobila hiperstimulacijo,tako da sem prvi prenos imela sele letos junija, ki je bil neuspesen. Zdaj cakam na drugega ki upam da bo sel z avgustovsko M. 🍀💚

Se se enkrat javljam danes, ker moram delit z vami … sem zakrvavela popoldne, tako da zgleda ne bo tudi pri nama nic. Vlilo se zaenkrat sicer ni, ampak je bil ze roza rdec flek na vlozku in par krvavih kosckov med lulanjem. Trebuh me malo boli, tako da ja. Kaj naj recem, zalostna, ampak bom prezivela. Se javim jutri, kaksno bo stanje. Noro dobro je sicer prebrati izkusnje nekaterih od vas, ko se je kljub krvavitvam srecno koncalo. Po tihem bom se malo upala, potem pa dalje, kakor bo pac potrebno.

Lep vecer vsem 🤗

Držim pesti Fracek, da se bo končalo drugače-pozitivno. DRŽI SE

sani86777
lahko vprašam, kako dolgo sta čakala od konca vseh preiskav do obvestila z datumom septemberske obravnave? Tudi midva sva na mb kliniki in ja, se vleeeeče. Prejšnji teden sva opravila vse preiskave, datuma za obravnavo pa nisva dobila (so rekli, da ni v najini kartoteki, in da bo treba počakati na pošto, kao ko bo bo)

UZ je za mano, odkrito povedano zapimnila sem si samo da je endometrij 10mm in komentar da je zelo lep in pa vodilni folikel meri 16mm. Jutri ponovno UZ

mladikica88,
lep endometrij, čestitke 🙂
Midva sva z datumi imela kar srečo, oziroma ni bilo občutka, da se vleče. Žena je imela prvi pregled septembra in nato hormonske teste in laparoskopijo konec januarja (lahko bi imela že konec novembra, ampak ni šlo zaradi službenih obveznosti). Jaz sem imel vmes 2 x spermiogram. V začetku maja, takoj ko so sprostili ukrepe, je bil pregled po operaciji in so naju dali na konzilij, ki je bil že 08.05. Junija se je potem že špikala z gonalom. Tako da skupaj gledano 9 mesecev od prvega pregleda do špikanja.

mladikica_88,
bravooo! Lepe stevilke za prvi UZ. Ocitno bo zelo kmalu stopka

fracek,
kaj se dogaja? se vedno stiskamo pesti

moje porocilo pa…. od vceraj grejem eno pikico, in imava se 2 zmrznjencka 🙂 glede na obetavno stevilo oplojenih celic sem morda upala da bo kaksen vec, ampak je bila znotraj teh 5ih dni selekcija zelo velika… kakorkoli, upam da je ta, ki je sedaj pri meni “ta prav”…. embriolog ga je opisal kot zelo progresivnega, saj je v razvoju prehiteval za 1dan… sedaj pa dolgaaa 2tednaaa 🙂

StarW pri nama je trajalo cc 1 leto,da sva prišla do septebrskega datuma.V neplodnostni sva od preiskav imela spermiogram,meni kri vzeli in ultrazvok naredili bilo je vse bp.Predlani sem imela HSG ,ki me je napotila moja osebna ginekologinja .Sedaj pa še sama ne vem septebra imava datum ali bo že konzilij ali bojo še kakšne preiskve delali.Ko sem po pošti dobila razultat odvzema krvi se na razultate res ne spoznam bom seveda septebra vprašala napisano je bilo da je neopredeljena neplodnost.Opažam da sem zelo ne vedna glede tega.Vse skupaj pa traja več kot tri leta,da ne zanosim.Kako pa vama poteka in kakšne preiskave sta imela glede nato, da sta tudi v Mb.
mladikica88 bravo,
fracek stiskam pesti,da bo vse tako mora biti.
vijolica2020 tudi zate držim pesti in bomo dva tedna navijali

Zdravo vsem. Eh, ze vceraj zvecer se je vlilo in krvavim tudi danes full, tako da zal. Sem pisala zjutraj v Mb, kako naprej, pa so mi odpisali, da naj se dalje vstavljam crinone, v soboto naredim test in javim rezultat. Da je se prezgodaj, da bi prekinila s progesteronom, ker da lahko da gre za hematom itd., test pa je potrebno opravit, da se izkljuci moznosti izvenmaternicne nosecnosti. Glede na to, da ze tako dolgo gledam krvave vlozke vsak mesec, niti nisem tako hudo razocarana, upam da veste, kaj mislim 😔 Seveda pa je prisotno malo tesnobe in vprasanja, ce nama bo sploh kdaj uspelo. Ampak saj bo, mora bit. Upam, da bo pingo vecji borec ☺

Punce zal mi je za vsako ki ji ni uspelo, vem kako se pocutite…jaz upam da pa tokrat bo, saj bodo prvic mi vstavli svez zarodek😊

Kolesarko84 imam eno vprasanje: swm zasledila da je imela zena tudi Gonal, se mogoce spomnis koliko celic je pridelala na punkciji in kako ga je prenasala?

Vijolica, bomo cakali s tabo 🤞😊 Drzim pesti, da pikica ostane pri tebi.

Mladikica, vso sreco. 🍀

Oj, ja, se spomnim, saj sem bil “zraven” 🙂 Kar v redu je prenašala špikanje, ni bilo nekih reakcij ali stranskih učinkov. Je bila malo napihnjena, ampak nič resnega (tudi na ultrazvokih niso nič komentirali). Po transferju je bila precej utrujena, ampak verjetno to ni bilo več od Gonala. Pridelala je je 10 celic, 8 se jih je oplodilo in 6 razvilo v blastociste. 5 so jih zamrznili v 4 slamice, ena se zdaj greje že 11. teden 🙂

New Report

Close