IVF/ICSI/IUI 2020
No Gaja potem je še več takih lepih zgodb kot tvoja, tako da super naj le vse gre dobro naprej…sama pa sem že precej uh kako naj rečem ˝skregana˝ z zdravo pametjo…zdaj zadnja dva dni so bolj tako kot neki krči, isto kot pred menstruacijo in danes zjutraj opazim, da so te grudice, ki se včasih izločijo od Crinone gela, rjavkaste in seveda panika…hitro iskanje infromacij na internetu, že polna strahu in panike…mislim, da mi je od vsega tega zato tako slabo ali kaj pa vem, zdaj pa še pogosteje hodim na wc…skratka šele ko sem se res dol usedla in parkrat globoko vzdihnila sem videla kako zna to psihično delovati na um pa če se še tako pripravljaš…skratka ˝cela zmešana˝sem trenutno 😉 🙂
Marsena… Vem da je tezko ampak mislim da ti fale zivcnost nebo pomagala nuc ne mores pocakat mores in ko bo cas bos zvedla… Z iskanjem info po spletu pa tudi mislim da nic ne koristi ker te sam napsihera vse skupaj in se potem se bolj zivciras… Ta rjavkasta barva ni nujno da je karkoli narobe mogoce gre za vgnezditveno krvavitev… Jst ti lahko povem da sem se po transferju pocutila cisto ok mogoce me je malo bolelo se v jajcnikih ampk to zato ker sem imela hiperstimulacijo jajcnikov nic me ni zvijalo niti joske me niso bolele… Bolece dojke in to so se mi pojavle sele v 6 tednu slabo pa mi je ratalo v 8 tednu..pred tem sem se v sem pogledih pocutila cisto ok in normalno tudi na wc pogosteje hodim sele zadnja dva tedna.. Mislim da so vsi nosecniski znaki tako zzgodaj po et zgolj psiha meni se je tudi to dogajalo ko sva piskusala se po naravni poti pa usakic ko je en dan zamujala M sem mislila joj zdej mi je pa slabo pa lulam itd samo nemogoce je da bi blo use skupej tko hitro… Pocakaj se kak dan jst sem nardila test nosecnosti ze 8 dan po et in se je ze takrat vidlo pozitivno pol 10 dan je blo pa ze ful jasno videt tko se bos mogoce se najmanj obremenjevala pa sekirala pa kak filem poglej ne misli na to..
Vso sreco ti zelim 🙂
Zivjo punce!
Najprej čestitke vsem, ki se vam je končno posrecilo, se veselim z vami ❤️
Mi pa zdaj zamuja teta rdečka že 3 dni, ampak imam iste znake kor pred M ze skos, mozolji, na wc me nonstop tišči, nosim vložke da slucajno na sihtu ne bi kej cez priteklo 🤣 testa pa prav nočem delat, ker vedno do zdaj ko sem ga je naslednji dan prisla 👹 ali pa ze cez par ur… Tako da sem z mislimi že pri pošti ki jo čakam iz Leonišča 😊
Hvala ti Gaja, saj imaš prav veš…treba se bo malo zamotiti v petek bo 12 dan tako, da bom verjetno poskusila narediti test, tako da ne bo tolikšnega pritiska ko bom šla v ponedeljek dajat kri. Je pa lepo prebrat, da ni vedno tako, da če so določeni znaki odsotni, da zdaj je pa kar puško za v koruzo vržit oziroma se strinjam tudi jaz, da marsikaj izvira zgolj iz psihe pa verjetno tudi tega, da smo že od pred punkcijo nafilane s hormoni kot nikoli prej… Hvala 🙂
Sedaj, ko si sveza nosecka, nam pa povej… Se ti je dozdevalo da bo plusek -si imela kaksne znakce oz. si se pocutila kako drugace?
imas kaksen nasvetek za nas -si pocela oz. jedla kaj posebnega po ET?
nam prosim osvezis spomin s tem, kaksen hormonski protokol si imela, koliko foliklov, zrelih celic, oplojenih celic, zarodkov?
skratkaaaa, se enkrat cestitke in lepo grej pikico… sta morda celo dve?
Znaki… Skoraj nič na začetku. Napihnjen trebuh je splahnel, a se je spet napel. Prsi so me skoraj nehale bolet potem pa se jih ne smem dotaknit pa špikanje po jajčnikih. Tu in tam kak krč kot pri m. Pa na 2 dni mi je bilo malo slabo. Jedla vitamine iz DM-a pa lignje po punkciji. Utrujenost tu pa tam. Samo zdaj se mi zdi, da se je začela stopnjevati. Ivf protokol je bil kratek, brez kt. S tem da sem tretji dan začela s Clomid tabletami, ki se jemljejo 5 dni 2x dnevno. Čez dva dni Menopur 225 mg. Še čez 2 dni pa Cetrotide. Malo manj injekcij pa večji učinek. Stop injekcija je bila 9.dan. Potem čez 2 dni punkcija. 3 celice. Dobili 2 zelo dobra zarodka. So mi vstavili 2 3 dni stara zarodka. Sta imela več kot 10 celic. Sem se naročila za uz, da bom videla koliko jih je.
Bygi čestitam 🙂 🙂 Upam, da kmalu kaj tako lepega izvem tudi sama. Vem, da so simptomi za vsako drugačni ampak se lepo prebere ko kje najdeš še kaj podobnega (meni se dogaja podobno- simptomi so enkrat močnejši potem skoraj izginejo, mi je pa bilo zelo slabo danes zjutraj, ko sem dala moji kužiki jest se mi je obračalo češ kako smrdi hrana, čeprav sem jo še pred dnevi hvalila da tako diši, da bi še človek jedel – vem vem lahko je tudi psihično ampak bom raje pozitivna) 🙂 Fracek kako pa kaj pri tebi, res je šele drugi dan ampak kako se pa kaj počutiš? Pa ti vijolica kako pa pri tebi napredujejo zadeve?
Živjo punce 😊
Evo se vračam na forum po dobrih 5 mesecih. Žal sem v marcu morala na splav z tabletkami ker ni bilo utripa. Zdaj se vračam v nove boje 😊pravijo da v tretje gre rado 😍 imava še enega pingvinčka in upam da me uzamejo notri že ta mesec, sem jim poslala email zdaj čakamo na odgovor 😊 sem pa v mb. Moram pa čestitati vsem ki ste srecne nosecke in vsem ki cakate veliko sreče v postopkih 🍀🍀upam da bom cimprej cakala z vami, komentirala o taksnih in drugacnih znakih in se veselila pluseka 🥰🥰🍀
Heeej punce, da se se jaz malo javim po dolgem premoru…. Z slabimi in dobrimi novickami.
Najprej cestitke vseem novim in starim clanicam tukaj. Vsem ki ste ze ugledale pluske in tudi vseem, ki nosite dva ❤️❤️ in tistim, ki se boste v bodoce .
tudi tistim katere grete v nove boje pa zelim veliko moci. 🙏🙏🙏
No, da povem kko je bilo pri meni za tiste, ki se ne vete. Imela sem 4 postopek transfer z zamrzjencki, odlocila sva se za vstavitev 2 zaradi baje vecjih moznosti.
In ja na krvnem testu bil plusek oz. Pozitiven test.
Kasneje prvi UZ na Gk LJ. Kjer so mi potrdili nosecnost in to, da bijeta 2 srcka. Prvo sok in neizmerna sreca.
In jaaa juhej.
Danes paa uradno 1.pregled pri svojem ginekologu kjer mi je potrdila 11tednov in 2 dni. Predviden datum poroda 3.3.2021 in pa zalostna novicka bijee se samo 1 ❤️. Drugi je ❤️nehal biti nekje po 7 tednu tako, da neizmerna zalost in tudi sreca za tega ki se bije ❤️.
Tako da res upam da pripeljemo do konca usaj enega ❤️.
Punce zelim vam veliko srece, zdrzite ❤️🤗🤗🤗🤗
Orhid ja upajmo da to drzi 😊 so mi odgovorili iz mb 21.8 UZ pa da papirje podpišema tk da spet akcija 😊✊✊
Marsena ni nujno da je konec, jaz sem po prenosu svezega zarodka zdi se mi 4 dan začela krvaveti kr močno in krvavela 3 dni, tk da me je blo zlo strah sam mi je blo prehitro za menstruacijo, in je biu potem pozitiven test, vendar sem imela potem SS. Upam da se tebi reši najboljše 🍀🍀
sicer pa moje porocilo: vceraj sem imela punkcijo v splosni anasteziji. vceraj cez dan in danes nekaj bolecine, tako da sem bolj ali manj na kavcu. nobene krvavitve. dobila sem utrogestan -vsako jutro in vsak vecer po 4 tablete vaginalno..
izkupicek je bil 11celic, od tega 10 zrelih. Danes je prvi dan in v porocilu klinike pise, da so se vse oplodile, ampak samo 7 se jih je normalno oplodilo. torej gremo s 7 zarodki v prihodnje dni in upava, daj jih cim vec pride do 5. dne, ko je prenos…
pozdrav vsem 🙂 lepo slišat, da je še nekaj novih nosečk tukaj 🙂 Čestitke, Gaja3 in bygi 🙂 pri nas je načeloma vse v redu, ampak še vedno malo živčno. Zdaj se začenja 11. teden in se stanje končno malo umirja. 8. in 9. teden so bile na papirju in na vložku stalno temno rjave kapljice. Ker kar ni nehalo, sva šla še na en UZ, ki je pokazal, da je vse v redu, lepo raste, velikost je prava, srček utripa … ampak glede na vse, bova resnično pomirjena šele, ko se bo zaključil 12. teden. Vmes sva šla na morje, pa sva šla po 3 dneh nazaj domov in zdaj je kavč, postelja, WC … slabosti ni, ji pa veliko stvari smrdi in pa utrujena je skoz 🙂 Upam, da gre vam
Marsena, mislim na tebe in ti od srca zelim, da je slo samo za kaksno kratkotrajno, neskodljivo krvavitev. Javi se, medtem pa drzim pesti za srecen razplet. ❤
Bygi, cestitke za pozitiven rezultat, prav tako tebi Vijolica za lepo stevilo celic.
Lepo je prebrati kaksno pozitivno zgodbo v trenutkih, ko cakam, kako se bo odvilo, tako da hvala punce, da delite to z nami. Sama se danes 4. dan po prenosu. Prva dva dni sem bila zelo napihnjena in cutila sem prav neugodno tezo v trebuhu, tu in tam me je malo zbodlo. Zdaj pa je ze dva dni ok, sem se odpihnila. Ce je to dober znak ali ne, ne vem. Prsi so me bolele ze par dni pred prenosom oz. kmalu po punkciji, ampak to so me tako skoraj vedno pred M. Poskusam zivet cim bolj po starem ritmu, zdaj ko me nic posebej ne boli in delam, sem dovolj zaposlena, da nimam casa kaj dosti razmisljat kako in kaj. Po naravnem ciklu bi enkrat do torka morala dobiti menstruacijo, tako da bo naslednje dni zagotovo malo vec gledanja v vlozek in na aplikator za crinone, ce bo kaj gor. V glavnem, ne znam si predstavljat, da bi morala biti zdaj doma in samo cakat, kaj bo. Najraje bi pobegnila kam na morje 😊
Lepo bodite in srecno vsem.🍀🍀🍀
no kokrkoli, vse za pluskaaa 🙂
glede na to, da tako lepo skrbis za zeno in pociva, sklepam, da je na bolniski? jo je dal oz odredil osebni zdravnik ali G?