IVF/ICSI/IUI 2020
Bygi glede na vse prebrano (sem iskala infrormacije na tisoč in enem mestu kako je z bolečinami in stanjem po transferju) je verjetno za vsako drugače, saj je toliko različnih stanj in kombinacij-upanje ostaja do konca 😉 Jaz bi lahko rekla, da sem nekje vmes med tem, kar si ti napisala. En dan je skoraj vse ok, razen malo tiščanja, drugi dan pa me vse špika in boli. Občutek napihnjenosti imam že od pikanja dalje, tudi boleče prsi imam že nekaj časa, tako da tudi to nič ne pokaže. Včeraj mi je bilo zvečer slabo in bila sem grozno utrujena, toda mene dostikrat tako zdela vročina s katero si nisva nič blizu. Imam pa tu in tam občutek kot, da se bo zdaj zdaj ulilo, krči so včasih podobni kot pred M, ampak zaenkrat je še vse ok. Je tole res kar ena ˝živčnost˝, se mi zdi, da kakšen del dneva grem lepo skozi se zamotim, potem pa spet pride trenutke ko samo razmišljam in razmišljam, zadnja dva dni se mi zdi, da sem že tako napeta, da se lahko razjočem, če samo pomislim, da je še dober teden čakanja pred mano in o tem kako bo, kakšen bo rezultat. Vseeno pa moramo ostati optimistke tudi če rezultat tokrat ne bo takšen kot si želimo. Čeprav močno upam, da je to samo tolažba in bo itak + 😉
Vijolica jaz sem dobila Cetrotid na 6 dan pikanja, potem pa tisti dan ko sem dobila stop injekcijo samo zjutraj še ta cetrotid, gonala pa ne več. Jaz mislim, da je za vsako lahko kako drugačna terapija, mislim, da vidijo na UZ kako je s tem, mogoče je to zdravilo kaj močnejše, drugačna kombinacija-drugačne doze…ne vem držim pa pesti, da bo vse ok.
Fracek še malo in torek bo tu 😉
Punce bi vas prosila za en nasvet: katero folno pijete? Jaz sem imela v mislih kupit Femibion in se presenetila ko so mi v lekarnah na vec mestih povedali da je ne dobivajo vec…razlog pa ne vejo. In zdaj ne vem katero kupit…ta je imela 800 mikrogramov folne+se vse vrste vit B,E,C,D … a je dovolj 400 mikrogramov na dan in vsi ti dodatni vit niso potrebni? Kaj menite?
Pozdravcek vsem.
Vijolica, jaz sem na dan stopke tudi se zjutraj dala injekcijo Diphereline, Gonala pa vec ne. Sem tudi jaz pomislila na to, ce bi lahko slucajno folikel pocil, ker je bil na dan zadnjega Uz najvecji ze ogromen, pa sluz sem tudi imela prisotno ze nekaj dni pred punkcijo. Ampak sem prepricana, da vedo, kaj delajo.
Marsena, zaenkrat ti super kaze, verjamem pa, da je vsak dan ena sama borba. Bygi in Marsena, kdaj imata krvnega predvidenega? Naj vama hitro mine.
Jaz grem jutri ze delat, tako da bo torek hitro tu, v casu, ko bom cakala (upam da) na rezultat, pa bom tako imela guzvo, da upam, da bo to cisto zaposlilo moje misli. Se jutri, potem pa ze soocenje z drugim pomembnim delom. Saj bo.
Srecno vsem 🤞
Držim pesti za jutri Fracek- vse dobro 🙂 Krvnega imam pa jaz predvidenega naslednji ponedeljek, moram oddat kri potem pa te baje pokličejo po telefonu domov, ko bodo rezultati-še bo šlo nekaj živčkov 😉 . Verjetno bom pa kakšen test naredila že prej, čeprav me je grozno strah- to še izvira iz tistih razočaranj v preteklosti, ko nikoli ni bilo tiste željene črtice. Vse dobro tudi ostalim.
Sicer pa moje poročilo iz drugega UZ (samoplačniški postopek v tujini)- danes je 11. dan ciklusa. Folikli so od petkovega UZ zrastli zelo malo- največji je 19mm, ostali so med 13-14mm, endometrij pa je zaenkrat samo 8 mm. Upam, da še malo zrastejo…. Trenutno je v igri cca. 12 “večjih” foliklov. Danes zjutraj sem dobila sem še 10. dozo Gonala 175 enot in Orgalutran, jutri zjutraj še četrto dozo orgalutrana, zvečer pa stopko. V četrtek zjutraj (36 ur po stopki Ovitrelle) sledi punkcija v splošni anesteziji.
Počutje po Gonalu in Orgalutranu je OK. Zaenkrat ni glavobolov (trkaaaam po lesu), le napihnjenost. Injiciranje Gonala ni problem, igla od Orgalutrana gre malček težje v kožo in takoj po aplikaciji peče in srbi, zato je hlajenje z obkladki dobrodošlo.
Punce, zdaj pa sem koooncno tudi jaz dobila v varstvo najino pikico 🥰 Zelim si, da na tem mestu tudi ostane prihodnjih 9 mesecev.
Od sestih celic so se sicer oplodile 4, dve sta zaostali v razvoju, 2 zarodka pa sta me uspela pricakati. So nama ponudili oba, ampak si z mojim ze od zacetka zeliva samo enega, tako da sva bila danes soglasna za vstavitev enega. Upam, da bo drugi postal pingvincek.
Vijolica, super rezultati. Drzim pesti za punkcijo.
Zoga, me veseli, da ti je uspelo priti v postopek.
Marsena in Bygi, sem v mislih tudi z vama.
Zdravo punce, da se javim še po prvem ultrazvoku in vas nalezem z še malo pozitivne energije…za tiste ki niste brale moje zgodbe na kratko to je bil zame prvi IVF postopek, pridelala sem 3 jajčne celice od katerih me je na 5 dan pričakala le ena morulca, ki so mi jo ustavili…pa je sledilo prvo presenečenje že po 9 dneh pozitiven test nosečnosti, kar so kasneje potrdili še z krvnim testom danes pa sem imela prvi ultrazvok in veste kaj?! tale moja mala morulca se je razdelila in sedaj imam trenutno dve male pikice enojajčna dvojčka, ki jima že lepo bije srček 🙂 danes sem bila v takem šoku nisem mogla verjet partner še zdaj misli da ga zafrkavam…
tako da punce glavo gor dogajo se včasih tudi nemogoče stvari in srečno vsem 🙂
Fracek držim pesti 🙂 Bygi kako pa kaj pri tebi?
Joj Gaja3 to je pa tako lepo slišat 🙂 Si v Mb? Ker ko smo se pred transferjem malo začvekali s sestro in nam je povedala neko podobno zgodbo tvoji…govorila je o tem kako je nepomembno, da se osredotočamo na to koliko celic je, koliko jih je ostalo in podobno, da so ravno imeli primer, ko se je uspel oplodit samo en zarodek in je rekla veste kaj ta je bil dovolj, prijel se je in gospodična je zanosila samo s tem enim zarodkom…morda je govorila o tebi 🙂 Držim pesti za vse nas…jaz se počakam par dni potem pa poskusim narediti kakšen test, čeprav se mi zdi, da že ko samo pomislim mi razbija srce tako močno in cela živčna postanem. A po drugi strani skušam biti pozitivna, rekli so, da je zarodek lep, vse je dobro potekalo, trenutno je tudi še vse ok, znaki takšni in drugačni in upam, da jih lahko pripišem temu, da se nekaj lepega dogaja 🙂
KatjaEna hvala :)…sem izredno vesela ne me narobe razumet a se še vedno s partnerjem privajava na idejo tako kot pri Fracek sva si namreč želela izključno enega otročka naenkrat tako da je bilo tole res presenečenje :)…stavim pa da si čez kak teden več niti nebom mogla predstavljat, da bi bilo kako drugače in da bi bil samo eden ..vse se zgodi z razlogom bova pač mogla malo prej delat še dodaten prizidek kot sva imela v načrtih 😛