Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Pozdravljene,

Sama sem trenutno 7m noseca po dolgem postopku. Januarja sem dozivela podobno zgodbo kot Facek. Majhno st. foliklov, ce se ne motim 5 (btw v enem foliklu je lahko tudi po vec celic), na koncu 7 celic. 2.dan po punkciji so me klicali, da se je oplodila samo 1 in naj pridem ze 3.dan na transfer. Sem cisto obupala. Sestre so rekle: “1 je dovolj.” In res je bila. Sedaj ze 7 mesecov grejem puncko in se pripravljam na njen prihod. Facek in ostale, glavo gor in pogumno naprej. Vsaka pridelana celica ima moznost. Srecno punce.🍀🍀🍀

Aja, pa ne vem ce je kaj koristilo, po transferju sem par dni jemala Aspirin..

Ojla, nekaj časa vas ze berem, pa sem se končno opogumila, da se pridružim. V petek me čaka transfer zmrznjenčka, 3 za vrstjo. Zanima me kako se pripravile na transfer… Hrana, vadba… In kako po transferju? Kaj se priporoča? Počitek? Je dovoljena zmerna hoja ali plavanje? Ste bile v bolniški? Toliko je informacij, da sem čisto zmedena in me zanimajo vaše izkusnje 🙈. Hvala za odgovore.🙏

Inga666, jaz nimam posebnih priprav (na transfer grem septembra). Zdaj jem vec zelenjave, edino to, pa zaradi imunskega sistema grem cez eno probioticno kuro – ampak to bolj zaradi jeseni, ne zaradi transferja.

Jaz sem gibala normalno pred in po transferju do zdaj. Prvi in drugič sem imela bolniško 3 dni, pa ni uspelo. Tretjič brez bolniške in je uspelo. Četrtič brez bolniške in ni uspelo. Zdaj petič še ne vem kako bom. Držim pesti zate!

Evo punce da se jaz malo porocam:
Danes opravila administrativni sprejem v postokek umam kratki protokol dobim Gonal300 i.e+Cetrotide. Prvi UZ planiran sele po 9ih dneh spikanja…
Toliko za zdaj…

Uu, kako se hitro nabiramo dekleta, ki smo oz. gremo v prihodnjih dneh/tednih v IVF. Jaz sem 4. dan špikanja z Gonalom 175IU, petek na 8. dan ciklusa pa imam prvi UZ. To je moj prvi IVF, tako da pojma nimam kaj pričakovati. na počutju zaenkrat še ni sprememb, vse štima. Živčki pa seveda niso odpovedali…

lep pozdravček po dolgem času.. držim pesti za vse ki ste že imele in tiste ki imate v kratkem postopke. za nama je ravnokar drugi neuspešen IUI. konec novembra imava pri dr. v MB termin glede IVF. imate kakšne izkušnje koliko časa po konziliju greš v postopek?

hej inga jaz ti lahko zaupam mojo zgodbo…s partnerjem sva šla leto junija prvič v ICIS postopek pridelala sem komaj 3 jajčne celice od tega me je za transfer pa pa še to je bila morulca no vstavli so mi jo in seveda sem vprašala ginekologinjo kako zdaj pa mi je ubistvu rekla naj se normalno obnašam…še isti dan sva šla z partnerjem okrog po ljubljani na sprehod in tortico in vse tud naslednje dneve sem počela use kot ponavadi posprvljala, sprehajala psa edino dvigovala nizem težkih stvari pa se je prijelo že po 9 dnevih je bil + in potem so na krvem testu potrdili, da je to to zdaj čakam na ultrazvok 11…probala sem iskreno čim manj mislit na use in se ne obremenjevat in sekirat pač v to sem šla če bo bo upam da bo ampak če nebo nebo konec sveta ni rečeno še da sva zmagala ampak jaz še vedno upam na najboljše in da uspe do konca 🙂

fracek,
za jutri stiskamo pesti!! Porocaj 🙂 jaz sem na vrsto naslednji teden…

gaja3,
cestitke, takih zgodb smo tukaj vedno vesele, ker nam vlivajo optimizem 🙂

Vijolica, se ze javljam 🤗

Punkcija za mano, dobila sva 6 celic (sem od srece potocila par solzic). Pocutim se dobro, po narkozi sem imela obcutek, da ze dolgo nisem tako fino spala, pa je trajala le nekaj minut😂 Punce, hvala za spodbudne besede in pozitivne zgodbe, sem hvalezna, da imam tukaj “pribezalisce”, kjer lahko delim vse to 🥰 Bile smo stiri na punkciji, je katera morda na forumu?

Protibolecinske nisem vzela, se mi ni zdelo potrebno. Bom kak nalgesin pojedla, ce bo bolj zacelo bolet. Zdaj pa par dni pocitka in posiljanje dobrih misli najinemu “pridelku”, da se fajn poparckajo 😁

Marsena, Bygi, kako napredujeta? Se dobro pocutita?

Vijolica, drzi se jutri na Uz in javi, kako napredujes.

Pozdravcke vsem.

Pozabila povedat, prenos predviden v torek 😊

O super Fracek, zdaj pa moči za do torka in potem držimo pesti tudi v torek. Vijolica kako pa kaj ti?

Jaz pa ne vem kaj bi rekla, mislim, da so to trenutki ko občutiš vse in še več…en dan špikanje, potem drug dan nekje malo bolj boli, danes me spet malo tišči…saj vem sploh je še prehitro za karkoli ampak se probam zamotit in ne rzamišljat. Vsak dan pogledam slikico zarodka in se skušam zaposliti s tisoč in eno stvarjo, danes je 4 dan tako, da me še čaka kar nekaj čakanja-meni pa se zdi že cela večnost…no upam, da se najin zarodek že pripravlja in razvija 😉

Vse dobro tudi ostalim.

Zivjo punce! Vidim kar precej novih, vsaki posebej zelim veliko srece! 🍀

mladikica88,
srecno in porocaj sproti kaj in kako 😊 jaz imam 26.8.za dobit novo napotnico, M.pa predvidoma 20.8., upam da me dajo v prenos zamrznjencka ze ta ciklus, ki je pa spontani🤞🏻 Pijem folno in planiram it delat. Prvic sem bila na bolniski in je sicer super izpadlo ker je bilo ravno med korono in delam v zdravstvu tako da je bilo v sluzbi noro, jaz sem se pa fajn spocila tista 2 tedna. Zdaj pa je ze vse nekako ustaljeno in mislim da ne bo nobenega stresa😁 pa tudi hitreje bo cas minil…

Zaenkrat se še ni ulilo. Belina na vložku. Trebuh mi je splahnel, prsi me ne bolijo, edino okrog jajčnikov me špila. Tako, da ne morem vedeti, če je uspelo. Nazadnje sem imela krče pa utrujena nenormalno pa napihnjena pa ni bilo nič. Negativen krvni test. Sedaj pa me okoli jajčnikov sam špila, drugih znakov pa nimam. 🙄

Bygi,
marsena,
fracek,
drzimo pesti :))

jaz sem s prvega uz, danes je 8 dan ciklusa. imam 12 vecjih foliklov, ki so med 12-14 mm, endometrij 8 mm. G ni bila posebej zgovorna, tako da nism zvedela nic drugega… kej veste, je to OK?

naslednji uz v ponedeljek na 11. dan ciklusa.. takrat zvem za termin punkcije in ostale detajle. do takrat nadaljujem z gonalom 175, dodatno se orgalutran za stabilizacijo foliklov

vijolica2020
Meni se sliši več kot odlično!

Bygi,
marsena,
fracek,
drzimo pesti :))

jaz sem s prvega uz, danes je 8 dan ciklusa. imam 12 vecjih foliklov, ki so med 12-14 mm, endometrij 8 mm. G ni bila posebej zgovorna, tako da nism zvedela nic drugega… kej veste, je to OK?

naslednji uz v ponedeljek na 11. dan ciklusa.. takrat zvem za termin punkcije in ostale detajle. do takrat nadaljujem z gonalom 175, dodatno se orgalutran za stabilizacijo foliklov

Bygi in marsen, lepo gresta pikici, držim pesti.
Fracek, naj ti hitro mine do torka.

Nicolletta, jaz tudi pričakujem M okoli 20.8. In imam isto prenos v spontanem ciklu 😊 morda se celo srečava 😊

Vijolica to super kaže!!!!!

Vijolica, to so super rezultati, tako da brez skrbi. 😉

Hvala za drzanje pesti punce. Jaz pocivam, grem na kaksen sprehod, nic me ne boli po punkciji, obcasno samo zacutim malo jajcnike, ampak res pazim, da delam nadzorovane gibe. Rahlo krvavenje je ponehalo, si pa tako kot je vecina ze pisala po punkcijah, vstavljam crinone gel (progesteron). Se dvakrat se obrnem, pa bo torek ze tu 😊

Dekleta, meni nekaj ne da miru. od 2. dne M se spikam z Gonalom F 175 enot, in sele na 9. dan M (torej 8. dan spikanja) so mi dodali se Orgalutran za stabilizacijo foliklov (isto kot Cetrotide). Jutri je 11.dan ciklusa in imam UZ, kjer se bo dolocilo dan punkcije.

Sedaj me zanima sledece: ce mi dolocijo punkcijo za sredo, bi torej jutri (ponedeljek) zvecer morala dobiti stopko. ali ste ve imele na dan stopke tudi hormonske injekcije(npr. zjutraj hormoni, zvecer stopka)?

zelo me skrbi dejstvo, da smo s stabilizatorjem foliklov -orgalutran zaceli sele 9. dan ciklusa, saj to pomeni, da bom v primeru, ce bo punkcija v sredo(13. dan ciklusa), dobila samo 2 dozi orgalutrana… prejsnji mesec, ko sem imela nestimuliran/naraven postopek mi je folikel pocil ze 13. dan… torej skrbi me da bosta 2dozi orgalutrana premalo in bodo folikli popokali se pred punkcijo….

Imam pa tudi ze od konca M (6. dne ciklusa) velike kolicine sluzi, ki je prakticno ista kot plodna sluz… se dodaten razlog, da me skrbi, da nas ovulacija/razpok foliklov tako skrbi 🙁

hvala za vase mnenje, izkusnje:))

vijolica2020
Jaz na dan stopke v postopku ZD Dravlje nisem dobila hormonskih injekcij, v postopku v tujini pa sem hormone imela oz.dobila tudi na dan stopke.
Cetrotide sem jaz dobila na 8.dan cikla (postopek v tujinI).
Sluz je normalna – pri obeh postopkih sem jo pridelovala z začetkom okoli 7, 8 dne cikla…

New Report

Close