IVF/ICSI/IUI 2020
Saj bo Fracek, jaz sem imela na začetku tud majhne folikle in bi po kratkem protokolu morala že končati pa so mi še podaljšali za dva dni in so potem ˝ornk˝zrasli. Verjetno bodo vse informacije o tem koliko se jih je oplodilo oziroma koliko jih je res vredu povedali čez dva dni, ko je predviden transfer. Ko sem bila konec punkcije sem dobila samo listek, kjer je pisalo koliko so jih odvzeli in nato spodaj datum transferja, ki so ga predvideli čez pet dni. Nekaj malega verjetno že vedo vnaprej, ker ena od deklet je dobila kar avtomatsko čez tri dni. Sem pa tudi prebrala, da če kaj ne bi bilo ok, da naj bi te poklicali, da prideš prej, kot tudi po drugi strani, da jih niso nič klicali prej ampak so jim na predvidenem transferju rekli recimo, da ni nič za vstavit (v teh primerih ni bil omenjen MB). Tako, da ja še malo živčne ˝vojne˝do nedelje…vse dobro tudi vsem ostalim.
Se se katera spika oz. se zacne spikati v kratkem?
Hvala Fracek sem že nazaj 🙂
Naprej je šlo 8 celic, 5 se jih je obdržalo, vstavili pa so mi samo eno, rekli so, da je tako dobra, da nima smisla vstavljati dveh. Sem še enkrat vprašala, če res, ker smo se pogovarjali prej o dveh, ker nad 35 let baje skoraj vedno dajo dve, da je več možnosti razen, če ne želiš seveda. Je rekla ne ne tale ena bo čisto vredu, je dobro razvita, tako da poskusimo kar z eno. In sem potem šla, pokažejo ti jo še na ekranu pa slikico dobiš, rekli so samo lepo se je vstavilo, lepo je šlo, zdaj pa dobrih 14 dni pa da vidimo 🙂
Kako lepo Marsena, pa je ta del za tabo, zdaj pa samo se navijamo za to, da se lepo vgnezdi in za pozitiven rezultat cez 14 dni. Kako se pocutis ti? Te je kaj utrudilo vse skupaj, ali je kaj lazje zdaj, ko so se stvari koncno odvile?
Ce prav razumem, imas potem se stiri zamrznjencke? Meni se zdi to super rezultat, ceprav je kar velik “osip” pri oplojenih celicah … Jaz bom v glavnem super zadovoljna najprej, ce bo sploh kaj za vstavit, ce pa bo kaj za zamrznit, pa bom tako skakaka do stropa. Ne vem zakaj, ampak nimam nekega dobrega obcutka, ampak kaj hocem, lahko se samo prepustim in kar bo, pac bo. Porocam jutri, upam da kaksne spodbudne novice po uz.
Lepo nedeljo vsem.
marsena, super novicke 🙂 meni se zdi super izzid. Se plusek cez 14 dni in je zmaga 🙂
fracek, porocaj stanje 🙂
orhid, kako pa zgleda transfer zmrznjencka -je kaksen protokol, hormoni? kaksni pregledi? a ce je bil zamrznjen na 5dan, se vstavlja 5dan od ovulacije?
evo, jaz sem v fazi spikanja, v petek prvi UZ in bomo videli, kako reagiram na gonal 175 IU in kako naprei
Pozdravljene,
ja Fracek kaj naj rečem meni se zdi počutje res boljše, mislim, da drži tako kot si rekla, zdaj ko se je odvilo je nekaj bremena odpadlo. Dobro sicer zdle bo še teh 14 dni čakanja ampak sem se odločila, da se prepustim, je vseeno lažje-kot manj bremena, čeprav je sedaj najbolj bistven rezultat. Verjetno je temu v pomoč tudi, da so pohvalili zarodek in sedaj skoz razmišljam o tem-čim več pozitive 🙂 Upam, da imaš tudi ti že dobre rezultate iz UZ potem pa samo še dalje. Hvala za dobre misli. Hvala tudi vama Orhid in vijolica-zate upam, da bo čimprej minilo tole špikanje, saj gre ampak so to res takšni malo bolj stresni dnevi. Orhid, če ti bo kaj v pomoč jaz sem dobila en nasvet glede prehrane, čeprav šele zdaj ko sem že mimo glavnega dela ampak bom od sedaj malo bolj pazila na to-mogoče pa se lažje vgnezdi. Naj bi se jedlo veliko zelene listnate zelenjave, kot je špinača, ohrovt-vseeno brez pretiravanja ampak vsak dan vsaj nekaj od tega pri enem obroku. Jaz bom sedaj pila zjutraj najprej smutije, banana, ovseno mleko in špinača-imam pa res dobro špinačo na vrtu neke posebne vrste, tako da je zelo okusno vse skupaj. Sem pa edino pred transferjem upoštevala tole z ananasom in sem ena dva-tri dni vsak dan pojedla malo ananasa. Ne zdaj, da bodo zaradi vsega tega drugačni rezultati ampak mislim, da je vsaka takšna stvar vsaj en mali delček v mozaiku celote. Edino kar pa sem res omejila že pred špikanjem pa punkcijo je pa da sem skoraj čisto opustila sladkarije – razen sladoleda 😉
Zivjo punce 😊
Js sm z vami na novo, nisem prej zasledila te teme. Da malo povem svojo zgodbo..
Stara sem 27, mož pa 34, doma imava že navihanko staro kmalu 5 let, ki se je prijela isti mesec kar sva rekla da zdaj lahko imava otroka (ko je bilo poslihtano da sva na svojem, avto, služba, itd).
Za drugega se trudiva že skoraj 4 leta, ampak žal neuspešno. Poneni strani sem najbolj srečna ker imava vsaj enega itroka ze, po drugi pa ko si tako mocno zelis še enega in nikakor ne rata, te ubija.
V Leonišču sva že dobri 2 leti. Spermiogram je uredu, js sm pa imela laparoskopijo in histeroskopijo. Odstranili so mi eno manjšo pregrado in eno manjše žarišče.
Skozi sm dala tudi apodbujen naravni cikel s Femaro (6 mesecev), in od januarja do junija še 3 IUI.
31.7 sem imela posvet in me je dr. napotila naprej na IVF. Tako da zdaj čakam pošto od konzilija. 😊
Od vsega tega se mi zdi najhujše prav čakanje, ko kar skos nekaj čakaš in čakaš.
Prebrala sem par lepih novičk in vam res iz srca privoščim in sm vesela za vas. Za ostale, ki ste še v borbi za mali čudež pa en ogromen objem in veliko dobre volje.
Je še katera v Leonišču in čaka pošto od konzilija?
Obvezno javljanje po 3. Uz 😊 Teh par foliklov, ki jih je nastela G, 2 na desni in 2 na levi je zrastlo – na levi mislim da je rekla 22 in 15 na desni pa 15 in 13, tu nekje v glavnem. Mene je pričelo v glavnem full skrbet, ker 4 folikli po dolgem postopku so seveda cisti poraz, pa se to tamali na desni po mojem ni sans, da bo kaj iz njega. Zdaj sem ze dvakrat naletela na vsakic “novo” ginekologinjo in nobena ni bila nic zgovorna, jaz pa si po pravici povedano nisem upala vprasat, ker nisem hotela slisati, da je slabo 🤪 Zdaj mi je seveda se bolj bedno, ker v moji glavi letijo tako vsi mozni scenariji, pa ne tisti s srecnim koncem. Huda sem sama nase, kot “mali froc” sem obcasno.
V glavnem, jutri zvecer si moram dati stopko, v cetrtek pa imam punkcijo. Tudi sama sem izbrala splosno anestezijo, ker ne rabim biti se tu pogumna, pa ce bo slo za stiri vbode ali manj. Sicer sem malo oklevala, ko me je vprasala, pa sem mislila na tem mestu reci, ce se splaca sploh splosni vzet za tako malo foliklov, pa mi je obticalo v grlu … to je v glavnem to. Bom potrebovala vse vase pesti za drzanje ☺
Vijolica, drzim pesti, da bo odziv na gonal dober, javi v petek, kako bo na uz.
Scorpionka, dobrodosla 🤗
Hvala Fracek iz srca. Naj te pa opogumi tole…ko sem bila jaz na zadnjem UZ-ju sem štela ko je povedala velikosti in število in zdelo se mi je, da jih je povedala 5, za štiri sem bila skorja sigurna. In tudi jaz nisem nič posebej spraševala in mi je bilo takoj po koncu tudi žal. No po sami punkciji ko pa sem dobila listek pa vidim gor napisano 10 celic pa kot sem že napisala od tega kar 8 za naprej, čeprav jih je potem ostalo 5. Tako, da ne obremenjuj se s tem, ker verjetno tole ni zadnja številka, ne vem mogoče ne povejo vse ali kako je s tem. Poleg tega bi ti verjetno še pustili kakšna dva dni, če bi bili sami mali, ker tudi meni je pred tretjim UZ sestra dejala, da naj prinesem injekcijo Gonala, kar s seboj, da če bom morala še kakšna dva dni se špikat, da si jo dam kar tam, da ne bo prevelik časovni zamik. Vse dobro Fracek 🙂